НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:36


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Le Figaro: Националният дебат във Франция: Еманюел Макрон ще направи обръщение към нацията

Le Figaro: Националният дебат във Франция: Еманюел Макрон ще направи обръщение към нацията

15 Април 2019 | 09:44 | Агенция "Фокус"
Париж. Държавният глава на Франция Еманюел Макрон ще направи обръщение към нацията по повод резултатите от Националния дебат в страната, стартиран в отговор на протестите на „жълтите жилетки“, съобщава националният ежедневник Le Figaro.
В изявление от Елисейския дворец се казва, че президентът на страната „ще се обърне към нацията този понеделник, 15 април в 20:00 часа" местно време (21:00 часа българско време).
В рамките на речта си Макрон „ще обяви плановете за приоритетни действия и ще разкрие първите конкретни мерки в отговор на притесненията“ на французите, изразени по време на Националния дебат, става ясно от официалното съобщение. По-късно тази седмица – в сряда - Макрон ще отговаря на журналистически въпроси на специална пресконференция в Елисейския дворец.
Малко след разпространяването на информацията от Елисейския дворец, Макрон публикува съобщение в социалната мрежа „Туитър“, което гласи: „Решихме да превърнем гнева в решения. Благодаря ви, че участвахте в Националния дебат. В продължение на няколко месеца вие разменяхте мнения и ние ви слушахме. Утре вечер ще Ви отговаря“.
Същевременно бе потвърдено за среща в Елисейския дворец с част от управляващия кабинет в Париж. Някои министри вече подчертаха, че след края на Националния дебат „вече нищо няма да е същото“. Вътрешният министър Едуар Филип увери, че на французите ще бъде съобщено „силно“ послание.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

NZZ: Националният дебат във Франция навлиза в „добавеното време“

NZZ: Националният дебат във Франция навлиза в „добавеното време“

15 Март 2019 | 09:57 | Агенция "Фокус"
Париж. Националният дебат във Франция навлиза в „добавеното време“, отбелязват в редакцията на швейцарския ежедневник Die Neue Zuercher Zeitung с коментара, че правителството в Париж се стреми да разсее впечатлението, че всекидневието се завръща в стария ритъм.
Осем седмици след началото му, националният дебат, иницииран от държавния глава Еманюел Макрон, приключва в петък, 15 март. Той даде на Франция не само безпрецедентен брой срещи и граждански дебати, но и генерира огромно количество материали. Над 1,7 милиона записи са регистрирани само на специалната интернет платформа. Към тях следва да се добавят предложенията, събрани в рамките на над 10 хил. събития, директно изпратени имейли и писма, както и предложения от различни групи по интереси. В оценката са включени и т.нар. брошури за жалби, издадени в около 16 хиляди кметства в страната.
От редакцията подчертават, че едва ли ще остане време за оценката им. На 5 април анализът им трябва да бъде предаден на различните органи с цел прилагането му.
Първоначалните оценки на събраните материали позволяват да се откроят преди всичко осем тематични области. В допълнение към четирите, предложени от президента Еманюел Макрон - данъчно облагане, енергетика, демокрация и права на гражданите, както и организацията на държавата, французите настояват да се обърне внимание на здравеопазването, икономиката и работните места, покупателната способност и образованието.

Превод и редакция: Тереза Герова


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: "Жълтите жилетки " се надяват на нов старт в поредната съботна протестна вълна

ТАСС: "Жълтите жилетки " се надяват на нов старт в поредната съботна протестна вълна

9 Март 2019 | 07:05 | Агенция "Фокус"
Париж. Секциите на френското обществено движение "Жълти жилетки " от Париж и провинцията призова привържениците си да се включат активно в съботните шествия, които са 17-ти поред, съобщава ТАСС.
"Решаващ акт ", така представителите на групата „Франция в гняв“ са нарекли манифестацията на Марсово поле в Париж, която започва още в първата половина на деня. Те изтъкват ненасилствения характер на протеста си и обещават "да продължат мирната си акция докато не се приемат всички техни искания в социалната, данъчната и екологичната сфера ".
По същото време край Триумфалната арка ще се съберат участници в друга съботна акция във френската столица – „Думата на жените“. Тя се организира също от „Жълтите жилетки“ в подкрепа на френските жени.

