НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:17


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Говорителят на унгарското правителство: Отношението към мигрантите е новата разделителна линия в европейската политика

Говорителят на унгарското правителство: Отношението към мигрантите е новата разделителна линия в европейската политика

11 Април 2019 | 08:52 | Агенция "Фокус"
Будапеща. Отношението към мигрантите е новата разделителна линия в европейската политика, заяви говорителят на унгарското правителство Золтан Ковач в интервю по унгарското обществено радио, цитирано от англоезичното издание Hungary Today.
"Какъв е смисълът да се говори за европейски парламентарни избори, ако голяма част от Европейската народна партия всъщност се е обърнала наляво и изразява социалистически и либерални възгледи?" - заяви Ковач.
Той каза, че политическите сили, които се противопоставят на миграцията, виждат Европа като група от нации и искат да укрепят европейските семейства. За разлика от това, миграционните сили подкрепят „Съединените щати на Европа” по модела на Съединените американски щати, каза той, добавяйки, че това становище е „напълно чуждо“ за първоначалните позиции на ЕНП.
Ковач също каза, че политическият дискурс в днешна Европа, главно в Западна Европа, е далеч от реалността. "Вместо това се опитват да използват изкуствени думи и изрази и измислена реалност, за да предадат своите виждания за това какво трябва да се направи в Европа", каза той, добавяйки, че централноевропейските страни, от друга страна, са намерили "прагматичен глас" и говорят за “реалността”, такава, каквато я виждат европейците.
Днес европейската политика е за сблъсъка на тези подходи, каза Ковач, като твърди, че западноевропейските страни и значителен сегмент от ЕНП искат тези различия в мненията да "изчезнат".
Той каза, че европейците са недоволни от това как функционира ЕС, като добави, че една от причините за тяхното разочарование е начинът, по който Европейската комисия и институциите на ЕС се занимават с въпроса за миграцията.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Hungary Today: Унгарците са по-позитивни към ЕС от гражданите на Съюза като цяло

Hungary Today: Унгарците са по-позитивни към ЕС от гражданите на Съюза като цяло

28 Февруари 2019 | 08:31 | Агенция "Фокус"
Будапеща. Унгарците са по-позитивни към ЕС от гражданите на Съюза като цяло, пише унгарското англоезично издание Hungary Today.
В доклада на Евробарометър за Унгария се посочва, че 43% от унгарците, участвали в проучването имат положително мнение за ЕС, 19% имат негативно мнение и 38% имат неутрално отношение към Съюза. Средният резултат за ЕС е сходен.
Анкетираните, които одобряват ЕС блока, като цяло са посочили своето усещане за свобода като основание за своето мнение. Онези, които имат негативно отношение към ЕС, посочват бюрокрацията като причина.
Що се отнася до вярата в бъдещето на ЕС, 57% от унгарците изразяват оптимизъм, в сравнение със средните за ЕС 58%.
Въпреки това проучването установи, че делът на онези, които смятат, че ЕС се движи в погрешна посока, се увеличава. Общо 39% от унгарците заявиха, че ЕС е на правилния път в сравнение със средните за ЕС 29%. Според 49% от унгарците ЕС се движи в погрешна посока.
Повечето от анкетираните в проучването посочват като основна грижа имиграцията, докато тероризмът сега се разглежда като по-малко притеснителен фактор, отколкото в предишни години. Имиграцията и тероризмът бяха най-често посочваните проблеми от унгарците досега.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Лидерът на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер пое поста министър на отбраната на ФРГ. 17 юли 2019 г.
Лидерът на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер пое поста министър на отбраната на ФРГ. ...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.