НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:36


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова участва в тържествата, посветени на 6 май, в Пещера

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова участва в тържествата, посветени на 6 май, в Пещера

6 Май 2019 | 11:08 | Агенция "Фокус"
Пещера. Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова участва в тържествата, посветени на 6 май – Денят на Пещера. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Тържествени слова произнесоха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и кметът на Община Пещера Николай Зайчев.
Караянчева прие строя на тържествената заря - проверка с участието на 68 бригада Специални сили с командир бригаден генерал Явор Матеев. Поздрав към жителите и гостите на града отправи Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.
Лиляна Павлова поздрави с празника жителите на Пещера. Тя се разходи сред многобройните гости заедно с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и народния представител от Пазарджик Десислава Костадинова на централния градски площад.
По-рано през деня общинските съветници решиха да удостоят посмъртно със званието „почетен гражданин на Пещера“, журналиста, бизнесмен и собственик на първата в България частна информационна агенция Красимир Узунов.
Пред общинските съветници и гостите в залата Десислава Костадинова каза: „Всеки празник провокира у нас равносметка. А равносметката за развитието на нашия град е положителна. Град на трудолюбиви и добри хора, на родолюбци и пазители на българската духовност, може да върви само напред. Да се развива успешно и да бъде пример за единство и взаимопомощ“.
Сред гостите на тържествата бяха още областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, областният секретар Гинче Караминова и зам.-областният управител Йордан Кожухаров.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: С празнична програма се отбелязва Денят на Пещера

Пазарджик: С празнична програма се отбелязва Денят на Пещера

6 Май 2019 | 10:49 | Агенция "Фокус"
Пещера. С празнична програма се отбелязва Денят на Пещера, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик Димитър Павлов, експерт по културата в Общината. Тържественият ден започна с празнична гергьовска литургия в църквата „Св. Георги“. В 10.30 часа на пл. „България“ в града започна и концерт на фолклорните групи към общински детски комплекс и с участието на народния певец Николай Славеев.
Албена ЖИЛЕКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цвета Караянчева в Пещера: И днес е нужно да бъдем единни, да имаме общи национални цели, да съхраняваме идеалите на предците ни

Цвета Караянчева в Пещера: И днес е нужно да бъдем единни, да имаме общи национални цели, да съхраняваме идеалите на предците ни

5 Май 2019 | 23:12 | Агенция "Фокус"
Пещера. Бъдете горди със своята история, обичайте Родината, ценете свободата, имайте самочувствие, че сте българи и помнете, че и днес е нужно да бъдем единни, да имаме общи национални цели, да съхраняваме идеалите на предците ни. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в словото си по време на заря-проверката, посветена на 6 май – Ден на Пещера, съобщиха от пресцентъра на НС. Председателят на парламента прие рапорта на командващия тържествения ритуал и поздрави жителите и гостите на Пещера.
В календара на човешкия живот има специални дни, дни, които ни изпълват с радост и гордост, които ни довяват скъпи спомени, отбеляза председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева подчерта, че такъв за всички присъстващи е днешният ден – денят, в който честват празника на техния любим, красив и пропит с хилядолетна история роден град. Тя изрази увереност, че всеки, роден и израснал в Пещера, я носи в сърцето си, където и да отиде по света. Тези спомени ни правят горди, дават ни сили да преодоляваме трудностите и най-важното – вярата и желанието да работим за по-доброто бъдеще, заяви тя. Защото днес заедно градим нова България – свободна, демократична, равноправна, част от голямото семейство на европейските народи, добави председателят на парламента.
Цвета Караянчева подчерта, че това е вярната посока, която трябва да следваме, за да останат младежите тук, да работят и да успяват в страната ни. Уверена съм, че възможностите за реализация на младите и прогресивни хора в Пещера ще продължат да се разширяват, а икономическото развитие на града да стане още по-интензивно, отбеляза председателят на парламента.
Сред гостите на празника на Пещера бяха народни представители, кметове на родопски общини, Пловдивският митрополит Николай, бригаден генерал Явор Матеев и др.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на парламента Цвета Караянчева: Пещера е дала на България големи личности - бъдете горди с историята на своя град

Председателят на парламента Цвета Караянчева: Пещера е дала на България големи личности - бъдете горди с историята на своя град

5 Май 2019 | 22:19 | Агенция "Фокус"
Пещера. Изключително удоволствие е да бъда с вас, за да отбележим заедно празника на Пещера, каза на тържествената заря-проверка по повод празника на града председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, предаде репортер на Радио "Фокус" - Пазарджик. "В календара на човешкия живот има специални дни, които ни изпълват с радост и гордост, които ни навяват скъпи спомени. Такъв за вас е днешният ден. Денят, в който чествате празника на вашия любим, пропит с хилядолетна история роден град", посочи тя. "Неизменно в деня на празника обръщаме поглед към миналото, от което черпим мъдрост, родолюбие и сили да продължим напред, да не отстъпим от заветите на предците си и да съхраним всичко онова, което ни кара с гордост да се наричаме българи, а безспорно всички вие - пещерци, сте радетели на българщината. Вярвам, че всеки един от вас предава на своите деца и внуци онази любов към родното място, с която грижливо пази своите безценни традиции. Вие имате с какво да се гордеете", изтъкна Цвета Караянчева. "Достатъчно е да споменем делото на изтъкнатия възрожденец Спас Зафиров, делото на братя Горови, да обърнем поглед към уникалните творения на майсторите от възрожденската епоха. В ново и най-ново време Пещера е дала на България големи личности, учени, общественици. Бъдете горди със своята история, имайте самочувствието, че градим заедно нова България - свободна, демократична, равноправна, част от голямото семейство на европейските народи. Вашият прекрасен дом е тук и съм сигурна, че всеки от вас го носи в сърцето си където и да отиде по света", каза също Караянчева. Според нея младите хора ще имат възможност да се развиват в Пещера, а усилията на местната власт в тази посока ще продължат и занапред. На тържествената заря присъстваха също Пловдивският митрополит Николай, депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава Костадинова, кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Лиляна Павлова, заместник-областният управител Йордан Кожухаров, както и представители на местната власт.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът Николай Зайчев: Пещера се превръща във все по-красив и съвременен европейски град