Война на изтощение
Група активисти, обединени в „Национален съвет на Съпротивата“, призовава за митинг на площад „Република“.
В района на Париж участниците в движението планират още флашмоб на един от терминалите на летище Руаси-Шарл дьо Гол, на север от столицата. Времето и подробностите на тази акция все още се уточнява.
В провинцията се планира демонстрации да се проведат в големите регионални центрове като Страсбург, Лил, Бордо, Тулуза. Организаторите им разчитат на втори живот за „антиданъчната революция“.
Според политическите анализатори обаче движението вече дава заявки за известна умореност и „започва да се задъхва“. Миналата събота, по официални данни, за първи път участниците са били по-малко от 40 000 души.
Продължителното противопоставяне на „Жълтите жилетки“ се превърна в истинска „война на изтощение“ за силите на реда. По време на демонстрациите различна степен на наранявания са получили 2 200 протестиращи и близо 1500 души от силите на реда, по официални данни.

Разказът на една полицайка
Правоохранителните служби дежурят в събота по 17-18 часа. Полицейска служителка от антикриминалната бригада разказва, че по време на тези дежурства тя едвам е успявала да се предпазва от твърдите предмети, които са хвърляли по нея, и от ударите с железни пръти. „Ние също сме граждани и също сме заинтересовани да се повиши покупателната ни способност. За съжаление, обаче, в момента в протестите на „жълтите жилетки“ има повече погромаджии и по-малко истински „жълти жилетки“.
Международните организации препоръчват на официален Париж да „продължи диалога“, но „едновременно с това и призоваваме властите сериозно да разучат всеки случай на извънредно прилагане на сила“, заявява върховният комисар на ООН по правата на човека, Мишел Бачелет, който е бивш президент на Чили.
Според френския философ Рафаел Антовен слабостта на движението се съдържа във факта, че „до този момент то тъй и не направи опит да премине от отказ към проект“. Затова и "жълтите жилетки" могат до безкрайност да продължат да се събират всяка събота, но едва ли ще продължат напред. Той е на мнение, че сред френската политическа опозиция днес няма сили, готови да станат изразители на настроенията на подобно спонтанно гражданско движение. И все пак то постигна сериозни успехи в сферата на комуникацията. То превърна в символ на гражданското неподчинение жълтата светлоотражателна жилетка, която всеки шофьор трябва да има.
Президентът на Френската република Еманюел Макрон предложи на обществото да потърси решение на пътя към общонационални граждански дебати. Но в същото време "Жълтите жилетки", заявиха ясно, че очакват не дълги дебати, а незабавни решения. На властите тепърва все още им предстои да се адаптират към новото темпо в епохата на социалните мрежи.

Милионни загуби
Движението на "Жълтите жилетки " се роди през миналата есен като протест против повишаване на таксите за автомобилното гориво. До този момент списъка с исканията му все повече набъбва. Представителят на еколозите Сирил Дион и една от основателките на „жълтите жилетки“ Присила Людоски застъпват позицията за по-строго облагане с данъци на предприятията, които нанасят вреда на околната среда. Един от обектите на техните критики са и авиокомпаниите.
През тази седмица властите предложиха нов вид компенсации за предприятията, които търпят загуби в резултат на съботните протести. Те ще могат да се обръщат към тях с молба да отлагат плащането на данъците си или да им се правят данъчни отстъпки.
Организацията на предприемачите „Урбанизирана Франция“ е направила сметка какви загуби търпя предприятията вследствие на протестите. По нейни данни за много от тях загубите се изчисляват в размери между 20 и 70 на сто от техните доходи и на практика не могат да се възстановят. Освен това френските градове вече са изчислили, че щетите от разрушенията в тях се равняват на повече от 30 милиона евро.
Уреждането на сметките обаче все още не е приключило., се заключава в коментара на руската телеграфна агенция ТАСС

Превод и редакция: Ивелина Ватова

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Le Monde: В съботния протест на „жълтите жилетки“участваха 39 300 манифестанти, в Париж те бяха 4000

