НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:35


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: С близо 94 000 лева са намалели просрочените задължения на Общината през 2018 година

Велико Търново: С близо 94 000 лева са намалели просрочените задължения на Общината през 2018 година

25 Март 2019 | 18:16 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. С близо 94 000 лева са намалели просрочените задължения на Община Велико Търново през 2018 година. Това стана ясно по време на публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на бюджета към 31 декември предходната година, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Срещата се проведе в Голяма зала на местната администрация, след работно време, по искане на граждани на старата столица, но такива в него не се включиха. Зам.-кметът на Общината Снежана Данева – Иванова уточни, че рамката на бюджета към края на декември 2018-та е била 76 805 520 лв., като 35 512 773 лв. от тях са местни и дофинансирани държавни дейности.
„В резултат на предприетите мерки просрочените задължения са намалели с 93 587 лв., спрямо тези към 31 декември 2017 година, а просрочените взимания са намалели с 52 824 лв. или са в размер на 311 205 лв. При направения анализ за изпълнението на приходите, администрирани от Дирекция „Местни данъци и такси“ са събрани местни данъци и такси в размер на 19 883 985 лв. Най-много средства са постъпили от такса битови отпадъци, следват данък върху недвижими имоти и данък превозни средства“, обясни още зам.-кметът. Постъпилият в хазната туристически данък е бил 191 666 лв., което 125 % изпълнение спрямо първоначалния план. Данева допълни и, че за 10-та поредна година, чрез европейската солидарност, Община Велико Търново се стреми да създава все по-добри условия за живот и бизнес в града и региона, като европейското финансиране е един от основните инструменти за работа в тази насока. „За 2018 година Община Велико Търново е управлява 11 проекта с европейско финансира не в областта на образователната, социалната, здравната, техническата инфраструктура, туризма и културата, на стойност над 30 млн. лв.“, подчерта още Снежана Данева.
През 2018 година са разработени и нови проекти по европейски програми, в процес на оценка и договаряне, на стойност над 25 млн. лв.
В обсъждането участваха още зам.-кметът проф. Георги Камарашев, председателят на ОбС-Велико Търново Венцислав Спирдонов и главният финансист на Общината Мариян Маринов.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протести срещу уволнението на кюрдските кметове в Диарбекир, Турция. 21 август 2019 г.
Протести срещу уволнението на кюрдските кметове в Диарбекир, Турция. 21 август 2...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.