НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:19


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Комисар Мария Габриел: През последната година Европа работи много усилено по темата за изкуствения интелект

Комисар Мария Габриел: През последната година Европа работи много усилено по темата за изкуствения интелект

24 Февруари 2019 | 11:30 | Агенция "Фокус"
Сандански. През последната година Европа работи много усилено по темата за изкуствения интелект. Това каза комисарят по цифрова икономика и цифрово общество в Европейската комисия Мария Габриел по време на 10-тя Зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пирин. „Смятам, че до април Европа ще бъде първата сила, която ще излезе с насоки и препоръки, свързани с критериите за изкуствения интелект”, посочи комисар Габриел. Тя добави, че това ще бъде водеща тема в света през следващите години. „В момента има много страхове по темата, по-голямата част от които са свързани с това, че част от хората могат да загубят работните си места”, коментира Мария Габриел. Тя отбеляза, че наистина част от сегашните работни места е възможно да бъдат трансформирани, вследствие на изкуствения интелект, но има сфери като медицината и застраховането, където той трудно може да бъде основен. Мария Габриел отбеляза, че всъщност борбата за цифровизацията е борба за ценности, свързани с обществото, в което живеем.
Комисар Габриел посочи, че друга основна тема за Европа е защитата на личните данни. „Киберсигурността също е водещата тема, която засяга защитата на личните, но и критичната инфраструктура. Много се плашим от терористичните атаки, но нека си представим какво би се случило, ако има кибератака на хора, носещи пейсмейкър”, допълни комисар Габриел. Тя заяви, че дезинформацията и фалшивите новини пък са атака срещу демократичните принципи. „Преди година-две темата не бе поставяна в Европейския съюз, а днес вече е сред най-високо поставените. Беше много трудно да бъде повдигната на европейско ниво, защото трябваше да следваме две основни линии: запазване правилата по отношение свободата на изразяване, но и правото за достъп до информация”, каза Мария Габриел. Тя добави, че по темата за фалшивите новини няма рецепта-чудо, а трябва да се действа паралелно на няколко нива. Комисар Габриел коментира, че към момента над 75 % от младежите в Европа не успяват да различат фалшивите от истинските новини, затова е необходимо да се работи активно във връзка с медийната грамотност. Мария Габриел припомни още, че заедно с дигиталните платформи и социалните мрежи са изработили кодекс, в който да бъдат разписани определени правила и мерки за безопасност. Тя допълни, че във връзка с това ще бъде осъществяван месечен мониторинг.
В рамките на Зимния университет на Младежи ГЕРБ комисар Габриел отговори и на най-различни въпроси, свързани с ролята на жените в сферата на дигитализацията и компютърните технологии, въвеждането на обучение по медийна грамотност в училищата, разликата в заплащането между мъже и жени, регламент, относно криптовалутите и други. Във връзка с 10-годишнината от началото на провеждането на инициативата Мария Габриел каза, че Младежи ГЕРБ влизат в една интересна възраст, която в реалния живот съвпада с тийнейджърството. „Досега утвърждавахте себе си, а оттук насетне предстои да продължите да развивате и разширявате своя потенциал”, отбеляза Габриел.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Комисар Мария Габриел: Европа изостава – тя не е в центъра на индустриалната революция, затова имаме нужда от модернизация

Комисар Мария Габриел: Европа изостава – тя не е в центъра на индустриалната революция, затова имаме нужда от модернизация

24 Февруари 2019 | 11:18 | Агенция "Фокус"
Сандански. Европа изостава – тя не е в центъра на индустриалната революция, затова имаме нужда от модернизация. Това каза комисарят по цифрова икономика и цифрово общество в Европейската комисия Мария Габриел по време на 10-тя Зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пирин. Тя припомни, че миналата година е успяла да постави този въпрос на вниманието на европейските институции.
„Европа не може да си позволи да инвестира в пъти по-малко от САЩ и Китай в областта на технологиите. Смятам, че е много важно това да бъде заявено и в следващия бюджет на Европейската комисия”, отбеляза комисар Габриел. Тя добави, че предизвикателствата пред „Цифрова Европа” са големи, но има инструменти, с които да се справим с това. „Радвам се, че бе приета идеята ми за програма „Цифрова Европа” с бюджет 9 млрд. евро, обхващаща направленията цифрови умения, киберсигурност, суперкомпютри, цифровизация на публичната администрация и изкуствен интелект, допълни Габриел. По думите й това не е единствената програма, касаеща темата.
„Хубава новина е, че с над 96% е увеличението на бюджета за цифровизация в новата многогодишна финансова рамка на Европейският съюз”, заяви Мария Габриел. Според нея дигитализацията е част от всичко, което ни заобикаля, а България в момента има шанса, но и отговорността да участва в сформирането на бъдещето по отношение на цифровизацията.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Продължава 10-ият Зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански

