НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:55


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Daily Express: Планове за отлагане на Брекзит с два месеца, ако Тереза Мей не успее да прокара споразумението си

Daily Express: Планове за отлагане на Брекзит с два месеца, ако Тереза Мей не успее да прокара споразумението си

25 Февруари 2019 | 04:25 | Агенция "Фокус"
Лондон. От „Даунинг стрийт“ извадиха планове, според които ще отправят официално искане до Брюксел да отложи Брекзит, ако Тереза Мей не може да прокара споразумението си до 12 март, пише британският вестник Daily Express.
Плановете не уточняват продължителността на това удължаване, но министрите смятат, че това ще бъде не повече от два месеца, според Telegraph. В резултат на това Обединеното кралство няма да участва в изборите за Европейски парламент. „Даунинг стрийт“ 10 е изготвил серия от варианти, които искат да избегнат оставките на министри, които подкрепят невъзможността да се сключи тази сделка.
Тереза Мей ще отложи решаващото гласуване по нейното споразумение до 12 март, като ще останат 17 дни преди Великобритания да напусне Европейския съюз.
Новината идва, след като Мей не постигна пробив в преговорите си с европейските лидери на срещата на върха ЕС-ЛАД в Брюксел.
Британският премиер заяви, че вярва, че „все още е в рамките на нашите възможности“ Обединеното кралство да напусне ЕС със сделка на 29 март.
Камарата на общините ще гласува в сряда законопроект, който бе внесен в парламента от висшия лейбъристки депутат Ивет Купър.
Законопроектът ще принуди Тереза Мей да поиска удължаване на член 50, ако до 13 март не се постигне споразумение.
Тя можеше да поиска отлагане на Брекзит и да избегне бунт от страна на консервативните депутатите и поражението в Камарата на общините.
Група консервативни депутати ще внесат ново изменение, което изисква от премиера да удължи член 50, ако не е осигурена сделка.
Саймън Харт предложи изменението, според което удължаването на член 50 не може да продължи след 23 май.
Министърът на труда и пенсиите Амбър Ръд, министърът на правосъдието Дейвид Гауке и министърът на бризнеса Грег Кларк показаха подкрепа за предложението за отлагане на оттеглянето, за да се предотврати Брекзит без сделка.
Бившият лидер на консерваторите Иан Дънкан Смит и евроскептиците заявиха, че това нарушава колективната отговорност.
Тереза Мей заяви: „Това, което заедно правим като правителство и като кабинет, работи за постигането на тази сделка“.
„Парламентът иска да види промени в предпазния механизъм“.
„Ние работим с ЕС по този въпрос и ние се фокусираме върху напускане със споразумение. Намерението ми е да работя за сделка“.
Премиерът се срещна с председателя на Европейската комисия Доналд Туск, за когото се казва, че подкрепя удължаването на член 50 с две години, за разлика от два месеца.
Тереза Мей обяви: „Често хората говорят за удължаването на член 50, сякаш това ще реши въпроса - разбира се, че няма. То отменя края на решение“.
Саймън Харт заяви: „Това ще даде на правителството времето, необходимо за сключване на всяка сделка и свързано с нея законодателство, за да се предвиди допълнителен период, в който правителството да може правилно да планира излизане без сделка“.

Превод и редакция: Калоян Пенков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Премиерът Бойко Борисов: Ако Великобритания излезе от ЕС без договор - ще мерим загуби, а не ползи

Премиерът Бойко Борисов: Ако Великобритания излезе от ЕС без договор - ще мерим загуби, а не ползи

24 Февруари 2019 | 17:49 | Агенция "Фокус"
Шарм Ел-Шейх.Ако Великобритания излезе от ЕС без договор - ще мерим загуби, а не ползи. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Египет във връзка с Брекзит, предаде специалният пратеник на Агенция "Фокус" в Египет.
"Нищо по-лошо няма от излизане без договор. Тогава ще мерим всъщност кой е понесъл по-големи загуби. Ще мерим загуби, а не ползи", каза Борисов. Според него инатът по темата не е добър съветник. Той изрази надежда да има мъдрост от страна на ЕС и на Великобритания.
Премиерът заяви, че държи да има в договора британските служби да останат в Европа. По думите му те са най-добрите в света.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

