НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:06


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Водещи световни бизнес експерти споделиха своите вдъхновяващи истории по време на Икономическия форум „Business excellence 2022“ (ОБЗОР)

Водещи световни бизнес експерти споделиха своите вдъхновяващи истории по време на Икономическия форум „Business excellence 2022“ (ОБЗОР)

21 Март 2019 | 19:52 | Агенция "Фокус"
София. Водещи световни бизнес експерти споделиха своите вдъхновяващи истории по време на Икономическия форум „Business excellence 2022“. Събитието е част от Годишните награди „Компания на годината”, като негов инициатор и организатор е групата на списанията Bulgaria Business Review и Business Lady.
Форумът бе открит от българския еврокомисар по цифровата икономика и обществото Мария Габриел, която приветства участниците със специално видео обръщение. „Днес Европа и светът стоят пред редица предизвикателства, изправени сме пред нов облик на индустрията и икономиката. Едва 20% от малките и средни предприятия са високо цифровизирани. Затова моето послание е бъдете иновативни, бъдете смели и експериментирайте, вложете своите усилия в дигитализиране, за да бъдете конкурентоспособни“, заяви Мария Габриел. Тя посочи, че предстои 500 млн. евро да бъдат инвестирани в дигитални хъбове, които ще бъдат в помощ на малките и средни предприятия, като такива ще има и в България.
По време на форума Стив Кайл - управител на MariaDB Corporation и международен лектор, обясни, че възможностите за работа в България са невероятни. „За мен бизнес превъзходството означава бизнесът не само да реализира печалба, а да служи и на обществото. Ако трябва да направите избор, винаги изберете да служите на обществото – това е съвременният и бъдещ път за успешно развитие на организацията. Трябва да се мисли дългосрочно. Липсва ни смелост, трябва да скачаме в неизвестното, за да постигнем бизнес превъзходство. Магията не се случва в комфортната зона, трябва мъдро да поемаме рискове. Седнете, сипете си едно уиски и си помислете, че всичко, което знаете, е грешно“, заяви Кайл.
Том Куигли - собственик и главен маркетинг директор на QuigleyMedia, коментира, че няма тайна съставка за успешен бизнес, а нещата опират до здрава работа. „Моите компоненти, които използвам, са визия, ценности и поведение. Трябва ви цел, която да можете да дефинирате и да обясните на своите служители и клиенти - това не е просто култура на организацията, това е вашата основна задача и само така пазарът ще ви обърне внимание. Финансово управление – безупречен контрол върху финансовите потоци. Маркетинг – особено важен е и трябва да бъде активен заради глобализацията на съвременния бизнес. Изграждане на отлични екипи – не говорим за хората като за числа, те трябва да демонстрират поведението, което очаквате от тях“, каза още Куигли.
Дарина Стоянова - изпълнителен директор на „Престиж - 96“ АД и член на Съвета на жените на бизнеса в България, заяви, че истинското лице на бизнеса са хората, които създават иновациите, добавят стойност в обществото и градят национален имидж. Тя уточни, че по отношение на бизнеса има някои неща, които са като „котви“, но повечето неща трябва да се променят според всекидневните предизвикателства на средата. „Добрата бизнес стратегия съдържа три елемента – качество, иновации, хора. За мен това са елементите, които са „котва“, а всичко останало – къде ще се фокусираме, в кой канал, с кои брандове и т.н., подлежи на промяна“, посочи Стоянова. Тая уточни, че за всеки бизнес е важно не само да търси съвършенство, но и да го постига, отговаряйки на текущото законодателство.
От своя страна, Ивайло Нецов – управляващ директор на Foodpanda България, коментира, че в днешно време се говори повече за визия на компанията, а стратегията е нещо, което идва в последствие. „Стратегията може да се променя генерално месец за месец. През последната година например при нас, в нашия бизнес, нещата растат с трицифрени числа и трябва да се променяме ежемесечно“, обясни Нецов. Той посочи, че е много по-трудно да се задържиш на върха, отколкото да го стигнеш, което е предпоставка за създаване на добри стратегически процеси.