Le Monde: В съботния протест на „жълтите жилетки“участваха 39 300 манифестанти, в Париж те бяха 4000

3 Март 2019 | 00:47 | Агенция "Фокус"
Париж. За 16 път движението на „жълтите жилетки“ организира в събота демонстрации срещу политиката на президента Еманюел Макрон, информира водещия френски вестник Le Monde .
По данни на Министерството на вътершните работи те са били приблизително 39 300 в цяла Франция, като в Париж само на улиците са излезли около 4000 недоволни граждани. Този съботен протест е с най-малко участници от самото начало на протестите през ноември 2018 година.
В Париж маршът на недоволните от управлението на Макрон започна в средата на деня в спокойна атмосфера и при участието на лидери на народното движение като присъствието , на "жълтите ризи" започнаха да се покаже в средата на деня в спокойна атмосфера, в присъствието на фигури на движението, като Ерик Друе и Максим Никол. Рано след обед обаче, по данни на парижката префектура, арестувани са девет души.
Протестът се е движел от Триумфалната арка, която се превърна в сборен пункт за демонстрантите, по Шанз-Елизе към площад „Данфер Рошро“ в южната част на френската столица. Те са носели плакати с лозунги "Властта на народа", "Франция е ограбвана от олигархията. Съпротива. ".
Протестни митинги са се провели в Марсилия, Монпелие, Страсбург, Нант, Бордо, Тулуза и в други френски градове.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Коммерсант“: „Жълтите жилетки“ излизат от мода

„Коммерсант“: „Жълтите жилетки“ излизат от мода

26 Февруари 2019 | 01:16 | Агенция "Фокус"
Париж. Според проучване на института за проучване на общественото мнение Odoxa Dentsu-Consulting, повече от половината (55%) от французите искат демонстрациите на „жълтите жилетки“ да спрат възможно най-скоро. Това е голяма промяна в общественото съзнание. През ноември миналата година 66% от французите бяха на страната на „жилетките“, пише в. „Коммерсант“.
Срещу уличните протести са левите социалисти, десните „републиканци” и, разбира се, центристите от пропрезидентската „Република, напред!“.
Протестиращите губят и социалната база. Ако по-рано в техните редици имаше работници, безработни, селяни и дребни предприемачи, днес само тези, които нямат какво да губят, предимно представители на най-бедните слоеве. Много пенсионери избягаха от движението, уплашени от насилието. Предприемачите са недоволни, много от които всъщност са пострадали от дейностите на „жилетките“ - заради съботните демонстрации в страната 58 хиляди души са в състояние на „техническа безработица“. Магазините губят клиенти, градове - туристи.
Със своите действия самите „жилетки“ подготвиха този разрив на общественото мнение. Ако в началото на движението симпатиите бяха към тях, то с течение на времето се показаха като антисемити, хомофоби, расисти, хулигани и просто убийци, защото в резултат на техните действия няколко хиляди души бяха ранени, а 11 бяха убити. Освен това, тези хора са загубили живота си благодарение на действията на „жилетките“.
Разбира се, образът на анархист, облечен в „жълта жилетка“, не е универсален, тъй като в редиците на демонстрантите има много повече хора, които не искат да нарушават закона. Но в същото време, радикалите, готови за насилие и без компромис, се опитват да зададат тон в движението на „жълтите жилетки“.
Тази нетолерантност се проявява и в отношенията с пресата: „жълтите жилетки“ вярват, че медиите са склонни да ги клеветят.
Като цяло гласовете на разумните „жълти жилетки“ не се чуват зад популистките крясъци.
В тази ситуация правителството мобилизирано и днес действа по-професионално от своите противници. Сцените на насилие по улиците, които отначало можеха да предизвикат вълна от съчувствие и съчувствие към „жълтите жилетки“, се обърнаха срещу тях.
На свой ред президентът Макрон, след кратка пауза, се насочи към нова схема в общуването с хората. Той вече не е Юпитер гръмовержеца, а внимателният събеседник. По телевизията той приема съвета на една дама от старчески дом, за да промени цвета на вратовръзката си от черно на по-светло. На селскостопанското изложение той прегръща плачещ пенсионер. Без никаква пищност той участва в нощна операция, за да помогне на бездомните по улиците на Париж. Разбира се, снимките от този президентски акт попадат в пресата.
Изглежда, че Емануел Макрон води нова президентска кампания, която не е чужда на същия популизъм, който използват неговите опоненти. Но го прави по-точно и по-ефективно.
Резултатът е очевиден - популярността му нараства, макар и бавно: през февруари 32% от французите го наричат „добър президент“ - срещу 27% през януари.