Благоевград: Продължава 10-ият Зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански

24 Февруари 2019 | 09:34 | Агенция "Фокус"
Сандански. Продължава 10-ият Зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Събитието, което започна на 23 февруари, преминава под мотото #EU.bg. Участват над 140 младежи от цялата страна. Обучението се организира с подкрепата на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“.
Десетият Зимен университет на МГЕРБ бе открит от председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, председателя на МГЕРБ и заместник-министър на външните работи Георг Георгиев и представителя на „Ханс Зайдел“ за България Богдан Мирчев. Приветствие към участниците отправиха и кметовете на Сандански и Благоевград Кирил Котев и Атанас Камбитов, както и областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева.
По време на форума участниците дебатират по теми, свързани с национални и местни приоритети в контекста на глобалната европейска политика, с икономиката, с генезиса и съдържанието на българския политически процес в условията на демокрация, както и с бъдещето на Европа. Сред гостите на Зимния университет на МГЕРБ са председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, българският еврокомисар Мария Габриел, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, депутатът и актьор Евгени Будинов, политологът Румяна Коларова и журналистът и документалист Христо Христов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ проведе традиционния си Младежки университет в Сандански (ОБЗОР)

ГЕРБ проведе традиционния си Младежки университет в Сандански (ОБЗОР)

24 Февруари 2019 | 02:25 | Агенция "Фокус"
Сандански. Над 140 младежи от цялата страна се включиха в десетия Зимен университет на младежката структура на ПП ГЕРБ. Форумът се организира съвместно със Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“. Събитието откри зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията - Цветан Цветанов, а сред участниците и гостите бяха още и: председателят на парламента Цвета Караянчева, българският еврокомисар Мария Габриел, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, председателят на Младежи ГЕРБ и зам.-министър на външните работи - Георг Георгиев, представителят на Фондация „Ханс Зайдел“ в България - Богдан Мирчев, кметът на Сандански - Кирил Котев, народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията - Даниела Савеклиева, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, депутатът и актьор Евгени Будинов, политологът Румяна Коларова и журналистът и документалист Христо Христов.
Цветан Цветанов призова младежите от ГЕРБ да бъдат активни при формирането на общественото мнение в техните региони. „Обяснявайте на вашите приятели и познати резултатите от работата на правителството. Припомняйте им как по времето на Орешарски и БСП през 2014 г. строежът на автомагистрала „Струма“ беше напълно спрян, а днес лотът от Кресна до Сандански вече е завършен и се ползва от всички български граждани“, призова Цветанов. Той припомни още, че 2014 г. Орешарски и БСП оставиха България с една съборена банка и с дефицит над 5%, а днес той е един от най-ниските в Европа. „Днес имаме най-ниското ниво на безработица. Имаме вече няколко години стабилен и вървящ нагоре икономически растеж. За 2018-2019 г. инвестираните пари за образователна инфраструктура са 700 млн. лв. за 500 училища и детски градини. От 1 януари доходите в бюджетната сфера бяха увеличени с 10%, заплатите на учителите бяха увеличени с 20%. Благодарение на добрата борба с контрабандата и сивата икономика, ако нещата вървят със същия темп, от догодина ще успеем да повишим доходите с още 10%“, подчерта още Цветанов.