Кметът Николай Зайчев: Пещера се превръща във все по-красив и съвременен европейски град

5 Май 2019 | 22:05 | Агенция "Фокус"
Пещера. В многовековната история на Пещера са оставили трайни следи много и различни празници. Всеки от тях има определен дял в нашата духовност. Сред тях с особена тържественост, красота и колорит през последните години се откроява 6 май, Гергьовден, Ден на храбростта и българската армия и Ден на Пещера. Това каза по време на тържествената заря за празника на Пещера кметът Николай Зайчев, предаде репортер на Радио "Фокус" - Пазарджик. "Днес на тази сцена пред всички Вас сме застанали висши представители на православната църква, централната, европейска и местна власт, както и на българското войнство - единни, силни и обединени от каузата наречена България. Това единение дава усещането за сигурност и спокойствие, усещане за държавност", коментира той. "Пещера – нашият град, това е необикновена земя, съхранила хилядолетните спомени за отдавна отминали славни времена – земя на тракийски племена, на легендарни митични герои. Това е земя с красива и уникална природа, с непрекъснато сменящи се картини на живописни реки, зелени пасища и прохладни гори, природни феномени и крепостни твърдини. Земя на трудолюбиви и гостоприемни хора – това е моят град Пещера", заяви кметът. "В много песни е възпята любовта на българина към родния край. С нея са свързани едни от най-изконните му добродетели, които са ни крепили в трудни времена, за да не забравяме, че сме българи. Добродетели, които са ни давали и ще ни дават и в бъдеще криле, за да отиваме все по-високо в космоса на нашите мечти", изтъкна Николай Зайчев. "6 май - Гергьовден е бил и ще остане за нас символ на победоносния дух, на оптимизма и възраждането, на общочовешката нравственост. Това е нашият ден за размисъл за нашите корени, за нашите успехи, надежди и разочарования, които са създали нашия град такъв какъвто е", каза също Зайчев. Той отбеляза, че Пещера се превръща във все по-красив и съвременен европейски град, с вяра и поглед към бъдещето.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Узунов беше удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пещера“ (ОБЗОР)

Красимир Узунов беше удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пещера“ (ОБЗОР)

5 Май 2019 | 20:01 | Агенция "Фокус"
Пещера. С пълно единодушие Общинският съвет в Пещера удостои посмъртно основателя на Агенция и Радиоверига „Фокус“ Красимир Узунов със званието „Почетен гражданин на Пещера“. Преди гласуването кратка биографична справка за Красимир Узунов прочете кметът на Пещера Николай Зайчев. Той отбеляза основни моменти от жизнения път на Узунов, приносът му за проучване на различни епизоди от военната ни история, а също и неговия патриотизъм. „Красимир Узунов издири всички загинали във войните от Пещера, с което заличи едно бяло петно в историята на града. Дарил е на училища от нашия град свои книги“, заяви кметът. „Принципен, предприемчив, дисциплиниран и много организиран. Той ще бъде запомнен като голям българин, патриот, радетел за българската кауза в Македония", обяви Зайчев. Думи в памет на Красимир Узунов каза и проф. Пламен Павлов. „Чувствам се доста странно, тъй като той ме помоли да дойда тук и да го представя. Днес колкото и да е абсурдно той ни гледа“, коментира той. „Става дума за личност, която сама по себе си е епохална. Той е открит, но ще бъде откриван от много поколения българи, тъй като това, което направи със своите книги, няма аналог в съвременната история и литература“, заяви проф. Павлов. „Красимир Узунов съчетаваше в себе си качествата на историк и писател. В България са много малко хората, които могат да пишат така. Може би покойният Николай Генчев можеше да пише така. Отивайки по-назад можем да споменем Захари Стоянов, Симеон Радев. Красимир Узунов беше от ранга на тези хора", каза още проф. Павлов. „Феноменалната памет, патриотичната душа и голямото българско сърце на Красимир Узунов тепърва ще бъдат оценявани“, коментира той и отбеляза, че Узунов е бил човек с невероятни хоризонти, делата му остават и са гордост за Пещера. „Той беше офицер и си отиде от този свят като офицер на България. Той замина при своите герои. До такава степен Красимир Узунов се беше вживял в тази епоха“, обяви проф. Павлов. „Този офицер, този рицар на България имаше жестока дисциплина и самодисциплина. Знаем, колко взискателен и строг беше към работата в Агенция и Радио "Фокус", но служителите не му се сърдеха, защото той създаде може би батальон от млади хора, които станаха част от водеща агенция в страната“, посочи историкът. Според него Красимир Узунов е личност от национална и наднационална величина. „България и Пещера могат да се гордеят със син като Красимир Узунов“, заяви съпругата му Тетяна Узунова. Тя изтъкна, че безспорно Красимир Узунов заслужава това звание, защото бе човек безкрайно влюбен в България и събираше информация за героите й.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Проф. Пламен Павлов: Красимир Узунов е личност от национална и наднационална величина

Проф. Пламен Павлов: Красимир Узунов е личност от национална и наднационална величина

