НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:15


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Петър Захариев, НСАПБ: Компенсациите от държавата не се получават от превозвачите, а от потребителя на услугата

Петър Захариев, НСАПБ: Компенсациите от държавата не се получават от превозвачите, а от потребителя на услугата

15 Февруари 2019 | 11:44 | Агенция "Фокус"
София. Държавните пари, които се отпускат на превозвачите като компенсации, облагодетелстват различни групи в обществото. Това каза на пресконференция председателят на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България Петър Захариев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това не са държавни пари, които получават превозвачите“, заяви той и уточни, че тези пари се получават от потребителя на услугата. „Компенсациите са за билети по намалени цени или за безплатни карти. Това са държавни служители, студенти, пенсионери“, посочи Петър Захариев. „Търсим начини да си помогнем сами, държавата да ни помогне. На първо време да се справим с нерегламентираните превози. Те са паразитни превози, отнемат от средствата на превозвача“, коментира той и обърна внимание, че тези превози нямат застраховка, а рискът от инцидент е много голям. „Справяйки се с тях, ще дойде допълнително финансиране в превозвачите. Ще се увеличи пътникопотокът“, обяви Петър Захариев.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Магдалена Милтенова, БССИТ: Неоснователни са притесненията, че се опитваме да повлияем на евроизборите

Магдалена Милтенова, БССИТ: Неоснователни са притесненията, че се опитваме да повлияем на евроизборите

15 Февруари 2019 | 11:38 | Агенция "Фокус"
София. Притеснения дали ние се опитваме да повлияем на евроизборите са неоснователни. Срокът, който сме си дали е юни, а не май, когато са изборите. Това каза на пресконференция председателят на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта Магдалена Милтенова в отговор на въпрос дали е възможно браншът да протестира на евроизборите, ако сроковете, дадени на срещата с министрите Горанов и Желязков не бъдат спазени, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Зад исканията ни стои само интересът на бранша. Той не е обвързан нито с една политическа партия. Във времето сме го доказали“, заяви тя. „С министрите Желязков и Горанов начертахме пътна карта, по която да се движим. Имаме заявката, че тя ще бъде разписана“, обясни Милтенова. Тя изтъкна, че браншът по никакъв начин не се опитва да влияе на политиката. „На срещата с министрите Владислав Горанов и Росен Желязков беше решено да бъде създадена работна група с представители на бранша“, съобщи Магдалена Милтенова и допълни, че днес ще бъдат изпратени имената на експертите, които да участват в работната група. „Надяваме се в началото на следващата седмица да имаме заповед на министъра на транспорта за работната група“, коментира Милтенова. „Очакваме работната група да не работи инцидентно, по конкретни казуси, а и в бъдеще. Когато имаме преки проблеми, които да бъдат решени, да имаме комуникация с държавния апарат“, каза още тя.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Магдалена Милтенова, БССИТ: Постигнахме съгласие министерствата на транспорта и на финансите да започнат работа за справяне с нерегламентираните превози

Магдалена Милтенова, БССИТ: Постигнахме съгласие министерствата на транспорта и на финансите да започнат работа за справяне с нерегламентираните превози

15 Февруари 2019 | 11:18 | Агенция "Фокус"
София. Много е важно, че в разговорите с министрите Владислав Горанов и Росен Желязков постигнахме съгласие, че двете министерства започват активна работа за справяне с проблема с нерегламентираните превози. Това каза на пресконференция председателят на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта Магдалена Милтенова за вчерашната среща на бранша с министрите на транспорта и на финансите, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Министрите Росен Желязков и Владислав Горанов смятат, че имат необходимата воля и ресурс за справяне с проблема, без да утежняваме съдебната система“, коментира тя. „На срещата с министрите Росен Желязков и Владислав Горанов фиксирахме срок за промяна на Закона за автомобилните превози. Законът трябва да бъде променен, текстовете са остарели“, посочи Магдалена Милтенова. „Срокът, който сме си дали с министрите Владислав Горанов и Росен Желязков е до юни тази година“, уточни тя. „Има необходимост да бъде дадена точна дефиниция обществения превоз на пътници. За да намери държавата начин да се справи с нерегламентираните превози“, обърна внимание Милтенова. „Този срок беше предложен от министрите и сметнахме, че е удачен“, коментира тя. Магдалена Милтенова каза още, че срокът за промяна на Наредбата за субсидиите и компенсациите е 2 месеца, като Постановление 66 също трябва да бъде променено, защото е много остаряло.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Лидерът на Движение 5 звезди Луиджи ди Майо е готов за преговори с ДП на Матео Ренци. 23 август 2019 г.
Лидерът на Движение 5 звезди Луиджи ди Майо е готов за преговори с ДП на Матео Р...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.