НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:57


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на Пловдив Иван Тотев: Голям осветен булевард ще свързва града със село Труд

Кметът на Пловдив Иван Тотев: Голям осветен булевард ще свързва града със село Труд

25 Март 2019 | 19:36 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Голям осветен булевард ще свързва Пловдив със село Труд. Това съобщи пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев, който присъства на полагането на първа копка за изграждането на кръгово кръстовище при селата Строево и Труд, община Марица, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пловдив. „В този хубав ден даваме старт на хубав проект за Община Марица, за който те се бориха много години – за финансиране и за да получат разрешение за изграждането на това кръгово кръстовище”, каза Тотев, при първата копка на кръстовището. Той уточни, че Община Пловдив има общи проекти с общините Родопи и Марица. „Днес съм тук, за да кажа, че Община Пловдив ще подпише споразумение да продължим осветлението по този републикански път, като обхванем и това кръстовище и отсечката до село Труд. Те ще бъдат свързани с един голям осветен булевард”, каза още Тотев. По думите му това е една от най-натоварените входни пътни артерии, това е също така един представителен вход към Пловдив и неговото облагородяване кореспондира и с нашето желание за изграждането на артериите към град Пловдив. Кметът Тотев коментира, че е много важно подстъпите към града да изглеждат добре. Според него е важно да не се усещат границите на община Пловдив със съседните общини, а влизането с тях да става по един плавен начин.
Кметът на Община Марица Димитър Иванов отбеляза, че изграждането на кръговото кръстовище трябва да завърши до три месеца. „Този проект е от 2008 година. Държавата ни даде възможност да проектиране със собствени средства кръстовището, след това бяха извършени отчуждителни процедури със средства на Община Марица, на стойност 200 000 лева”, каза Иванов. Той поясни, че след това проекта и прилежащите му земи са били дарени на държавата. След като са били гласувани средства за проекта и е бил избран изпълнител предстои строителството през тази година на така важното за хората кръстовище. Възможно е кръстовището да бъде завършено и за по-кратко време. По думите на кмета на Община Марица Димитър Иванов, този проект е много значим не само за хората в Общината, но и за цялата страна.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Над 1,2 млн. лв. ще се инвестират в изграждането на кръговото кръстовище при село Труд

АПИ: Над 1,2 млн. лв. ще се инвестират в изграждането на кръговото кръстовище при село Труд

25 Март 2019 | 17:52 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Започва изграждането на кръгово кръстовище при село Труд. То е при пресичането на път ІІ-64 Карлово - Пловдив при 48-ми км и път ІІІ-606 Строево - Труд. Инвестицията е за близо 1.2 млн. лв., като средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.
С новото кръстовище при село Труд, което ще бъде и с енергоефективно LED осветление, ще се подобри безопасността при преминаване по съществуващото в момента триклонно кръстовище. Ще намалеят до минимум предпоставките за пътно-транспортни произшествия, тъй като шофьорите няма да се налага да правят неразрешен обратен завой за по-пряка връзка. Съществуващото кръстовище при 48-ми км на второкласния път ІІ-64 Карлово - Пловдив се намира на около 600 м от пътен възел „Труд“ на автомагистрала „Тракия“. В момента то не обслужва посоката Пловдив - Строево и движението в посока Пловдив - Строево - Голям Чардак се осъществява през кръстовището при 46-ти километър в с. Труд.
Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от ДЗЗД „Кръгово кръстовище Труд 2018“, в което участват: „ПСТ Груп“ ЕАД и „Сет Къмпани“ АД. Стойността на договора е 1 208 750,95 лв. с ДДС. Строителният надзор е възложен на „Пътконсулт 2000” ЕООД, а техният договор е за 12 960 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 6 месеца.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протести срещу уволнението на кюрдските кметове в Диарбекир, Турция. 21 август 2019 г.
Протести срещу уволнението на кюрдските кметове в Диарбекир, Турция. 21 август 2...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.