НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:52


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Цветомир Паунов, ГЕРБ-София: Партията няма нужда от промяна – тя дойде със създаването на ГЕРБ през 2006 година

Цветомир Паунов, ГЕРБ-София: Партията няма нужда от промяна – тя дойде със създаването на ГЕРБ през 2006 година

21 Януари 2019 | 10:51 | Агенция "Фокус"
София. ГЕРБ няма нужда от промяна – тя настъпи още през 2006 година след желанието на гражданите за промяна и инициативата на Бойко Борисов за възникване на ГЕРБ. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Цветомир Паунов, административен секретар и областен координатор на ГЕРБ-София. Според него тогавашната липса на визия за управление на страната, както и нуждата от личност, която да бъде силен и авторитетен лидер, са привлекли доверието на гражданите в ГЕРБ и то остава високо и до днес. Най-важните изводи от Националната предизборна среща са в две основни посоки – организационно състояние на партията и обществените процеси у нас и в международен план, обясни Паунов. „Структурите на ГЕРБ имат своя активен и последователен организационен живот и това се показа от анализа, който председателя на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов направи и за членската маса, и за представянето на ГЕРБ на избори, а също и организационния живот, който партията показа на проведените частични избори през 2018 година. Втората тенденция – фалшивите новини, пошлостта – доведе до едно малко по-немощно състояние на българското общество. Като че ли загубихме сетивата си да гледаме критично към проблемите и да търсим различните гледни точки“, коментира Цветомир Паунов. Според него дори ГЕРБ се е повлияла от тези настроения в обществото, потискайки силите си за противопоставяне на негативизма и забравяйки, че промените от 2006 година до сега са резултат от усилията им от местно до национално ниво. Правилният начин за справяне със ситуацията е от този момент ГЕРБ отново да предизвика и активно да участва в дебати, както и анализи на обществената ситуация у нас.

Виктория МЕСРОБОВИЧ-КУВЕНДЖИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветомир Паунов, ГЕРБ-София: Цел на ГЕРБ е противопоставяне на фалшивата среда, създадена от опонентите на партията

Цветомир Паунов, ГЕРБ-София: Цел на ГЕРБ е противопоставяне на фалшивата среда, създадена от опонентите на партията

21 Януари 2019 | 09:45 | Агенция "Фокус"
София. Цел на ГЕРБ е противопоставяне на фалшивата среда, създадена от опонентите на партията. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Цветомир Паунов, административен секретар и областен координатор на ГЕРБ-София. По думите му в такава среда няма как да се води смислен и пълноценен дебат, като участниците в него провокират и твърдят, че правителството е с най-нисък вот на доверие в историята. Паунов поясни, че затвърждаването на ГЕРБ като първа политическа сила ще гарантира необратимостта на модернизационните процеси, както и на тенденциите, заливащи Европа. „Според мен именно с обяснение, дебат и постоянно анализиране на проблемите бихме могли да обясним и докажем тезите и правотата си. Най-важното е да не забравяме – сякаш много бързо приехме всичко за даденост – и градската среда, в която живеем, и това, че трябва да влагаме усилие в образование, а не трябва да влагаме излишно творчество във всяко едно наше действие. Това е от изключително значение за промяна на манталитета на хората“, обясни Цветомир Паунов. Той коментира още, че обществото има нужда от повече доверие и усещане за справедливост. ГЕРБ многократно е доказала, че работи в полза на гражданите, добави той и даде пример с борбата в миграцията, външните политики на премиерът Бойко Борисов и последователната политика, която той води за стабилност на Балканите.
Виктория МЕСРОБОВИЧ-КУВЕНДЖИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Цената за бойния изтребител F-16 ще намалява по време на преговорните процеси със САЩ

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Цената за бойния изтребител F-16 ще намалява по време на преговорните процеси със САЩ

