НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:11


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Нова зелена зона допълва разширението на парк „Лаута“

Пловдив: Нова зелена зона допълва разширението на парк „Лаута“

17 Април 2019 | 15:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Нова зелена зона допълва разширението на парк „Лаута“ в Пловдив, съобщи за Радио „Фокус“-Пловдив кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. Премахната е оградата на зелена площ, която дълги години е била недостъпна за гражданите. Димитров допълни, че теренът се намира в съседство с новозалесените зони в парк „Лаута“.
„Изчакахме да приключи разширението на Лаута, да се урбанизира територията и по настояване на кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев предприехме действие по премахването на загражденията“, обясни Костадин Димитров. Той допълни, че предстои екипи на Общинско предприятие „Градини и паркове“ да извършат почистване на терена, за да стане привлекателно място за отдих и разходка на жителите и гостите на район „Тракия“.
С пролетното залесяване тази година площта на парк „Лаута“ бе разширена с 80 декара през последните пет години. През това време бяха засадени над 2100 фиданки от местни растителни видове, изградена бе поливна система, нова пешеходна алея с осветление.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив:  Служители на Общинско предприятие „Градини и паркове“ са поставили пейки край наскоро изградена пешеходната алея в парк „Лаута“

Пловдив: Служители на Общинско предприятие „Градини и паркове“ са поставили пейки край наскоро изградена пешеходната алея в парк „Лаута“

29 Март 2019 | 14:44 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Служители на Общинско предприятие (ОП) „Градини и паркове“ са поставили пейки край наскоро изградена пешеходната алея в парк „Лаута“, която свързва жилищните зони А10 и А12 в район „Тракия“ в Пловдив. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пловдив кметът на района Костадин Димитров. „По този начин изпълнихме желанието на граждани от квартала“, коментира Димитров. Той напомни, че преди около седмица при поредното разширение на парка кметът на Пловдив Иван Тотев, районни кметове, директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев и служители на общинското предприятие засадиха 100 дръвчета. Тогава хората поискаха пейки, за да има къде да почиват при разходките си. Костадин Димитров отбеляза, че от ноември 2014 г., когато по инициатива на кмета Иван Тотев започна разширението на „Лаута“, до момента паркът е увеличил своята площ с 80 декара. Засадени са 2100 дървета местни видове, като за доброто им развитие допринася изградената от ОП „Градини и паркове“ поливна система.
„Облагороденото пространство става все по-привлекателно. Особено оживена е алеята между двата микрорайона с декоративните дръвчета от двете страни. Там изградихме парково осветление, а ето, че вече има и пейки“, посочи кметът на „Тракия“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
103 години Каймакчаланска епопея. 20 септември 2019 г.
103 години Каймакчаланска епопея. 20 септември 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.