НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:53


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Главният прокурор Сотир Цацаров награди прокурор Румен Рачев за висок професионализъм при ръководството на разследването на четворното убийство в град Каспичан

Главният прокурор Сотир Цацаров награди прокурор Румен Рачев за висок професионализъм при ръководството на разследването на четворното убийство в град Каспичан

12 Март 2019 | 13:04 | Агенция "Фокус"
София. Главният прокурор Сотир Цацаров награди прокурор Румен Рачев от Окръжна прокуратура - Шумен за постигнати отлични резултати при ръководството на разследването на четворното убийство в град Каспичан на 24 септември 2018 г., извършено по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост и за постигането на наказание от 30 години лишаване от свобода при строг режим за извършителя Петър П. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.
Тежкото престъпление в Каспичан бе разкрито само за два часа под ръководството на прокурор Рачев от Окръжната прокуратура в Шумен. На 24 септември 2018 г. на улицата пред къщата между Петър П. и чичо му възникнал конфликт по повод пребиваването му във фамилната къща. Петър бил употребил алкохол. Подсъдимият се прибрал в къщата. Живеел на втория етаж. Взел малка брадвичка и слязъл на първия етаж, където живеело семейството на чичо му. Вратата била отключена и Петър влязъл. Умъртвил чичо си и стринка си. В това време в къщата дошли синът и дъщерята на възрастното семейство, които Петър също убил. След това се качил на втория етаж.
64-годишният подсъдим Петър П., който уби 81-годишния си чичо Георги В.,70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишния им син Веселин на 24 септември 2018 г. по особено мъчителен начин и с особена жестокост, бе задържан от прокурор Рачев и предаден на съд само три месеца след извършването на престъплението.
Само пет месеца след извършване на четворното убийство в гр. Каспичан подсъдимият Петър П. бе осъден на 30 години лишаване от свобода при строг режим от Шуменския окръжен съд. Петър П. призна вината си с цел да получи по-леко наказание. Състав на Шуменския окръжен съд след намаляване на наказанието заради съкратеното съдебно следствие му определи да изтърпи 30 години лишаване от свобода, каквото наказание поиска и прокурор Румен Рачев от Окръжната прокуратура в обвинителната си пледоария.
За проявен висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и постигане на максимална осъдителна присъда на извършителя на тежкото престъпление в изключително кратък срок, главният прокурор награди прокурор Рачев с отличие „Служебна благодарност“ и с предметна награда – „Награден нож“.
Предложението за наградата е направено от Маргарита Георгиева, административен ръководител на Окръжна прокуратура-Шумен.
За образцово изпълнение на служебните задължения като прокурор и административен ръководител на Районна прокуратура – Кърджали, главният прокурор г-н Цацаров награди и прокурор Гергана Колева с отличие „Служебна благодарност и грамота“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Прокурор Румен Рачев от Окръжната прокуратура е награден за отлично изпълнение на задълженията си по досъдебното производство за четворното убийство в Каспичан

Шумен: Прокурор Румен Рачев от Окръжната прокуратура е награден за отлично изпълнение на задълженията си по досъдебното производство за четворното убийство в Каспичан

12 Март 2019 | 12:30 | Агенция "Фокус"
Шумен. Прокурор Румен Рачев е отличен със служебна благодарност и награден нож със заповед на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Наградата е за отлично изпълнение на служебните задължения по досъдебното производство за четворното убийство в град Каспичан. Благодарение на усилията и професионализма на прокурор Рачев то бе приключено само за три месеца, а извършителят вече е осъден на 30 години лишаване от свобода от първата съдебна инстанция.
Предложението за отличието на прокурор Румен Рачев е на административния ръководител – окръжен прокурор на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита Георгиева. Награден за разследването на тежкото умишлено убийство, също по предложение на окръжния прокурор на Шумен, е и разследващият полицай от ОДМВР - Шумен Бисер Георгиев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: На 30 години затвор бе осъден Петър Петров, който уби четирима свои роднини в Каспичан

Шумен: На 30 години затвор бе осъден Петър Петров, който уби четирима свои роднини в Каспичан