Превод и редакция: Калоян Пенков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Във Франция протестиращи „жълти жилетки“ са блокирали логистичен център на „Амазон“ в Тулуза

ТАСС: Във Франция протестиращи „жълти жилетки“ са блокирали логистичен център на „Амазон“ в Тулуза

23 Февруари 2019 | 14:42 | Агенция "Фокус"
Тулуза. Стотици протестиращи, някои носещи жълти жилетки, блокираха достъпа до логистичния център на „Амазон“ в Тулуза, съобщи в събота телевизионният канал France 3, цитиран от TACC
Според информацията протестиращите са поставили на пътя няколко големи гуми, за да не позволят на камионите да напускат складовете. Преди това "жълтите жилетки" и преди многократно са блокирали достъпа до сградата на „Амазон“.
Демонстрантите също така са призовали своите привърженици да дойдат на протеста в центъра на града в 14:00 ч. - тази събота „жълтите жилетки” възнамеряват да проведат 15-ия национален ден на протестите във Франция.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Парижката полиция се готви за неделен протест на „жълтите жилетки“

ТАСС: Парижката полиция се готви за неделен протест на „жълтите жилетки“

17 Февруари 2019 | 13:00 | Агенция "Фокус"
Париж. Парижката полиция се готви за неделен протест на „жълтите жилетки“, предава TACC.
Парижката полиция блокира част от Шанз-Елизе и поставя бронирани превозни средства в района на Триумфалната арка пред нова вълна от демонстрации на "жълти жилетки". По думите на кореспондента на ТАСС в неделя в града се прилагат засилени мерки за сигурност, които предвиждат допълнителна мобилизация на служители на правоохранителните органи и полицейско оборудване.
До Триумфалната арка има два бронетранспортера и два жандармерийски микробуса. Полицейските автомобили също стоят по Шанз-Елизе. Долната част на главния булевард на Париж е блокирана от желязна ограда.
В района на Гран Пале се наблюдава струпване на полиция. В близост до изложбения център има две бронирани превозни средства, водно оръдие и около 30 полицейски коли.
Три протеста на "жълтите жилетки" са насрочени за неделя в Париж. Очаква се, че по обяд протестиращите ще се съберат на площад „Шарл де Гол“, след което да тръгнат по Шанз-Елизе към Дома на инвалидите, да стигнат до Айфеловата кула и да проведат митинг на Марсово поле.
Друго сборен пункт на "жълтите жилетки" ще бъде площад "Република". Тук протестиращите се очакват към 14:00 часа (15:00 българско време). Почти по същото време на Еспланадата в 11-ия окръг на френската столица е планирана друга проява.
В събота се проведе нова вълна от социални протести на "жълтите жилетки" във Франция. Според полицията в тях са взели участие повече от 40 хиляди души по улиците на френските градове, от които 5 000 души са участвали в демонстрации в Париж.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Парижката полиция е задържала 29 протестиращи по време на съботните протести

ТАСС: Парижката полиция е задържала 29 протестиращи по време на съботните протести

