НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: Започна санирането на още два жилищни блока в града

Сливен: Започна санирането на още два жилищни блока в града

15 Април 2019 | 17:53 | Агенция "Фокус"
Сливен. Стартира санирането на още два блока в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Единият се намира на ул. „Драган Цанков“ и е под номер 3, а вторият е блок номер 42 на ул. „Димитър Пехливанов“. Сградите ще бъдат обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.
По време на срещата си с живущите там кметът Стефан Радев пожела на всички много успехи, добро взаимодействие в строителния процес, и да си оказват нужната подкрепа.
На сградите предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.
Изпълнителят на блок № 3 на ул. „Драган Цанков“ е „Рая-52“ ООД, а строителен надзор ще извършва „Новел“ ЕООД. Предвижда се той да бъде завършен в рамките на 135 календарни дни.
Фирмата-изпълнител на блок № 42, намиращ се на ул. „Димитър Пехливанов“ е „Алфамаркет Прим“ ЕООД. Строителният надзор е поверен на „Новел“ ЕООД. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 138 календарни дни.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: В града бяха открити строителни площадки за саниране на още два жилищни блока

Сливен: В града бяха открити строителни площадки за саниране на още два жилищни блока

5 Април 2019 | 14:28 | Агенция "Фокус"
Сливен. Строителни площадки за саниране на още два жилищни блока бяха открити днес.
Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Зам.-кметът Румен Иванов посети и двата обекта, които ще бъдат обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това са блокове № 22 и 26 в кв. „Българка“. Румен Иванов пожела успех и безаварийна работа по санирането. „На жителите пожелавам да са здрави, да имат търпение, защото това са строителни работи и е възможно да възникват известни забавяния. След няколко месеца да се видим отново с обновени блокове с европейска визия, за да усетите през зимния период положителната промяна“, каза зам.-кметът. Жителите от своя страна се зарадваха на предстоящото обновяване на домовете им. „Хубав ни е градът, а с ваша помощ изглежда още по-приветлив“, заяви един от живущите.
Дейностите по сградите включват топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.
Фирмата-строител на блок № 22 е „Мега Хидрострой“ ЕООД, а строителният надзор ще извърши „Стройконсулт – ГН 99“ ЕООД. 13-етажната сграда се състои от един вход и се предвижда да бъде завършена за 180 календарни дни.
8-етажният блок № 26 разполага с четири входа. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 150 календарни дни. Изпълнител е „Кари – 10“ ЕООД, а строителният надзор е поверен на „Стройконсулт – ГН 99“ ЕООД.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Завърши санирането на още един блок в града

Сливен: Завърши санирането на още един блок в града

3 Април 2019 | 15:52 | Агенция "Фокус"
Сливен. Обновяването на още един блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради приключи. Той се намира в квартал „Дружба“ и е под номер 38. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Кметът Стефан Радев изрази надежда, че живущите там са останали доволни от извършената работа, и се радват на обновените си жилища. Той допълни, че в близост до блока Общината предвижда изграждането на още една спортна площадка. Строително-монтажните дейности по блока стартираха в края на октомври. Външните стени на сградата бяха топлоизолирани, беше направена хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност също беше сменена. Фирмата - изпълнител на обекта е „Среги“ ООД, а строителният надзор беше извършен от „Ай Ти Ем Проджект“ ООД.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Завърши санирането на още един блок в града

Сливен: Завърши санирането на още един блок в града

28 Март 2019 | 16:01 | Агенция "Фокус"
Сливен. Изцяло завършен е блок номер 79 в квартал „Стоян Заимов“ в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Обновяването му по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради започна в края на октомври 2018 г. Пред зам. кмета Румен Иванов жителите на блока заявиха, че вече са усетили положителна промяна на температурата в своите жилища и изказаха своите впечатления от работата на изпълнителите.
На външните стени на сградата беше извършена топлоизолация. Вратите на входовете бяха подменени, беше сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. На покрива бе направена хидро и топлоизолация, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Фирмата-строител е „Теовес-с2006“ ЕООД, а надзорът извърши „Кима Консулт“ ЕООД.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Започва санирането на още един блок в града

Сливен: Започва санирането на още един блок в града

19 Март 2019 | 15:37 | Агенция "Фокус"
Сливен. Още един жилищен блок в Сливен предстои да бъде саниран. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.
По време на откриването на строителната площадка кметът Стефан Радев призова жителите на блока да си съдействат с изпълнителите на обекта, за да могат накрая всички да се поздравят с една напълно и успешно обновена сграда.
На блок № 8 в кв. „Дружба“ предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Входните врати ще бъдат подменени. Ще бъде сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Предвижда се строително-ремонтните дейности да приключат в рамките на 180 календарни дни.
Строителният надзор е поверен на „Туско“ ЕООД, а фирмата-изпълнител е „Пема Груп“ ЕООД.
7-етажната сграда се състои от три входа и ще бъде обновена по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Санирането в Сливен продължава

Санирането в Сливен продължава

6 Март 2019 | 16:09 | Агенция "Фокус"
Сливен. 24-та строителна площадка за саниране бе открита днес. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Жилищният блок е номер 17 и се намира в квартал „Клуцохор“.
На сградата предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вратите на входовете ще бъдат подменени. Ще бъде сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Очаква се строително-монтажните работи да приключат в рамките на 160 календарни дни.
В присъствието на живущите там, представители на фирмата-изпълнител и на строителния надзор кметът Стефан Радев пожела успешна реализация на дейностите по обекта, търпение и ползотворно сътрудничество между отделните страни.
Фирмата-изпълнител е ДЗЗД „Сарел Саниране“, а строителен надзор ще извършва „Булинженеринг-ТС“ ЕООД.
Обновяването на многофамилните жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност в Сливен продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Приключи санирането на още един блок в града

Сливен: Приключи санирането на още един блок в града

18 Февруари 2019 | 10:17 | Агенция "Фокус"
Сливен. Приключи санирането на още един блок в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Блок № 11 в кв. „Клуцохор“ беше обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Предстои той да бъде въведен в експлоатация.
Жителите на блока споделиха пред кмета Стефан Радев, че вече са усетили подобренията по домовете си и благодариха на общинското ръководство и изпълнителите за добрата работа по обекта.
„Радвам се, че сте се включили в програмата – вие и вашите съседи. Радвайте се на това удобство и ви апелирам да призовете още граждани на Сливен да се възползват от програмата“, заяви от своя страна кметът Радев.
Строително-ремонтните дейности по жилищната сграда стартираха през септември 2018 г. Блокът е със 7 входа, с различни по брой етажи. Беше извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вратите на входоветe бяха подменени. Беше сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност.
Санирането в град Сливен продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Най-малко един загинал и десетки ранени след пожар в японска аниме компания. 18 юли 2019 г.
Най-малко един загинал и десетки ранени след пожар в японска аниме компания. 18 ...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.