5 Май 2019 | 19:54 | Агенция "Фокус"
София. Красимир Узунов е личност от национална и наднационална величина. Това каза за Агенция „Фокус“ проф. Пламен Павлов след като Община Пещера удостои основателя на Агенция и Радио „Фокус“ Красимир Узунов със званието „Почетен гражданин“. „Красимир Узунов беше говорил с мен още преди така нелепо да си отиде от този свят за тази дата и това удостояване. За съжаление, при съвсем други обстоятелства присъствах на награждаването. Всички са много опечалени от тази негова ненавременна кончина", посочи той. "Пещерската общественост, кметът, председателят на Общински съвет, народните представители от Пещера, учителката му по история, всички общински съветници и кметове на други селища очевидно се гордеят от това, което представлява Красимир Узунов за България. Това казах и в моето емоционално изказване, че чест прави на Пещера, че удостоява един човек, който даде много на България и не само. Красимир Узунов е личност от национална и наднационална величина“, заяви проф. Павлов. Той поясни, че е припомнил на тържественото заседание на Общинския съвет в Пещера, че благодарение на енергията и волята на Красимир Узузнов е създадена радиостанция на „Фокус“ в Бесарабия. „Сигналът на „Фокус“, да не говорим за интернет излъчването покрива на практика всички наши исторически общности и съседни земи“, коментира проф. Павлов. Той отчете, че много хубаво се е изказала на тържествената сесия на местния парламент в Пещера и съпругата на Красимир Узунов Тетяна Узунова. „Присъстваше и неговата дъщеря Деница Узунова. Беше една много мила церемония за един човек, който го заслужава“, допълни още проф. Павлов. Той подчерта, че Красимир Узунов заслужава много други национални награди. „Това, което направи Красимир Узунов е много. То тепърва ще се оценява. Всички подчертаха в своите изказвания и кметът на Пещера г-н Зайчев и председателят на Общинския съвет и всички хора, с които имах възможността да говоря, какво представлява „Фокус“ - така да се каже венецът на усилието на Красимир Узунов като журналист, като публицист и като изследовател“, допълни историкът. Той обърна внимание и на инициативите на Красимир Узунов за бойните знамена, за българските маршове, за литературата в нашата национална история. „Хубаво е, че Агенция „Фокус“ продължава линията, започната от Красимир Узунов. Това, разбира се, е най-важното в случая“, каза още проф. Павлов.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Тетяна Узунова: България и Пещера могат да се гордеят със син като Красимир Узунов

Тетяна Узунова: България и Пещера могат да се гордеят със син като Красимир Узунов

5 Май 2019 | 19:09 | Агенция "Фокус"
Пещера. Благодаря на всички вас за тази чест, която оказвате на Красимир Узунов, и специално на кмета за тази инициатива. Това каза по време на тържествената сесия на Общинския съвет в Пещера за удостояването на основателя на Агенция и Радиоверига "Фокус" Красимир Узунов със званието "Почетен гражданин на Пещера", неговата съпруга Тетяна Узунова, предаде репортер на Радио "Фокус" - Пазарджик. "Безспорно Красимир Узунов заслужава това звание. Той бе човек безкрайно влюбен в България. Събираше информация за героите й", заяви тя. "
Всеки един българин можеше да дойде при него и да попита дали има негов прадядо, загинал на това уникално място Каймак Чалан, което той възроди със своята книга. Когато пуснахме книгата и попитахме хората да ни дадат информация, за да я допълним, ни се обадиха безброй хора да ни кажат, че с удоволствие биха разказвали за своите близки, само да им кажем къде е това място. Наложи се подробно да разказваме, да представяме книгата по градовете на България. Хората ни канеха, за да чуят за тези събития, за това уникално място, за забравената война", коментира Узунова. "На Каймак Чалан обикновено е много студено, косите ти се заскрежават, а българските войници са воювали там. Когато си на върха усещаш тяхната болка", изтъкна тя и допълни, че за първи път 100 години след тези събития на върха са се качили български офицери и войници, а също и свещеници, които са опели загиналите. "Може би успокоихме душите им като им отдадохме необходимата почит. Много се вълнувам. По негова инициатива бе направен паметник на Борис Дрангов, той възроди паметта за него, за българските войници и офицери. Още веднъж благодаря за тази инициатива. България и Пещера може да се гордеят с такъв син", каза също Тетяна Узунова.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Проф. Пламен Павлов: Феноменалната памет, патриотичната душа и голямото българско сърце на Красимир Узунов тепърва ще бъдат оценявани

Проф. Пламен Павлов: Феноменалната памет, патриотичната душа и голямото българско сърце на Красимир Узунов тепърва ще бъдат оценявани

5 Май 2019 | 18:37 | Агенция "Фокус"
Пещера. Красимир Узунов има заслугата за възстановяването на паметта за българските бойни знамена. Това каза проф. Пламен Павлов по време на тържествената сесия на Общинския съвет в Пещера за удостояване на основателя на Агенция и Радиоверига "Фокус" Красимир Узунов със званието "Почетен гражданин на Пещера", предаде репортер на Радио "Фокус" - Пазарджик. Той отбеляза, че Узунов е човек с невероятни хоризонти, делата му остават и те са гордост за Пещера. "Неговото невероятно чувство за хумор и работохолизмът му - бяха нещо уникално. Чувствам се осиротял, защото няма кой да ми се обади вечер в 23.30 и да ми разкаже някой епизод от Първата световна война. Няма човек в България, който в такава степен да познава Първата световна война, а и не само нея", коментира той. "Тази феноменална памет, която имаше, неговата патриотична душа, неговото голямо българско сърце, човещината му, тепърва ще бъдат оценявани, както и това колко голям човек беше той", заяви проф. Павлов. "Той беше офицер и си отиде от този свят като офицер на България. Той замина при своите герои. До такава степен Красимир Узунов се беше вживял в тази епоха. Аз съм бил с него на Каймак Чалан и мога да кажа, че това е уникално изживяване. Той имаше поетична душа, неговите есета ще бъдат събрани в книга, защото есето му за мъжката Задушнца няма аналог в нашата литература. Никой не е писал по подобен начин", коментира Павлов. "За патриотизма на Узунов е излишно да говорим, този патриотизъм продължава да струи и в момента от неговите творби, от Агенция и Радио "Фокус". Той пръв направи наша радиостанция в Бесарабия, предаватели, които покриват Родопите, Македония. Неговата радиомрежа на практика решава национални задачи. Той направи много повече от Агенцията за българите в чужбина. Имаше идеи, които съм сигурен, че Агенцията ще ги осъществи, но трябва и държавата ни да помага в случая", изтъкна той. "Този офицер, този рицар на България имаше жестока дисциплина и самодисциплина. Знаем, колко взискателен и строг беше към работата в Агенция и Радио "Фокус", но служителите не му се сърдеха, защото той създаде може би батальон от млади хора, които станаха част от водеща агенция в страната. Като писател и историк той тепърва ще бъде оценяван. Всичко, което направи е огромен океан от информация. За него нямаше ден и нощ, той и през нощта работеше", отбеляза проф. Павлов. "Фокус остава най-трайната му следа, защото подобно на Легията на Раковски, той създаде Легия от български журналисти", коментира той. "Пещера обаче заемаше специално място в неговото съзнание, самата му фигура е чест за родния му град. Красимир Узунов е не само национална, но и наднационална фигура и е логично да бъде почетен гражданин на своя град", каза също проф. Павлов.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Узунов беше удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пещера“