По време на втората част на ТОП бизнес събитието „BUSINESS EXCELLENCE 2022” стана ясно, че само 2% от компаниите в света използват пълния потенциал на информационните технологии. Във втората част на събитието се чуха интересни бизнес факти и актуални предизвикателства и мениджърски подходи от редица участници. Панелите, по които говориха български и световни бизнес експерти, дадоха отговори на редица въпроси, свързани с Кои човешки качества ще са най-ценни в бъдеще; Развитието на технологиите и мястото им в бизнеса; Маркетинг, служещ на клиента.
Спиридула Дракопулу - Google, Head of Finance & Performance Agencies, заяви, че се наблюдава 45% ръст в изискването от хората за доставка на същия или на следващия ден на търсените услуги. „61% от маркетолозите срещат затруднения при достъпа и интеграцията на бази данни от предходни години. А 75% от тях смятат, че едни от най-големите бариери при използването на информационните технологии се дължат на ниското образователно ниво и липсата на адекватно обучение за работа и анализ на данни”, посочи Спиридула Дракопулу.
Йордан Славов, Директор Маркетинг, Кока-Кола ХБК България коментира, че клиентът има различни измерения. „В нашия бизнес те са 4 – купувача, потребителя, търговеца, дистрибутора. Трябва да разбираш потребителя, за да можеш да му влияеш. Съществуват 7 тенденции за потребителя, които са равнозначни за всички бизнеси. Ако искате да бъдете успешни в маркетингов план, трябва да разбирате поне част от тях – технология, здравословен начин на живот, местни продукти, да имаме страхотно преживяване и други. Друго важно условия е традиционният начин на сегментиране, който вече е в историята. Модерната сегментация говори за племена, трябва да напипаме вълната на всяка потребителска група. Как го правим ние? Хората искат всичко сега, което означава, че трябва да сме с тях 24 часа, 7 дни в седмицата. Ние имаме портфолио, което отговаря на това. Технологията трябва да бъде преведена и разбираема за всяка племенна група потребители”, допълни той.
Ивайло Славов, СЕО Bulpros, коментира, че ключовите фактори в мениджмънта са: Отношение, Репутация, Лоялност и Надеждност, които не зависят от сферата на бизнес.
Георги Александров, Country Managing Director at Oracle Bulgaria, посочи, че контекстът, в който се използва технологията, е ключът към успеха. „Не бива да се избира първо технологията, тъй като не се знае дали е подходящата. Облакът не е панацея, но ако ти не можеш да отидеш при него, той ще дойде при теб. Първият проблем беше: облак или не. А сега въпросът е кой облак. Ние като икономика трябва да предлагаме собствени разработки и така ще запазим работните места тук, а не да разчитаме, че сме евтина работна ръка и затова има заетост. Освен да обучаваме младите, трябва да покажем и перспектива на бизнеса. Изкуственият интелект като технология не е монопол на големите, а може да се използва и от по-малки компании”, добави той
Христо Христов, Президент на IAB България, главен изпълнителен директор на Netinfo, заяви, че бизнесите, които не възприемат дигиталната трансформация, ще отстъпят пазарните си дялове на тези, които са по-бързи и по-иновативни. „90% от сайта на Амазон се пише от машини, а какво виждаме определя изкуственият интелект и подготвя нов криейтив за нови постери. Технологиите са в голява помощ при разказването на истории, вече има виртуална реалност и можем да отидем в Танзания, ако искаме”, добави той.
Анастас Шопов, Управляващ директор, ERP.BG, Дигитална трансформация мисионер, посочи, че българските ИТ компании трябва да работим заедно, за да постигнем висок технологичен успех. Според него е добре да се привлекат фондове, които да изнесат на глобално ниво нашите ИТ идеи. „Това, което притеснява клиентите е сигурността на данните. И все повече фирми осъзнават, че на облака информацията е по-сигурна и защитена, по-евтино е и има по-голяма полза за бизнеса”, каза още той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Само 2% от компаниите в света използват пълния потенциал на информационните технологии