The Wall Street Journal : Брекзит формира дълбоки пукнатини в британското общество

The Wall Street Journal : Брекзит формира дълбоки пукнатини в британското общество

24 Февруари 2019 | 17:47 | Агенция "Фокус"
Лондон. Брекзит формира дълбоки пукнатини в британското общество, пише авторитетното издание The Wall Street Journal.
С наближаването на Брекзит, насрочен за 29 март, активистите за напускането на ЕС се мобилизират, за да се уверят, че Великобритания наистина напуска ЕС. Натискът върху партиите доведе до вътрешно разцепление в иначе старите и стабилни британски партии.
Мнозина са изправени пред заплахата да загубят местната партийна подкрепа за участие в следващите избори - процес, наречен деселекция. Кандидатите, които не са подкрепени от голяма партия, рядко биват избирани.
От 2014 г. Лейбъристката партия разширява членската си маса си, като добавя хиляди предимно млади леви активисти. Мнозина твърдо подкрепят социалистическата политика, насърчавана от партийния лидер Джереми Корбин, и се нахвърлят върху центристки партии, като често използват социалните медии, за да ги атакуват. Ръководството на лейбъристите също се бори да опровергае обвиненията, че е позволило на антисемитизма да се вкорени в партията.
За консерваторите обаче най-спорният въпрос е Брекзит.
Платформата Leave.EU, група, която подкрепя оттеглянето на Великобритания от ЕС, финансира кампания за принуждаване на поддръжниците на Брекзит да се присъединят към местните асоциации на консервативната партия и да окажат натиск върху своите депутати да осигурят Брекзит.
"Ние мобилизираме воините в креслата", казва Анди Уигмор, говорител на Leave.EU. След онлайн кампания от Leave.EU Бейкънсфийлд, около 20 души се присъединиха към местната консервативна асоциация, за да подадат петиция до техния депутат Доминик Грийв.
Един от проблемите, с които се сблъскват центристите, е, че членството на Консервативната партия е спаднало през последните няколко десетилетия и сега представлява по-малка и по-възрастна част от населението на Великобритания. Неотдавнашно проучване показа, че 75% от членовете на консервативната партия са посочили Брекзит като свой приоритет номер едно, в сравнение с 68% от тези, които са гласували консерваторите и 60% от всички избиратели. Гласоподавателите на лейбъристите предимно отхвърлиха Брекзит.
През 1970 г. членовете на Консервативната партия представляват малко над 3% от избирателите. Днес, с 124 000 членове, това е малко под 0,5% от избирателите. През 2017 г. консервативната партия получи повече дарения от завещания от мъртвите, отколкото в членски внос от живите, според счетоводната информация от миналата година.
Тази намаляла членска база е леко подсилена от притока на бивши членове от Партията за независимост на Обединеното кралство, група, която подкрепи Брекзит, но оттогава се позиционира много в дясно и отблъсна някои свои поддръжници. Един председател на асоциацията на консервативната партия в югозападната част на Англия оценява, че членството се е увеличило с около 15% през последните месеци заради този процес.
Пристигането на бившите поддръжници на Партията на независимостта и агитацията в местните райони за Брекзит ужасява някои консерватори, които искат да спрат напускането. "Твърде много от бившите ни колеги се страхуват от асоциациите си повече, отколкото се страхуват от електората си," каза Анна Субри, която напусна консерваторите тази седмица в знак на протест срещу Брекзит. „ Това е форма на тирания“.
Деселекцията в Консервативната партия е рядкост и трудно може да се постигне, но заплахата от местни разправии прави консервативните депутати неспокойни и те в някои случаи не желаят да рискуват да показват своите възгледи.
Ако Брекзит се отложи местните консервативни лидери се страхуват от недоволство от избирателите, напускане на членове и деселекция.

