НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:38


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Елена Михова, ОИЦ - Благоевград: Безработните родители трябва да започнат работа в рамките на 4 месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете

Елена Михова, ОИЦ - Благоевград: Безработните родители трябва да започнат работа в рамките на 4 месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете

22 Януари 2019 | 12:05 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Безработните родители трябва да започнат работа в рамките на 4 месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин Елена Михова от Областен информационен център - Благоевград. По думите ѝ право да подават заявления за обявения нов прием по проекта имат родители на деца от 0 до 12 години. „Могат да се възползват родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, незаписани в детска ясла/градина, които имат осигурено работно място по трудово/служебно правоотношение или самонаети лица, които към момента полагат грижа за децата си и не са се върнали на работа. Многодетни родители на деца до 12-годишна възраст, които са се върнали на работните си места и децата посещават детски ясли/градини, както и училище. За целите на процедурата, многодетни родители са тези, които имат три или повече деца на възраст до 12 г. Безработни лица, регистрирани в бюрото по труда, които са родители на деца до 5-годишна възраст, незаписани в детска ясла/градина, или многодетни родители на деца до 12-годишна възраст, посещаващи детски ясли/градини, както и училище“, каза Михова.
Агенцията по заетостта обръща внимание, че тези родители, които дългосрочно ползват отпуск или отсъстват от работа поради отглеждане на деца от 0 до 5 години и имат осигурено работно място, не следва да са се върнали на работа до получаване на одобрение за включване в проекта. Безработните родители трябва да започнат работа в рамките на 4 (четири) месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете.
За област Благоевград, по време на първите два приема по проекта са подадени 145 заявления от страна на родители. 62 родители са одобрени. Сключените договори за длъжност „Детегледач“ са 61.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.