НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:21


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: В града ще се проведе инициативата „Великденско хоро” в подкрепа на Тони Костов

Кюстендил: В града ще се проведе инициативата „Великденско хоро” в подкрепа на Тони Костов

28 Април 2019 | 13:37 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Инициативата „Великденско хоро” ще се проведе в подкрепа на Тони Костов от Кюстендил. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Дима Укалска, началник на отдел „Култура и духовно развитие” към Община Кюстендил. Голямото великденско хоро ще се състои от 17.30 часа на площад „Велбъжд”. В него ще участват всички фолклорни състави от общината, както и жители и гости на града. Всеки желаещ да се включи в благотворителната инициатива може да си купи стикер на цена от 3 лева, който ще се предлага на площада и в Туристическия информационен център. Кампанията е за събиране на средствата за лечението на 20-годишния Тони Костов, страдащ от левкемия. „Това е една блага идея. Ще се съберем за да изиграем едно великденско хоро, чрез което да помогнем на един човешки живот. Това е животът на Тони Костов, който се нуждае от 440 000 лева. Ние имаме гражданско общество, което в труден момент прави велики неща. 400 000 лева са събрани, остават около 40 000 лева. Ние силно се надяваме, че до първия ден на Великден те ще бъдат събрани, защото до края на месеца Тони се нуждае от тези пари”, каза Дима Укалска. По думите ѝ инициативата се организира за първа година, идеята е дадена от всички танцови състави, които са си подали ръка. „Искаме това хоро да стане традиция, защото винаги има нужда от благотворителност – да творим благо”, каза Дима Укалска.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Дима Укалска, Община Кюстендил: В трудни моменти хората в града си подават ръка

Дима Укалска, Община Кюстендил: В трудни моменти хората в града си подават ръка

24 Април 2019 | 11:51 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. В трудни моменти хората в Кюстендил си подават ръка. Това каза по време на пресконференция Дима Укалска, началник на отдел „Култура и духовно развитие” към Община Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Дима Укалска анонсира насроченото за 28 април Великденско хоро, което се организира в подкрепа на 20-годишния Тони Костов. „Това е една блага идея. Ще се съберем за да изиграем едно великденско хоро, чрез което да помогнем на един човешки живот. Това е животът на Тони Костов, който се нуждае от 440 000 лева. Ние имаме гражданско общество, което в труден момент прави велики неща. 400 000 лева са събрани, остават около 40 000 лева. Ние силно се надяваме, че до първия ден на Великден те ще бъдат събрани, защото до края на месеца Тони се нуждае от тези пари”, каза Дима Укалска. По думите й инициативата се организира за първа година, идеята е дадена от всички танцови състави, които са си подали ръка. „Искаме това хоро да стане традиция, защото винаги има нужда от благотворителност – да творим благо”, заяви Дима Укалска.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Инициативата „Великденско хоро” ще се проведе в подкрепа на Тони Костов на 28 април

Кюстендил: Инициативата „Великденско хоро” ще се проведе в подкрепа на Тони Костов на 28 април

24 Април 2019 | 11:32 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Инициативата „Великденско хоро” ще се проведе в подкрепа на Тони Костов от Кюстендил. Това съобщи на пресконференция Дима Укалска, началник на отдел „Култура и духовно развитие” към Община Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Голямото великденско хоро ще се случи от 17.30 часа на 28 април на площад „Велбъжд”. В него ще участват всички фолклорни състави от общината, както и жители и гости на града.
От днес се разпространяват стикери на цена от 3 лева, които всеки желаещ може да закупи и по този начин да се включи в кампанията за събиране на средствата за лечението на 20-годишния Тони Костов, страдащ от левкемия. Стикерите вече са разпространени във всички училища, детски градини и читалища на територията на община Кюстендил. Стикери могат да се закупят от сградата на Община Кюстендил, кметствата на селата, Туристически информационен център, Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора”, Възрожденското училище и общинското кино. Стикери ще се продават и в деня на самото събитие.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Инициативите в подкрепа на 20-годишния Тони Костов, борещ се с остра лимфобластна левкемия, продължават

Кюстендил: Инициативите в подкрепа на 20-годишния Тони Костов, борещ се с остра лимфобластна левкемия, продължават

23 Април 2019 | 21:06 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. 20 817 лева бяха събрани по време на благотворителната вечер „С вяра за Тони” в Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Събитието се проведе в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора”. То беше инициирано от малките Бети и Вальо, техните родители и кметът на Община Кюстендил – Петър Паунов. В рамките на благотворителната вечер бяха предложени за продажба над 30 икони, някои от тях – на над 170 години, осветени на молебен, отслужен за здравето на Тони от братството на Рилския манастир, повече от 40 картини, 5 гоблена, 4 пластики, 130 книги и ръчно изработени великденски сувенири. За лечението на 20-годишния Тони Костов остава да се събере сумата от около 40 000 лева. Инициативите в подкрепа на слънчево момче с огромен талант, борещо се с остра лимфобластна левкемия, продължават.
Дарителска сметка:
IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01
BIC SOMBBGSF
Общинска Банка
титуляр: Тони Тончев Костов.
Pay Pal account: anatoli.kostov@gmail.com.
Община Кюстендил отправя благодарност към всички участници в благотворителната инициатива.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Близо 21 000 лева са събрани на благотворителната вечер „С вяра за Тони”