21 Януари 2019 | 09:02 | Агенция "Фокус"
София. Цената за бойния изтребител F-16 ще намалява по време на преговорните процеси със САЩ. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ. „Всяка една държава членка на НАТО винаги е взимала политическо решение за модернизация и купуване на нови изтребители. Това, което е важно да се каже, има процедура, която е стартирана, за да се направи правилният избор“, посочи той. „Към настоящия момент към тази процедура имаше много неясноти, които съм убеден, че ще бъдат изчистени и това, което в момента е дадено като прогнозна цена, може да бъде намалена“, коментира Цветанов. „Ние заложихме на F-16, защото това е най-доброто, от всички страни членки на ЕС има 10 държави, които са закупили F-16, и 4 държави членки, който са закупили „Грипен“, за които президентът толкова много прокламираше и агитираше през цялото време, дори в служебния кабинет беше взето едно решение на тъмно, непрозрачно“, заяви той. „8 дни преди полагането на клетва на новия министър-председател, новия кабинет и новото събрание, той взе едно решение, с което искаше да задължи всички останали“, подчерта зам.-председателят на ПП ГЕРБ. По думите му наши съседи като Гърция и Турция също са избрали за своята армия F-16. „Ние ставаме част от интегриран подход в НАТО за изграждането и подобряване на оперативните способности, за да може да реагираме адекватно, да защитим националната си сигурност“, изтъкна той. „Единственото, което е ясно, че цената ще намалява в преговорните процеси със САЩ, и единственото, което е ясно, че няма скрити разходи, които да бъдат направени в последствие“, изтъкна той, като обясни, че в другите предложения особено при „Грипен“ има такава вероятност.Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ за евроизборите: Започваме със стартова позиция от 6 евродепутати и съм убеден, че имаме потенциал за 7

Цветан Цветанов, ГЕРБ за евроизборите: Започваме със стартова позиция от 6 евродепутати и съм убеден, че имаме потенциал за 7

21 Януари 2019 | 08:49 | Агенция "Фокус"
София. Започваме със стартова позиция от 6 евродепутати и съм убеден, че имаме потенциал за 7. Това каза зам.-председателя на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ. „Започваме със стартова позиция 6 и съм убеден, че при добро стечение на обстоятелствата и достатъчно добра организация, която можем да направим, имаме потенциал за 7 евродепутати“, коментира Цветанов и допълни, че евроизборите ще са в третия почивен ден от серията – 24, 25, 26 май.
На въпрос заложили ли са нещо този път с премира Бойко Борисов, Цветанов заяви: „Ние винаги си имаме залог, всяка една победа за мен увеличава колекцията от часовниците. Това стана традиция, имам около 10-11 часовника“. Относно коментар на водещия, че му липсва само един часовник от победа на миналите президентски избори, Цветанов коментира: „Тази загуба беше полезна за ПП ГЕРБ, тя ни даде мотивацията да покажем какво сме направили за всички тези години и алтернатива към тогавашния момент няма“. На въпрос загубата на часовник, ако сега се случи, ще бъде загуба за него или партията, Цветан Цветанов поясни, че би била загуба за държавата.
На въпрос ако ГЕРБ имат по-малко от 6 евродепутати, ще има ли предсрочни избори, зам.-председателят на партията заяви: „Не смятам да имаме по-малко. Ние сме единствената проевропейска партия, която защитава и отстоява ценностите, които дават сила на обединена Европа. Не е нормално в платформата ти за предстоящите европейски избори да сложиш акцент на това, което те различава от европейските социалисти, както направиха БСП“. Цветанов допълни, че ГЕРБ ще представи платформата и листата на евродепутатите около 16-17 март. „От днес започват номинационните събрания, които трябва да приключат до 20 февруари“, поясни той. Цветанов заяви, че водач на листата не е обсъждан. Той подчерта приноса на Мария Габриел като евродепутат и еврокомисар.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Еврокомисар Мария Габриел: Думите на Бойко Борисов към ГЕРБ бяха градивна критика

Еврокомисар Мария Габриел: Думите на Бойко Борисов към ГЕРБ бяха градивна критика

21 Януари 2019 | 08:40 | Агенция "Фокус"
София. Посланията от вчерашната среща на ГЕРБ бяха много ясни – мобилизация, да останем скромни за постигнатото, но ако искаме да изпълваме със съдържание това, което целим – проевропейска развиваща се стабилна България, то това трябва да е придружено с конкретни действия. Това каза еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия.
Тя разтълкува и думите на премиера Бойко Борисов „Ако не ви светне червената лампа, аз ще ви светна синя”. „Несъмнено ГЕРБ е синята партия в България и аз по-скоро го свързвам със символа на това. Освен това „синьото” е партията за проевропейско развитие на България. Всички европейски символи са сини. В него има и посланието за твърдост, така че мисля, че беше много трезва преценката. Това беше градивна критика, която да позволи по-силна мобилизация”, каза Мария Габриел.
Тя припомни, че от днес в структурите на ГЕРБ стартира процеса за номинация за евродепутати. „Те ще направят своите номинации. Те също имат много ясна визия за това какви евродепутати искат. Ще има и нови лица, за да може има експертиза, талантът да излезе напред. След това ще се произнесе Изпълнителната комисия. Няма как да не подчертаем колко е важно този отбор да бъде със знаещи и можещи хора, така както досегашният отбор на ГЕРБ в ЕП”, обясни еврокомисарят.
„Посланието, което изведе напред е, че когато говорим за европейски избори, става въпрос за всички нива на активност, защото една от силните страни на ГЕРБ е, че говори за България с един глас в трите европейски институции. Когато в ЕК, Съвета на министрите, ЕП по една и съща тема говориш едно и също и отстояваш, колкото и тя да се различава от позицията на други големи, имаш шанс да защитиш спецификата и да се вземе решение, което е по-адекватно спрямо хората, които са в твоята страна. Това не бива да се пропуска и това означава активност във всеки един момент, по всяка една тема на всички нива”, обясни Мария Габриел.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Членството и участието в ГЕРБ е отговорност, а не привилегия