Превод и редакция: Юлиян МарковОтвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP:  Отлага се гласуването за Брекзит на 27 февруари в британския парламент

AFP: Отлага се гласуването за Брекзит на 27 февруари в британския парламент

24 Февруари 2019 | 16:40 | Агенция "Фокус"
Лондон. Британският премиер Тереза Мей заяви в неделя, че депутатите няма да имат шанс да гласуват отново по сделката за Брекзит тази седмица, но обеща, че това ще стане до 12 март, предава AFP.
"Тази седмица няма да се проведе решаващото гласуване в парламента. Но ще гарантираме, че това ще се случи до 12 март," каза тя пред британски медии по пътя към среща на върха на европейските и арабските лидери в Египет.
След като депутатите отхвърлиха споразумението за оттеглянето миналия месец, премиерът продължава да търси разрешение за най-големия проблем – предпазният механизъм за ирландската граница.
Мей ще проведе разговори в кулоарите на срещата на върха в Шарм ел-Шейх с други лидери на ЕС и заяви, че нейният екип ще се върне в Брюксел следващия вторник.
По-рано тя обеща, че ако не може да внесе преразгледаното споразумение обратно в парламента тази седмица, тя ще позволи на депутатите в сряда да обсъдят собствените си идеи за пътя напред.
Трима от нейните министри от кабинета в събота предупредиха, че ако няма пробив тази седмица, парламентът трябва да гласува за отлагане на Брекзит, вместо да рискува да напусне ЕС без споразумение.
"Все още имаме възможност да напуснем Европейския съюз със споразумение на 29 март," каза Мей в неделя.
Тя каза, че отлагането на Брекзит "не решава проблема. Винаги ще дойде момент, в който трябва да решим дали да приемем споразумението, което е било договорено или не".

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Reuters: Лейбъристите са близо до искане за втори референдум

Reuters: Лейбъристите са близо до искане за втори референдум

24 Февруари 2019 | 14:41 | Агенция "Фокус"
Лондон. Лейбъристите са близо до искане за втори референдум, пише Reuters
Малко повече от месец преди Великобритания да напусне ЕС на 29 март, премиерът Тереза Мей все още се опитва да договори промени в споразумението си с Брюксел, за да си осигури подкрепата на парламента за това.
Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин засега се придържа към политиката на партията да запази възможността за втори референдум "на масата", ако правителството на Мей не успее да сключи споразумение с Брюксел, което може да сложи край на безизходицата в парламента.
Мей е обещала на парламента възможността да гласува за следващите стъпки по Брекзит на 27 февруари, а депутатите възнамеряват да предложат редица промени в нейния план, включително да се каже, че той трябва да бъде подложен на референдум.
Запитан дали партията му ще гласува в подкрепа на втори референдум, заместник-председателят на партията Том Уотсън заяви пред телевизия ВВС: "Може да е ... Ние се приближаваме към тази точка".
"Ние се отправяме в тази посока, но все още има и други опции в следващите дни", каза той.
Перспективата за провеждане на втори референдум създава дилема за Корбин: докато много от членовете на партията горещо подкрепят така нареченото народно гласуване, други просто искат Великобритания да напусне възможно най-скоро.
"Все по-голям е броят на хората, които смятат, че сега се придвижват към ситуация на втори референдум, за да блокират излизането без споразумение или да блокират лошото споразумение на Мей- това ще бъде гласуването през следващата седмица.“ – заяви Джон Макдонъл от лейбъристката партия.
Друг лейбъристки депутат, Фил Уилсън, е заявил, че е провел и разговори с някои от министрите в кабинета на Мей, за да получи подкрепата им за референдума.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пиер Московиси: Брекзит без споразумение няма да доведе до хаос в ЕС