Само 2% от компаниите в света използват пълния потенциал на информационните технологии

21 Март 2019 | 17:24 | Агенция "Фокус"
София. Само 2% от компаниите в света използват пълния потенциал на информационните технологии. Това стана ясно по време на
втората част на ТОП бизнес събитието „BUSINESS EXCELLENCE 2022”, което се провежда в хотел Маринела, съобщиха от сп. „Business Lady”. Във втората част на събитието се чуха интересни бизнес факти и актуални предизвикателства и мениджърски подходи от редица участници. Панелите, по които говориха български и световни бизнес експерти, дадоха отговори на редица въпроси, свързани с Кои човешки качества ще са най-ценни в бъдеще; Развитието на технологиите и мястото им в бизнеса; Маркетинг, служещ на клиента.
Спиридула Дракопулу - Google, Head of Finance & Performance Agencies: „Само 2% от компаниите използват пълния потенциал на информационните технологии и базата данни, с която разполагат. В същото време наблюдаваме 45% ръст в изискването от хората за доставка на същия или на следващия ден на търсените услуги. 61% от маркетолозите срещат затруднения при достъпа и интеграцията на бази данни от предходни години. А 75% от тях смятат, че едни от най-големите бариери при използването на информационните технологии се дължат на ниското образователно ниво и липсата на адекватно обучение за работа и анализ на данни.”
Йордан Славов, Директор Маркетинг, Кока-Кола ХБК България: „Клиентът има различни измерения. В нашия бизнес те са 4 – купувача, потребителя, търговеца, дистрибутора. Трябва да разбираш потребителя, за да можеш да му влияеш. Съществуват 7 тенденции за потребителя, които са равнозначни за всички бизнеси. Ако искате да бъдете успешни в маркетингов план, трябва да разбирате поне част от тях – технология, здравословен начин на живот, местни продукти, да имаме страхотно преживяване и други. Друго важно условия е традиционният начин на сегментиране, който вече е в историята. Модерната сегментация говори за племена, трябва да напипаме вълната на всяка потребителска група. Как го правим ние? Хората искат всичко сега, което означава, че трябва да сме с тях 24 часа, 7 дни в седмицата. Ние имаме портфолио, което отговаря на това. Технологията трябва да бъде преведена и разбираема за всяка племенна група потребители.”
Ивайло Славов, СЕО Bulpros: „Клюбовите фактори в мениджмънта са: Отношение, Репутация, Лоялност и Надеждност, които не зависят от сферата на бизнес. Ние се съпротивляваме на промените, хората не сме склонни да се променяме, а ние живеем в ера на промените. Културата „шефът винаги и прав” приключи. Затова имаме необходимост да се учим, но ученето и вътрешната трансформация е бавен процес. Въпросът е как да адаптираме всички сфери на живота към промяната? Също така кои са тези неуспешни неща в мениджмънта в наши дни у нас – това е микромениджмънтът или стремежът към контролиране на всички хора и процеси в организацията. Следва да разберем правилните конкурентни подходи: инвестициите в хората, клиентски ориентиран бизнес подход, адаптиране към мултикултурното общество, игровизацията или прилагането на игрови елементи и механики в неигрови ситуации.”
Даниела Бадалута: „Всеки един служител е търговска марка, всеки е посланик на марката. Бъдещето е в бизнес хъбовете. За поколението на Милениума, които са по-независими и предприемчиви, такива бизнес хъбове са по-привлекателни. Предизвикателствата на бъдещето към 2050 година са: увеличаването на населението с 30% или 10 млрд. души; невидимите плащания – изчезването на съвременните пари; важността на висшето образование ще се промени, заради обучаващите се машини; 100% застаряващо население и др.”
Лилия Стоянов: Технологиите позволяват да оптимизираме 80% от процесите. Не застрашава хората, а компаниите, които са изостанали в технологично отношение. Съществува регламент от Европейската комисия, който регламентира отношенията между бизнеса, хората и образователните институции. Навлизането на изкуствения интелект в живота ни няма да спре. Въпросът е да съумеем да адаптираме човешкия ресурс към това. Един от начините е да изграждаме у децата в ранна детска възраст серия от социални умения, които дават възможност за справянето с нерутинни задачи. Голяма част от професиите ще изчезнат в следващите години и десетилетия. Тези от тях, които ще запазят своето място са предимно в хранителната индустрия, но пак подлежат на иновации, нововъведения и осъвременяване.
Георги Александров, Country Managing Director at Oracle Bulgaria: „Контекстът, в който се използва технологията, е ключът към успеха. Не бива да се избира първо технологията, тъй като не се знае дали е подходящата. Облакът не е панацея, но ако ти не можеш да отидеш при него, той ще дойде при теб. Първият проблем беше: облак или не. А сега въпросът е кой облак. Ние като икономика трябва да предлагаме собствени разработки и така ще запазим работните места тук, а не да разчитаме, че сме евтина работна ръка и затова има заетост. Освен да обучаваме младите, трябва да покажем и перспектива на бизнеса. Изкуственият интелект като технология не е монопол на големите, а може да се използва и от по-малки компании.”
Христо Христов, Президент на IAB България, главен изпълнителен директор на Netinfo: „Коя е високо технологичната цел на България – няма такава, държавата няма централна дигитална стратегия. Бизнесите, които не възприемат дигиталната трансформация, ще отстъпят пазарните си дялове на тези, които са по-бързи и по-иновативни. 90% от сайта на Амазон се пише от машини, а какво виждаме определя изкуственият интелект и подготвя нов криейтив за нови постери. Технологиите са в голява помощ при разказването на истории, вече има виртуална реалност и можем да отидем в Танзания, ако искаме.”
Анастас Шопов, Управляващ директор, ERP.BG, Дигитална трансформация мисионер: „Българските ИТ компании трябва да работим заедно, за да постигнем висок технологичен успех. Според мен е добре да привлечем фондове, които да изнесат на глобално ниво нашите ИТ идеи. Това, което притеснява клиентите е сигурността на данните. И все повече фирми осъзнават, че на облака информацията е по-сигурна и защитена, по-евтино е и има по-голяма полза за бизнеса.”
Тази вечер, в 20.00 часа за пета поредна година ще се проведат годишните награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА”, отличаващи най-добрите компании в различните индустрии, давайки гласност на постиженията им и фокусирайки общественото внимание върху иновативните и успешни модели на управление. Наградите се връчват за заслуги, свързани с развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; индивидуален клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие; корпоративна социална отговорност; позитивен обществен имидж и други. Сред категориите тази година са УСПЕШЕН МЕНИДЖМЪНТ, СТРОИТЕЛСТВО И АРХИТЕКТУРА, МЕДИИ, ИНДУСТРИЯ, БАНКОВ СЕКТОР, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ИНВЕСТИЦИИ, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ, БЪРЗООБОРОТНИ СТОКИ, ФАРМАЦИЯ, РЕКЛАМА и други.
Партньори на тазгодишното издание са: радио Витоша, радио Фокус, информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, QuigleyMedia, интернет порталите Vesti.bg, Sinoptijk.bg, Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, J Point, както и Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и „Стопански факултет” към СУ „Св. Климент Охридски”.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Дарина Стоянова, Съвет на жените в бизнеса: Събитието „Business excellence 2022” е социална отговорност, защото бизнесът има възможност да говори на бизнеса

Дарина Стоянова, Съвет на жените в бизнеса: Събитието „Business excellence 2022” е социална отговорност, защото бизнесът има възможност да говори на бизнеса

