НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:44


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Ден преди официалния събор на село Самоводене родолюбци организират празник пред сградата на читалището в селото

Велико Търново: Ден преди официалния събор на село Самоводене родолюбци организират празник пред сградата на читалището в селото

4 Май 2019 | 16:45 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Ден преди официалния събор на село Самоводене родолюбци организират празник пред сградата на читалището в селото, съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Община Велико Търново. На сцената ще се изявят женският хор и двата танцови състава – „Самодиви” с ръководител Ани Лалева и „Бисер” към Центъра за работа с деца и младежи. Земеделската кооперация е осигурила почерпка за жителите. Началото на празника ще ще бъде поставено в 17.00 часа.
В момента се провежда и дарителска кампания за набиране на средства за ремонт на Народно читалище „Извор -1873“, като е подсигурена сума за реконструкция на сцената и дейностите вече се реализират.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Читалището в село Самоводене търси средства за ремонтни дейности

Велико Търново: Читалището в село Самоводене търси средства за ремонтни дейности

23 Март 2019 | 20:55 | Агенция "Фокус"
Велико Търново.Читалището във великотърновското село Самоводене търси средства за ремонтни дейности. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново председателят Рена Дранкюлева. Тя посочи, че към настоящия момент има теч в гримьорните, а по думите и библиотеката е в окаяно състояние. Желанието на председателя е да бъде изградена репетиционна зала за танцовия състав при читалището, която да е компактна, за да може да се отоплява през зимата. „Момичетата през зимата трябва да репетират на студената сцена в читалището и затова в момента заниманията си те провеждат в един младежки център в селото, което пък спъва работния процес на тези, които са там“, посочи Дранкюлева. Тя допълни, че най-вероятно ще стартира дарителска кампания за набиране на средства за основни и текущи ремонти. Субсидията на НЧ „Извор-1873“ тази година е увеличена със 100 лева и е в размер на 23 225 лева. Средно месечно средствата са 1186 лева, което едвам покрива разходите за заплати и за сметки. „След 4 години да отбележим 150 години НЧ „Извор-1873“. Желанието ми е да отбележим годишнината през 2023 година по достоен начин и да посрещнем гостите си в една обновена сграда“, посочи Рена Дранкюлева.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.