НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:38


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ст. комисар Георги Хаджиев, СДВР: Има данни, че задържаният за четворното убийство в Нови Искър се е опитвал да почисти кръвта от местопроизшествието

Ст. комисар Георги Хаджиев, СДВР: Има данни, че задържаният за четворното убийство в Нови Искър се е опитвал да почисти кръвта от местопроизшествието

18 Февруари 2019 | 15:35 | Агенция "Фокус"
София. Има данни, че задържаният за четворното убийство в Нови Искър се е опитвал да почисти кръвта от местопроизшествието. Това каза на брифинг директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев във връзка с четворното убийство в Нови Искър, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Сигналът е получен в 10.30 часа в оперативния дежурен център в СДВР. Тъй като колегите на бащата на извършителя са направили опит да се свържат с него, са отишли в участъка в Нови Искър да потърсят съдействие. Началникът на участъка е отишъл на място, за да установи каква е причината, поради която не могат да осъществят контакт с техния колега. При позвъняването на вратата самият извършител е отворил вратата и е бил в абсолютно неадекватно състояние. На въпрос къде се намират неговите родители, той е заявил, че са на погребение в Пловдив“, коментира ст. комисар Хаджиев. По думите му след това е бил направен опит за позвъняване по телефоните на жертвите. „След като чува, че GSM-ите са в къщата, влиза в къщата и оттам нататък следва картината, която ви описахме. Установени са 4 трупа - на майката, бащата, брата и бабата. На самото местопроизшествие имаме хладно оръжие (брадва). Задържаният е в много тежко психическо състояние, но това по-скоро експертите като се назначи психолого-психиатричната експертиза ще кажат евентуално дали е бил вменяем по време на извършването на деянието. Не мога да кажа дали е бил пиян, експертите ще кажат“, допълни ст. комисар Хаджиев. Той уточни, че има данни да са заличавани следи от местопроизшествието. „Опитвал се е да почисти кръвта. По отношение на мотивът за извършването на такова престъпление, най-вероятно той ще е свързан с психичното състояние на извършителя. За версиите ще говорим, след като приключат огледите и съберем абсолютно всички веществени доказателства. Все още извършителят не е давал обяснения. Той е безработен. Няма данни за финансови проблеми в семейството“, добави той. По думите му бащата на задържаният мъж е бивш военен, който се е пенсионирал и до момента е работил по трудови правоотношения с поделението в Костинброд.
Биляна ИВАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокурор Емилия Русинова: Четворното убийство в Нови Искър е извършено с брадва, задържаният мъж е ходил на психиатрични прегледи

Прокурор Емилия Русинова: Четворното убийство в Нови Искър е извършено с брадва, задържаният мъж е ходил на психиатрични прегледи

18 Февруари 2019 | 15:15 | Агенция "Фокус"
София. Четворното убийство в Нови Искър е извършено с брадва, задържаният мъж е ходил на психиатрични прегледи. Това каза на брифинг градският прокурор на София Емилия Русинова във връзка с четворното убийство в Нови Искър, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Данните са съвсем първоначални, тъй като сигналът е получен в днешния ден. Към настоящия момент данните сочат за извършител на деянието един от синовете. Убити са бащата, майката, братът и бабата на лицето, което смятаме за извършител. Не можем да твърдим с категоричност кога е извършено това четворно убийство, тъй като все още няма готови никакви съдебно-медицински експертизи. По първоначални данни можем да кажем, че то е извършено с брадва“, коментира Русинова и уточни, че текат процесуално-следствени действия, огледи на местопроизшествие и разпити.
„Първоначалните данни за лицето, което смятаме за извършител, са че същият е воден през 2015, 2018 и 2019 г. на преглед при психиатър. Няма данни обаче за същинско психично заболяване, което да изключва вменяемостта. Нито прокуратурата, нито МВР са били уведомявани за някакви инциденти с участието на това лице. Няма заведени преписки и досъдебни производства. Няма данни за наркозависимост. Не сме изключили нито една версия“, каза още Емилия Русинова.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокуратурата и МВР ще дадат подробности за четворното убийство в Нови Искър

