НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:17


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: Големият брой пожари в сухи треви и обучението на безработни лица бяха сред основните теми на заседанието на кметовете на населени места в общината

Кюстендил: Големият брой пожари в сухи треви и обучението на безработни лица бяха сред основните теми на заседанието на кметовете на населени места в общината

15 Март 2019 | 13:18 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Големият брой пожари в сухи треви и обучението на безработни лица бяха сред основните теми на заседанието на кметовете на населени места в Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. На заседанието, провело се в залата на Община Кюстендил, присъстваха кметове и кметски наместници на малки населени места в общината, представители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и на Дирекция „Бюро по труда”. Кметовете бяха запознати с тревожната статистика относно възникналите до момента пожари в сухи треви, както и с необходимостта от допълнителни мерки за предотвратяване на подобни пожари. Самите кметове имат правомощия за контрол и за налагане на глоби на хора, причинили пожари. В рамките на заседанието беше представена информация и за възможност за обучение на лица, регистрирани като безработни в Дирекция „Бюро по труда” – Кюстендил. „Има заповед на кмета, да не се допускат свободно движещи се животни до водоемите, с цел предотвратяване разпространението на заболявания”, каза Стоян Ръждавички, кмет на село Раждавица. По думите му е обсъдена и темата за добива на дърва за огрев на корен. До края на месец март трябва да бъдат изготвени списъци с желаещите лица, а целта е самият добив да се извърши през летния сезон. Това ще спомогне дървата да изсъхнат, което да доведе и до отделянето на по-малко вредни вещества, при горенето по време на отоплителния сезон.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Кметовете на селата ще проведат месечно съвещание с представители на общинска администрация

Кюстендил: Кметовете на селата ще проведат месечно съвещание с представители на общинска администрация

15 Март 2019 | 08:13 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Кметовете на селата ще проведат месечно съвещание с представители на общинска администрация. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Огнян Янев, кмет на село Стенско. Заседанието ще започне от 10.00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил. Кметовете Преди началото на пролетния сезон ще бъде акцентирано върху почистването на малките населени места и справянето с нерегламентираните сметища, както и почистването на деретата, речните корита и водоемите в урбанизираната територия. Ще бъде поставен и въпросът с полските и горските пожари и начините за тяхното предотвратяване. В рамките на съвещанието ще бъдат обсъдени и текущи въпрос, касаещи взаимодействието на кметовете на селата с общинската администрация.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ивица Дачич проведе среща с американския съветник по националната сигурност. 19 юли 2019 г.
Ивица Дачич проведе среща с американския съветник по националната сигурност. 19 ...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.