НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:08


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на Пловдив Иван Тотев: Голям осветен булевард ще свързва града със село Труд

Кметът на Пловдив Иван Тотев: Голям осветен булевард ще свързва града със село Труд

25 Март 2019 | 19:36 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Голям осветен булевард ще свързва Пловдив със село Труд. Това съобщи пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев, който присъства на полагането на първа копка за изграждането на кръгово кръстовище при селата Строево и Труд, община Марица, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пловдив. „В този хубав ден даваме старт на хубав проект за Община Марица, за който те се бориха много години – за финансиране и за да получат разрешение за изграждането на това кръгово кръстовище”, каза Тотев, при първата копка на кръстовището. Той уточни, че Община Пловдив има общи проекти с общините Родопи и Марица. „Днес съм тук, за да кажа, че Община Пловдив ще подпише споразумение да продължим осветлението по този републикански път, като обхванем и това кръстовище и отсечката до село Труд. Те ще бъдат свързани с един голям осветен булевард”, каза още Тотев. По думите му това е една от най-натоварените входни пътни артерии, това е също така един представителен вход към Пловдив и неговото облагородяване кореспондира и с нашето желание за изграждането на артериите към град Пловдив. Кметът Тотев коментира, че е много важно подстъпите към града да изглеждат добре. Според него е важно да не се усещат границите на община Пловдив със съседните общини, а влизането с тях да става по един плавен начин.
Кметът на Община Марица Димитър Иванов отбеляза, че изграждането на кръговото кръстовище трябва да завърши до три месеца. „Този проект е от 2008 година. Държавата ни даде възможност да проектиране със собствени средства кръстовището, след това бяха извършени отчуждителни процедури със средства на Община Марица, на стойност 200 000 лева”, каза Иванов. Той поясни, че след това проекта и прилежащите му земи са били дарени на държавата. След като са били гласувани средства за проекта и е бил избран изпълнител предстои строителството през тази година на така важното за хората кръстовище. Възможно е кръстовището да бъде завършено и за по-кратко време. По думите на кмета на Община Марица Димитър Иванов, този проект е много значим не само за хората в Общината, но и за цялата страна.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Започва изграждането на кръгово кръстовище при селата Строево и Труд

Пловдив: Започва изграждането на кръгово кръстовище при селата Строево и Труд

25 Март 2019 | 09:24 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Започва изграждането на кръгово кръстовище при селата Строево и Труд в община Марица. От 11.00 часа ще бъде направена символична първа копка на кръстовището, съобщиха за Радио „Фокус“-Пловдив от Общината. Ще присъстват кметът на Община Марица Димитър Иванов и кметът на Пловдив Иван Тотев, както и представители на държавната администрация.
От 12.00 часа ще бъде даден официален старт и на строителните дейности за нова спортна зала в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Труд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.