Прокуратурата и МВР ще дадат подробности за четворното убийство в Нови Искър

18 Февруари 2019 | 13:56 | Агенция "Фокус"
София. След 14.30 часа, пред сградата на МВР се очакват изявления от представители на прокуратурата и Министерството на вътрешните работи във връзка със случая в Нови Искър. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министерство на отбраната: Задържаният по случая с четворното убийство в Нови Искър 25-годишен мъж няма правоотношения със системата на министерството

Министерство на отбраната: Задържаният по случая с четворното убийство в Нови Искър 25-годишен мъж няма правоотношения със системата на министерството

18 Февруари 2019 | 12:32 | Агенция "Фокус"
София. Задържаният по случая с четворното убийство в Нови Искър 25-годишен мъж няма правоотношения със системата на Министерството на отбраната нито като военнослужещ, нито като цивилен служител. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. Случаят се разследва от МВР.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Масови убийства в България (Справка Агенция „Фокус“)

Масови убийства в България (Справка Агенция „Фокус“)

18 Февруари 2019 | 11:53 | Агенция "Фокус"
25-годишен мъж е задържан за убийството на родителите, брат си и баба си в Нови Искър. По този повод "Фокус" припомня масовите убийства в страната през последните години.


Януари 2018г.
През януари 2018г. е извършено шесторно убийство в Нови Искър. Шестима души са разстреляни с по няколко куршума – баща, син, доведена дъщеря, приятелят ѝ и баба ѝ. На километри от къщата в кладенец е открита убита и майката. Заподозрян е 56-годишният Росен Ангелов – рецидивист с присъди за блудство с малолетна и кражби. В хода на разследването стана ясно, че той е имал интимна връзка с намерената в кладенец жена. Росен Ангелов избяга от полицията, а докато го издирваха, той се самоуби и бе намерен с куршум в главата. Издирването продължи четири дни. Според разследващите мотивът за убийството от една страна е емоционален заради приключила любовна връзка, а от друга – финансов заради отказ на жената да му помогне в обири на къщи, в които е работила.

На 15 януари 2017г.
Баща, майка и техният син са намерени мъртви в дома им в град Вълчи дол. Разследващите установяват, че става въпрос за двойно убийство с последвало самоубийство след битов скандал. Според данните 65-годишен бивш пожарникар е застрелял първо сина си и съпругата си, а след това се е самоубил.

31 октомври 2017г.
Двойно убийство е извършено в плевенското село Горни Дъбник. Жертвите са баща и дъщеря на 72 и 35 години. За пристъплението е задържан бившия съпруг на жената.

17 май 2016г.
Съседка случайно открива труповете на възрастно семейство в двора на къщата им. Убитите са на 74 и 69 години. За престъплението е задържан техния син - служител на пловдивската „Икономическа полиция”.

На 21 януари 2013г.
Четиричленно семейство е открито мъртво в пловдивския кв. „Кючук Париж”. Това са 32-годишният Георги Т. и 28-годишата му съпруга Николинка Т. и двете им деца – на осем и на три години. И четиримата са били с огнестрелни рани. По-късно става ясно, че се касае за тройно убийство, последвано от самоубийство. Разследващите полицаи са намерили до трупа на мъжа законно притежаван от него пистолет.

На 20 сепетмври 2011г.
Трима души бяха убити, а една жена бе тежко ранена след спор за имот в Ябланица. Скандалът се разразил в семейна вила в града. Загинали са 70-годишна жена, 51-годишният й син и 15-годишният й внук. Разпрата възникнала между 73-годишния Гаврил П. и семейството на 70-годишната му сестра. Докато семейството на сестрата вечеряло, Гаврил П. внезапно нахлул в къщата им и открил огън срещу тях. На място издъхват племенникът на стрелеца Иван и неговият син – Теодор, на 15 години. Лекарите не успяват да спасят живота на 70-годишната Цветанка, а снаха й изпада в кома. По време на стрелбата през прозореца успява да избяга другият внук – Мариян, на 19 години. Минути след това Гавраил пали вилата, построена на около 50 метра от къщата.

На 21 юни 2009г.
21 годишен наркозависим уби майка си, а след това и сестра си и се опита да се отърве от труповете посред бял ден в неделя. Младежът, който е извършил двойното убийство в ж.к. „Младост”, е живеел на 20 етаж на блок 371, заедно с майка си и сестра си. Той бил задържан, докато се опитвал да пренесе тялото на една от жертвите в чувал заедно със строителни отпадъци.

