НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:05


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: Общинският съвет в Дупница е приел нов правилник за дейността на общинското предприятие „Чистота и поддръжка на териториите за обществено ползване”

Кюстендил: Общинският съвет в Дупница е приел нов правилник за дейността на общинското предприятие „Чистота и поддръжка на териториите за обществено ползване”

22 Февруари 2019 | 13:39 | Агенция "Фокус"
Дупница. Общинският съвет в Дупница е приел нов правилник за дейността на общинското предприятие „Чистота и поддръжка на териториите за обществено ползване”. Предложението е гласувано на провелото се редовно месечно заседание. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от Общински съвет – Дупница. Причините, които са наложили приемането на нов правилник, са свързани с необходимостта от промяна в организацията на досегашното общинско предприятие „Поддържане и озеленяване на териториите за обществено ползване”, с цел съответствие с предмета на дейност, правата и задълженията на общинското предприятие, актуализиране структурата и численият състав, с оглед на моментното му състояние и организация на работа. Предприятието основно извършва дейности, във връзка с чистота и поддръжка на териториите за обществено ползване. Изпълнението на посочените задължения налага създаването на нова организация на работата, с цел ефикасност на всички дейности, касаещи предмета на работата на предприятието. Предприятието ще бъде с 98 души персонал.
На сесията е приет и Годишен план за младежта на територията на община Дупница, в който са включени близо 50 дейности - социални, здравни и културни инициативи, които са с различна продължителност, а в организацията им ще участват институции, училища и неправителствени организации. В годишния план са включени и инициативи за социална и здравна защита, за формално и неформално образование, за равнопоставеност и антидискриминация.
През настоящата година се предвижда провеждане на конкурсна сесия за малки училищни проекти, свързани с превенция на употребата на наркотични вещества и утвърждаващи училището като среда за здравословен начин на живот. Предвижда се информационна кампания за създаването на младежки организации в учебните заведения в община Дупница. В годишния план са залегнали много спортни и културни прояви, както и отбелязване на различни международни дни.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Инспекция на германския Бундесвер. 20 юли 2019 г.
Инспекция на германския Бундесвер. 20 юли 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.