21 Март 2019 | 11:38 | Агенция "Фокус"
София. Събитието „Business excellence 2022” е социална отговорност, защото бизнесът има възможност да говори на бизнеса. Това каза Дарина Стоянова - изпълнителен директор на „Престиж - 96“ АД и член на Съвета на жените на бизнеса в България, по време на Икономическия форум „Business excellence 2022”, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Това, което организаторите на събитието „Business excellence 2022” правят, е социална отговорност. Защото бизнесът има възможност да говори на бизнеса на подобни форуми и това е важно“, посочи Стоянова. „Но къде бизнесът говори на обществото – хората чуват за бизнеса обикновено, когато бизнесът има проблеми. А това не е правилно. Трябва медиите да дават възможност на хората да видят истинското лице на бизнеса – ние сме почтени хора, хора, които създаваме добавена стойност, хора, които градим имиджа на България по света“, заяви Стоянова. Тя уточни, че по отношение на бизнеса има някои неща, които са като „котви“, но повечето неща трябва да се променят според всекидневните предизвикателства на средата. „Добрата бизнес стратегия съдържа три елемента – качество, иновации, хора. За мен това са елементите, които са котва, а всичко останало – къде ще се фокусираме, в кой канал, с кои брандове и т.н., подлежи на промяна“, посочи Стоянова. Тая уточни, че за всеки бизнес е важно не само да търси съвършенство, но и да го постига, отговаряйки на текущото законодателство.
От своя страна, Ивайло Нецов – управляващ директор на Foodpanda България, коментира, че в днешно време се говори повече за визия на компанията, а стратегията е нещо, което идва в последствие. „Стратегията може да се променя генерално месец за месец. През последната година например при нас, в нашия бизнес, нещата растат с трицифрени числа и трябва да се променяме ежемесечно“, обясни Нецов. Той посочи, че е много по-трудно да се задържиш на върха, отколкото да го стигнеш, което е предпоставка за създаване на добри стратегически процеси.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Том Куигли, QuigleyMedia: Няма тайна за успеха на един бизнес, важна е усърдната работа

Том Куигли, QuigleyMedia: Няма тайна за успеха на един бизнес, важна е усърдната работа

21 Март 2019 | 10:35 | Агенция "Фокус"
София. Няма тайна за успеха на един бизнес, важна е усърдната работа. Това каза Том Куигли, собственик и Главен маркетинг директор на QuigleyMedia, по време на Икономическия форум „Business excellence 2022”, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Куигли заяви, че е важно бизнесът да създава нещо ценно за хората. „Има много книги от различни автори, които дават съвети на бизнеса как да постигне успех за 9 месеца, но според мен няма тайна съставка за успеха. Важно е целта на вашия бизнес да бъде добре ориентираната, трябва да знаете към какво се стремите, да знаете какви са ценностните ви“, каза още Куигли и посочи, че освен това е важно бизнесът да може да обясни своите ценности и на клиентите си.
„В един бизнес финансовото управление винаги трябва да бъде контролирано изцяло. Маркетингът също е много важен, защото пазарът стана глобален и се конкурираме с други бизнеси в глобално отношение“, каза още той. Куигли обясни, че много важно за постигане на бизнес превъзходство е и изграждането на добри и мотивирани екипи. „Все по-важно в маркетинга е да има и ръководене чрез ценности – нищо не помага в изграждането на добри отношения с клиентите повече от това. Трябва да давате увереност на клиентите си, че имате най-доброто и им го предлагате“, заяви той.
Куигли посочи, че трите най-важни неща за всеки бизнес са „действие“, „учене“ и „самоусъвършенстване“.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Еврокомисарят Мария Габриел: „Business excellence 2022“ е важно събитие за бизнеса, защото цифровите технологии проникват във всички сфери на икономиката

Еврокомисарят Мария Габриел: „Business excellence 2022“ е важно събитие за бизнеса, защото цифровите технологии проникват във всички сфери на икономиката

21 Март 2019 | 10:11 | Агенция "Фокус"
София. „Business excellence 2022“ е важно събитие за бизнеса, защото цифровите технологии проникват във всички сфери на икономиката. Това каза еврокомисарят Мария Габриел в свое видео обръщение, излъчено по време на откриването на Икономическия форум „Business excellence 2022”, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Радвам се, че имам възможността да приветствам днешния форум, посветен на иновативните модели за управление на бизнеса. Това е тема, която звучи все по-съвременно в днешната реалност“, заяви Мария Габриел и посочи, че тя е свързана с развитието на информационните технологии. „Цифровите технологии проникват във всички сфери на икономиката и тяхното усвояване от страна на персонала е от ключово значение за бизнеса. Големите обеми от данни, съчетани с изкуствения интелект, могат значително да подобрят начина, по който бизнесът произвежда стоки, разпространява ги и ги дава на крайния потребител“, заяви тя. Мария Габриел посочи, че едва 20% от малките и средни предприятия са високо цифровизирани, а при големите се отчитат 52%. „Ето защо искам да оправя послание към нашите европейски предприемачи – бъдете смели, бъдете иновативни и експериментирайте“, заяви еврокомисарят. „Иновациите са изключително важни за конкурентоспособността на европейския избор, затова отделяме специално внимание на супер технологиите“, посочи тя.
Мария Габриел заяви, че за периода до 2020 г. ще бъдат инвестирани 500 млн. лв. в дигитални хъбове, като такива ще има и в България.
Цветилена СИМЕОНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Икономическият форум „Business excellence 2022” ще представи вдъхновяващи истории от водещи световни бизнес експерти

Икономическият форум „Business excellence 2022” ще представи вдъхновяващи истории от водещи световни бизнес експерти