Красимир Узунов беше удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пещера“

5 Май 2019 | 18:19 | Агенция "Фокус"
Пещера. С пълно единодушие Общинският съвет в Пещера удостои посмъртно основателя на Агенция и Радиоверига „Фокус“ Красимир Узунов със званието „Почетен гражданин на Пещера“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. Преди гласуването кратка биографична справка за Красимир Узунов прочете кметът на Пещера Николай Зайчев. Той отбеляза основни моменти от жизнения път на Узунов, приносът му за проучване на различни епизоди от военната ни история, а също и неговия патриотизъм. „Красимир Узунов издири всички загинали във войните от Пещера, с което заличи едно бяло петно в историята на града. Дарил е на училища от нашия град свои книги“, заяви кметът. „Принципен, предприемчив, дисциплиниран и много организиран. Той ще бъде запомнен като голям българин, патриот, радетел за българската кауза в Македония", обяви Зайчев. Думи в памет на Красимир Узунов каза и проф. Пламен Павлов. „Чувствам се доста странно, тъй като той ме помоли да дойда тук и да го представя. Днес колкото и да е абсурдно той ни гледа“, коментира той. „Става дума за личност, която сама по себе си е епохална. Той е открит, но ще бъде откриван от много поколения българи, тъй като това, което направи със своите книги, няма аналог в съвременната история и литература“, заяви проф. Павлов. „Красимир Узунов съчетаваше в себе си качествата на историк и писател. В България са много малко хората, които могат да пишат така. Може би покойният Николай Генчев можеше да пише така. Отивайки по-назад можем да споменем Захари Стоянов, Симеон Радев. Красимир Узунов беше от ранга на тези хора", каза още проф. Павлов.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът Николай Зайчев: Пещерци се борят за мечтите си и не спират по средата на пътя

Кметът Николай Зайчев: Пещерци се борят за мечтите си и не спират по средата на пътя

5 Май 2019 | 17:26 | Агенция "Фокус"
Пещера. Започна Тържествената сесия на Общинския съвет в Пещера по повод празника на града и връчването на званието "Почетен гражданин на Пещера" на основателя на Агенция и Радиоверига „Фокус“ Красимир Узунов, предаде репортер на Радио "Фокус" – Пазарджик. Слово за празника на Пещера произнесе председателят на Общинския съвет Петър Хамамджиев. Той каза, че добрите традиции, които е съхранил града, се пренасят от родители на техните деца. Приветствено слово произнесе и кметът на Община Пещера Николай Зайчев. „Утре е Денят на Пещера, празник на храбростта и храбрите пазители на България. Празник, който традиционно събужда надеждите на целия ни народ за плодородие и берекет“, посочи кметът. „Денят на Свети Георги Победоносец е двойно по-значим за пещерци, защото на тази дата нашият град празнува и своя празник. За нас този ден е ново начало, но и ден на размисъл и равносметка за постигнатото – от всеки от нас и от всички заедно“, коментира Зайчев. „Не би било пресилено да се каже, че корените и историята ни са орисали Пещера на успех. Силният дух на града е заредил пещерци със сила да се борят за мечтите си и да не спират по средата на пътя. Да се справят в трудни времена. И да мислят за себе си като общност от хора с общи цели. Имаме и предизвикателство, което устоя на времето – да бъдем мултиетническа община без етническо напрежение и конфликти. Няма бъдеще без достойно минало и настояще“, заяви кметът. „Нашите предци са изнесли подобаващо на плещите си тежката отговорност да ни завещаят постигнатото от тях. Кога ако не днес трябва да отдадем почитта си и признателността си към достойните и храбри пещерци, чиито думи и дела и днес предаваме от уста на уста и от поколение на поколение. Нека не забравяме, че местният ни патриотизъм е най-добрият учебник за нашите деца“, обяви Николай Зайчев. „Европейските практики неусетно навлязоха в стандартите ни на мислене и работа. Пещера е един от малките градове в страната, които натрупаха най-много опит по работа с европейски проекти. Фактът, че продължаваме да печелим европейски пари с идеите си идва да подскаже, че опитът ни вече работи за нас“, обърна внимание той. „Нека да ни е честит светлият празник, нека да са пълни душите и сърцата ни - с обич, с благодарност и човещина. И нека Свети Георги ни закриля както досега. Честит празник", заяви Николай Зайчев. Приветствие отправи и народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова, която каза, че поколения пещерци са работили безкористно за своя град.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Общинският съвет в Пещера ще проведе 51-то си заседание

Пазарджик: Общинският съвет в Пещера ще проведе 51-то си заседание

5 Май 2019 | 13:20 | Агенция "Фокус"
Пещера. Общинският съвет в Пещера ще проведе 51-то си заседание, съобщиха от Общинския съвет. Тържественото заседание е посветено на празника на град Пещера – 6 май, Гергьовден. То ще се проведе от 17.00 часа в залата на Общинския съвет при следния дневен ред – приветствия по случай празника на град Пещера, удостояване със званието „Почетен гражданин на Пещера” – посмъртно на Красимир Асенов Узунов. По втората точка от дневния ред ще докладва кметът на Община Пещера Николай Зайчев, който ще представи накратко биографията на Красимир Узунов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пещера”

Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пещера”

5 Май 2019 | 07:52 | Агенция "Фокус"
София. Президентът на Агенция и Радио „Верига“ „Фокус“ Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на град Пещера”. Предложението е на кмета на Пещера Николай Зайчев. Удостояването със звание „Почетен гражданин на Пещера“ става с решение на Общински съвет - Пещера. Церемонията ще се проведе по време на Тържественото заседание на Общинския съвет в навечерието на празника на града, което започва от 17.00 часа. Със званието „Почетен гражданин на Пещера“ се удостояват лица с изключителен принос за издигане авторитета на град Пещера и общината в сферата на социално-икономическото и историческото развитие, науката, спорта, културата, образованието, здравеопазването и др.