На 3 октомври 2010г.
Телата на мъж и жена, които са живеели на семейни начала, бяха намерени в района на къщата им във вилната зона край пътя от м.с. Черно море към село Рудник. Тялото на жената е открито в автомобила на семейството "Опел Омега", паркиран в двора на дома им, а мъжът е намере по-късно в дерето на няколко метра срещу къщата. От полицията са категорични, че трагедията не е плод на семейна драма, а става дума за двойно убийство. След дни за двойното убиство е задържан 34-годишен мъж, осъждан за кражби.

На 30 юли 2007 г.
Македонка и българин са намерени мъртви в квартирата си в столичния квартал “Редута”. Открити са телата на 30-годишния българин от Велико Търново Емил К. и 24-годишната македонска гражданка Биляна Н. Младежите били намерени окървавени на пода, а около тях имало две метални ножици. В стаята също са открити и куршуми. Според разследващите преди да бъдат застреляни двамата са измъчвани.

На 10 юли 2000г.
Малко преди полунощ 22-годишния Георги Й. наръгва и убива бившата си приятелка - 17-годишната Галина И., и нейните братовчедки Ралица Д. и Анастасия М. на 15 и 13 години. Техните тела бяха намерени рано сутринта на следващия ден в двора на училището във Вълчи дол. Според обвинението мотивът на Георги е ревност. За жестокото си престъпление той получава доживотен затвор.

На 2 март 1997г.
В апартамента им в квартал „Гео Милев“ в София са убити мъж, жена и 4-годишният им син. За тройното убийство е обвинен 18-годишният Димитър К., който прави самопризнания и описва детайлно как е застрелял баща си, втората му съпруга и е прерязал гърлото на братчето си.

На 25 декември 1974г.
Най-масовото убийство в България е извършено от 17-годишен ученик - Бранимир Д., който часове преди да нахлуе в общежитието, въоръжен с пистолет "Валтер" и финландски нож, гледа за пръв път филмът "Кръстникът". На 25 декември 1974 г. в 20.45 часа в студентските общежития в кв."Дървеница" е извършено убийство на 6 студенти, а 10 са ранени. Двама от тях почиват по-късно. Единият от убитите и 3-ма от ранените са чужди граждани. По-късно пред разследващите Бранко ще обясни, че е отишъл в общежитието да търси братовчедка си Елена, в която според думите му бил влюбен. 17-годишният Бранимир е задържан, но заключението на петорната съдебно-медицинска експертиза гласи, че той не трябва да носи наказателна отговорност за зловещото деяние, тъй като страда от "шизофренна психоза". Решено е, че ученикът трябва да бъде настанен в психиатричната болница в ловешкия затвор.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВР: 25-годишен мъж е задържан за убийството на родителите, брат си и баба си в Нови Искър

МВР: 25-годишен мъж е задържан за убийството на родителите, брат си и баба си в Нови Искър

18 Февруари 2019 | 11:34 | Агенция "Фокус"
София. 25-годишен мъж е задържан за убийството на родителите, брат си и баба си в Нови Искър. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Тази сутрин към 10.30 е получен сигнал за тежък криминален инцидент, станал в къща в столичния Нови Искър. По първоначални данни мъж е нанесъл смъртоносни наранявания на родителите си, брат си и баба си. На място са криминалисти на СДВР, които извършват оглед. Задържан е заподозрян за тежкото криминално престъпление – 25-годишен мъж.
Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението и ръководството на прокуратурата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Полицията работи по изясняването на тежък инцидент в Нови Искър

София: Полицията работи по изясняването на тежък инцидент в Нови Искър

18 Февруари 2019 | 11:16 | Агенция "Фокус"
София. Полицията работи по изясняването на тежък инцидент в Нови Искър. Това потвърдиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на МВР.
Очаквайте подробности.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Най-малко един загинал и десетки ранени след пожар в японска аниме компания. 18 юли 2019 г.
Най-малко един загинал и десетки ранени след пожар в японска аниме компания. 18 ...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.