17 Февруари 2019 | 11:40 | Агенция "Фокус"
Париж. Парижката полиция задържа в събота 29 участници в демонстрациите на движението на "жълтите жилетки". Това съобщи в неделя телевизионният канал BFM, като цитира източник от столичната полиция, предава TACC.
Поредната вълна на протести, които се проведоха из цяла Франция на 16 февруари, събра над 40 000 души в демонстрациите. От тях около 5 хиляди "жълти жилетки" излязоха по улиците на Париж. През деня протестиращите многократно се сблъскваха с полицията. По време на един от най-големите сблъсъци на площада пред Дома на инвалидите, полицията използва сълзотворен газ.
Движението на "жълтите жилетки" възникна във Франция в средата на ноември в знак на протест срещу растящите цени и данъци. В последствие се оказа, че исканията на протестиращите са насочени срещу институциите на държавната власт, които те обвиняват за неефективното управление на страната и недостатъчните мерки за борба с бедността. Често протестите са придружени от бунтове, плячкосване и вандализъм.
Според социологическата служба на Ifop, публикувана в неделя в вестник Journal du Diemache, 52% от французите смятат, че "жълтите жилетки" трябва да спрат демонстрациите си. Според социолозите подкрепата за движението сред населението през последните седмици е намаляла значително.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Повече от десет хиляди протестираха на територията на Франция

ТАСС: Повече от десет хиляди протестираха на територията на Франция

16 Февруари 2019 | 18:16 | Агенция "Фокус"
Париж. Броят на участниците в демонстрациите на движението на "жълтите жилетки" във Франция до средата на деня е 10,2 хиляди души, от които 3 хиляди са излезли по улиците на Париж. Това съобщи в събота телевизионният канал BFM, позовавайки се на данни на полицията, предава TACC.
Министерството отбелязва, че тези данни са към 14:00 местно време (15:00 часа българско време). Миналата събота, в същото време, служителите на правоохранителните органи са преброили 4 хиляди души в Париж, а цифрата в страната е била 12,1 хиляди демонстранти.
Голяма група протестиращи „жълти жилетки“ са се събрали пред Дома на инвалидите , където агресивните протестиращи са започнали да хвърлят бутилки и камъни по служителите на реда, придружени с анти-полицейски лозунги.
Полицаите са реагирали с гранати със сълзотворен газ, и въпреки че вятърът духа към полицейския кордон, протестиращите са били отблъснати поради големия брой гранати. По-късно "жилетките" са продължили да се движат по бреговете на Орси.
Междувременно, според наблюденията на кореспондента на ТАСС, докато протестиращите минаваха по улиците на града, е имало случаи, когато участниците в процесията възпираха агресивните участници. Така , недалеч от Пантеона, когато един млад мъж с маска се опитва да счупи прозореца на близкия ресторант на „Макдоналдс“, няколко други "жълти жилетки" са се приближили до него и доста грубо са го изтеглили. Като цяло, в сравнение с миналата събота, по време на протеста, щетите в града са много по-малко.
В други градове хората също участват в съботни митинги. Въпреки това, ако демонстрациите в Бордо и Лил все още се провеждат по мирен начин, в Марсилия и Тулуза служителите на правоприлагащите органи е трябвало да прибегнат до гранати със сълзотворен газ.

Превод и редакция: Юлиян МарковОтвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Съдилищата започнаха дела срещу организаторите на протестите на жълтите жилетки

ТАСС: Съдилищата започнаха дела срещу организаторите на протестите на жълтите жилетки

