НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в Шумен: Президентът Румен Радев е говорител на опозицията

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в Шумен: Президентът Румен Радев е говорител на опозицията

11 Февруари 2019 | 20:10 | Агенция "Фокус"
Шумен. Президентът Румен Радев обслужва интересите на опозицията и се е превърнал в техен говорител. По темата с Венецуела той зае позиция, която не кореспондира с тази на развитите демокрации и нашите партньори от ЕС и САЩ. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред над 400 членове и симпатизанти на ГЕРБ-Шумен, съобщиха от пресцентъра на партията. На събитието, което се проведе в препълнената концертна зала на Общинския младежки дом в Шумен, присъстваха кметът на града и областен координатор на ГЕРБ Любомир Христов, народните представители от ГЕРБ-Шумен Димитър Александров и Румен Генов, областният управител Стефан Желев, както и кметовете на Нови пазар – Ивайло Камаджиев, на Каспичан – Милена Недева и на Никола Козлево – Ешреф Реджеб.
Цветан Цветанов отбеляза, че с наближаването на изборите ще зачестят опитите от страна на БСП за дискредитиране на успешните политики на ГЕРБ, довели до видими резултати. „Нашите политически опоненти трудно могат да приемат сегашната политическа стабилност и икономическо развитие. Затова когато те ни атакуват, ние трябва да им припомним каква беше ситуацията по време на тяхното управление и да я сравним със ситуацията сега. Събираемостта в приходните агенции от 2014 г. се е увеличила с 50%, което в парично изражение е 14 млрд. лв. повече пари в бюджета. Въз основа на тези добри показатели се очаква догодина доходите да се повишат с още 10%. БВП от 2014 г. се е увеличил с 36% и сега е 116 млрд. лв., а от 11,5% безработица през 2014 г. – днес е около 5% и дори очакваме да падне“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.
По думите на Цветанов при една победа на ГЕРБ на предстоящите европейски избори партията ще продължи да защитава националния интерес на България в Европа и нашият глас ще се чува ясно. „Силата на ГЕРБ е, че всички ние сме голям екип и заставаме с лицата си пред хората и работим открито в техен интерес. Много ми се иска резултатите от европейските избори да съответстват на всичко, което сме свършили до този момент – а то е много“, изтъкна той. По думите му всички общини, в които управлява ГЕРБ, има видими резултати. „Вие имате всички основания да бъдете с високо вдигната глава. Говорете непрекъснато с хората, обяснявайте им какво сте направили и какво предстои да се случи както във вашето населено място, така и в цялата държава“, призова кметовете Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че образованието е основният приоритет на правителството, защото от една страна така ще бъдат удовлетворени нуждите на пазара на труда, а от друга ще допринесе за по-успешна интеграция на някои групи в обществото. „За 2018 и 2019 г. 500 български училища се модернизират, като отпуснатите средства по ОП „Региони в растеж“ за образователна инфраструктура са над 700 млн. лв. Също така сме поели ангажимент до края на мандата учителските заплати да бъдат увеличени двойно, като така искаме да мотивираме повече млади хора да изберат учителската професия“, посочи още Цветанов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Благодаря на кмета на община Шумен-Любомир Христов, че създаде добър и работещ екип

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Благодаря на кмета на община Шумен-Любомир Христов, че създаде добър и работещ екип

11 Февруари 2019 | 18:49 | Агенция "Фокус"
Шумен. „Благодаря на Любомир Христов, че създаде добър и работещ кметски екип, резултатите- стъпка по стъпка, се виждат и това дава възможност за повече инвестиции и работни места в община Шумен“, заяви пред журналисти Цветан Цветанов, председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията, предаде репортер на Радио „Фокус“- Шумен. „Влизайки в Шумен, на всеки прави впечатление, това, което е направено в мандата на Любомир Христов. Изграждането на спортната зала „Арена Шумен“ беше част от ангажимента му, когато се кандидатира за кмет. Държавата изпълни своя ангажимент, отделяйки средства целево и Любомир Христов направи нещо, което трябва да бъде оценено от гражданите. Сега най-големият акцент в работата му е проблемът с водата. Знаем какви са усилията, които се полагат от местната власт и от страна на държавата.Убеден съм, че това което десетилетия не е било решено, сега ще можем да го решим. Затова и залагаме на постигната стабилност, която да продължи и занапред“, каза Цветанов. Като друг сериозен проблем той посочи, недостига на квалифицирана работна ръка. Цветанов отчете и сериозните политиките, които правителството на ГЕРБ изпълнява по отношение на образованието, за да отговори както на очакванията на бизнеса, така и на хората за добра професионална реализация. От своя страна кметът на Шумен изтъкна, че неговият екип е изпълнил 95% от обещанията, заложени в предизборната му програма. Във връзка с предстоящите местни избори, Цветанов обясни, че след приключването на евроизборите, през юни ще бъде направен цялостен анализ, който ще послужи при номинациите, свързани с кандидати за общински съветници и кметове. „Това ще даде възможност да се види каква е била ангажираността на всеки от кандидатите, за да имаме бъдещата добра формула и да издигнем подходящите, знаещите и можещите, ползващите се с голяма обществена подкрепа“, каза Цветанов.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на партията в Шумен

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на партията в Шумен

11 Февруари 2019 | 07:11 | Агенция "Фокус"
Шумен. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети град Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Там той ще се срещне с членове и симпатизанти на партията. Срещата ще се проведе от 18.30 часа в Концертна зала на Общински младежки дом – Шумен, намиращ се на ул. "Съединение" № 105.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на партията в Шумен на 11 февруари

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на партията в Шумен на 11 февруари

10 Февруари 2019 | 16:50 | Агенция "Фокус"
Шумен. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети град Шумен на 11 февруари 2019 г. (понеделник). Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Там той ще се срещне с членове и симпатизанти на партията. Срещата ще се проведе от 18.30 часа в Концертна зала на Общински младежки дом – Шумен, намиращ се на ул. "Съединение" № 105.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
ПАСЕ прие резолюция за връщане на Русия в организацията. 25 юни 2019 г.
ПАСЕ прие резолюция за връщане на Русия в организацията. 25 юни 2019 г.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.