Кой беше Красимир Узунов?
Красимир Узунов е роден на 26 януари 1963 г. в град Пещера. Завършва Висшето военно артилерийско училище (ВНВАУ) „Георги Димитров“ в Шумен през 1985 г., специалност Политически профил. Произведен е в чин лейтенант на 31 август 1985 г. Випуск „Сливнишки“.
През 1990 г. става известен с прякора „Поручика“, след като публикува коментар във вестник „Демокрация“, подписан като Поручик Красимир Узунов.
На 7 юни 2000 г. създава първата българска частна информационна агенция „Фокус“.
През 2004 г. създава Радио „Фокус“ – Сливен, с което слага началото на най-голямата българска радиоверига „Фокус“, която в момента притежава 59 радиостанции, 15 регионални офиса и излъчва 12 самостоятелни програми.
Автор е на стотици публикации в български и чужди издания по проблемите на Македония, Западните Балкани, армията, националната сигурност, реформите в службите за сигурност и българската военна история.
Автор е на книгите „Проклятието на Суки“ – легенди (1992 г.), „Скок зад огледалото“ (1992 г.), „Приказки за армията“ (1993 г.), „Христос на Балканите“ (1993 г.), „Феноменът Дрангов“ (1997 г.), Пътеводител „Охрид“ (1998 г.), „Албанският фактор на Балканите“ (2001), „Българските бойни знамена – За честта и славата на България“ (2009), „История на 23-ти пехотен Шипченски полк във войните за национално освобождение и обединение“ (2011),„Възкресението на българското опълчение – Душата на Македония и Одринско“ (2012), „Забравената война 1912 – 1913 г.“ (2013), „Бойните маршове на честта и славата на България“ (2014) „Каймакъ – Чаланъ“, (2015), „Епопеята на Добруджа – Курт-Бунар, Кочмар, Карапелит, Тутракан, Сарсънлар, Добрич...“ – Том 1 (2016), „Азъ служихъ при Дранговъ“ (2017).
На 20 септември 2016 г. заедно с началника на отбраната генерал Константин Попов и бившия командващ на ВМС адмирал Пламен Манушев организират военна церемония и заупокойна молитва в памет на загиналите български офицери и войници в боевете на връх Каймак-Чалан през септември и октомври 1916 г.
Удостоен е за „Следовник на народните будители“ за 2014 г. от Съюза на народните читалища. Награждаван е с лично оръжие от министъра на отбраната Николай Свинаров, с почетен „Войнишки нож“ от началника на Генералния щаб генерал Никола Колев, със сабя от министъра на отбраната Николай Цонев, със сабя от ръководството на ДАНС, със знак „За принос към Министерството на отбраната“ от министъра на отбраната Ангел Найденов през 2014 г. и със знак „Достойнство и чест“ от министъра на отбраната Красимир Каракачанов през 2018 г. Удостоен е с титлата „Доктор хонорис кауза“ на Военна академия „Георги Раковски“ от 15 февруари 2017 г.
Красимир Узунов умира на 25 февруари 2019 г. на 56-годишна възраст.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пещера”

Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пещера”

4 Май 2019 | 14:50 | Агенция "Фокус"
Пещера. Президентът на Агенция и Радио „Верига“ „Фокус“ Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на град Пещера”. Това съобщиха от Община Пещера. Предложението е на кмета на Пещера Николай Зайчев. Церемонията ще се проведе по време на Тържествено заседание на Общинския съвет от 17.00 часа на 5 май.
Красимир Узунов създава първата българска частна информационна агенция „Фокус“, която работи от юни 2000 година, и на националната Радиоверига „Фокус“. Журналист и специалист по проблемите на Балканите. Автор на стотици публикации в български и чужди издания по проблемите на Македония, Западните Балкани, армията, националната сигурност, реформите в службите за сигурност и българската военна история. Узунов почина внезапно на 25 февруари 2019 година на 56-годишна възраст.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Николай Зайчев, кмет на Пещера: Посрещаме празника на града с чувство на удовлетвореност и радост от постигнатото

Николай Зайчев, кмет на Пещера: Посрещаме празника на града с чувство на удовлетвореност и радост от постигнатото

4 Май 2019 | 14:23 | Агенция "Фокус"
София. Община Пещера посреща празника на града с чувство на удовлетвореност и радост от постигнатото. Това каза за седмичното обзорно публицистично предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ кметът на Пещера Николай Зайчев. „Празникът на Пещера е повод, по който ние си правим равносметка. Посрещаме го с чувство на удовлетвореност и радост от постигнатото. Пещера се превръща в един съвременен европейски град, гледаме с вяра и поглед в бъдещето. Желая здраве и благополучие, честит да е празникът и на военните от запаса и резерва, да е благословен Гергьовден за Пещера и за цяла България“, каза още Николай Зайчев.
С решение на Общинския съвет през 1995 година 6 май се отбелязва като празник на град Пещера. „По това време в Пещера има инженерно поделение, което също дава своето отражение“, добави кметът. Той обясни, че тъй като по време на Априлското въстание в Пещера е имало гарнизон на турската армия, градът не е участвал във въстанието, но местни хора от двете населени места в общината заминават за Брацигово, където се включват в бойните действия. Затова годишнината от въстанието се отбелязва на 6 май – празник на града. Кметът допълни, че след потушаване на въстанието и след това, което башибозуците са извършили в Батак, се отправят към Пещера, но на входа на града се изправя Осман Ефенди, който ги спира. „Затова се казва, че Осман Ефенди спасява града“, обясни кметът Николай Зайчев.
Цоня СЪБЧЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Николай Зайчев, кмет на Пещера: На тържествено заседание на 5 май Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пещера”

Николай Зайчев, кмет на Пещера: На тържествено заседание на 5 май Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пещера”