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Членството и участието в ГЕРБ е отговорност, а не привилегия

21 Януари 2019 | 08:33 | Агенция "Фокус"
София. И аз, и премиерът Бойко Борисов сме доволни от работата на колегите в партията. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ. „Пълна мобилизация, пълна мобилизация. Всеки ден да се прави равносметка, за това което се случва по места и това, че не трябва да бъдат правени компромиси в никакъв аспект, който руши доверието на партията и не води до обществен интерес“, коментира Цветанов. „Аз смятам, че както министър-председателят, така и аз като председател на Националния изборен щаб сме доволни от работата на колегите, но винаги трябва да има подобни срещи, на които да се предпазваме от подобни явления, които биха могли да възникнат. ГЕРБ има много случаи през годините, в които сме правили обновление, както на народните представители, така и на общинските и областните работници по места“, обясни той. Относно изказването на премиера Бойко Борисов по време на Националната конференция на партията, че се усеща изхабяване, той отговори: „Той каза изхабяване, затова се прави определено обновление във всички нива на държавното управление - изпълнителна, законодателна и местна власт“, посочи той. „Там където има сигнали и индикации за някакви нередни неща се реагира много бързо, адекватно. Смятам, че за това ГЕРБ има тази обществена подкрепа“. Цветанов обясни, че в момента, в който има скандал или някакво съмнение за нередности, няма никакво покровителствено от ръководството на партията.
Относно бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов и обвиненията му за изнудване, той каза: „Споделял съм, че не това е добрият авторитет в областта, и може би в тогавашния момент сме допуснали грешка с включването му в листата на партията“.
„Членството и участието в ГЕРБ е отговорност, а не привилегия. За това винаги се старая максимално в страната да призовавам хората и нашите структури по места да бъдат активни“, изтъкна зам.-председателят на партията.Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ стяга редиците за изборите, лидерът Бойко Борисов разкритикува съпротивителната сила на партията (ОБЗОР)

ГЕРБ стяга редиците за изборите, лидерът Бойко Борисов разкритикува съпротивителната сила на партията (ОБЗОР)