20 Февруари 2019 | 16:55 | Агенция "Фокус"
Шумен. Състав на Окръжен съд – Шумен призна подсъдимият Петър Петров за виновен в това, че на 24 септември 2018 година в Каспичан умишлено е умъртвил повече от едно – четири лица - Славка Петрова, Веселин Петров, Георги Великов и Гуля Великова, по особено мъчителен начин за убитите и с особена жестокост, предаде репортер на Радио "Фокус"- Шумен. Съдът счете, че няма предумисъл като квалифициращо обстоятелство. Присъдата ще бъде изтърпяна при първоначално строг режим. Делото се разгледа в едно съдебно заседание, по реда на съкратена процедура, по искане на страните по делото. Относно предявения граждански иск от страна на сестрата на Гуля Великова, съдът определи подсъдимият да заплати 5000 лв. за причинени неимуществени вреди. Петър Петров ще трябва да заплати и разноските по делото - над 5400 лв. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – гр. Варна в 15-дневен срок от днес. "Това е максималната присъда, която можеше да се получи при тази процедура", посочи прокурор Румен Рачев.
Ивелина ИВАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Окръжната прокуратура предаде на съд извършителя на четворното убийство в Каспичан

Шумен: Окръжната прокуратура предаде на съд извършителя на четворното убийство в Каспичан

27 Декември 2018 | 15:52 | Агенция "Фокус"
Шумен. На съд с обвинителен акт Окръжна прокуратура – Шумен предаде 64-годишния Петър Петров, който на 24.09.2018г. в гр. Каспичан, умишлено умъртвил повече от едно – четири лица: Славка Петрова, Веселин Петров, Георги Великов и Гуля Великова, по особено мъчителен начин за убитите и с особена жестокост, като убийствата са извършени предумишлено. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Шумен.
През 1989 г. в гр. Смолян, обвиняемият Петров, при конфликт, наранил човек с нож в областта на корема, поради което бил осъден на наказание „лишаване от свобода“, чието изтърпяване било отложено. Към момента на извършване на деянието в гр. Каспичан, бил реабилитиран по право.
През 2015 г. обв. Петров се пенсионирал и се върнал да живее в двуфамилната къща в гр. Каспичан, където живеели възрастният му баща, а в другия вход - и пострадалите Георги и Гуля Великови, с които бил в роднински връзки /чичо и стринка/. Между Петров и Великови възниквали конфликти, налагала се и намеса на полицията. Причина за пререканията било това, че Великови често гонели Петров от къщата, тъй като смятали, че не трябва да живее там. През есента на 2018г., пред свидетели, обвиняемият отправял закани по адрес на родствениците си.
На 24.09.2018г. на улицата пред къщата, между обв. Петров, който се намирал в лека към средна степен на алкохолно опияняване и постр. Гуля Великова, възникнал конфликт. Обвиняемият се прибрал в дома си, сложил малка брадвичка в непрозрачна торбичка и се отправил към дома на чичо си, където влязъл през назаключената входна врата. Намерил чичо си и стринка си в стая на първия етаж и ги попитал, кога ще спрат да го гонят от къщата. Постр. Великова му отговорила, че няма да спрат нито те, нито децата им след тях. Тогава обв. Петров извадил брадвичката и нанесъл на постр. Великова смъртоносни удари. Веднага след това нападнал и по същия механизъм умъртвил чичо си - постр. Великов. След извършване на деянието, извършителят се запътил да излиза от къщата, но в коридора срещнал децата на току-що умъртвените му чичо и стринка – Славка и Веселин, върху които се нахвърлил с брадвичката и ги умъртвил по същия начин, както родителите им.
Обв. Петров счупил телефоните на умъртвените от него пострадали, измил ръцете си и напуснал къщата, заключвайки след себе си входната врата. Прибрал се и се заключил в дома си, който се намирал на втория етаж на същата къща, но с друг вход, където бил намерен на следващия ден от органите на полицията.
В хода на разследването са извършени множество процесуално – следствени действия, между които огледи, разпити, съдебно-медицински експертизи, психолого – психиатрична експертиза.
Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Окръжният съд остави в ареста обвиняемия за четворното убийство в Каспичан

Шумен: Окръжният съд остави в ареста обвиняемия за четворното убийство в Каспичан