4 Май 2019 | 13:42 | Агенция "Фокус"
София. На тържествено заседание на Общинския съвет на 5 май Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Пещера”. Това каза за седмичното обзорно публицистично предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ кметът на Пещера Николай Зайчев. Красимир Узунов е български журналист и бизнесмен. Директор и собственик на първата българска частна информационна агенция „Фокус“, която работи от юни 2000 година, както и на националната Радиоверига „Фокус“. Специалист по проблемите на Балканите, автор на стотици публикации в български и чужди издания по проблемите на Македония, Западните Балкани, армията, националната сигурност, реформите в службите за сигурност и българската военна история. „Красимир Узунов бе родом от Пещера и много помагаше на града си“, обясни кметът Николай Зайчев. Той каза, че идеята за удостояването на Красимир Узунов със званието „Почетен гражданин на Пещера” е възникнала много преди кончината му. „Разговаряхме с него по темата. За всичко, което е направил за родния си град, за България и за патриотизма му, имахме предложение към него да бъде удостоен с това звание. Бяхме говорили за датата 5 май, но за съжаление той ще бъде удостоен посмъртно. Краси Узунов беше добър наш приятел, съгражданин, приятел на Пещера. Това, което даде на нашия град, на България, ще остане непреходно в историческата памет. Ще остане човекът, който освен истински българин е и истински родолюбец“, каза още Николай Зайчев.
Тържествената сесия ще се проведе на 5 май от 17.00 часа, след което ще се състои тържествена заря-проверка за празника на града – 6 май.
Цоня СЪБЧЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на НС Цвета Караянчева: Най-естественото нещо да се случи е човекът, дал толкова много на България – Красимир Узунов, да бъде обявен за почетен гражданин на родния си град Пещера

Председателят на НС Цвета Караянчева: Най-естественото нещо да се случи е човекът, дал толкова много на България – Красимир Узунов, да бъде обявен за почетен гражданин на родния си град Пещера

4 Май 2019 | 12:55 | Агенция "Фокус"
София. Най-естественото нещо да се случи е човекът, дал толкова много на България – Красимир Узунов, да бъде обявен за почетен гражданин на родния си град Пещера. Това каза за обзорното предаване "Метроном" на Радио "Фокус" Цвета Караянчева, председател на 44-то НС и патрон на инициативния комитет за обявяване на Красимир Узунов, основателят на Агенция и Радиоверига „Фокус“, за почетен гражданин на гр. Пещера. По думите й Красимир Узунов е имал още много път да извърви пред себе си. България загуби един от много подготвените си хора – като журналист, писател, историк и като военен, който познава народопсихологията на армията, каза още председателят на парламента. „Винаги сме си говорили за патриотизма и бъдещето на България – за възможностите, които се отварят пред нея. Той беше много подготвен и във външнополитически план. Аз чувствам сякаш някой ми е откраднал приятеля, защото толкова бързо си отиде, че празнотата е много голяма. Толкова млад с толкова много планове пред себе си, той имаше много идеи и те останаха нереализирани. Той винаги ще бъде в сърцата и умовете ни, защото такъв човек няма как да бъде забравен. Любимият му подполковник Борис Дрангов ни научи на много и различни неща – да бъдем влюбени до безумие в България. Така както един войник на Дрангов беше написал „Аз служих при Дрангов“, аз с гордост мога да кажа, че Красимир Узунов беше мой голям приятел“, каза председателят на НС. Цвета Караянчева обясни, че идеята за обявяване на Красимир Узунов за почетен гражданин на родния му град Пещера е на приятелите му и на кмета. Тя допълни, че България е изгубила един истински българин и голям човек в лицето на Красимир Узунов.
Цоня СЪБЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на град Пещера“

Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на град Пещера“

19 Април 2019 | 11:03 | Агенция "Фокус"
София. Собственикът на българската радиоверига и агенция „Фокус“ Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на град Пещера“. Това каза в интервю за предаването „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Община Пещера Николай Зайчев. Почетното звание ще бъде обявено по време на тържествената сесия на Общински съвет – Пещера за празника на града, която ще се състои на 5 май. „Красимир Узунов е родом от Пещера. Един прекрасен човек, журналист, собственик на първата частна информационна агенция. Решението за удостояване на званието „Почетен гражданин на град Пещера“ беше взето по-рано, но за съжаление Красимир Узунов ще бъде удостоен посмъртно. Надявам се на тържествената сесия да присъства председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, а по-късно да бъде и гост на тържествената заря-проверка“, каза още кметът Николай Зайчев. Той допълни, че програмата за празниците на културата, посветени на Деня на Пещера, са започнали още през април с различни културни събития. Предстоят творчески изяви на самодейните състави от общината, широколъшката среща, театрални постановки, мероприятие за средношколците, изложба на Стоимен Стоименов, както и концерт на Владимир Ампов – Графа.
Елеонора ЧОЛАКОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Двадесет топ компании спечелиха отличие „Компания на годината 2018”

Двадесет топ компании спечелиха отличие „Компания на годината 2018”

