НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:55


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Главен инспектор Симеон Симеонов, РС ПБЗН - Кюстендил: Усложнена е пожарната обстановка в областта

Главен инспектор Симеон Симеонов, РС ПБЗН - Кюстендил: Усложнена е пожарната обстановка в областта

15 Март 2019 | 13:27 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Усложнена е пожарната обстановка в областта. Това каза пред журналисти главен инспектор Симеон Симеонов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Според Симеонов от началото на месец март са възникнали 141 пожара в сухи треви и храсти в Община Кюстендил, а най-честата причина за това са почистванията на земеделски имоти. При силен вятър огънят се разпространява на огромни площи. „Нашите съграждани излязоха да чистят своите имоти и по най-лесния начин – със запалване, без да се съобразяват с метеорологичните условия и забраните”, каза Симеон Симеонов.
По думите му от началото на месеца са засегнати 2.8 млн. кв. метра земи. В общините Невестино и Трекляно също има повече пожари. Според Симеонов хората могат да почистват имотите си не със запалване, а с изнасяне на сухата растителност извън имота. „Ежедневно наши колеги патрулират в района на общината, целта е превенция и установяване на хората, причинили пожари. До момента, в рамките на 15 дни, са установени 15 души и са съставени актове за установяване на административно нарушение”, каза Симеонов. По думите му кметовете на населените места също могат да контролират този процес, да установяват нарушители. Глобата за нарушителите на забраните е от 50 до 2 000 лева.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Кметовете на селата ще проведат месечно съвещание с представители на общинска администрация

Кюстендил: Кметовете на селата ще проведат месечно съвещание с представители на общинска администрация

15 Март 2019 | 08:13 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Кметовете на селата ще проведат месечно съвещание с представители на общинска администрация. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Огнян Янев, кмет на село Стенско. Заседанието ще започне от 10.00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил. Кметовете Преди началото на пролетния сезон ще бъде акцентирано върху почистването на малките населени места и справянето с нерегламентираните сметища, както и почистването на деретата, речните корита и водоемите в урбанизираната територия. Ще бъде поставен и въпросът с полските и горските пожари и начините за тяхното предотвратяване. В рамките на съвещанието ще бъдат обсъдени и текущи въпрос, касаещи взаимодействието на кметовете на селата с общинската администрация.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Инспекция на германския Бундесвер. 20 юли 2019 г.
Инспекция на германския Бундесвер. 20 юли 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.