НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:41


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Михаела Стоянова, организатор на подписка: Колкото повече подписи се съберат, толкова повече някой ще обърне внимание на проблема с детските градини и ясли в район "Триадица"

Михаела Стоянова, организатор на подписка: Колкото повече подписи се съберат, толкова повече някой ще обърне внимание на проблема с детските градини и ясли в район "Триадица"

23 Февруари 2019 | 15:21 | Агенция "Фокус"
София. Колкото повече подписи се съберат, толкова повече някой ще обърне внимание на проблема с детските градини и ясли в район "Триадица". Това каза за Агенция "Фокус" организаторът на подписката Михаела Стоянова. Тя уточни, че преди няколко дни Георги Ангелов - председател на Младежко обединение в БСП – Триадица, се свързал с нея и е подкрепил инициативата, като е изявил желание да помогне да се съберат колкото може повече подписи. „Аз съм една от майките, за чиито деца се оказа, че няма място в държавните ясли в София, по-специално в "Триадица". Така и като дойде време за детска градина пак се оказа, че няма място за нас. В началото бях изключително учудена от това, което се случва, като се има предвид колко е ниска раждаемостта в България. Би трябвало държавниците да направят така, че поне това нещо да е уредено в държавата, но се оказа, че не е така. Реших, че няма смисъл повече да си мълчим, защото докато си мълчим, няма да се променят нещата“, допълни тя. „Забелязах, че след като направих подписката само за втори или трети ден има над 350 подписа към момента. С надеждата да се променят нещата. Забелязахме, че този проблем не е само в "Триадица", а явно е за цяла София. Това, което днес организираха младежите от БСП-"Триадица", беше протест в тази връзка, за да можем да съберем повече подписи. Доколкото разбрах, там на мястото има някакъв терен, на който е трябвало да се построи детска градина, така била обещала общината. Но към този момент няма детска градина“, каза още Михаела Стоянова. „Колкото повече подписи, толкова повече някой ще обърне внимание на този проблем. Идеята е тези подписи да бъдат внесени в Община Триадица и след това да поискаме да построят повече детски градини на територията на общината. Съответно някой после да се сети и за цяла София. На протеста може би имаше около 20 човека. Оттук нататък няма да бързаме да подаваме нищо, искаме да съберем максимален брой подписи, за да можем да покажем на управниците, че повече не може да е така“, допълни още майката.
Теодора ПАТРОНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

БСП-София: Млади социалисти от столицата участваха в протест за повече места в детските градини в „Триадица“

БСП-София: Млади социалисти от столицата участваха в протест за повече места в детските градини в „Триадица“

23 Февруари 2019 | 14:57 | Агенция "Фокус"
София. Членове на Младежко обединение в БСП - Триадица, както и други младежи от столичната организация на БСП се включиха в протест под надслов "Срещу липсата на места в детските градини в София". Организатор на инициативата е Михаела Стоянова, млада майка, живееща в района със своето семейство. Това съобщиха от пресцентъра на ГС на БСП-София.
От години районният кмет на „Триадица“ обещава да бъде изградена детска градина на улица "Иван Кирков" в квартал „Манастирски ливади“, а строежът на такава все още не е започнал.
Днес протестиращите се събраха точно на мястото, където би трябвало да се изгради детското заведение, за да отрежат символично лентичката на обекта.
„Събираме подписи в подкрепа на изграждането на детска градина на това място. За няколко дни сме събрали 350 подписа, продължаваме да търсим подкрепа от гражданите на столицата“, сподели Георги Ангелов - председател на МО в БСП - Триадица.
„Проблемът с недостига на места в детските градини и яслите в столицата е основна тема вече над 10 години. Това показва липса на управленска визия от страна на управляващите в столицата, както и липса на воля за промяна в София“, каза лидерът на младите социалисти в столицата Петко Димитров.
Инициативата е част от кампанията на Младежко обединение в БСП - София „24х24“. Целта ѝ е младежите да насочат вниманието към проблемите на всеки един район в столицата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.