НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:10


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Софийският градски съд потвърди присъдата на Константин Каменаров от 1 година и 3 месеца затвор за шофиране с 1,6 промила алкохол

Софийският градски съд потвърди присъдата на Константин Каменаров от 1 година и 3 месеца затвор за шофиране с 1,6 промила алкохол

22 Април 2019 | 17:16 | Агенция "Фокус"
София. Софийски градски съд потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния съд, с която подсъдимият Константин Каменаров бе признат за виновен в това, че е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта. Това съобщиха от СГС. С решение от днес Х-ти въззивен състав на СГС потвърди и наложеното наказание от 1 година и 3 месеца „лишаване от свобода“ с 3 години изпитателен срок и 600 лв. глоба. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Съдът ще проверява болничния на директора на БНТ

Съдът ще проверява болничния на директора на БНТ

20 Февруари 2019 | 18:30 | Агенция "Фокус"
София. Софийският градски съд ще възложи на Столичната регионална здравна инспекция да извърши проверка представения пред съда болничен лист от директора на БНТ Константин Каменаров пред съда. Това съобщиха от СГС. Каменаров е подсъдим за шофиране след употреба на алкохол през 2016 г. Той бе осъден условно на първа инстанция и в момента обжалва пред градския съд. В проведеното на 18 февруари 2019 г. заседание по делото подсъдимият не се яви пред съда заради заболяване.
Болничният лист, представен пред съда, е издаден на 14 февруари от д-р Емилия Баракова от „АГППМП Здраве 14“ ООД. Той удостоверява, че Каменаров е страдал от общо заболяване с поставена диагноза „Други остри инфекции на горните дихателни пътища с множествена локализация“, заради което му е предписан домашен-стаен режим на лечение за периода от 14 до 20 февруари 2019 г. Заради болничния заседанието беше отложено, тъй като Каменаров е заявил изрично желание да участва лично в производството.
В същото време, на 19 февруари 2019 г. стана ясно, че Каменаров е присъствал на събитие в Брюксел, Кралство Белгия, в качеството си на генерален директор на Българската национална телевизия.
Тези обстоятелства налагат съдебният състав да извърши проверка дали действително неявяването на подсъдимия Каменаров в откритото съдебно заседание се е дължало на обективна невъзможност за него да се яви пред съда.
Освен това съдът ще изиска информация от БНТ дали Константин Каменаров се е явявал на работа в периода, за който му е издаден болничния от 14 до 20 февруари 2019 г., включително дали е бил командирован служебно за пътуване до Брюксел, Кралство Белгия, за какъв период и по какъв повод.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.