21 Март 2019 | 07:40 | Агенция "Фокус"
София. В хотел „Маринела” зала EFE ще се проведат Икономическият форум „Business excellence 2022” и Годишните награди „Компания на годината”. Това съобщиха от пресцентъра на сп. „Business Lady". Организатор на събитието е групата на списанията Bulgaria Business Review и Business Lady. Събитието предлага нетрадиционен подход към бизнеса, провокиращи и вдъхновяващи истории от световни и български лидери в различни области на бизнеса. Инициативата е ориентирана към това как да постигнем бизнес превъзходство и отлични икономически постижения, преминавайки през залагане на правилната стратегия, към новите модели на управление, професиите на бъдещето, спецификите на различните поколения потребители и новият свят на комуникациите и маркетинга. Във фокуса е и дигитализацията на бизнеса, която ще разкрие нов свят на роботика, изкуствен интелект, Internet of things, Blockchain и Кибер сигурност.
Изключителната Спиридула Дракопулу от Google дойде в България специално, за да разкаже повече за новите подходи в маркетинга
Програмата на „Business excellence 2022” включва:
Панел 1:
Как да постигнем бизнес превъзходство и да отчетем отлични бизнес постижения?

- Том Куигли - собственик и Главен маркетинг директор, QuigleyMedia.
- Милена Хаджииванова - основател и управител на консултантска компания „Ейч Вижън”.
- Стив Кели - управител на MariaDB Corporation, международен лектор.
- Пламен Петров - управляващ партньор в Екуинокс Партнърс ООД.
Панел 2:
Залагане на правилната стратегия и оптимизация на процесите (Strategy and Operations)

- Дарина Стоянова - изпълнителен директор на „Престиж - 96“ АД.
- Пламен Петров - управляващ партньор в Екуинокс Партнърс ООД.
- Ивайло Нецов – управляващ директор, Foodpanda България.
Панел 3:
Нови управленски подходи (Management)

- Стийв Кеил - управител на MariaDB Corporation.
- Даниела Бадалута - президент и основател на RECREX.
- Детелина Смилкова - вицепрезидент на ВУЗФ.
- Ивайло Славов - изпълнителен директор, Bulpros.
Панел 4:
Кои човешки качества ще са най-ценни в бъдеще (HR)

- Лилия Стоянова - Главен изпълнителен директор и бизнес ангел в Transformify.
- Боян Боянов - Регионален Директор на Raisin за Централна и Източна Европа.
- Ивайло Славов - СЕО Bulpros.
- Илияна Търнина - HR & Management professional.
Панел 5:
Развитието на технологиите и мястото им в бизнеса (IT)

- Георги Александров - Country Managing Director at Oracle Bulgaria.
- Христо Христов - Президент на IAB България, главен изпълнителен директор на Netinfo.
- Анастас Шопов - Управляващ директор, ERP.BG, Дигитална трансформация мисионер.
- Наталия Футекова - Управляващ партньор на ERP.BG.
Панел 6:
Маркетинг, служещ на клиента (Marketing)

- Спиридула Дракопулу - Google, Head of Finance & Performance Agencies.
- Том Куигли - Собственик и Главен маркетинг директор, QuigleyMedia.
- Йордан Славов - Директор Маркетинг, Кока-Кола ХБК България.
- Анета Савова - собственик на консултантска компания „Успешни жени”.

Топ бизнес събитието за настоящи и бъдещи мениджъри е прекрасна възможност да организирате фирменото си обучение и тийм билдинг в едно, като дойдете и станете част от Business Excellence. Във време, когато светът и всичко в него се развиват изключително бързо, бизнесът трябва да прилага практики, които са с поглед поне 3 години напред. Да инвестираме в хората и в лидерския потенциал или в Изкуствен интелект и в IoT? Кое ще се окаже конкурентното предимство (competitive advantage) за организацията и то ли е пътят към успеха във време на подем?
За повече информация и регистрация посетете: awards.companyoftheyear.eu/bg/
Вече пета поредна година годишните награди „Компания на годината” отличават най-добрите компании в различните индустрии, като дават гласност на постиженията им и фокусират общественото внимание върху иновативните и успешни модели на управление. Наградите се връчват за заслуги, свързани с развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; индивидуален клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие; корпоративна социална отговорност; позитивен обществен имидж и други. Сред категориите тази година са успешен мениджмънт, строителство и архитектура, медии, индустрия, банков сектор, здравеопазване, инвестиции, телекомуникации, бързооборотни стоки, фармация, реклама и други.
Партньори на тазгодишното издание са: радио Витоша, Радио „Фокус", Информационна агенция „Фокус", информационна агенция Кросс, QuigleyMedia, интернет порталите Vesti.bg, Sinoptijk.bg, Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, J Point, както и Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и „Стопански факултет” към СУ „Св. Климент Охридски”.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Икономическият форум „Business excellence 2022” ще представи вдъхновяващи истории от водещи световни бизнес експерти

Икономическият форум „Business excellence 2022” ще представи вдъхновяващи истории от водещи световни бизнес експерти