22 Март 2019 | 13:17 | Агенция "Фокус"
София. На 21 март 2019 г. в хотел Маринела, зала EFE за пета поредна година бяха връчени годишните награди „Компания на годината”, организирани от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club. Това съобщиха организаторите от списание „Business Lady”. Общо 20 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, ефективност и прозрачност, конкурентоспособност и иновации, клиентски подход, успешен бизнес модел, ноу-хау, добро пазарно позициониране, устойчиво развитие и други.
За своите постижения в посока „Устойчиво развитие” в категория ФАРМАЦИЯ беше отличен фармацевтичният гигант Actavis – част от TevaPharmaceuticul Industries. Наградата им бе връчена от д-р Даниела Дариткова, председател на Комисия по здравеопазването към Народното събрание, която връчи и отличието на тъканна банкаFuture Health Biobank, представлявани от МЦ Афродита в България в категория ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, за „Клиентски подход, ефективни медицински практики и успешно партньорство в регенеративната медицина и стволовите клетки”. В сектор ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ отличие получиха две компании. VIVACOM грабна два приза – за „Корпоративна социална отговорност” и за „Конкурентоспособност и иновации”. А1 получи награда за „Ефективни комуникации” във връзка с успешното изпълнение на комуникационната си ребрандинг стратегия. В категория БАНКОВ СЕКТОР отличието бе присъдено на Пощенска банка, за своите „Лидерски позиции в банковия сектор, развитие на технологиите и човешкия ресурс”. Две компании получиха приз за УСПЕШЕН МЕНИДЖМЪНТ – Happy Bar&Grill бяха отличени за „Ефективен клиентски подход и иновации в ресторантьорството”, а Аркон Консулт получи отличие за „Ефективен мениджмънт в бизнес консултирането”.
В категория ИНДУСТРИЯ грамота и статуетка за трета година получи „Престиж-96” АД, за „Лидерски позиции, устойчив управленски модел и развитие на човешкия капитал”. Световният лидер Елпром Троян пък грабна приз за своите постижения да се наложи като „Световен лидер и пионер в Индустриална революция 4.0”. „Артекс Инженеринг” АД за трета поредна година спечелиха първо място в категория СТРОИТЕЛСТВО И АРХИТЕКТУРА, за „Високи стандарти, устойчивост и функционалност, добавена стойност и отговорност към клиента и града”. Coca-Cola HBC Bulgaria бяха отличени за „Цялостна социално отговорна политика” в сектор БЪРЗООБОРОТНИ СТОКИ. В сектор ЗАСТРАХОВАНЕ тази година отличие грабна Rеcrex - дружество, учредено в Румъния и развиващо дейност на територията на Р България, за „Непрекъснато подобряване на качеството на предлаганите продукти и услуги”. Galaxy Investment Group бе наградена за „Инвестиции, развитие и управление на недвижима собственост”, в категория ИНВЕСТИЦИИ. Три от най-успешните МЕДИИ у нас бяха отличени в рамките на инициативата. Нова Броудкастинг Груп за трета поредна година грабна награда за „Устойчиво развитие и иновации”. Радио Витоша получи приз за „Устойчиво развитие и запазване на лидерските позиции на водеща радио станция на възраст от 25 до 45 години”, а информационна агенция и радиоверига Фокус запазва лидерските си позиции и за пета поредна година грабна награда за „Добри практики, достоверност на информацията и съхраняване на патриотизма”. В категория РЕКЛАМА, за „Иновации” отличие получиха I Dо Advertising и J Point, част от J Point Group.
Водещи на събитието бяха актьорите Явор Ралинов и Албена Ставрева. За доброто настроение на гостите се погрижиха известната народна певица Поли Паскова, невероятният ансамбъл „Гераците” и уникалните гайдар и народна певица Илия Учиков и Мариана Евтимова. Сред гостите бяха още Калин Поповски, заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика; Делян Добрев, заместник-председател на Комисията по икономическа политика, икономика и туризъм; Георги Руйчев, Изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите; Десислава Атанасова, заместник-председател на Комисията по правни въпроси; Цветан Симеонов, председател на Управителния съвет на Българска търговско-промишлена палата; Том Куигли, собственик и главен маркетинг доректор QuigleyMedia; доц. д-р Теодор Седларски, Декан на Стопанския факултет към СУ „Св. Климен Охридски” и други.
Партньори на тазгодишното издание са: радио „Витоша”, Радио „Фокус”, Информационна агенция „Фокус", Информационна агенция „Кросс", Нетинфо, QuigleyMedia, интернет порталите Vesti.bg, Mail.BG, Radar.BG, Manifesto.BG, Flashnews.bg, J Point, както и Българска асоциация за управление на хора и Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски”. Водещата беше облечена с елегантна рокля, дело на дизайнерката Ради Лазарова – носител на „Златна игла” за Млад дизайнер и собственик на модна къща „Блинг”. Вината за церемонията бяха осигурени от New Bloom Winery, в серията PIXELS.
Наградите на „Компания на годината” са продължение на основната цел на двете издания Business Lady и Bulgaria Business Review - да споделят успешни бизнес модели, да бъдат трибуна за различни професионални успехи, лични качества и достижения. Същия ден се проведе уникално по рода си бизнес събитие (част от „Компания на годината”) - „Business Excellence 2022”, в рамките на което едни от водещите световни и български визионери разказаха вдъхновяващи истории за бъдещето на бизнеса. „Business Excellence 2022” даде отговори на редица актуални въпроси - как да постигнем бизнес превъзходство и отлични икономически постижения, преминавайки през залагане на правилната стратегия, новите модели на управление, професиите на бъдещето, спецификите на различните поколения потребители и новия свят на комуникациите и маркетинга. Дигитализацията на бизнеса, света на роботиката и изкуствения интелект, Internet of things и Кибер сигурност.
Списание Business Lady е единствено по рода си информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория. Това е списанието на всяка уважаваща себе си съвременна работеща жена. Изданието реализира редица проекти (освен печатния си и он-лайн формат) – Business Lady Club, Годишни награди на сп. Business lady (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018), Годишни награди за благотворителност и КСО „Златно сърце” (2014, 2015, 2016, 2017, 2018), Годишни награди „Компания на годината” (2014, 2015, 2016, 2017, 2018), Икономически форум (2016, 2018), Благотворителен бал за борба с рака на гърдата (2013, 2014), потребителската класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” (2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018), Социални кампании, проект „Успешни в България”, Алманах ЛИДЕРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, Диамантено парти и др.
Списание Bulgaria Business Review е списание със специализиран икономически акцент, което не подминава и политиката. Неговата аналитично-обзорна функция е съчетана с информационната при търсене на интерактивна комуникация с аудиторията. Списанието предлага начин на агрегиране на научната мисъл и практиката, който липсва на пазара. При отсъствието на специализиран институт за правителствена икономическа политика, нишата открива възможности и за административния капацитет на всички нива – държавно, общинско, фирмено, както и интерес от страна на широката читателска аудитория. Всеки брой е съпроводен с кампания по популяризирането му в разнообразни комуникационни канали
.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии“ в петото издание на „Компания на годината“ (ОБЗОР)

Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии“ в петото издание на „Компания на годината“ (ОБЗОР)