28 Септември 2018 | 15:49 | Агенция "Фокус"
Шумен. Шуменският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за четворното убийство в Каспичан, предаде репортер на Радио „Фокус“-Шумен. „Там не мога да се върна“, каза в съдебната зала обвиняемият Петър Петров, запитан от съдия Нели Батанова каква мярка за неотклонение да му бъде наложена и иска ли да бъде пуснат. Той уточни, че няма къде да се върне, тъй като домът му е запечатан, а няма и средства за парична гаранция. Защитникът на Петров посочи, че обвиняемият е споделил с него, че изпитва страх от насилие от страна на съселяните си, ако се върне. Защитата на обвиняемия също поиска налагане на тази мярка, тъй като е в интерес на Петър, с оглед на неговата защита. Съдът уважи искането на Окръжната прокуратура в Шумен, като сподели аргументите на обвинението, че е налице обосновано предположение за авторството на четворното убийство, както и че има реална опасност Петър П. да се укрие и да извърши друго престъпление, тъй като умишленото убийство на повече от едно лице, извършено по особено мъчителен за четирите жертви начин и с особена жестокост, се наказва с лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Петър Петров е обвиняем за убийствата на 81-годишния Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишния им син Веселин. Мярката „задържане под стража“ може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд във Варна. В случай на жалба е насрочено заседание на 9 октомври, в 10.00 часа. По късно прокурор Румен Рачев обясни, че обвиняемият признава вината си, като е дал лаконични обяснения. Петър Петров е бил осъждан за опит за убийство. През 1989 година в Смолян той опитал да убие домоуправител. Присъдата му била условна и вече е реабилитиран.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Окръжната прокуратура внесе искане за задържане под стража на обвиняемия за четворното убийство в Каспичан

Шумен: Окръжната прокуратура внесе искане за задържане под стража на обвиняемия за четворното убийство в Каспичан

28 Септември 2018 | 12:04 | Агенция "Фокус"
Шумен. Окръжната прокуратура в Шумен внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 63-годишния Петър П., който е обвиняем за четворното убийство на семейството в Каспичан. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Повдигнато му е обвинение за предумишлено убийство на повече от едно лице по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост. Деянието се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Искането за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, Окръжната прокуратура в Шумен мотивира с обоснованото предположение, че 63-годишният Петър П. е извършителят на умишленото убийство на четири лица, както и с опасността той да извърши друго престъпление и да се укрие.
Жертвите на умишленото убийство в къщата на ул. „Раковски“ 3 в Каспичан са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин. Обвиняемият Петър е син на брата на убития Георги и първи братовчед на неговите син и дъщеря.
Окръжната прокуратура в Шумен е назначила съдебно-медицинска експертиза на 63-годишния обвиняем. Оръжието на престъплението – брадва с 35-сантиметрова дръжка, с която той е нанесъл смъртоносни порезни и посечни рани на убитите, е иззета от къщата. Петър е обитавал втория етаж, а убитото семейство живеело на първия етаж.
Обвиненият в квалифицираното умишлено убийство е осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.
Мярката за неотклонение на Петър П. ще се гледа в Шуменския окръжен съд от 13.30 часа днес.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Окръжната прокуратура привлече като обвиняем задържаният за четворното убийство в Каспичан

Шумен: Окръжната прокуратура привлече като обвиняем задържаният за четворното убийство в Каспичан

27 Септември 2018 | 14:14 | Агенция "Фокус"
Шумен. Окръжната прокуратура в Шумен привлече днес като обвиняем 63-годишния Петър П., съпричастен към четворното убийство в Каспичан. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Повдигнато му е обвинение за предумишлено убийство на повече от едно лице по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост. Жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин.
Обвиняемият, който е син на брата на убития 81-годишен Георги, е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура за срок до 72 часа. Преди изтичане на срока на предварителното задържане Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.
Четворното убийство в Каспичан бе разкрито само за два часа под ръководството на прокуратурата. Както съобщихме вчера, сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била придружена от полицейски служители до дома на дядо си, са намерени две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на възрастната двойка.
Обвиненият в квалифицирано умишлено убийство Петър е бил осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокурор Румен Рачев: Предстоят аутопсии на телата от четворно то убийство в Каспичан

