НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:07


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Перник: Министър Бисер Петков и кметът Вяра Церовска посетиха Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания

Перник: Министър Бисер Петков и кметът Вяра Церовска посетиха Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания

25 Април 2019 | 13:32 | Агенция "Фокус"
Перник. Министърът на социалната политика Бисер Петков и кметът на Община Перник Вяра Церовска посетиха Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. В рамките на работната визита двамата обсъдиха развитието на социалните услуги и пазара на труда в общината. След това кметът го запозна с предприетите действия в сферата на социалната политика. Тя обяви, че започва изграждане на социални жилища в кв. "Тева" с капацитет 100 души.
„През тази година са очертани насоките за създаване на мрежа от услуги, които отговаря на нуждите и потребностите на населението. Те ще се реализират на територията на община Перник чрез осигуряване на финансиране по ОП „Региони в растеж“ , ОП „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане“, обясни кметът.
По думите й проектът „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания в Община Перник" включва дейности по изграждане на три социални услуги за пълнолетни лица с увреждания: Център за грижа за лица с психични разстройства; Център за грижа за лица с различни форми на деменция; Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване.
Община Перник продължава да гарантира устойчивост за осигуряването на топъл обяд за рискови групи , предоставяне на услугата „Приемна грижа“, услуги за ранно детско развитие и предоставяне на услугите в домашна среда „Личен асистент“, „Домашен помощник“ и „Социален асистент“.
В рамките на визита си министър Петков представи основни моменти в новото законодателство за хората с увреждания. Той поздрави кметът Вяра Церовска за работата, добрата комуникация и развитието на социалните услуги в Общината. В срещата участваха още зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов, както и директорите на общинската и областната дирекция „Социално подпомагане“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министърът на труда и социална политика Бисер Петков ще бъде на посещение в Перник

Министърът на труда и социална политика Бисер Петков ще бъде на посещение в Перник

25 Април 2019 | 07:28 | Агенция "Фокус"
София. В Перник ще бъде на посещение министърът на труда и социална политика Бисер Петков. Той ще се срещне с кмета на Община Перник д-р Вяра Церовска, областният управител Ирена Соколова и директорите на териториалните структури на МТСП в града. Това съобщиха от пресцентъра на общината. В програмата е включено посещение в Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания на ул. „Владислав Граматик“ № 93, където в 10.15 часа ще даде брифинг за журналисти.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.