20 Март 2019 | 13:03 | Агенция "Фокус"
София. На 21 март 2019 г. в хотел „Маринела” зала EFE ще се проведат Икономическият форум „Business excellence 2022” и Годишните награди „Компания на годината”. Това съобщиха от пресцентъра на сп. „Business Lady". Организатор на събитието е групата на списанията Bulgaria Business Review и Business Lady. Събитието предлага нетрадиционен подход към бизнеса, провокиращи и вдъхновяващи истории от световни и български лидери в различни области на бизнеса. Инициативата е ориентирана към това как да постигнем бизнес превъзходство и отлични икономически постижения, преминавайки през залагане на правилната стратегия, към новите модели на управление, професиите на бъдещето, спецификите на различните поколения потребители и новият свят на комуникациите и маркетинга. Във фокуса е и дигитализацията на бизнеса, която ще разкрие нов свят на роботика, изкуствен интелект, Internet of things, Blockchain и Кибер сигурност.
Изключителната Спиридула Дракопулу от Google дойде в България специално, за да разкаже повече за новите подходи в маркетинга
Програмата на „Business excellence 2022” включва:
Панел 1:
Как да постигнем бизнес превъзходство и да отчетем отлични бизнес постижения?

- Том Куигли - собственик и Главен маркетинг директор, QuigleyMedia.
- Милена Хаджииванова - основател и управител на консултантска компания „Ейч Вижън”.
- Стив Кели - управител на MariaDB Corporation, международен лектор.
- Пламен Петров - управляващ партньор в Екуинокс Партнърс ООД.
Панел 2:
Залагане на правилната стратегия и оптимизация на процесите (Strategy and Operations)

- Дарина Стоянова - изпълнителен директор на „Престиж - 96“ АД.
- Пламен Петров - управляващ партньор в Екуинокс Партнърс ООД.
- Ивайло Нецов – управляващ директор, Foodpanda България.
Панел 3:
Нови управленски подходи (Management)

- Стийв Кеил - управител на MariaDB Corporation.
- Даниела Бадалута - президент и основател на RECREX.
- Детелина Смилкова - вицепрезидент на ВУЗФ.
- Ивайло Славов - изпълнителен директор, Bulpros.
Панел 4:
Кои човешки качества ще са най-ценни в бъдеще (HR)

- Лилия Стоянова - Главен изпълнителен директор и бизнес ангел в Transformify.
- Боян Боянов - Регионален Директор на Raisin за Централна и Източна Европа.
- Ивайло Славов - СЕО Bulpros.
- Илияна Търнина - HR & Management professional.
Панел 5:
Развитието на технологиите и мястото им в бизнеса (IT)

- Георги Александров - Country Managing Director at Oracle Bulgaria.
- Христо Христов - Президент на IAB България, главен изпълнителен директор на Netinfo.
- Анастас Шопов - Управляващ директор, ERP.BG, Дигитална трансформация мисионер.
- Наталия Футекова - Управляващ партньор на ERP.BG.
Панел 6:
Маркетинг, служещ на клиента (Marketing)

- Спиридула Дракопулу - Google, Head of Finance & Performance Agencies.
- Том Куигли - Собственик и Главен маркетинг директор, QuigleyMedia.
- Йордан Славов - Директор Маркетинг, Кока-Кола ХБК България.
- Анета Савова - собственик на консултантска компания „Успешни жени”.

Топ бизнес събитието за настоящи и бъдещи мениджъри е прекрасна възможност да организирате фирменото си обучение и тийм билдинг в едно, като дойдете на 21 март и станете част от Business Excellence. Във време, когато светът и всичко в него се развиват изключително бързо, бизнесът трябва да прилага практики, които са с поглед поне 3 години напред. Да инвестираме в хората и в лидерския потенциал или в Изкуствен интелект и в IoT? Кое ще се окаже конкурентното предимство (competitive advantage) за организацията и то ли е пътят към успеха във време на подем?
За повече информация и регистрация посетете: awards.companyoftheyear.eu/bg/
Вече пета поредна година годишните награди „Компания на годината” отличават най-добрите компании в различните индустрии, като дават гласност на постиженията им и фокусират общественото внимание върху иновативните и успешни модели на управление. Наградите се връчват за заслуги, свързани с развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; индивидуален клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие; корпоративна социална отговорност; позитивен обществен имидж и други. Сред категориите тази година са успешен мениджмънт, строителство и архитектура, медии, индустрия, банков сектор, здравеопазване, инвестиции, телекомуникации, бързооборотни стоки, фармация, реклама и други.
Партньори на тазгодишното издание са: радио Витоша, Радио „Фокус", Информационна агенция „Фокус", информационна агенция Кросс, QuigleyMedia, интернет порталите Vesti.bg, Sinoptijk.bg, Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, J Point, както и Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и „Стопански факултет” към СУ „Св. Климент Охридски”.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Остават три дни до „BUSINESS EXCELLENCE 2022” - вдъхновяващи истории от водещи световни бизнес експерти

Остават три дни до „BUSINESS EXCELLENCE 2022” - вдъхновяващи истории от водещи световни бизнес експерти