21 Януари 2019 | 01:41 | Агенция "Фокус"
София. На Национална предизборна среща в НДК ГЕРБ събра политическия си елит. Партията започва подготовката за предстоящите европейски избори през май, както и за местните избори. Националният предизборен щаб на ГЕРБ вече утвърди указанията за сформиране на предизборните щабове за предстоящите избори. Започват и общински събрания, на които в срок до 20 февруари трябва да бъдат номинирани кандидатите за евродепутати от ГЕРБ. На европейските избори българите ще изберат 17 депутати, които да влязат в Европейския парламент. В момента ГЕРБ има шестима евродепутати. До 30 юни всяка структура на ГЕРБ трябва да предложи кандидати за общински съветници. От ГЕРБ обявиха, че кметове и общински съветници ще се издигат след анализ на постигнатите резултати във всяка община. В цялата страна общинските съветници на ГЕРБ са 1727, а кметовете са 129. Диалозите под мотото „Европа в нашия дом“ ще започнат на 12 февруари от Великотърновския университет.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува министрите, депутатите и кметовете от партията. Той попита къде е съпротивителната им сила и защо подкрепата за ГЕРБ спада. Според него министрите не доглеждат това, което вкарват в парламента, а депутатите и кметовете не защитават темите си пред обществото. „Да не говорим за случаите, когато министри, кметове и депутати си прехвърляте вина едни на други - кой печели от това?“, коментира Бойко Борисов. Той даде пример с кампанията срещу санирането. „Ако не е вярно, защо си мълчите - защо не се съпротивите“, попита Борисов кметовете. „Ако не си почистите къщичките по места, това ще избие. Дали в суджук или в нещо друго, това ще падне върху партията и върху нас“, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Той обърна внимание, че хората искат справедливост и не обичат елитарни партии, затова ГЕРБ трябва да внимава дали не се е превърнала в нещо такова, а ако не е - да не го допуска. Бойко Борисов припомни, че народът е давал доверие на ГЕРБ избор след избори, но бързо е забравил какво е направила партията. „Всеки един трябва да се замисли, защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха толкова пъти и къде е грешката. Трябва да си я поправим на мига“, заяви Борисов. „Ако има грешка, веднага да се поправи. Излизате казвате - да, мислихме го едно, излезе друго, ще го поправим“, коментира той. Бойко Борисов подчерта, че хората ще дадат по-голямо доверие на ГЕРБ, само ако се вземе поука от слабостите. „Чуйте ме, обичам ви, но не е даденост това. Факт е, че БСП с тези провалени политици, гонени от управлението, ни доближават“, обърна се той към членовете на ГЕРБ. „Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя“, заяви Борисов.
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията е най-добрата организационна структура в България и най-добрата платформа за решаване на проблемите в регионите. „Тази година за нас няма лято, време е за стабилност, която можем да покажем само при отличен резултат на европейските избори“, посочи Цветанов. Той предупреди, че опонентите на ГЕРБ ще бъдат безкомпромисни в представянето на фалшиви новини по време на предстоящите избори, за да манипулират обществото. Цветанов подчерта, че на местните избори ГЕРБ трябва да покаже сила, идентичност и потенциал. Според него партията има реална възможност да спечели местния вот в още 30-40 общини.
Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов заяви, че ГЕРБ тръгва към нова победа на европейските избори със скоростта на F-16. Той изрази твърдата подкрепа на ГЕРБ за бъдещата листа за евродепутати, за ЕНП и кандидатът за председател на ЕК Манфред Вебер. Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова обърна внимание, че популизмът се засилва от всички страни и е придружен с груби манипулации и откровени лъжи. „Трябва да сме честни с гражданите - какво успяхме да направим и какво не и къде сме сбъркали, и как да продължим да променяме градовете, така, че всички да живеят по-добре“, призова Фандъкова.
„По-силни граници и по-силна икономика, благодарение на ГЕРБ и на Бойко Борисов - точно това ЕНП предлага на Европа“, заяви водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер във видеообръщение към ГЕРБ. Той посочи, че ЕНП трябва да върне Европа обратно на хората, да им даде реален глас за бъдещето. „Европа има нужда от лидери като премиера Бойко Борисов, от стабилна и развиваща се България“, обяви българският еврокомисар Мария Габриел. Тя изтъкна, че България на ГЕРБ е активна, говореща с един глас в трите европейски институции, оформяща бъдещето на ЕС.
Биляна ИВАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ стяга редиците за изборите, лидерът Бойко Борисов разкритикува съпротивителната сила на партията (ОБЗОР)

ГЕРБ стяга редиците за изборите, лидерът Бойко Борисов разкритикува съпротивителната сила на партията (ОБЗОР)