Пиер Московиси: Брекзит без споразумение няма да доведе до хаос в ЕС

24 Февруари 2019 | 14:13 | Агенция "Фокус"
Париж. Излизането на Великобритания от Европейския съюз без споразумение няма да доведе до неконтролируема ситуация нито в ЕС, нито във Франция. Увереността в това бе изразена в неделя от европейския комисар по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси пред радиостанция Europe1, цитиран от TACC.
"Не е необходимо да представяме Брекзит като пълен срив и край на света. <..> В преговорите, които се провеждат почти три години, всичко е било предвидено. Разработени са десетки хиляди документи. Проблемът сега има политически характер, тъй като е необходимо британският парламент да приеме решението с мнозинство от гласовете, но никой не знае какво ще стане в крайна сметка ”, заяви еврокомисарят.
Той каза, че Европейският съюз се е подготвял "много месеци", за да гарантира, че Обединеното кралство няма да напусне ЕС без споразумение. "Това ще бъде това, което аз наричам" черен сценарий ". И в този случай Европейската комисия трябва да бъде готова за това", каза Московиси.
В това отношение той припомни, че е необходимо да се определят условията за митнически контрол на стоките, въвеждането на ветеринарен и фитосанитарен контрол, за да се гарантира нормалното функциониране на пристанищата, по-специално френското пристанище Кале. "Ние подготвяхме всичко това в продължение на много месеци, по-специално моите сътрудници. Ние провеждаме кампания за информиране на малките и средните предприятия какви стъпки трябва да предприемат в случай на Брекзит без споразумение," каза Московиси. Той обеща, че лично ще посети Кале в навечерието на датата 29 март, когато трябва да се осъществи излизането на Великобритания, "за да провери какви мерки са предприети там".
"Необходимо е Брекзит да бъде подреден. Трябва да призная в тази връзка, че френската митница просто е подготвена за напускането на Великобритания много добре. Не забравяйте, най-лошото нещо, което може да се случи, е пълна импровизация, ако Великобритания напусне без договор, но аз съм убеден, че няма да има такава импровизация ”, подчерта еврокомисарят.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

The Daily Express: Без паника! На Мей са казали да си сдържа нервите. 'ЕС няма да даде знак до последния миг'

The Daily Express: Без паника! На Мей са казали да си сдържа нервите. 'ЕС няма да даде знак до последния миг'

24 Февруари 2019 | 05:36 | Агенция "Фокус"
Лондон. На Тереза Мей са препоръчали да си сдържа нервите срещу „враговете“ на Брекзит, тъй като навлиза в изключително важна седмица за своето лидерство, пише The Daily Express .
Премиерът се изправя пред натиските от всички страни, както и с измяната на депутатите. Министрите от кабинета заплашват, че ще гласуват за отлагане на излизането, а Брюксел отказва да промени мнението си по ирландския предпазен механизъм. Тя ще бъде принудена да не слага на масата „без сделка“ през седмицата, която се задава, тъй като в противен случай я заплашва министерски бунт и рискува нови депутати да „й обърнат гръб“ и да се присъединят към новосъздадената Независима група. Заклетите привърженици на Брекзит я съветват да се държи резервирано и да не хвърля ключовата си карта за преговори, като се откаже от излизане без сделка.
Страната трябва да излезе на 29 март, защото британския народ няма да приеме „да не е победител, а победен и в ръцете на ЕС“. Вчера Мей се обърна към редовите тори на Националната консервативна Конвенция и им каза, че трябва да си свърши работата. Тя каза: „нашият фокус да „произведем“ Брекзит трябва да е категоричен. Ние, а и аз, няма да се чувстваме огорчени след като направим най-голямото демократично упражнение в историята на страната.В самия край на този процес най-лошото, което можем да направим, е за изгубим фокуса си.“
Партийните активисти също подкрепят подобен възглед: „Нов референдум, отлагане след европейските избори, изваждане на проекта за „без сделка“ от дневния ред на обсъжданията“ като цяло тези неща ще огорчат живота хората, които в 2016-та гласуваха и ще повреди както демокрацията, така и нашата партия за десетилетия напред.
Превод и редакция: Ивелина Ватова


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

The Telegraph: Отлагането на Брекзит е „ слонски капан“

The Telegraph: Отлагането на Брекзит е „ слонски капан“

24 Февруари 2019 | 05:15 | Агенция "Фокус"
София. Отлагането на Брекзит е „слонски капан“, който не можем да избегнем, предупреждават старши министри, пише The Telegraph
Министърът за Северна Ирландия Джон Пенроуз казва, че опитът да се премахне опцията за напускане на ЕС на 29 март без сделка може „да торпилира напълно Брекзит ”.
Отлагането на британското излизане от Евросъюза е „слонски капан“, който може да убие Брекзит, е предупредил старши министърът в събота вечерта. В текст за неделното издание на всекидневника той пише, че това „торпедо“ може да доведе до по-нататъшни временни удължавания и проточвания на срокове, което „да се превърне в постоянна практика“.
Лайън Фокс, министърът за международната търговия, предупреждава, че от съществено значение е „да държим нервите си“, докато Тереза Мей търси пътища да постигне отстъпки, с които да спечели подкрепата на парламента за своята сделка.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