18 Март 2019 | 15:01 | Агенция "Фокус"
София. На 21 март 2019 г., в хотел Маринела, зала EFE, ще се проведе ТОП бизнес събитието „BUSINESS EXCELLENCE 2022” и Годишните награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА”. Организатор на инициативата е групата на списанията Bulgaria Business Review и Business Lady. Това съобщиха от сп. Business Lady. Нетрадиционен подход към бизнеса, провокиращи и вдъхновяващи истории от световни и български лидери в различни области на бизнеса. Как да постигнем бизнес превъзходство и отлични икономически постижения, преминавайки през залагане на правилната стратегия, към новите модели на управление, професиите на бъдещето, спецификите на различните поколения потребители и новият свят на комуникациите и маркетинга. Дигитализацията на бизнеса ще разкрие нов свят на роботика, изкуствен интелект, Internet of things, Blockchain и Кибер сигурност.
Вече пета поредна година годишните награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА” отличават най-добрите компании в различните индустрии, като дават гласност на постиженията им и фокусират общественото внимание върху иновативните и успешни модели на управление. Наградите се връчват за заслуги, свързани с развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; индивидуален клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие; корпоративна социална отговорност; позитивен обществен имидж и други. Сред категориите тази година са ФИНАНСОВ СЕКТОР, СТРОИТЕЛСТВО И АРХИТЕКТУРА, МЕДИИ, ИНДУСТРИЯ, БАНКИ, БИЗНЕС И МЕНИДЖМЪНТ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ, ФАРМАЦИЯ и други.

Програмата на „BUSINESS EXCELLENCE 2022” включва:
ПАНЕЛ 1:

Как да постигнем бизнес превъзходство и да отчетем отлични бизнес постижения?
- Том Куигли - Собственик и Главен маркетинг директор, QuigleyMedia.
- Милена Хаджииванова - основател и управител на консултантска компания „Ейч Вижън”.
- Стив Кели - Управител на MariaDB Corporation, международен лектор.
- Пламен Петров - Управляващ партньор в Екуинокс Партнърс ООД.

ПАНЕЛ 2:
Залагане на правилната стратегия и оптимизация на процесите (Strategy and Operations)
- Дарина Стоянова - Изпълнителен директор на „Престиж - 96“ АД.
- Пламен Петров - Управляващ партньор в Екуинокс Партнърс ООД.
- Пощенска банка.

ПАНЕЛ 3:
Нови управленски подходи (Management)
- Стийв Кеил - Управител на MariaDB Corporation.
- Даниела Бадалута - Президент и основател на RECREX.
- Детелина Смилкова - вицепрезидент на ВУЗФ.
- Ивайло Славов - Изпълнителен директор, Bulpros.

ПАНЕЛ 4:
Кои човешки качества ще са най-ценни в бъдеще (HR)
- Лилия Стоянова - Главен изпълнителен директор и бизнес ангел в Transformify.
- Боян Боянов - Регионален Директор на Raisin за Централна и Източна Европа.
- Ивайло Славов - СЕО Bulpros.
- Илияна Търнина - HR & Management professional.

ПАНЕЛ 5:
Развитието на технологиите и мястото им в бизнеса (IT)
- Георги Александров - Country Managing Director at Oracle Bulgaria.
- Христо Христов - Президент на IAB България, главен изпълнителен директор на Netinfo.
- Петко Карамочев - Управляващ директор, INDUSTRIA, Block chain мисионер.
- Анастас Шопов - Управляващ директор, ERP.BG, Дигитална трансформация мисионер.
- Наталия Футекова - Управляващ партньор на ERP.BG.

ПАНЕЛ 6:
Маркетинг, служещ на клиента (Marketing)
- Спиридула Дракопулу - Google, Head of Finance & Performance Agencies.
- Том Куигли - Собственик и Главен маркетинг директор, QuigleyMedia.
- Йордан Славов - Директор Маркетинг, Кока-Кола ХБК България.
- Анета Савова - собственик на консултантска компания „Успешни жени”.
Партньори на тазгодишното издание са: ТВ Европа, радио Витоша, радио Фокус, информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, QuigleyMedia, интернет порталите Vesti.bg, Sinoptijk.bg, Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, J Point, както и Българска асоциация за управление на хора (БАУХ). За повече информация и регистрация посетете: www.companyoftheyear.eu.
www.companyoftheyear.eu

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Звезди от света на бизнеса ще споделят визията си за бъдещето в „Business excellence 2022”

Звезди от света на бизнеса ще споделят визията си за бъдещето в „Business excellence 2022”