По повод предстоящите европейски избори Цветан Цветанов призова младите хора да бъдат внимателни в Интернет и социалните мрежи и да отсяват фалшивите новини от истинските. „Срещите и разговорите ни с хората по места също са едно от силните оръжия срещу фалшивите новини. Трябва да показваме реалните резултати от работата ни в отделните населени места, изградените пътища, детски градини, социални заведения и т .н. Истината и прозрачността са най-важни и ние трябва да ги показваме и припомняме на хората“, посъветва Цветанов. Той заяви още, че ГЕРБ и младежите на партията ще се включат активно и в европейската кампания на кандидата на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер. „Той е голям приятел на България и съм сигурен, че ще направи много за България и за просперитета на цяла Европа. Сигурен съм, че с Вебер, с Европейската народна партия и с българските евродепутати в следващия Европарламент България ще бъде още по-значима и нашият глас ще се чува от всички“, подчерта Цветанов.
Председателят на Младежи ГЕРБ и заместник-министър на външните работи Георг Георгиев се обърна към младежите с думите, че основната отговорност днес е във времето преди два стратегически избора пред страната ни да не се допуска превес на популизма. „Трябва да се явим пред българските граждани с резултатите от работата си във всяко едно населено място в страната и за пореден път да затвърдим позициите си и да продължим стабилността в България, на Балканите и в Европа“, заяви председателят на Младежи ГЕРБ. „Хората, които ще изберем в Европейския парламент ще могат да отидат там с активите, които Бойко Борисов и България постигнаха по време на успешното българско председателство на ЕС“, подчерта Георгиев.
Представителят на фондация „Ханс Зайдел“ за България Богдан Мирчев заяви, че за тях е отговорност вече 10 години да подкрепят младите и активни хора от ГЕРБ, които искат да работят за развитието на страната си. „За нас е важно да ви дадем възможност да повишавате знанията и уменията си, да сте подготвени и един ден да се включите в управлението на страната максимално подготвени. Сега е времето да придобиете политическа култура и да се формирате като лидери във вашите региони в цялата страна“, подчерта Мирчев.
Символичният домакин на форума в лицето на кмета на Сандански Кирил Котев поздрави младежите с юбилейното издание на Зимния университет на МГЕРБ. „Тук имате възможността да се докоснете до много лектори и да черпите знания, но в същото време ние политиците, които участваме в управлението на страната, да чуем вашето мнение, да получим обратна връзка за управлението, което провеждаме. Помагайте ни за развитието на вашите родни места и региони, учете и мечтайте, за да сте удовлетворени и да постигнете целите, които си поставяте“, заяви Котев.
Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева посъветва младите хора да бъдат активни пори търсенето на решения за проблемите на техните родни места. „Заедно можем да продължим да променяме страната ни. Някой ден вие ще поемете щафетата от нас и се радвам, че млади хора като вас имат желание да се развиват и да работят за България. А за последните 10 години България се промени много и младите хора, с които започнахме преди 10 години днес за заместник-министри, депутати, общински съветници”, отбеляза Савеклиева.
10-ия Зимен университет на Младежки ГЕРБ продължава и в неделя. В рамките му над 140 младежи от цялата страна дискутират по различни теми, свързани с национални и местни приоритети в контекста на глобалната европейска политика, с икономиката, с генезиса и съдържанието на българския политически процес в условията на демокрация, както и с бъдещето на Европа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ проведе традиционния си Младежки университет в Сандански (ОБЗОР)

