НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:45


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: Общинският съвет прие отчет на програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух в общината

Бургас: Общинският съвет прие отчет на програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух в общината

26 Март 2019 | 10:55 | Агенция "Фокус"
Бургас. Общинският съвет прие отчет на програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Към програмата е изготвен план за действие със списък на мерките, към които е представен размерът на очакваното намаление на емисиите и имисиите по години в резултат от изпълнение на приложената мярка, както и очакваното въздействие върху нивото на концентрациите през програмния период. В отговор на запитване от общински съветници зам.-кметът на Бургас Руска Бояджиева заяви, че не може да се съгласи, че данните са противоречиви, защото взима тези данни от Националната система за мониторинг. „Общинският съвет прие мерки, които включват завишен ресурс на чистотата на уличната мрежа. От около 2 седмици тече кампания за почистване на пътищата в града“, уточни зам.-кметът Руска Бояджиева.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Общинският съвет прие изменения в Наредбата за условията за настаняване под наем в общински жилища

Бургас: Общинският съвет прие изменения в Наредбата за условията за настаняване под наем в общински жилища

26 Март 2019 | 09:44 | Агенция "Фокус"
Бургас. Общинският съвет прие изменения в Наредбата за условията за настаняване под наем в общински жилища, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Община Бургас подготвя проектно предложение за осигуряване на съвременни социални жилища по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. За реализиране на проекта бе необходимо въвеждане на изменения и допълнения в Наредбата за условията и реда за установяване на жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища. Целта на промените, които общината предложи е да се даде предимство в настаняването на образовани граждани или студенти, които учат в Бургас, но нямат възможност да закупят собствено жилище, да бъдат настанени в общински жилищен фонд. По този начин ще се създават условия за реализацията и развитието им в Бургас. За тази цел са изработени критерии за настаняване, които дават определен брой точки на кандидатите. Желаещите да бъдат настанени в жилища от този фонд на Община Бургас, ще бъдат оценявани по показателите за образование, заетост и семейно положение, като най- висок брой точки ще се дават по критерий „Образование“.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: С едноминутно мълчание общинските съветници почетоха паметта на загиналите войни край Одрин

Бургас: С едноминутно мълчание общинските съветници почетоха паметта на загиналите войни край Одрин

26 Март 2019 | 09:34 | Агенция "Фокус"
Бургас. Започна 55-ото заседание на Общински съвет – Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Обичайно сесията започна с изслушване химна на Република България и този на Европейския съюз. С едноминутно мълчание общинските съветници почетоха паметта на загиналите войни край Одрин. Първата докладна записка, която предстои да се разгледа, е внесена от кмета на Община Бургас Димитър Ниолов и е относно приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за установяване на жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища.
Беше оттеглена докладна записка номер 16 относно приемане на решение за отдаване на наем на помещения собственост на „Дентален център I – Бургас“ ЕООД на Регионална здравна инспекция – Бургас за нуждите на Регионална картотека за медицински експертизи, за съхраняване на медицинска документация и докладна записка номер 22 относно продажба на общинско жилище в ж.к. „Лазур” на ул. „Абоба“ 7, етаж 1 (жилищен), апартамент №2, на наемател, настанен по административен ред.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.