НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:21


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: Банковите сметки на СБАЛПФЗ в града са запорирани заради дългове

Варна: Банковите сметки на СБАЛПФЗ в града са запорирани заради дългове

10 Април 2019 | 17:33 | Агенция "Фокус"
Варна. Банковите сметки на Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) – Варна са запорирани заради дългове. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна управителят на здравното заведение доц. д-р Христо Ганчев. Той коментира, че лечебното заведение трупа дългове от години, а персоналът не е получавал заплати от 5 месеца. „Нищо не се случва категорично. Напротив става по лошо. За пръв път получавам писмо от моя персонал и поставят условие, че до 15 ще работят и не искат да работят“, каза доц. Христо Ганчев. По думите му, голяма част от персонала е в пенсионна възраст, така че да получава поне някакъв доход през месеците, в които не са получавали заплащане. „5 месеца не са получавали заплати хората. Аз ги подбирам, така че голяма част са пенсионери сестрите и поне да не умрат от глад. Ама и 5 млн. да имаш на книжка, когато си изработил 5 лв. трябва да ги получиш“, посочи доц. Христо Ганчев.
Радио „Фокус“ – Варна припомня, че през март управителят на Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) – Варна доц. д-р Христо Ганчев съобщи, че голяма част от персонала в болницата не е получавал заплати от 12-13 месеца, а персоналът е сведен до санитарния минимум. В края на месец март той съобщи, че болницата се намира в изключително тежко финансово състояние. Тогава той посочи, че проблемите не са поради липса на финанси за здравеопазването в България, а тяхното неправилно разпределение.
Бояна АТАНАСОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Доц. д-р Христо Ганчев, СБАЛПФЗ – Варна: Положението в болницата е катастрофално, а персоналът е сведен до санитарния минимум

Доц. д-р Христо Ганчев, СБАЛПФЗ – Варна: Положението в болницата е катастрофално, а персоналът е сведен до санитарния минимум

27 Март 2019 | 21:41 | Агенция "Фокус"
Варна. Положението в Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) – Варна е катастрофално, а персоналът е сведен до санитарния минимум. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна управителят на лечебното заведение доц. д-р Христо Ганчев. По думите му ситуацията в болницата е изключително усложнена и това продължава от месеци. Той допълни, че голяма част от специалистите в СБАЛПФЗ – Варна не са получавали заплати от ноември 2018 г.
„Имайте предвид, че например медицински сестри, които са много опитни и много добре работят, предимно са пенсионерки, за да не може да им окаже влияние неплащането на заплати. Признавам си, че това е причината. По този начин те си имат някакво осигуряване, иначе представяте ли си“, заяви доц. д-р Христо Ганчев. Той допълни, че много хора от болницата изпадат в дългове, като дори получаването на аванс или една заплата, служи за погасяването на тези задължения. „Аз като отидох в болницата, служителите не бяха получавали по 12-13 месеца заплати. Това е нещо ужасяващо. Изчистихме всичко, но те пак започват да се трупат, защото няма редовно плащане“, посочи управителят на лечебното заведение.
Според доц. д-р Христо Ганчев, проблемите не са поради липса на финанси за здравеопазването в България, а тяхното неправилно разпределение.
Бояна АТАНАСОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест на
Протест на "жълтите жилетки" в Париж. 21 септември 2019 година

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.