ГЕРБ проведе традиционния си Младежки университет в Сандански (ОБЗОР)

23 Февруари 2019 | 20:06 | Агенция "Фокус"
Сандански. Над 140 младежи от цялата страна се включиха в десетия Зимен университет на младежката структура на ПП ГЕРБ. Форумът се организира съвместно със Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“. Събитието откри зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията - Цветан Цветанов, а сред участниците и гостите бяха още и: председателят на парламента Цвета Караянчева, българският еврокомисар Мария Габриел, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, председателят на Младежи ГЕРБ и зам.-министър на външните работи - Георг Георгиев, представителят на Фондация „Ханс Зайдел“ в България - Богдан Мирчев, кметът на Сандански - Кирил Котев, народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията - Даниела Савеклиева, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, депутатът и актьор Евгени Будинов, политологът Румяна Коларова и журналистът и документалист Христо Христов.
Цветан Цветанов призова младежите от ГЕРБ да бъдат активни при формирането на общественото мнение в техните региони. „Обяснявайте на вашите приятели и познати резултатите от работата на правителството. Припомняйте им как по времето на Орешарски и БСП през 2014 г. строежът на автомагистрала „Струма“ беше напълно спрян, а днес лотът от Кресна до Сандански вече е завършен и се ползва от всички български граждани“, призова Цветанов. Той припомни още, че 2014 г. Орешарски и БСП оставиха България с една съборена банка и с дефицит над 5%, а днес той е един от най-ниските в Европа. „Днес имаме най-ниското ниво на безработица. Имаме вече няколко години стабилен и вървящ нагоре икономически растеж. За 2018-2019 г. инвестираните пари за образователна инфраструктура са 700 млн. лв. за 500 училища и детски градини. От 1 януари доходите в бюджетната сфера бяха увеличени с 10%, заплатите на учителите бяха увеличени с 20%. Благодарение на добрата борба с контрабандата и сивата икономика, ако нещата вървят със същия темп, от догодина ще успеем да повишим доходите с още 10%“, подчерта още Цветанов.
По повод предстоящите европейски избори Цветан Цветанов призова младите хора да бъдат внимателни в Интернет и социалните мрежи и да отсяват фалшивите новини от истинските. „Срещите и разговорите ни с хората по места също са едно от силните оръжия срещу фалшивите новини. Трябва да показваме реалните резултати от работата ни в отделните населени места, изградените пътища, детски градини, социални заведения и т .н. Истината и прозрачността са най-важни и ние трябва да ги показваме и припомняме на хората“, посъветва Цветанов. Той заяви още, че ГЕРБ и младежите на партията ще се включат активно и в европейската кампания на кандидата на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер. „Той е голям приятел на България и съм сигурен, че ще направи много за България и за просперитета на цяла Европа. Сигурен съм, че с Вебер, с Европейската народна партия и с българските евродепутати в следващия Европарламент България ще бъде още по-значима и нашият глас ще се чува от всички“, подчерта Цветанов.
Председателят на Младежи ГЕРБ и заместник-министър на външните работи Георг Георгиев се обърна към младежите с думите, че основната отговорност днес е във времето преди два стратегически избора пред страната ни да не се допуска превес на популизма. „Трябва да се явим пред българските граждани с резултатите от работата си във всяко едно населено място в страната и за пореден път да затвърдим позициите си и да продължим стабилността в България, на Балканите и в Европа“, заяви председателят на Младежи ГЕРБ. „Хората, които ще изберем в Европейския парламент ще могат да отидат там с активите, които Бойко Борисов и България постигнаха по време на успешното българско председателство на ЕС“, подчерта Георгиев.
Представителят на фондация „Ханс Зайдел“ за България Богдан Мирчев заяви, че за тях е отговорност вече 10 години да подкрепят младите и активни хора от ГЕРБ, които искат да работят за развитието на страната си. „За нас е важно да ви дадем възможност да повишавате знанията и уменията си, да сте подготвени и един ден да се включите в управлението на страната максимално подготвени. Сега е времето да придобиете политическа култура и да се формирате като лидери във вашите региони в цялата страна“, подчерта Мирчев.
Символичният домакин на форума в лицето на кмета на Сандански Кирил Котев поздрави младежите с юбилейното издание на Зимния университет на МГЕРБ. „Тук имате възможността да се докоснете до много лектори и да черпите знания, но в същото време ние политиците, които участваме в управлението на страната, да чуем вашето мнение, да получим обратна връзка за управлението, което провеждаме. Помагайте ни за развитието на вашите родни места и региони, учете и мечтайте, за да сте удовлетворени и да постигнете целите, които си поставяте“, заяви Котев.
Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева посъветва младите хора да бъдат активни пори търсенето на решения за проблемите на техните родни места. „Заедно можем да продължим да променяме страната ни. Някой ден вие ще поемете щафетата от нас и се радвам, че млади хора като вас имат желание да се развиват и да работят за България. А за последните 10 години България се промени много и младите хора, с които започнахме преди 10 години днес за заместник-министри, депутати, общински съветници”, отбеляза Савеклиева.
10-ия Зимен университет на Младежки ГЕРБ продължава и в неделя. В рамките му над 140 младежи от цялата страна дискутират по различни теми, свързани с национални и местни приоритети в контекста на глобалната европейска политика, с икономиката, с генезиса и съдържанието на българския политически процес в условията на демокрация, както и с бъдещето на Европа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-министър Александър Манолев: За 10 години БВП на България се е увеличил с 30 млрд. лв.

Зам.-министър Александър Манолев: За 10 години БВП на България се е увеличил с 30 млрд. лв.

