НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Шумен: Представителят на държавата в заседанието на Асоциацията по ВиК отхвърли всички предвидени в дневния ред точки

Шумен: Представителят на държавата в заседанието на Асоциацията по ВиК отхвърли всички предвидени в дневния ред точки

13 Февруари 2019 | 18:44 | Агенция "Фокус"
Шумен. По трите точки от дневния ред на извънредното Общо събрание на Асоциацията по ВиК в област Шумен представящият позицията на държавата гласува с „не“, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Шумен. При гласуването на доклада от временната работна група, изготвила анализ и предложение за промени на договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги, присъстващите представители на седем от десетте общини в региона гласуваха със „за“, докато областният управител проф. Стефан Желев обяви, че мандадът, който е получил от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) в качеството си на председател на асоциацията да представи позицията на държавата е за неприемане на доклада. Аргументите на министерството са непълнота на предоставените материали от дневния ред, в това число подкрепяща становището на работната група документация относно изготвения анализ по договора между асоциация и Вик, както и на изпълнението на инвестиционната програма към него.
Проф. Желев обясни, че даденият му мандат не съвпада с личното му решение. „Общините са съгласни с анализа, а моята позиция е солидарна с мнението на общините“, заяви той. Държавата обаче притежава 35%, с което на практика има блокираща квота. С против, пак според мандата, даден от МРРБ гласува проф. Желев по втора точка от дневния ред - за изпращане на предложение до Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изменение на клаузи по договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги и по трета точка - за изпращане на предложение до КЕВР за изменение на цената за услугата доставяне вода на потребителите. Мотивите на министерството относно искането за намаляване на цената на водата, са непредоставена, подкрепяща материалите от точка трета документация, представляваща обосновани доказателства, налагащи изготвяне на проект на предложение за намаляване на цената на услугата доставяне на вода. Областният управител Стефан Желев заяви, че въпреки всичко ще изпрати докладът, заедно с протокола от заседанието и позицията на кметовете на 10-те общини в региона, до МРРБ.
Ивелина ИВАНОВАОтвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. Мюнхенска конференция по сигурността. 16 февруари 2019 година
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. Мюнхенска конференция по сигурността. 16 февру...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.