21 Март 2019 | 22:33 | Агенция "Фокус"
София. Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии“ в петото издание на „Компания на годината“. Наградата се присъжда за добри практики, достоверност на информацията и съхранение на патриотизма. Тя бе връчена от издателя на списанията „Бизнес лейди“ и „България бизнес ревю“ Даниел Димитров на управителя на Информационна агенция и Радиоверига „Фокус“ Тетяна Узунова.
Узунова заяви, че Информационна агенция и Радио „Фокус“ винаги достойно са изпълнявали мисията си. Тя благодари на на „Бизнес лейди“ за признанието, като отбеляза, че то е важно не само за нея, но и за целия ни екип. Тя подчерта, че е екипът на „Фокус“ произвежда и поднася информация от първо лице. „Така правехме, когато беше с нас Красимир Узунов, така правим и сега. Всички сме мотивирани, за което много благодаря на целия ни екип – на Информационна агенция и Радио „Фокус“, заяви Тетяна Узунова. Тя подчерта, че екипът работи и продължава делото на Красимир Узунов. „Той е голям историк и велик българин. Мисля, че той завинаги ще остане в историята на България“, отбеляза г-жа Узунова. Тя отбеляза, че хората, които е възпитавал Красимир Узунов в Информационна агенция и Радио „Фокус“ продължават неговото дело и принципи, които са: точност и честност при представянето на информацията. Тя подчерта още, че информацията трябва да се създава, а не да се краде и преписва. „И разбира се, всичко това трябва да се прави с голяма обич към България“, посочи управителят на Информационна агенция и Радиоверига „Фокус“
Награди „Компания на годината” отличават най-добрите компании в различните индустрии, като дават гласност на постиженията им и фокусират общественото внимание върху иновативните и успешни модели на управление. Връчването на наградите е организирано от групата на списанията Bulgaria Business Review и Business Lady. Всяка година партньори на „Компания на годината“ са и Агенция и Радио „Фокус“. В събитието взеха участие ансамбъл „Гераците“ и Поли Паскова.
Сред останалите наградени в категория „Фармация“ призът беше връчен на компания Actavis. В сектор „Комуникация“ отличието отиде при Vivacom, a в „Банков надзор“ – при Пощенска банка. Happy Bar & Gril и „Аркон Консулт“ получиха награда в категория „Успешен мениджмънт“, а в категория „Индустрия“ бяха отличени „Престиж – 96“ и „Елпром Троян“. Coca-Cola HBC Bulgariа получи приз в категория „Бързооборотни стоки“, а за „Строителство и архитектура“ признанието отиде при „Артекс Инженеринг“ АД. В категория „Здравеопазване“ награда получи Тъканна банка FUTURE HEALTH BIOBANK, в „Телекомуникации“ – А1, в „Застраховане“ – RECREX. В „Медии“ бяха отличени Нова Броудкастинг Груп и Радио „Витоша“. В категория „Реклама“ отличените са трима - I DO ADVERTISING, J Point + и J Point.
Ирина ИВАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Наградите „Компания на годината“ бяха връчени за пета поредна година

Наградите „Компания на годината“ бяха връчени за пета поредна година

21 Март 2019 | 22:20 | Агенция "Фокус"
София. Наградите „Компания на годината“ бяха връчени за пета поредна година, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Връчването на наградите е организирано от групата на списанията Bulgaria Business Review и Business Lady. Всяка година партньори на „Компания на годината“ са и Агенция и Радио „Фокус“.
Награди „Компания на годината” отличават най-добрите компании в различните индустрии, като дават гласност на постиженията им и фокусират общественото внимание върху иновативните и успешни модели на управление. В категория „Фармация“ призът беше връчен на компания Actavis. В сектор „Комуникация“ отличието отиде при Vivacom, a в „Банков надзор“ – при Пощенска банка. Happy Bar & Gril и „Аркон Консулт“ получиха награда в категория „Успешен мениджмънт“, а в категория „Индустрия“ бяха отличени „Престиж – 96“ и „Елпром Троян“. Coca-Cola HBC Bulgariа получи приз в категория „Бързооборотни стоки“, а за „Строителство и архитектура“ признанието отиде при „Артекс Инженеринг“ АД. В категория „Здравеопазване“ награда получи Тъканна банка FUTURE HEALTH BIOBANK, в „Телекомуникации“ – А1, в „Застраховане“ – RECREX. В „Медии“ бяха отличени Информационна агенция „Фокус“, Нова Броудкастинг Груп и Радио „Витоша“. В категория „Реклама“ отличените са трима - I DO ADVERTISING, J Point + и J Point.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Тетяна Узунова: Екипът на Агенция и Радио "Фокус" продължава делото на Красимир Узунов

Тетяна Узунова: Екипът на Агенция и Радио "Фокус" продължава делото на Красимир Узунов

21 Март 2019 | 22:16 | Агенция "Фокус"
София. Екипът на Агенция и Радио "Фокус" продължава делото и принципите на Красимир Узунов. Това каза управителят на Информационна агенция и Радиоверига „Фокус“ Тетяна Узунова, която получи награда в категория „Медии“ в петото издание на „Компания на годината“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „За мен тази награда е много важна, за което благодаря много на „Бизнес лейди“ за признанието. То е важно както за мен, така и за целия ни екип“, посочи управителят на Информационна агенция и Радиоверига „Фокус“. Тя подчерта, че екипът на „Фокус“ произвежда и поднася информация от първо лице. „Така правехме, когато беше с нас Красимир Узунов, така правим и сега. Всички сме мотивирани, за което много благодаря на целия ни екип – на Информационна агенция и Радио „Фокус“. Ние работим и продължаваме делото на Красимир Узунов. Той е голям историк и велик българин. Мисля, че той завинаги ще остане в историята на България“, отбеляза г-жа Узунова.
„Хората, които е възпитавал Красимир Узунов в Информационна агенция и Радио „Фокус“ продължават неговото дело и принципи, които са: точност и честност при представянето на информацията“, каза Тетяна Узунова. Тя подчерта още, че информацията трябва да се създава, а не да се краде и преписва. „И разбира се, всичко това трябва да се прави с голяма обич към България“, посочи управителят на Информационна агенция и Радиоверига „Фокус“
Ирина ИВАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Матео Салвини проведе протестен митинг в италианския град Понтида. 15 септември 2019
Матео Салвини проведе протестен митинг в италианския град Понтида. 15 септември ...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.