23 Февруари 2019 | 16:05 | Агенция "Фокус"
Сандански. Брутният вътрешен продукт на България е нараснал с 30% или с около 30 млрд. лв. за последните 10 години. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на X Зимен университет на МГЕРБ в Сандански, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. „Износът ни се е увеличил повече от два пъти от 2009 г. до сега и вече надхвърля 56 млрд. лв.“, допълни Александър Манолев. Според него в икономически план страната ни е направила сериозна крачка напред. „Имаме исторически шанс, ако запазим стабилността и се възползваме от възможностите. Но трябва да спрем да се разделяме по всяка тема“, каза още Александър Манолев.
Сред водещите групи в експорта ни са стоки и продукти на нашата индустрия, стана ясно от неговото изложение. „В топ 10 на нашите пазари има само една държава, която е извън ЕС - съседна Турция, но пък търговските ни отношения с нея са много важни и динамични“, отбеляза зам.-министър Манолев. Сред другите страни, извън ЕС, България развива най-интензивна търговия със Сърбия, Съединените американски щати, Руската федерация и др. Откроена бе и една интересна тенденция - Китай е все по-близо до влизане в топ 10 на страните, за които реализираме експорт. Нещо, което показва, че нашите компании са предприемчиви и следват световните тенденции.
„За да отговоря на тези, които твърдят, че чуждите компании напускат страната, ще цитирам официалната статистика – всяка година в България се създават по 10 хил. нови работни места от частния сектор“, подчерта икономическият заместник-министър. Той представи и данни, от които е видно, че инвестициите в страната устойчиво растат през последните години, а за 2018 г., по предварителни данни на НСИ, те ще достигнат 20 млрд. лв. Преките чуждестранни инвестиции също растат с около 10% през 2017 и 2018 г.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: В политиката, както и в живота, се допускат грешки, но е важно да си извличаш поуки от тях и да не ги повтаряш отново

Цветан Цветанов, ГЕРБ: В политиката, както и в живота, се допускат грешки, но е важно да си извличаш поуки от тях и да не ги повтаряш отново

23 Февруари 2019 | 11:35 | Агенция "Фокус"
Сандански. В политиката, както и в живота, се допускат грешки, но е важно да си извличаш поуки от тях и да не ги повтаряш отново. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията - Цветан Цветанов по време на откриването на 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Той отбеляза, че политика не се прави на инат, защото това не е присъщо за една демокрация. Според Цветанов, събития като днешната академия на МГЕРБ, имат за целта да покажат човешкото лице на политиците и на хората, които управляват държавата. „Когато правим подобни академии се стараем да привличаме външни лектори, които да показват и другата страна, защото само така можем да се видим и отстрани”, каза още Цветанов. „След 90-е година се направиха много промени, поставиха се много цели от демократичната общност, желанието на която беше да се присъединим към Европейският съюз и да станем членове на НАТО. В началото на демокрацията обаче пропуснахме всички архиви от досиетата на Държавна сигурност да бъдат предадени, за да може хората да знаят кой избират, когато гласуват на избори”, добави Цветанов. Според него страната ни ежедневно се променя към по-добро, но не трябва да забравяме, че всичко, което имаме не е просто даденост, а трябва да се работи за него. Цветанов посочи, че предстоят eвропейски, но и местни избори, които ще бъдат важни за страната ни. „В местните избори трябва да отчитаме резултатите на кметовете и общинските съветници. Имайте предвиди, че и вие също може да бъдете сред номинираните за тези позиции”, коментира Цветанов. Той заяви, че на eвропейските избори е важно да се гласува за системни партии, каквато е ПП ГЕРБ, която е част от ЕНП. „Всъщност Европейската комисия и Европейският парламент се оглавяват от представители на ЕНП, на която и ние сме членове. Точно затова имаме стабилност и най-ниска безработица, прогнозните стойности за която и през тази година са ниски – 4.8%”, отбеляза Цветанов. Той каза още, че България има икономически растеж, въпреки трудности. „В eвропейските избори коя е партията, която се чува в Европа? - Европа чу, когато в българското европредседателството заложихме приоритета Западни Балкани”, подчерта Цветанов. Той припомни, че през 2016 година имаше сериозна бежанската криза, като България също е била засегната от проблема тъй като сме външна граница на Европейският съюз. „Знаете, че президентската кампания премина под постоянни обяснения - как ние трябва да изгоним тези хора, които носят болести и са опасни. Спомняте ли се, че едно семейство бе изгонено от Елин Пелин, точно поради тази причина. Сега същите живеят в района на Пловдив, където и работят. Това бе постигнато, благодарение на държавната политика, която имахме”, уточни Цветанов. Той заяви още, че 4 млрд. повече за България ще бъдат отпуснати от Европейския съюз за реализирането на политики. Цветанов коментира, че така страната ни ще има най-големият си бюджет, който ще възлиза на 18 млрд. лева. „Това е нещо, което можем да отчетем като много добра новина”, заяви Цветанов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Георг Георгиев, МГЕРБ: На европейските избори ще се явим с идеи и послания