Прокурор Румен Рачев: Предстоят аутопсии на телата от четворно то убийство в Каспичан

27 Септември 2018 | 09:53 | Агенция "Фокус"
Шумен. Предстоят аутопсии на телата от четворно то убийство в Каспичан. Това каза наблюдаващият прокурор Румен Рачев, предаде репортер на Радио Фокус - Шумен. Рачев добави, че те ще бъдат извършени днес, ако се наложи ще продължат и утре. 64-годишният мъж, племенник на убития 81-годишен мъж, е задържан за 24 часа. "Задържан е вчера около 13.20 часа. Имаме 24 часа срок в който да го пуснем или да го оставим. Не смятаме да го пуснем", каза Рачев. Обвинението ще бъде за умишлено причиняване на смърт, като ще има поне две квалификации - за причиняване на смърт на повече от едно лица, и за причиняване на смърт по особено мъчителен да жертвите начин.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ботьо Ботев, криминалист: Извършителят на четворното убийство в Каспичан, най-вероятно има психични отклонения, защото дори не е предприел мерки за укриване на деянието

Ботьо Ботев, криминалист: Извършителят на четворното убийство в Каспичан, най-вероятно има психични отклонения, защото дори не е предприел мерки за укриване на деянието

27 Септември 2018 | 08:31 | Агенция "Фокус"
София. Моето лично мнение, на база на информацията, която тече, че извършителят на четворното убийство в Каспичан има психични отклонения. Той дори не е предприел мерки за да укрие своето деяние. Това каза криминалистът Ботьо Ботев в предаването „Здравей България“ по Нова телевизия. Според него обществеността е пряко ангажирана с подобни случаи като убийството в Каспичан. „Да считаме, че може да се сложи полицай във всеки дом е нереално, и не житейски истински. Тук до известна роля играе настройката на обществеността и тя да бъде ангажирана с това. За такива негативни отношения, които възникват в обществото, трябва да бъдат уведомявани съответните служби“, обясни той. Ботев каза още, че разглеждайки този случай в Каспичан, е прекалено рано да се правят каквито и да е изводи за това, което се е случило. Според него съществено важно при един такъв тежък инцидент, да се направят първоначално няколко задължителни неща: оглед на местопроизшествието, защото от там ще се вземат конкретни насоки за това, което се е случило. „Ние можем да разсъждаваме за това, дали е станало инцидентно, дали убийството е планирано, дали извършителят има психопатни наклонности. Този случай е лесен за работа и той ще бъде решен съобразно всички изисквания на закона. Обществеността в лицето на служби, психиатри, местна власт трябва да се реагира на подобни негативни отношения“, обясни той. По думите му в предишни години също е имало подобни ситуации, но агресията през последното десетилетие се увеличава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

64-годишен мъж бе задържан за убийството на четирима души в Каспичан (ОБЗОР)

64-годишен мъж бе задържан за убийството на четирима души в Каспичан (ОБЗОР)

26 Септември 2018 | 19:53 | Агенция "Фокус"
Каспичан. Четири тела бяха открити в частен имот в Каспичан. Малко след 9.00 часа в сряда 28-годишна жена от село Мадара е потърсила съдействие от служители на участък „Полиция“ – Каспичан, тъй като от два дни нямала връзка с майка си. След подадения от нея сигнал, тя и двама полицейски служители се отправили към дома. При отварянето на входната врата са открити две тела. За случая веднага е уведомен административния ръководител на Окръжна прокуратура. При продължилия оглед на място са установени още двама починали. Жертвите са възрастно семейство на 81 и 70 години, и техните син и дъщеря - на 46 години и на 48 години. В присъствието на съдебен лекар по телата им са открити наранявания, причинени най-вероятно с нож или брадва. Множество процесуално-следствени действия са извършени в присъствието на директора на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим, административния ръководител на Окръжна прокуратура - Шумен Маргарита Георгиева и дежурен прокурор. Изяснено е, че между семейството и техен съсед имало роднински спорове. Със съдействието на „Специализираните полицейски сили“ при ОДМВР-Шумен е проникнато в съседен имот, където е задържан 64-годишен мъж. Намерени са следи, съотносими към извършеното престъпление. Работата по образуваното досъдебното производство продължава под надзор на прокурор от окръжната прокуратура.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Продължава работата по случая с четворното убийство в Каспичан