16 Февруари 2019 | 08:59 | Агенция "Фокус"
Париж. Съдилищата започнаха дела срещу организаторите на протестите на жълтите жилетки, предава TACC
В навечерието на 14-та събота неофициалните лидери на жилетките се появиха пред съдиите - шофьорът на камиона Ерик Друе и бившият боксьор Кристоф Детенже. Като наказание за първия от тях прокуратурата поиска условна присъда от един месец затвор и глоба от 500 евро за провеждане на демонстрации без разрешение на властите. Окончателната присъда ще бъде постановена на 29 март.
Детенже бе осъден на 30 месеца затвор (от които 18 месеца е условен) за нападение на двама полицаи по време на демонстрация на "жълтите жилетки". Наказанието предвижда той да работи през деня и да се връща в затвора вечерта.
Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер от своя страна осъди призивите за сваляне на правителството, което според него бе направено от друг неофициален лидер на движението Кристоф Шалансон. В интервю за италиански журналист Шалансон заплаши френските власти и спомена "бивши военни, които са готови да се намесят".
На 70 часа труд бе осъден продавач от парижка пекарна , отказал да обслужи полицай по време на 12-ия протест на "жълтите жилетки". Той е отказал да пусне полицая в магазина, като се позова на факта, че е въоръжен.
Фондът за подпомагане на жандармеристи и полицаи, които са били ранени по време на демонстрациите във Франция, вече е събрал около 1,5 милиона евро.
От друга страна тази седмица Жером Родригес, който беше сериозно ранен по време на демонстрацията, и трима други демонстранти, засегнати от действията на силите за сигурност, изпратиха официална жалба до съдебните следователи. Те настояха да бъде съден "за съучастие" префекта на полицията в Париж Мишел Делпеш.
Според активисти за правата на човека, от началото на протестното движение през ноември 2018 г., те са получили множество заявления за прекомерната употреба на сила. "Повече от 1700 души пострадаха по време на демонстрациите в цялата страна," казаха експерти.
Те също така отбелязаха, че съществуващите нарушения на правата включват значителен брой арести, претърсвания и конфискации на оборудване от демонстрантите. В същото време експертите обърнаха внимание на сериозните наранявания, причинени според тяхната оценка от „непропорционалното използване на така наречените несмъртоносни оръжия“, по-специално гумени куршуми.
Според активистите за защита на човешките права, осигуряването на обществения ред и сигурността в рамките на мерките за придружаване на демонстрации предполага необходимостта от уважение и защита на демонстрантите, които идват на демонстрациите с мирни цели, за да изразят мнението си. "Ние знаем, че някои протести бяха придружени от насилие и предизвикаха размирици, но ние сме загрижени, че непропорционалният отговор може да принуди населението да се въздържа от упражняване на основните си свободи", се казва в изявлението.
Действията "жълтите жилетки" започнаха във Франция на 17 ноември 2019 година. Първоначално протестите бяха срещу повишаването на цените на автомобилните горива. Оттогава списъкът с искания на участниците в движението непрекъснато се разширява и сега включва както социално-икономически, така и политически претенции към властите.
Според наблюдателите мобилизацията на "жълтите жилетки" намалява през последните три седмици, а миналата събота 13-та вълна от протести събра само 51,4 хиляди души. Тези данни обаче са на Министерството на вътрешните работи, а не на организаторите на протестите, които ги смятат за занижени.
Същата тенденция се посочва и от социолозите. След три месеца протестни действия обществената подкрепа за "жълтите жилетки" намалява. За първи път от ноември по-голямата част от французите, според изследването на "Елаб", не подкрепят действията на движението. Според информацията 56% от френските граждани подкрепят спирането на демонстрациите.

Превод и редакция: Юлиян МарковОтвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: "Жълтите жилетки " се обръщат към привържениците си преди началото на 14-та протестна вълна във Франция

ТАСС: "Жълтите жилетки " се обръщат към привържениците си преди началото на 14-та протестна вълна във Франция

16 Февруари 2019 | 07:58 | Агенция "Фокус"
Париж/Москва. В социалните мрежи късно в петък вечерта се появиха няколко призива „колкото е възможно по-дълго да блокираме площад „Етуал“ в Париж, предава ТАСС. На него е и Триумфалната арка. Според друг трябва да се проведе мирен марш от Шан-з-Елизе до Марсово поле, в близост до сградата на Долната камара във френското Народно събрание, на Министерството на труда и на Обединените предприемачи. Съобщава се, че през втората половина на съботния ден на площад „Република“ ще се проведе „консултативен митинг“ на движението. "Темата на тази среща ще е как да организираме референдум на гражданската инициатива“, инициатори възнамеряват едновременно с това да осъдят и безпорядъка, който някои участници създават по време на протестите, което противоречи на ценностите на движението.
Подготовка за съботните протестни походи се провежда и в Бордо, Тулуза, Лион, Нант, Лил, Реймс. В социалните мрежи има публикувани планове и на редица други по-малки населени места във Франция.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протести срещу уволнението на кюрдските кметове в Диарбекир, Турция. 21 август 2019 г.
Протести срещу уволнението на кюрдските кметове в Диарбекир, Турция. 21 август 2...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.