НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:32


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: Общинският съвет прие предложението за изграждането на гнездови платформи за бели щъркели

Бургас: Общинският съвет прие предложението за изграждането на гнездови платформи за бели щъркели

26 Март 2019 | 12:40 | Агенция "Фокус"
Бургас. Общинският съвет прие предложението за изграждането на гнездови платформи за бели щъркели, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Община Бургас ще изработи 10 броя метални конструкции (гнездови платформи), като материалите необходими за изграждането ще бъдат предоставени от дарители безвъзмездно на Община Бургас. Изграждането и монтажът ще бъдат извършени от местната администрация. Точките на гнездовите платформи ще бъдат посочени от представители на Регионалния исторически музей, Българско дружество за защита на птиците и Регионална Инспекция по околната среда и водите. Срокът на изпълнение е до 08 април 2019 година.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Живко Табаков, Общински съвет - Бургас: Призовавам да се обърне внимание на хората в района на ул. „Фердинандова“, защото зелената площ трябва да остане

Живко Табаков, Общински съвет - Бургас: Призовавам да се обърне внимание на хората в района на ул. „Фердинандова“, защото зелената площ трябва да остане

26 Март 2019 | 11:36 | Агенция "Фокус"
Бургас. Призовавам да се обърне внимание на хората в района на ул. „Фердинандова“, защото зелената площ трябва да остане. Това каза по време на днешното заседание на Общински съвет – Бургас общинският съветник Живко Табаков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Изказването му е относно докладна записка за Разрешение за изменение на ПУП-ПРЗ за УПИ VI, кв. 38 по плана на жк. „Възраждане“ и частично изменение на уличната регулация на ул. „Фердинандова“, в обхват на кв. 38 по плана на жк. „Възраждане“.
Табаков заяви, че ако тази докладна бъде приета ще я нарича „Фердинандова гейт“ и ако внесеното предложение за възлагане на ПУП бъде прието, ще осакати улица „Фердинандова“ и излаза ѝ към бул. „Мария Луиза“. „Става въпрос за долната част на „Фердинандова“, която винаги е била затворена, през 2000 година е изграден план, който разширява градинката. Смятам че Общината се е забавила да обезвъзмезди собствениците, но ние трябва да гледаме за в бъдеще, това е главна улица и тя няма как да не става пренатоварена с времето. Нека да не забравяме проблема във жк „Възраждане“, където няма паркоместа", посочи Табаков. Той добави, че вчера е имало внесена жалба от живущи. Табаков заяви, че е хубаво да остане зелена площ, защото оазисът там е единственият за деца и стимулът е много голям. Докладната записка не беше приета с 9 гласа „за“, 9 „против“ и 24 „въздаржали се“.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.