НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: В рамките на седмица в областта са възникнали 70 пожара

Кюстендил: В рамките на седмица в областта са възникнали 70 пожара

19 Март 2019 | 11:59 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. В рамките на седмица в областта са възникнали 70 пожара. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Катя Табачка, говорител на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. По думите ѝ за времето от 11 до 19 март в областта са възникнали 10 пожара с преки материални загуби и 60 пожара без преки материални загуби. При 62 от пожарите причината за тяхното възникване е небрежност при боравене с открит огън. При възникналите пожари с материални загуби са унищожени 10 дка широколистна гора, сгради с площ 200 кв. м, 2 фургона и 15 кв. м покривна конструкция.
„Пролетното време през последните дни е предпоставка за усложняване на пожарната обстановка. Отчита се рязко увеличение на пожарите всяка седмица”, каза Катя Табачка. Въпреки редицата предупреждения на служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и съставените актове за административни нарушения, продължава паленето на отпадъци и сухи треви, водещо до сериозни последици за горския, полски и жилищен фонд. В рамките на седмица са съставени седем акта по Закона за МВР, касаещи установяване на административни нарушения, за изгаряне на сухи растителни отпадъци. Административната санкция е от 200 до 2000 лева.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Значителни щети са нанесли пожарите, горели на територията на областта

Кюстендил: Значителни щети са нанесли пожарите, горели на територията на областта

19 Март 2019 | 09:53 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Значителни щети са нанесли пожарите, горели на територията на областта. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Катя Табачка, говорител на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. По думите ѝ общо 21 пожара са гасени от екипите на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението”. Пожарът в землището на село Кършалево е причинен поради небрежно боравене с открит огън, запалени са сухи треви, развил се е върху площ от 300 дка, изгорели са бунгало, фургон и четири сгради.
При пожар в село Църварица, тръгнал от селскостопанска постройка, са изгорели самата постройка, 2 куб. м дърва за огрев, и 1 дка овощна градина. Причините за възникването на пожара се изясняват.
Другият голям пожар е бил в село Яхиново. Той е причинен поради небрежност – запалени са сухи треви в двор, огънят е унищожил барака и 10 овощни дръвчета.
При пожар в гора в землището на Бобов дол, са обхванати от огъня 280 дка. Унищожени са 10 дка широколистна гора.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
103 години Каймакчаланска епопея. 20 септември 2019 г.
103 години Каймакчаланска епопея. 20 септември 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.