Георг Георгиев, МГЕРБ: На европейските избори ще се явим с идеи и послания

23 Февруари 2019 | 10:11 | Агенция "Фокус"
Сандански. На европейските избори ще се явим с идеи и послания. Това каза зам.-министърът на външните работи и председател на МГЕРБ Георг Георгиев по време на 10-тия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. По думите му тази година събитието се случва в особено време, непосредствено преди Европейските избори. „На изборите ще се явим пред гражданите с ясни послания и идеи, но най-важното с мисълта за целия Балканския полуостров”, каза още Георгиев. Той посочи, че през последните години България е натрупала опит, благодарение на премиера Бойко Борисов и ПП ГЕРБ. „За европейските избори сме си поставили високи приоритети, които ще трябва да защитаваме”, допълни Георгиев. Той заяви, че в момента се наблюдава огромен ръст на популизма, който се комбинира с буквални лъжи. „Това виждаме от страна на нашите опоненти, които демонстрират пренебрежение към българските граждани, абдикирайки от законността”, заяви Георгиев. Той подчерта, че това е нещо, което ПП ГЕРБ не може и няма да допусне.
От своя страна представителят на Фондация „Ханс Зайдел“ в България - Богдан Мирчев заяви, че вече десет години се провежда Зимния университет на МГЕРБ, в рамките на който винаги са били създавани много добри условия за работа. „Това е и причината, поради която ние още от самото начало подкрепяме тази и други подобни инициативи, с които искаме да дадем възможност на младите хора, интересуващи се от политика да повишите не само своите знания, но ѝ да добият политическа култура”, коментира Мирчев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Над 140 младежи от цялата страна участват в 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ под надслов #EU.bg  в Сандански

Благоевград: Над 140 младежи от цялата страна участват в 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ под надслов #EU.bg в Сандански

23 Февруари 2019 | 09:56 | Агенция "Фокус"
Сандански. Започна 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ под наслов #EU.bg, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Събитието се провежда в хотел в Сандански. Форумът се организира съвместно със Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“. Събитието откри зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията - Цветан Цветанов. В залата са още председателят на Младежи ГЕРБ и зам.-министър на външните работи - Георг Георгиев, представителят на Фондация „Ханс Зайдел“ в България - Богдан Мирчев, кметът на Сандански - Кирил Котев и народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията - Даниела Савеклиева.
В рамките на днешния и утрешния ден над 140 младежи от цялата страна ще дискутират по различни теми, свързани с национални и местни приоритети в контекста на глобалната европейска политика, с икономиката, с генезиса и съдържанието на българския политически процес в условията на демокрация, както и с бъдещето на Европа. Сред гостите на Зимния университет на МГЕРБ са председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, българският еврокомисар Мария Габриел, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, депутатът и актьор Евгени Будинов, политологът Румяна Коларова и журналистът и документалист Христо Христов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: В Сандански ще се проведе 10-ия Зимен университет на Младежки ГЕРБ

Благоевград: В Сандански ще се проведе 10-ия Зимен университет на Младежки ГЕРБ

23 Февруари 2019 | 07:14 | Агенция "Фокус"
Сандански. В Сандански ще се проведе 10-ия Зимен университет на Младежки ГЕРБ. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Събитието ще премине под мотото #EU.bg. Форумът ще се проведе на 23 и 24 февруари в град Сандански и събира над 140 младежи от цялата страна. Обучението се организира с подкрепата на Сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и фондация "Ханс Зайдел". Официалното откриване на Зимния университет на МГЕРБ ще бъде от 9.30 часа в парк-хотел "Пирин" в гр. Сандански.
Десетият Зимен университет на МГЕРБ ще бъде открит от председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, председателя на МГЕРБ и заместник-министър на външните работи Георг Георгиев и представителя на "Ханс Зайдел" за България Богдан Мирчев. Приветствие към участниците ще отправят и кметовете на Сандански и Благоевград Кирил Котев и Атанас Камбитов, както и областният координатор на ГЕРБ - Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева.
По време на форума участниците ще дебатират по теми, свързани с национални и местни приоритети в контекста на глобалната европейска политика, с икономиката, с генезиса и съдържанието на българския политически процес в условията на демокрация, както и с бъдещето на Европа. Сред гостите на Зимния университет на МГЕРБ са председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, българският еврокомисар Мария Габриел, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, депутатът и актьор Евгени Будинов, политологът Румяна Коларова и журналистът и документалист Христо Христов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Париж празнуват 75 години от освобождението на града. 25 август 2019 година
В Париж празнуват 75 години от освобождението на града. 25 август 2019 година

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.