14 Март 2019 | 14:47 | Агенция "Фокус"
София. На 21 март 2019 г., в хотел Маринела, зала EFE ще се проведе ТОП бизнес събитието и „Business excellence 2022” Годишните награди „Компания на годината”, съобщиха организаторите от групата на списанията Bulgaria Business Review и Business Lady. Нетрадиционен подход към бизнеса, провокиращи и вдъхновяващи истории от световни и български лидери в различни области на бизнеса. Как да постигнем бизнес превъзходство и отлични икономически постижения, преминавайки през залагане на правилната стратегия, към новите модели на управление, професиите на бъдещето, спецификите на различните поколения потребители и новият свят на комуникациите и маркетинга. Дигитализацията на бизнеса ще разкрие нов свят на роботика, изкуствен интелект, Internet of things, Blockchain и Кибер сигурност.
Изключителната Спиридула Дракопулу от Google ще дойде в България специално, за да разкаже повече за новите подходи в маркетинга.
Участие като говорители в събитието ще вземат световни и български специалисти в различни области на бизнеса и икономиката, ето някои от тях:
- Пламен Петров, Управляващ партньор в Екуинокс Партнърс ООД.
- Том Куигли, Собственик и Главен маркетинг директор, QuigleyMedia;
- Георги Александров, Country Managing Director at Oracle Bulgaria;
- Стийв Кейл, Управител на MariaDB Corporation;
- Ивайло Славов, СЕО Bulpros;
- Петър Бънков, Global Business Services Head, Experian;
- Даниела Бадалута, Президент и основател на RECREX, Учредител Национално Бюро за Разследване и Борба със Застрахователните Измами в България;
- Дарина Стоянова, Изпълнителен директор на „Престиж - 96“ АД;
- Лилия Стоянов, Главен изпълнителен директор и бизнес ангел в Transformify;
- Христо Христов, Президент на IAB България, главен изпълнителен директор на Netinfo;
- Наталия Футекова, Управляващ партньор на ERP.BG;
- Детелина Смилкова, Вицепрезидент на ВУЗФ;
- Илияна Търнина, HR & Management professional;
- Милена Хаджииванова, основател и управител на консултантска компания Ейч Вижън;
- Анета Савова, собственик на консултантска компания Успешни жени и други.
Панели:
- Залагане на правилната стратегия и оптимизация на процесите (Strategy and Operations)
- Нови управленски подходи (Management)
- Кои човешки качества ще са най-ценни в бъдеще (Human Resourses)
- Развитието на технологиите и мястото им в бизнеса (IT)
- Маркетинг, служещ на клиента (Marketing)
ТОП бизнес събитието за настоящи и бъдещи мениджъри е прекрасна възможност да организирате фирменото си обучение и тийм билдинг в едно, като дойдете на 21 март и станете част от Business Excellence.
Във време, когато светът и всичко в него се развиват изключително бързо, бизнесът трябва да прилага практики, които са с поглед поне 3 години напред. Да инвестираме в хората и в лидерския потенциал или в Изкуствен интелект и в IoT? Кое ще се окаже конкурентното предимство (competitive advantage) за организацията и то ли е пътят към успеха във време на подем?
За повече информация и регистрация посетете: www.companyoftheyear.eu.
Вече пета поредна година годишните награди „Компания на годината” отличават най-добрите компании в различните индустрии, като дават гласност на постиженията им и фокусират общественото внимание върху иновативните и успешни модели на управление. Наградите се връчват за заслуги, свързани с развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; индивидуален клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие; корпоративна социална отговорност; позитивен обществен имидж и други. Сред категориите тази година са финансов сектор, строителство и архитектура, медии, индустрия, банки, бизнес и мениджмънт, здравеопазване, телекомуникации, фармация и други.
Партньори на тазгодишното издание са: ТВ Европа, радио Витоша, радио Фокус, информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, QuigleyMedia, интернет порталите Vesti.bg, Sinoptijk.bg, Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, J Point.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Икономическият форум „Business excellence 2022” ще събере в София успешни бизнес личности с поглед в бъдещето

Икономическият форум „Business excellence 2022” ще събере в София успешни бизнес личности с поглед в бъдещето

11 Март 2019 | 11:37 | Агенция "Фокус"
София. На 21 март 2019 г., в хотел „Маринела”, зала EFE ще се проведат Икономическият форум „Business excellence 2022” и Годишните награди „Компания на годината”. Това съобщиха от пресцентъра на сп. „Business Lady". Организатор на събитието е групата на списанията Bulgaria Business Review и Business Lady. Събитието предлага нетрадиционен подход към бизнеса, провокиращи и вдъхновяващи истории от световни и български лидери в различни области на бизнеса. Инициативата е ориентирана към това как да постигнем бизнес превъзходство и отлични икономически постижения, преминавайки през залагане на правилната стратегия, към новите модели на управление, професиите на бъдещето, спецификите на различните поколения потребители и новият свят на комуникациите и маркетинга. Във фокуса е и дигитализацията на бизнеса, която ще разкрие нов свят на роботика, изкуствен интелект, Internet of things, Blockchain и Кибер сигурност.
Във време, когато светът и всичко в него се развиват изключително бързо, бизнесът трябва да прилага практики, които са с поглед поне 3 години напред. Да инвестираме в хората и в лидерския потенциал или в Изкуствен интелект и в IoT? Кое ще се окаже конкурентното предимство (competitive advantage) за организацията и то ли е пътят към успеха във време на подем?
Нетрадиционен подход към бизнеса и вдъхновяващи презентации на световни и български специалисти в различни области на бизнеса и икономиката:
- Как да постигнем бизнес превъзходство и да отчетем отлични бизнес постижения?
- Модели на управление с поглед в бъдещето...
- Съдържание на Business Excellence в български условия.
Панели:
- Залагане на правилната стратегия и оптимизация на процесите (Strategy and Operations)
- Нови управленски подходи (Management)
- Кои човешки качества ще са най-ценни в бъдеще (Human Resourses)
- Развитието на технологиите и мястото им в бизнеса (IT)
- Маркетинг, служещ на клиента (Marketing)
Вече пета поредна година годишните награди „Компания на годината” отличават най-добрите компании в различните индустрии, като дават гласност на постиженията им и фокусират общественото внимание върху иновативните и успешни модели на управление. Наградите се връчват за заслуги, свързани с развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; индивидуален клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие; корпоративна социална отговорност; позитивен обществен имидж и други. Сред категориите тази година са: финансов сектор, строителство и архитектура, медии, индустрия, банки, бизнес и мениджмънт, здравеопазване, телекомуникации, фармация и други.
Повече информация е достъпна тук, където желаещите да вземат участие могат да се регистрират.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019 г.
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.