20 Януари 2019 | 20:28 | Агенция "Фокус"
София. На Национална предизборна среща в НДК ГЕРБ събра политическия си елит. Партията започва подготовката за предстоящите европейски избори през май, както и за местните избори. Националният предизборен щаб на ГЕРБ вече утвърди указанията за сформиране на предизборните щабове за предстоящите избори. Започват и общински събрания, на които в срок до 20 февруари трябва да бъдат номинирани кандидатите за евродепутати от ГЕРБ. На европейските избори българите ще изберат 17 депутати, които да влязат в Европейския парламент. В момента ГЕРБ има шестима евродепутати. До 30 юни всяка структура на ГЕРБ трябва да предложи кандидати за общински съветници. От ГЕРБ обявиха, че кметове и общински съветници ще се издигат след анализ на постигнатите резултати във всяка община. В цялата страна общинските съветници на ГЕРБ са 1727, а кметовете са 129. Диалозите под мотото „Европа в нашия дом“ ще започнат на 12 февруари от Великотърновския университет.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува министрите, депутатите и кметовете от партията. Той попита къде е съпротивителната им сила и защо подкрепата за ГЕРБ спада. Според него министрите не доглеждат това, което вкарват в парламента, а депутатите и кметовете не защитават темите си пред обществото. „Да не говорим за случаите, когато министри, кметове и депутати си прехвърляте вина едни на други - кой печели от това?“, коментира Бойко Борисов. Той даде пример с кампанията срещу санирането. „Ако не е вярно, защо си мълчите - защо не се съпротивите“, попита Борисов кметовете. „Ако не си почистите къщичките по места, това ще избие. Дали в суджук или в нещо друго, това ще падне върху партията и върху нас“, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Той обърна внимание, че хората искат справедливост и не обичат елитарни партии, затова ГЕРБ трябва да внимава дали не се е превърнала в нещо такова, а ако не е - да не го допуска. Бойко Борисов припомни, че народът е давал доверие на ГЕРБ избор след избори, но бързо е забравил какво е направила партията. „Всеки един трябва да се замисли, защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха толкова пъти и къде е грешката. Трябва да си я поправим на мига“, заяви Борисов. „Ако има грешка, веднага да се поправи. Излизате казвате - да, мислихме го едно, излезе друго, ще го поправим“, коментира той. Бойко Борисов подчерта, че хората ще дадат по-голямо доверие на ГЕРБ, само ако се вземе поука от слабостите. „Чуйте ме, обичам ви, но не е даденост това. Факт е, че БСП с тези провалени политици, гонени от управлението, ни доближават“, обърна се той към членовете на ГЕРБ. „Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя“, заяви Борисов.
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията е най-добрата организационна структура в България и най-добрата платформа за решаване на проблемите в регионите. „Тази година за нас няма лято, време е за стабилност, която можем да покажем само при отличен резултат на европейските избори“, посочи Цветанов. Той предупреди, че опонентите на ГЕРБ ще бъдат безкомпромисни в представянето на фалшиви новини по време на предстоящите избори, за да манипулират обществото. Цветанов подчерта, че на местните избори ГЕРБ трябва да покаже сила, идентичност и потенциал. Според него партията има реална възможност да спечели местния вот в още 30-40 общини.
Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов заяви, че ГЕРБ тръгва към нова победа на европейските избори със скоростта на F-16. Той изрази твърдата подкрепа на ГЕРБ за бъдещата листа за евродепутати, за ЕНП и кандидатът за председател на ЕК Манфред Вебер. Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова обърна внимание, че популизмът се засилва от всички страни и е придружен с груби манипулации и откровени лъжи. „Трябва да сме честни с гражданите - какво успяхме да направим и какво не и къде сме сбъркали, и как да продължим да променяме градовете, така, че всички да живеят по-добре“, призова Фандъкова.
„По-силни граници и по-силна икономика, благодарение на ГЕРБ и на Бойко Борисов - точно това ЕНП предлага на Европа“, заяви водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер във видеообръщение към ГЕРБ. Той посочи, че ЕНП трябва да върне Европа обратно на хората, да им даде реален глас за бъдещето. „Европа има нужда от лидери като премиера Бойко Борисов, от стабилна и развиваща се България“, обяви българският еврокомисар Мария Габриел. Тя изтъкна, че България на ГЕРБ е активна, говореща с един глас в трите европейски институции, оформяща бъдещето на ЕС.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Парламентът ни е дал право да преговаряме за най-доброто и когато приключим, ще кажем при какви условия може да се вземе F-16

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Парламентът ни е дал право да преговаряме за най-доброто и когато приключим, ще кажем при какви условия може да се вземе F-16

20 Януари 2019 | 13:57 | Агенция "Фокус"
София. Парламентът ни е дал право да преговаряме за най-доброто и когато приключат преговорите ще кажем при какви условия може да се вземе най-доброто. Ако не може да се вземем най-доброто, ще вземем каквото можем да си позволим. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в изказването си по време на Националната предизборна среща на ПП ГЕРБ във връзка с преговорите за нов боен самолет, предаде репортер на Агенция „Фокус”. "От събраните приходи, с които сме на излишък, ние харчим толкова, колкото изкарва държавата и в същото време не задлъжняваме повече от това“, подчерта министър-председателят. По думите му преди е имало обвинения, че ГЕРБ е взел дълг и е задлъжнял следващите поколения, но подчерта, че тогава той е бил 27%, а сега е 20%, като външен дълг с бюджетен излишък. „Когато дойде ГЕРБ на власт, ни отпускат всички фондовете и години наред си работят. Всеки, който разбира от европейска политика, знае, че тя се води на много нива, и много често получаваш уязвимост за съвсем друго нещо. Държавите, които дават големите пари в Европа, като Германия, Холандия и Франция, имат своите правила и изисквания“, заяви Борисов, като благодари на военния министър Красимир Каракачанов, който е положил усиля за сделките за въоръжението на България.
„Правилата и начините, по които се управлява Европейският съюз изискват толерантност и внимание и всичко, което го има и на втори план. Водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер знае, че когато искаме да имаме силна подкрепа от всички държави, които членуваме в ЕНП, трябва първо да се проверява даден сигнал и тогава да се реагира“, каза още лидерът на ГЕРБ.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Хората ще ни дадат голямо доверие само ако разберат, че сме си взели поука от наши слабости

