НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:14


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Петя Аврамова: Тръжната процедура за Лот 1 от пътя Мездра - Ботевград ще приключи съвсем скоро, за Лот 2 очакваме да мине обжалването

Министър Петя Аврамова: Тръжната процедура за Лот 1 от пътя Мездра - Ботевград ще приключи съвсем скоро, за Лот 2 очакваме да мине обжалването

20 Юни 2019 | 14:58 | Агенция "Фокус"
София. Тръжната процедура за Лот 1 ще приключи съвсем скоро. За Лот 2 очакваме да мине обжалването. Това каза регионалният министър Петя Аврамова за напредъка на изграждането на пътя Мездра-Ботевград на заседание на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Пътят Мездра-Ботевград е един от приоритетите на правителството, както и всички останали магистрални отсечки“, заяви тя и припомни, че на 12 октомври 2018 г. АПИ стартира обществените поръчки за избор на изпълнител за изграждане на 33 км от трасето между Мездра и Ботевград. Министърът обясни, че този участък е в най-напреднала фаза от цялото трасе от Видин до Ботевград. „Участъкът е разделен на две и е един от най-сложните, които трябва да бъдат изградени“, коментира Петя Аврамова. „Лот 2 вече има избран изпълнител. Началото му е от Мездра и приключва при км 174. Стойността на обекта е малко над 222 млн. лева“, поясни регионалният министър и допълни, че в момента има обжалване на процедурата в КЗК. Министърът отбеляза, че проектът е с 4 ленти и има нови мостови съоръжения над река Искър и над Малка река. „За Лот 1 също е обявена процедура за избор на изпълнител. Открита е процедура и за избор на консултантската услуга за строителен надзор“, съобщи Аврамова.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Петя Аврамова: Новата магистрала „Европа“ е ключов проект

Министър Петя Аврамова: Новата магистрала „Европа“ е ключов проект

21 Март 2019 | 13:49 | Агенция "Фокус"
София. Новата магистрала „Европа“ е ключов проект. Това каза министърът на регионалното развитие Петя Аврамова по време на изслушването си в парламента за напредъка по изграждането на автомагистрали и скоростни пътища в България, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Предстои избор на изпълнител за консултантската услуга във връзка с проектирането и строителството. На 15 февруари е сключен договор на стойност 9 240 лв. за провеждане на одит по пътна безопасност на проекта. Индикативната стойност обща за проекта е малко над 177 млн. лв. Финансира се частично 24,77% по механизма за свързване на Европа в сектор „Транспорт“. „Одобреното финансиране е 40 258 818 лв. с ДДС, като съгласно решение на Министерски съвет останалите средства за цялостната реализация на проекта, се предвижда да бъдат осигурени с бюджета на Република България“, обясни министърът.
„Голяма е мобилизацията за реализация на проекта от Мездра до Ботевград. Очаква се решението на комисията за избор на изпълнител за допълнително проектиране и строителство на лот 1 от проекта с дължина 19,36 км, с индикативна стойност 147, 6 хил. лв. с ДДС“, обясни Аврамова. Министърът посочи, че Лот 2 на пътя Мездра – Ботевград е с дължина 13,43 км. Тя уточни, че в случай, че решенията не бъдат обжалвани, строителството ще започне веднага след сключване на договори с избраните изпълнители.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Тристранна среща на президентите на Русия, Турция и Иран в Анкара. 16 септември 2019 година
Тристранна среща на президентите на Русия, Турция и Иран в Анкара. 16 септември ...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.