Шумен: Продължава работата по случая с четворното убийство в Каспичан

26 Септември 2018 | 18:54 | Агенция "Фокус"
Каспичан. Продължава работата по случая с четворното убийство в Каспичан, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Шумен. На брифинг с участието на ст. комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР - Шумен, административният ръководител на Окръжна прокуратура Шумен – Маргарита Георгиева, наблюдаващият прокурор – Румен Рачев, стана ясно, че продължават процесуално-следствените действия, под надзора на Окръжна прокуратура- Шумен. Освен огледите на адреса на местопроизшествието, ул. „Раковски“ №3 в Каспичан, е извършен оглед и на съседния адрес, където живее племенникът на убития 81-годишен мъж, който е съпричастен към четворното убийство. Предстоят още огледи и в съседната сграда на ул. „Раковски“,№5, където е живял убитият син на семейството, мъжът на 46- години.
„Касае се за тежко криминално престъпление. При оглед на адреса на местопроизшествието, ул. „Раковски“ №3 са били открити четирите трупа, както и следи от евентуалния извършител на престъплението. По четирите трупа са установени явни следи от насилие- въздействие с нож и брадва, в областта на главите на четирите тела“, каза прокурор Маргарита Георгиева. Тя посочи, че според съдебния лекар давността на смъртта по труповете е между 2-ро и 3-то денонощие. Данните сочат особена жестокост при извършване на деянието. Няма данни заподозреният за убийството 64-годишният мъж да е бил на психично лечение или да има констатирано заболяване. Няма криминални прояви. Има данни, че е употребявал и злоупотребявал с алкохол, както и данни за характерова особеност на личността- неконтактен, агресивен, некомуникиращ почти с никого, дори и със собствения си син, заяви Маргарита Георгиева. „Дълго време той е живял извън област Шумен, но се е прибрал преди няколко години, за да гледа болния си баща, който впоследствие е починал. Свидетелски показания на съседи, роднини и близки, сочат че е малтретирал физически приживе баща си“, заяви още Маргарита Георгиева.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Апелативна прокуратура-Варна: Четворното убийство в Каспичан е било разкрито за два часа

Апелативна прокуратура-Варна: Четворното убийство в Каспичан е било разкрито за два часа

26 Септември 2018 | 16:49 | Агенция "Фокус"
Шумен. Четворно убийство на ул. „Раковски“ 3 в град Каспичан е било разкрито за два часа под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна. В 09.00 часа сигнал в полицията за съдействие е подала млада жена от село Мадара, която нямала връзка с майка си от два дни. Полицейски служители придружили жената до ул. „Раковски“ 3 в Каспичан. В къщата служителите на реда намерили две тела.
Незабавно са били предприети процесуално-следствени действия под ръководството на окръжния прокурор на Шумен и дежурния прокурор в Окръжната прокуратура и с участието на директора на ОДМВР-Шумен. При огледа на местопроизшествието са намерени още две тела.
Убитите са брат и сестра на 46 и 48 години. Братът работел като строител в чужбина, а жената е медицинска сестра във Варна. Убити са и техните възрастни родители на 81 и 70 години, а убийството е извършено на 24 септември тази година.
В стая на втория етаж във фамилната къща е открит 63-годишният първи братовчед на убитите П., който е съпричастен към четворното убийство. В задържането му са участвали специализирани полицейски сили, които са разбили вратата на помещението, в което той се е заключил.
Предполага се, че и четирите убийства са извършени с брадва, според смъртоносните порезни и посечни наранявания по телата на семейството. Брадвата е намерена и иззета от местопроизшествието.
Образувано е досъдебно производство за убийство на повече от едно лице по особено мъчителен начин.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Мъж на 81 години, жена на 70 години, дъщеря им на 48 години и синът им на 46 години са убитите в Каспичан

Шумен: Мъж на 81 години, жена на 70 години, дъщеря им на 48 години и синът им на 46 години са убитите в Каспичан

