НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:30


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Президентът Румен Радев: Бизнесът трябва да си плаща данъците и да работи в рамките, които държавата е определила

Президентът Румен Радев: Бизнесът трябва да си плаща данъците и да работи в рамките, които държавата е определила

14 Март 2019 | 15:04 | Агенция "Фокус"
София. Бизнесът трябва да си плаща данъците, да не генерира сива икономика, да не мами, да работи в рамките, които държавата е определила. Това каза президентът Румен Радев по време на закриването на кръгла маса, на която се обсъжда темата - „ЗА конкурентоспособна и просперираща българска икономика“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „По отношение на това, какво очакваме от бизнеса аз предлагам, а и всички тук министри, най-вече министърът на финансите - бизнесът да си плаща данъците, да не генерира сива икономика, да не мами, да работи в рамките, които държавата е определила. Бизнесът да не търси лесния начин за постигане на резултат и да не корумпира администрацията, а да развива конкурентоспособност, да се развива и да развива човешкия капитал, да влага в своите служители, както се полага по отношение на образование“, заяви президентът. Той посочи, че бизнесът трябва да съдейства и да инвестира в научна и изследователска дейност. „Да бъде по-агресивен и да работи повече за самореклама - това, което липсва на българския бизнес. Той има наистина прекрасно и производство и услуги“, каза още той.
Президентът призова преди да привличаме работници отвън, първо да задържим българите да не напускат страната и да създаваме добри условия у доходи тези хора да остават тук, в България.
Ирина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Румен Радев: Справянето с корупцията е фундаментален проблем

Президентът Румен Радев: Справянето с корупцията е фундаментален проблем

14 Март 2019 | 14:49 | Агенция "Фокус"
София. Справянето с корупцията е фундаментален проблем. Това каза президентът Румен Радев по време на закриването на кръгла маса, на която се обсъжда темата- „ЗА конкурентоспособна и просперираща българска икономика“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Радев обърна внимание на огромното оживление, което е породила новината за възможността Лаура Кьовеши, да стане европейски прокурор и запита, защо в България тази новина е породила такъв интерес. „Според мен, това се дължи на факта, че хората и бизнеса в България загубиха доверие в българската антикорупционна система“, каза Радев.
„Ако допуснем вероятността, че някакъв антикорупционен орган, или отвън или служби външни, направи така, че тук в България да се разкрият, например, крупни корупционни схеми и под тяхно явление, хората да бъдат изпратени пред правосъдието и ефективно съдени, ако това се случи да стане отвън, а не отвътре, това означава, че България е капитулирала пред корупцията. И ние не трябва да го допускаме като общество“, заяви президентът.
Ирина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Министър-предеседателят на Косово Рамуш Харадинай подаде оставка. 19 юли 2019 г.
Министър-предеседателят на Косово Рамуш Харадинай подаде оставка. 19 юли 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.