НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:48


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Kathimerini: Гръцки фермери сложиха край на пътните блокади, засега

Kathimerini: Гръцки фермери сложиха край на пътните блокади, засега

16 Февруари 2019 | 20:52 | Агенция "Фокус"
Атина. Фермерите сложиха край на тяхната блокада на гръцките магистрали, въпреки че преговорите с представителите на правителството не допринесоха за компромис, съобщава гръцкото издание Kathimerini.
Земеделските производители са направили 23 пътни блокади в цялата страна за три седмици, изисквайки данъчни облекчения и по-ниски производствени разходи.
Синдикалната съюз, представляваща фермерите, определи правителството като „враждебно“.
Той обяви планове за събиране на 1 март пред сградата на съда в Лариса, централна Гърция, където се провежда процес срещу група фермери, но също така и за митинг на 17 март в същия град.

Превод и редакция: Калоян Пенков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Kathimerini: Гръцките фермери подновяват пътните блокади

Kathimerini: Гръцките фермери подновяват пътните блокади

16 Февруари 2019 | 08:24 | Агенция "Фокус"
Атина. Гръцките фермери подновяват пътните блокади, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.
Очаква се земеделските производители, които през последните три седмици блокират националните магистрали, настоявайки за данъчни облекчения и по-ниски производствени разходи, да започнат да възстановяват протестните си действия от събота, след като по време на разговорите с правителствени служители не успяха да постигнат компромис.
В коментар на гръцката информационна агенция ANA-MPA в петък лидерът на съюза, който представлява фермерите в Лариса, централна Гърция, описа правителството като "враждебно".
"Правителството е враждебно настроено към земеделските производители, докато помага на корабособствениците, търговците и банкерите", каза Ризос Марудас за ANA-MPA. Ръководителят на съюза заяви, че нови действия са планирани за следващия месец, след като земеделските стопани се прегрупират и обсъдят тактика.
През последните седмици земеделските производители организираха 23 блокади на ключови кръстовища на национални магистрали, главно в централна Гърция, принуждавайки правителството за отстъпки. Въпреки това, разговорите с правителствените представители не успяха да постигнат напредък.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Kathimerini: Протестиращите гръцки фермери настояват за среща с вицепремиера Янис Драгасакис

Kathimerini: Протестиращите гръцки фермери настояват за среща с вицепремиера Янис Драгасакис

12 Февруари 2019 | 05:48 | Агенция "Фокус"
Атина. Протестиращите гръцки фермери настояват за среща с вицепремиера Янис Драгасакис, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.
Министерството на селското стопанство и развитието съобщи в понеделник вечерта, че поддържа отворени линии за комуникация с профсъюзите, представляващи фермерите в Никeя, централна Гърция, които се срещнаха, за да обсъдят дали да засилят протестните си действия.
През последните две седмици земеделските производители са организирали 23 блокади на различни места в Гърция, изисквайки данъчни облекчения и по-ниски производствени разходи.
След среща в неделя синдикалистите бяха отправили призив за диалог към правителството, заявявайки, че очакват отговор до 19:00. в понеделник.
Въпреки това, членовете на националния протестен щаб заявиха в понеделник, че са в контакт с министъра на земеделието Ставрос Араховитис и очакват той да ги информира кои членове на правителството ще участват в срещата, която са поискали.
Земеделските производители отхвърлиха среща, която ще включва само ръководството на Министерството на земеделието и развитието, настоявайки за участие на други министри, включително вицепремиера Янис Драгасакис.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Thestival.gr:  Гръцките фермери дадоха отсрочка до понеделник след обяд на правителството

Thestival.gr: Гръцките фермери дадоха отсрочка до понеделник след обяд на правителството

10 Февруари 2019 | 15:54 | Агенция "Фокус"
Лариса. Гръцките фермери от блокадата при Никея в района на Лариса дадоха отсрочка до понеделник след обяд на правителството, пише солунското електронно издание Thestival.
Това решение бе взето на срещата на обяд, която e приключила бързо. Фермерите са решили, че ако не бъде насрочена среща с правителството до понеделник след обяд, ще има нова мобилизация, като те отново ще „разделят“ Гърция на две, както направиха в събота, при тунелите в района на Темпи.
В случай, че няма насрочена среща с тях, те ще се съберат във вторник следобед в центъра на Платикампос в района на Лариса.
Земеделските производители дори не изключват да отидат в Атина със своите трактори, но също така си запазват правото да предприемат изненадващи ходове.

Превод и редакция: Юлиян МарковОтвори в нов прозорец
прочети затвори

МВнР: В Солун е насрочен митинг против Договора от Преспа, към който могат да се включат и фермери от Серес и Килкис

МВнР: В Солун е насрочен митинг против Договора от Преспа, към който могат да се включат и фермери от Серес и Килкис

10 Февруари 2019 | 07:42 | Агенция "Фокус"
София. За днес в Солун е насрочен митинг против Договора от Преспа, към който могат да се включат и фермери от Серес и Килкис. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.
По информация на българското посолство в Гърция земеделските производители в страната продължават стачната си готовност.
Възможно е и някои земеделци в Серската област без предупреждение да блокират пътища.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
ПАСЕ прие резолюция за връщане на Русия в организацията. 25 юни 2019 г.
ПАСЕ прие резолюция за връщане на Русия в организацията. 25 юни 2019 г.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.