The Guardian: Британските шофьорски книжки няма да важат в Ирландия при Брекзит без сделка

The Guardian: Британските шофьорски книжки няма да важат в Ирландия при Брекзит без сделка

23 Февруари 2019 | 00:58 | Агенция "Фокус"
Дъблин/Лондон. В случай на напускане на ЕС от Великобритания без да има споразумение, Ирландия няма да признава британските шофьорски книжки на гражданите на Обединеното кралство, които живеят в нея, пише The Guardian.
Службата по пътна сигурност в Република Ирландия, която е държавна агенция обяви, че двустранното споразумение за взаимно признаване на тези документи ще престане да действа и притежателите на британски шофьорски книжки ще бъдат задължени да ги сменят с ирландски преди датата 29 март.
По този повод Службата е направила съобщение, в което се казва: “В случай на Брекзит без сделка шофьорските книжки на британците, които живеят тук в Ирландия няма да са валидни и притежателите им няма да могат да шофират тук, в Ирландия.”

“Съветваме тези водачи на МПС да сменят досегашните си документи за правоспособност за ирландски преди 29 март.”
Според сега действащите правила притежателите на британски документ за шофиране могат да ги подменят, като запазват различните категории, които притежават, както и разрешителни. Процедурата отнема 17 дни и таксата е 55 евро (48 паунда).
При вариант Брекзит със сделка, който миналият месец беше отхвърлен от Уестминстър, Ирландия и други държави, членки на ЕС ще продължат да признават документите през преходния период. През януари ирландските мотористи узнаха, че за да управляват МПС в Северна Ирландия и във Великобритания след Брекзит без сделка, ще се нуждаят от „зелени карти“, за да гарантират, че имат застраховка.
Ирландското Бюро за застраховане на превозните средства е изпратило 400,000 зелени карти на застрахователните агенции. При сега действащите правила, съгласно Директивата на ЕС за застраховане на МПС, те имаха право свободно да се придвижват в блока без да се нуждаят от подобен документ.
Ирландското правителство започна да се подготвя за Брекзит без сделка, като обяви в петък Общ закон за Брекзит, в който са инкорпорирани 16 законодателни елемента, предвиждащи как Ирландия да се защити от шок при излизането на Великобритания от Евросъюза.
Вицепремиерът Саймън Ковни изрази надежда, че законът ще се окаже „излишен“ и никога няма да се приложи. “Моето единствено желание е да го видя да си стои само на рафта.”

Превод и редакция: Ивелина Ватова

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Bloomberg: ЕС очаква Тереза Мей да поиска тримесечно отлагане на Брекзит

Bloomberg: ЕС очаква Тереза Мей да поиска тримесечно отлагане на Брекзит

22 Февруари 2019 | 15:32 | Агенция "Фокус"
Брюксел. Европейският съюз очаква от британския премиер Тереза Мей да бъде принудена да поиска тримесечно отлагане на Брекзит, съобщава американската агенция Bloomberg, като се позовава на двама различни неназовани източници от Брюксел.
Дискусиите между двете страни показват, че Мей ще поиска удължаване на двугодишния преговорен период, ако британския парламент подкрепи сделката за Брекзит, но тя не бъде подписана до срещата на върха на ЕС на 21-22 март. Това се очертава като настоящия план на ЕС, посочва медията.
ЕС вижда това като „техническо разширение“, за да даде време на британския парламент да приеме необходимото законодателство, свързано с излизането на Лондон от Съюза. Всичко, което е по-дълго от три месеца, ще постави Великобритания под натиск да вземе участие в европейските избори на 23-26 май, нещо, което двете страни искат да избегнат, добавя още американската агенция.
„Блумбърг“ пише, че Мей се състезава с времето, за да промени спорна част от сделката, известна като „резервна“, по приемлив начин и за парламента на Обединеното кралство, и за ЕС. Въпреки това, само с пет седмици до планираното излизане на Великобритания от Съюза и преговори в задънена улица, министрите и депутатите от собствената й партия заплашват да гласуват срещу нея следващата седмица, за да дадат на парламента контрол върху процеса.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Sky News: Джеръми Корбин се отправя към Брюксел, за да представи на ЕС визията си за сключване на сделка за Брекзит

Sky News: Джеръми Корбин се отправя към Брюксел, за да представи на ЕС визията си за сключване на сделка за Брекзит

