НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:48


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

 Пловдив: ОДМВР предприема всички необходими мерки за осигуряването на обществения ред по време на Великденските празници

Пловдив: ОДМВР предприема всички необходими мерки за осигуряването на обществения ред по време на Великденските празници

25 Април 2019 | 12:38 | Агенция "Фокус"
Пловдив. ОДМВР-Пловдив предприема всички необходими мерки за осигуряването на обществения ред във връзка с предстоящото честване на Великден. Подробности около създадената организация бяха оповестени на брифинг от директора на ОДМВР старши комисар Атанас Илков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. По отношение на охраната на храмовете и местата, на които се очаква голямо струпване на хора, от отдел „Охранителна полиция“ са обсъдени мерките за сигурност с отговорниците на обектите, представителите на местното самоуправление и администрация и на Българската православна църква. Преди и по време на служенията в храмовете и манастирите служителите на реда ще извършват проверки на лица със съмнително поведение. Екипите ще следят и да няма паркиране на автомобили в близост до местата на обредите, както и за изоставени или забравени багажи. Освен в зоните на църковните храмове, засилено е полицейското присъствие и в големите търговски центрове, хипермаркети и обществени места с масова посещаемост. Създадена е организация за охрана на реда във връзка с провежданите тържества, концерти и други обществени прояви на територията на град Пловдив и в другите населени места на обслужваната територия.
Дадени са указания на ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана, с дейност в места с празнични мероприятия, да проявяват повече бдителност при пропускателния режим в обектите. До масовите събития няма да се допускат хора, употребили алкохол или наркотици, носещи забранени предмети, обемисти пакети или оръжие. Недопустимо е и носенето на пиротехника.
По отношение на опазване на собствеността и имуществото на хората са предприети всички необходими мерки за недопускане, предотвратяване и пресичане на извършване на посегателства. В тази връзка експерти от отдел „Криминална полиция“ предупреждават, че домовите кражби зачестяват по време на празниците и напомнят на гражданите, които ще отсъстват от домовете си за почивните дни, да не обявяват намерението си в социалните мрежи или пред много хора. При тръгване да се уверят, че всички врати и прозорци са добре затворени и заключени. Вкъщи не трябва да се оставят големи суми пари и ценности. Желателно е съсед или близък да бъде помолен да наглежда жилището и при съмнение за нередност да сигнализира в полицията. Извън домовете си е необходимо хората да бъдат по-бдителни и отговорни към личните си вещи. Да внимават за съмнителни лица в търговските центрове, масовия градски транспорт и храмовете, които биха се възползвали от разсеяността им или умишлено създават ситуации, с които да отвлекат вниманието им. Обикновено извършителите на джебчийски кражби използват оживлението и посягат главно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти, външни джобове на връхни дрехи и портфейли, носени в задния джоб на панталоните. ОДМВР – Пловдив призовава гражданите да сигнализират своевременно при забелязване на нарушения и извършвани престъпления.
Засилен ще е пътният контрол в областта във връзка с очакваната интензивност на движение на МПС през празничните почивни дни и с цел осигуряване на безопасността на движението. За това вече има създадена организация на „Пътна полиция”. Те ще патрулират в районите около църковни храмове, хипермаркети и търговски зони с цел недопускане на неправилно паркирани и затрудняване на движението. Ще се предприема и ръчно регулиране на участъци, където е необходимо осигуряване на бързо придвижване на моторните превозни средства. С допълнителни полицейски сили за подпомагане на движението ще бъдат наситени и входно – изходните артерии на град Пловдив. Ще се провеждат и специализирани проверки на шофьорите на МПС, като Пътна полиция има готовност за въвеждане на временна организация на безопасността на движението при очакван интензивен трафик.
Това е повод полицията отново да напомни на водачите на МПС преди тръгване да проверят състоянието на автомобилите и да не предприемат пътуване с износени автомобилни гуми, неизправни светлини и други повреди, застрашаващи безопасността на тях самите и на другите участници в движението.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.