26 Септември 2018 | 16:34 | Агенция "Фокус"
Шумен. Мъж на 81 години, жена на 70 години, дъщеря им на 48 години и синът им на 46 години са убитите в Каспичан, обяви на брифинг ст. комисар Ялчън Расим, предаде репортер на Радио "Фокус"-Шумен. Убийството е извършено с нож и брадва, извършителят е установен и задържан. Това е племенник на 81-годишния мъж. Телата на възрастните хора са открити във вътрешна стая в къщата им, а синът и дъщерята - в антрето. Заедно четиримата са били видени живи на 24 септември. Извършителят на деянието - мъж на 64 години е оказал съдействие на органите на реда. Предполага се, че причината за убийството е спор за имот.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВР: 64-годишен мъж от Каспичан е задържан като заподозрян в извършване на тежко криминално престъпление

МВР: 64-годишен мъж от Каспичан е задържан като заподозрян в извършване на тежко криминално престъпление

26 Септември 2018 | 16:05 | Агенция "Фокус"
Каспичан. 64-годишен мъж от Каспичан е задържан като заподозрян в извършване на тежко криминално престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Малко след 9.00 часа днес 28-годишна жена от село Мадара е потърсила съдействие от служители на участък „Полиция“ – Каспичан, тъй като от два дни нямала връзка с майка си. След подадения от нея сигнал, тя и двама полицейски служители се отправили към дома. При отварянето на входната врата са открити две тела. За случая веднага е уведомен административния ръководител на Окръжна прокуратура. При продължилия оглед на място са установени още двама починали. Жертвите са възрастно семейство на 81 и 70 години, и техните син и дъщеря, на 46 години и на 48 години. В присъствието на съдебен лекар по телата им са открити наранявания, причинени най-вероятно с нож или брадва.
Множество процесуално-следствени действия са извършени в присъствието на директора на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим, административния ръководител на Окръжна прокуратура - Шумен Маргарита Георгиева и дежурен прокурор. Изяснено е, че между семейството и техен съсед имало роднински спорове. Със съдействието на „Специализираните полицейски сили“ при ОДМВР Шумен е проникнато в съседен имот, където е задържан 64-годишен, намерени са следи, съотносими към извършеното престъпление. Работата по образуваното досъдебното производство продължава под надзор на прокурор от окръжната прокуратура.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Извънредният брифинг във връзка с убийството в Каспичан ще се проведе на мястото на престъплението

Шумен: Извънредният брифинг във връзка с убийството в Каспичан ще се проведе на мястото на престъплението

26 Септември 2018 | 14:42 | Агенция "Фокус"
Каспичан. Извънредният брифинг във връзка с убийството в Каспичан ще се проведе на мястото на престъплението. Това съобщиха от ОДМВР - Шумен. Брифингът ще се състои в град Каспичан на ул. "Раковска" 3. Ще присъстват административният ръководител на Окръжна прокуратура Шумен – Маргарита Георгиева, наблюдаващият прокурор – Румен Рачев и старши комисар Ялчън Расим – директор на ОДМВР - Шумен.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Четири тела са открити в частен имот в Каспичан

Шумен: Четири тела са открити в частен имот в Каспичан

26 Септември 2018 | 14:38 | Агенция "Фокус"
Каспичан. Четири тела са открити в частен имот в Каспичан. Това потвърди за Агенция „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Започнато е досъдебно производство. Според първоначалната версия става въпрос за убийство. На мястото на инцидента е окръжният прокурор на Шумен и следователи, които извършват оглед.
Мариела РУСЕВА

Очаквайте подробности
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: В Районното управление в града ще се проведе извънреден брифинг във връзка с извършено тежко криминално престъпление в град Каспичан

Шумен: В Районното управление в града ще се проведе извънреден брифинг във връзка с извършено тежко криминално престъпление в град Каспичан

26 Септември 2018 | 14:30 | Агенция "Фокус"
Шумен. В 16.00 часа в РУ - Шумен ще се проведе извънреден брифинг във връзка с извършено тежко криминално престъпление в град Каспичан. Това съобщиха от ОДМВР - Шумен. Ще присъстват окръжният прокурор Маргарита Георгиева и ст. комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР - Шумен.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.