Кюстендил: Близо 21 000 лева са събрани на благотворителната вечер „С вяра за Тони”

23 Април 2019 | 20:42 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. 20 817.05 лв. са събрани на благотворителната вечер „С вяра за Тони” в Кюстендил. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Събитието се проведе в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” в подкрепа на лечението на 20-годишния Тони Костов, борещ се с остра лимфобластна левкемия.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Петър Паунов, кмет на Кюстендил: Всички сме едно тяло в Христос и всички знаем как се чувства тялото, ако го боли само една частица, тук всички ни боли сърцето

Петър Паунов, кмет на Кюстендил: Всички сме едно тяло в Христос и всички знаем как се чувства тялото, ако го боли само една частица, тук всички ни боли сърцето

23 Април 2019 | 19:48 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Всички сме едно тяло в Христос и всички знаем как се чувства тялото, ако го боли само една частица, тук всички ни боли сърцето. Това каза по време на благотворителната вечер под надслов „С вяра за Тони” кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Пред присъстващите кметът подчерта значението на деня – Велик вторник, който в Страстната седмица е отреден за смирение. „Най-много смирява болката. Светите отци казват, че когато видиш добър човек, значи той е изстрадал човек. Последните месеци ни свързва болката – болката на този прекрасен човек. Болката, съчетана с вяра, се превръща в позитивни решения. Болката, която само заедно можем да понесем. Всички сме едно тяло в Христос и всички знаем как се чувства тялото, ако го боли само една частица, тук всички ни боли сърцето. Дали това е ръката или кракът – няма значение, а тук всички ни боли сърцето, защото Тони е сърцето на този град”, заяви Петър Паунов.
Темата за болката, за вярата и за любовта беше продължена от ръководителя на формация „Фолк арт” Адела Харалампиева. „След тези силни слова на господин Паунов, трудно ми е да изразя в още по-голяма степен онова, което ние показваме в нашата музика. Музиката, която беше в Тони Костов, музиката която заедно създадохме с него. Той беше част от моята лична съдба, от културната съдба на този град. Аз мисля, че чудото ще стане. Кюстендилци дадоха основание да мислим и да вярваме в чудеса. Нека вложим цялата си положителна енергия за това прекрасно, изключително българско момче”, каза Адела Харалампиева. Пред присъстващите беше представен и късометражният филм „Един от нас”, в който майката на 20-годишният Тони Костов разказва за преживяното от момента когато са научили диагнозата и са започнали борбата за живот, в която участва цялата общественост в града.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: С молебен за здраве започна благотворителната вечер „С вяра за Тони”

Кюстендил: С молебен за здраве започна благотворителната вечер „С вяра за Тони”

23 Април 2019 | 19:32 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. С молебен за здраве започна благотворителната вечер „С вяра за Тони” в Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Събитието се провежда в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” и е в подкрепа на лечението на 20-годишния Тони Костов, борещ се с остра лимфобластна левкемия. Молебенът беше отслужен от архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия Генади Генадиев. На събитието присъстват кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общински съвет – Кюстендил Михаела Крумова, областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев, директорът на Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” Валентин Господинов, директорът на Регионален исторически музей – Кюстендил Валентин Дебочички, почетният гражданин на Кюстендил Румен Манов, общински съветници, общественици.
„Нека в тази седмица, както сме съпричастни с Христовите страдания, така да бъдем съпричастни със страданията на нашите ближни на тези, които имат нужда от нашата помощ”, каза отец Генади Генадиев. Големият дарител и почетен гражданин на Кюстендил Румен Манов също се включи в кампанията. „Съпричастността и желанието да помогна на един млад живот ме накара да се включа в кампанията. Радостен съм като виждам как може да бъдем сплотени, съпричастни и плодовити в действията си. Аз съм сигурен, че ще успеем. Ако тази малка стъпка, която правим за това момче, послужи като пример за една общност или за един цял народ, аз съм сигурен, че ще се оправим”, каза Румен Манов.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Благотворителна вечер „С вяра за Тони!“ ще се проведе в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“

Кюстендил: Благотворителна вечер „С вяра за Тони!“ ще се проведе в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“

23 Април 2019 | 07:58 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Благотворителна вечер „С вяра за Тони!“ ще се проведе от 18.00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Добре дошъл е и Всеки човек с добро сърце, който има желание да закупи картина, книга или икона, осветена в Рилския манастир. Тони Костов е на 20 години от Кюстендил. Слънчево момче с огромен талант борещо се с остра лимфобластна левкемия (prо-B ALL), поради което е необходима костно – мозъчна трансплантация. Сумата необходима за лечението е 440 000 лв.
Дарителска сметка
IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01
BIC SOMBBGSF
Общинска Банка
титуляр: Тони Тончев Костов
Pay Pal anatoli.kostov@gmail.com
Всеки спомоществувател може да си закупи покана за благотворителната вечер с цена 100 лв - от Анелия Димитрова, Елица Димитрова, Община Кюстендил, Драматичен театър - Кюстендил, Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“, Регионален исторически музей – Кюстендил.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.