НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Плевен: Омбудсманът Мая Манолова изнесе открит урок пред ученици на тема "Дейността и функциите на омбудсмана"

Плевен: Омбудсманът Мая Манолова изнесе открит урок пред ученици на тема "Дейността и функциите на омбудсмана"

15 Март 2019 | 16:46 | Агенция "Фокус"
Плевен. Мая Манолова изнесе открит урок с ученици на тема ,,Дейността и функциите на омбудсмана", предаде кореспондент на Радио "Фокус". Събитието се проведе по покана на екипа на Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване. Омбудсманът изнесе урока пред ученици от специалност "Съдебна администрация" по професия "Съдебен служител". Участниците се запознаха с клип по темата за правата на децата и защитата им от институцията омбудсман. Екип от ученици от гимназията представи друг клип, озаглавен "Кой е омбудсманът". Според Мая Манолова клипът е „уловил същността на институцията“. Тя изрази желанието си да го използва и при други свои срещи. "Всяка позиция има огромни възможности, стига да вложите сърце", заяви Манолова пред учениците. Тя благодари за възможността да бъде сред амбициозни млади хора. В разговора бяха обсъдени теми като пушенето на наргилета, възможностите за спортуване в града и др.
Виолета КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Омбудсманът Мая Манолова в Плевен: Мобилизирали сме целия наличен ресурс в социалната сфера по случая със Снежи Кежева, от която тръгна кампанията ,,Великден за всеки“

Омбудсманът Мая Манолова в Плевен: Мобилизирали сме целия наличен ресурс в социалната сфера по случая със Снежи Кежева, от която тръгна кампанията ,,Великден за всеки“

15 Март 2019 | 15:41 | Агенция "Фокус"
Плевен. Мобилизирали сме целия наличен ресурс в социалната сфера по случая със Снежи Кежева, от която тръгна кампанията ,,Великден за всеки“. Това заяви омбудсмамът Мая Манолова в Плевен във връзка с казуса на Снежи Кежева, която е на инвалидна количка и живее сама без асистентска подкрепа след внезапната смърт на съпруга ѝ, и необходимостта от назначаването на асистент на жената, предаде кореспондент на Радио ,,Фокус“. Мая Манолова се срещна със заместник-кмета по европроекти и хуманитарни дейности Стефан Милев и кмета Георг Спартански.
,,Познавам Снежи от три години, тя ми писа във ,,Фейсбук“, от нея тръгна кампанията ,,Великден за всеки". Когато правехме кампанията, основният фокус бе как критериите да са измерими. Как да се да дадат ваучерите за храна по обективни критерии. Като човек бих подкрепила г-жа Кежева винаги. Бих подкрепила всеки, който се обърне към мен", посочи омбудсманът. „Както нещата са за всички, така и законите, които се правят, са за всички. Реално зад това стои конкретният човек. Ако не му се обърне внимание тогава, когато има най-голяма нужда, какво се прави?“, попита Манолова.
Виолета КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Най-малко един загинал и десетки ранени след пожар в японска аниме компания. 18 юли 2019 г.
Най-малко един загинал и десетки ранени след пожар в японска аниме компания. 18 ...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.