НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:09


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стара Загора: В града ще се проведе международна конференция „Жените на Балканите в следващите 100“

Стара Загора: В града ще се проведе международна конференция „Жените на Балканите в следващите 100“

23 Март 2019 | 08:01 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Международна конференция „Жените на Балканите в следващите 100“ ще се проведе от 9.30 часа в зала „Петко Славейков“ в Община Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Форумът се организира от СНЦ ОП „Ареа 05 Дистрикт 30 Зонта Интернешънъл“ в партньорство с Община Стара Загора.
„Конференцията е част от тържествената програма за честванията по повод 100 години от създаването на Зонта интернешънъл. Благодарим на Община Стара Загора, която подкрепя инициативите ни от много години“, каза Донка Петкова, директор на Ареа 05 Дистрикт 30 Зонта интернешънъл. По думите ѝ Зонта интернешънъл е водеща световна организация от професионалисти, които се борят за правата на жените, за възможността им да постигнат своя пълен потенциал, както и да имат достъп до всички ресурси и са представени наравно с мъжете във високи властови позиции.
Участниците в конференцията в Стара Загора ще обсъдят темите за икономическата независимост и професионална реализацията на жените на Балканите и у нас. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще говори за жените лидери във века на дефицит на лидери, а зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова за качественото образование за всяка жена приоритет или не според традиционните норми и семейни ценности.
Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще запознае присъстващите с предизвикателства и добри практики в борбата с домашното насилие, а евродепутатът Ева Майдел чрез видео обръщение ще сподели политиките и стратегиите на Европейския съюз за развитие на женското предприемачество в региона на Балканите.
Комисар Явор Колев от ГДБОП ще говори за кибер престъпленията срещу жени и момичета-новите форми на насилие, а депутатът Маноил Манев за жените жертви на трафик на хора.
Ще се дискутират и темите свързани с ранните бракове в циганската общност, предпоставки и правна регламентация за издигане социалния статус на жените.
„След конференцията ще излезем с финален документ, който ще изпратим до Народното събрание. В него ще има препоръки за законодателни промени за превенция на домашното насилие, както и за изграждане на кризисни центрове във всяка точка у нас“, коментира Яна Генчева, председател на Дистрикт 30 комитета за честване на 100 години Зонта интернешънъл.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в международната конференция „Жените на Балканите в следващите 100“ в Стара Загора

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в международната конференция „Жените на Балканите в следващите 100“ в Стара Загора

23 Март 2019 | 07:11 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в международната конференция „Жените на Балканите в следващите 100“, която се организира от „Зонта интернешънъл“ в Стара Загора. Това съобщиха от Прессекретариата на държавния глава. Темата, по която ще говори Илияна Йотова, е „Жените лидери във века на дефицит на лидери“. Форумът ще започне в 9.20 часа и ще се проведе в зала „Пенчо Славейков“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест на
Протест на "жълтите жилетки" в Париж. 21 септември 2019 година

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.