21 Февруари 2019 | 06:35 | Агенция "Фокус"
Лондон. Ръководителят на лейбъристите заяви, че ще обсъди възможностите за пробив в сегашната безизходица, но няма да говори за втори референдум, съобщава телевизионният канал Sky News.
Джеръми Корбин се отправя към Брюксел, за да обсъди Брекзит с лидерите на Европейския съюз, твърдейки, че ще работи с други политически партии за избягването на оттегляне без споразумение.
По време на посещението си лидерът на лейбъристите ще се срещне с преговарящия Мишел Барние, генералния секретар Мартин Зелмайер и координатора по Брекзит на Европейския парламент Ги Верхофстад.
Джеръми Корбин заяви, че планира да обсъди възможностите за пробив в безизходицата и да изясни на екипа от Брюксел, че в парламента няма мнозинство за излизане от съюза без сделка.
„Правителството на консерваторите продължава да работи в опит да изнудва парламента да приеме лошата сделка на Тереза Мей пред хаотично напускане без сделка“, каза Корбин преди посещението си.
„Лейбъристката партия уважава резултата от референдума, но ние не подкрепяме вредния подход на министър-председателя, който се фокусира повече върху успокояването на фракциите в нейната партия, отколкото на намирането на разумно решение, което да работи за цялата страна“.
„Само 37 дни преди Брекзит, Тереза Мей трябва да приеме, че историческите й поражения в парламента и пълния провал да се постигне нова сделка означава, че нейният подход е неуспешен“.
„Тя трябва да изостави вредните си червени линии и най-накрая да работи с лейбъристите, за да постигне споразумение, което да работи за нашата страна“.

Превод и редакция: Калоян Пенков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

 The Guardian:  Корбин трябва да смени посоката

The Guardian: Корбин трябва да смени посоката

19 Февруари 2019 | 04:19 | Агенция "Фокус"
Лондон. Заместник лейбъристкият лидер Том Уотсън е посъветвал Джеръми Корбин да смени посоката, иначе ще се изправи пред задълбочаващ се разпад в партията. Това се случва след като седем депутати я напуснаха, за да създадат ново движение, нещо което Лейбъристката партия не беше преживявала цели 40 години, пише в днешния си брой The Guardian. Емоционалното изявление на Уотсън се появи късно в понеделник вечерта, след като стана ясно, че известен брой лейбъристки депутати са готови да последват създателите на новата Независима група, както и че някои консерватори също обмислят дали да не напуснат своята партия.
Съобщението за създаването на тази група от Лучиана Бъргър и Чука Умунна е най- сериозното предизвикателство, пред което се изправя партийното единство, след като през 1981 година „бандата на четиримата“ я напуснаха, за да създадат Социал-демократическата партия.
Но в деня на тази драма, когато сред лейбъристките редици цареше хаосът на случайността, лоялните на Корбин членове обявиха, че тези депутати са крехки фигурки, които никой от публиката на познава.
Умунна директно се обърна към парламентаристи от другите партии да се присъединят към новата група. Вниманието й бе насочено към консервативните депутати Анна Сорби, Сара Уолостън, Ник Боул, Хайди Алън и поне един про-европейски настроен министър, който би могъл да се присъедини към тях и да напусне кораба на Мей, ако стане ясно, че премиерът го насочва към Брекзит без сделка.
Лейбъристките депутати са заявили пред Гардиън, че са уверени, че ще има и нова вълна на партийни напускания, ако лидерът им не настоява за втори референдум и не предприеме мерки да изкорени антисемитизма от партията.
Корбин, който не един път се е изправял пред предизвикателства, не даде особен знак за паника. Той разпространи съобщение, според което е недоволен от поведението на колегите си, но същевременно в него пише за популярността на последните политики на Лейбъристката партия и за победите от изборите през 2017 година.
Той планира във вторник да държи реч за Брекзит и за новата комисия за образование до края на живота, което според него е нещо нормално, като се има пред, че създаването на тази комисия съвпада с дните на оставките в неговата партия.

Превод и редакция: Ивелина Ватова

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Париж празнуват 75 години от освобождението на града. 25 август 2019 година
В Париж празнуват 75 години от освобождението на града. 25 август 2019 година

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.