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Хората ще ни дадат голямо доверие само ако разберат, че сме си взели поука от наши слабости

20 Януари 2019 | 13:45 | Агенция "Фокус"
София. Хората трябва да ни дадат голямо доверие само ако разберат, че сме си взели поука от наши слабости. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Национална предизборна среща на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Няма значение кой е, пише се на ГЕРБ, всяко петно“, коментира той. „Чуйте ме, обичам ви, но не е даденост това. Факт е, че БСП с тези провалени политици, гонени от управлението, ни доближават“, обърна се той към членовете на ГЕРБ. „Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя“, посочи Борисов.
По повод Брекзит, лидерът на ГЕРБ посочи: „Полагаме огромни усилия да се подготвим за Брекзит. Въобще не съм оптимист. И на Съвета помолих колегите ЕП да изчака с гласуването, първо да мине в британския парламент“. „Трябва да сме готови за всякакъв сценарий, и за визов. Дай Боже, да се вразумят“, каза Борисов. „Това ще бъде тежка катастрофа за Европа“, обяви той.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Искат да ни съборят от власт, а ние искаме да направим живота на хората по-добър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Искат да ни съборят от власт, а ние искаме да направим живота на хората по-добър

20 Януари 2019 | 13:34 | Агенция "Фокус"
София. Искат да ни съборят от власт, те са борят за власт, ние искаме да направим живота на хората по-добър. Това каза министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на Национална предизборна среща на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „На всяка душа, на всеки човек трябва да му помогнем, защото имаме ресурс да му помогнем. Всеки един трябва да се замисли, защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха толкова пъти и къде е грешката. Трябва да си я поправим на мига“, заяви Борисов. „Най-корумпираните хора, говорят за корупция в момента“, изтъкна Борисов. „Само като ги чуете, трябва до след час да имате реакция, защото знам, че сте по презумпция невинни. Ако има грешка, веднага да се поправи. Излизате казвате - да, мислихме го едно, излезе друго, ще го поправим“, поясни той. "Ежедневната връзка с човека, с хората и всички останали. Искат да ни съборят от власт. Те са борят за власт. Ние искаме да направим живота на хората по-добър“, заяви той. „За това инвестициите са в реалната сфера, заводи и икономика. За това вие знаете по регионите са истински живи инвестиции, които докараха до там, че няма работна ръка“, посочи министър-председателят.
"Като се замислите колко неща сме решили, а слизаме на долу, хората искат справедливост", заяви още той.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Къде ни е съпротивителната сила, защо подкрепата ни намалява

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Къде ни е съпротивителната сила, защо подкрепата ни намалява

20 Януари 2019 | 13:28 | Агенция "Фокус"
София. Хората искат справедливост, не обичат елитарни партии и хора. Трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова, ако не сме, да не го допускаме. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Национална предизборна среща на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Търсим, търсим депутати, тук там, накрая гледам винаги Тома Биков. Или ако Цветан Цветанов го изваждам да говори, той и още двама-трима. Да не кажа същото и за министрите. Томислав Дончев, Владислав Горанов и още двама трима има, с които работя ежедневно. Другите трябва да ги търсят, за да излязат и да си защитят темата“, посочи Борисов. „Да не говорим за случаите, когато министри, кметове и депутати си прехвърляте вина едни на други - кой печели от това?“, попита той. „Министрите не доглеждат това, което вкарват в парламента, защото мислят, че ще го поправи. Само че точно там влизаме в гнездото на осите. То трудно се поправя, Цветан Цветанов трябва да полага висш пилотаж, много обича с пилоти да се надговаря, за да ни поправи, когато сме пуснали откровени глупости“, заяви лидерът на ГЕРБ. „Да не говорим за кметовете, направиха ви активна кампания за санирането. Показаха, че 2-3 блока протекли по време на строеж“, посочи Бойко Борисов. „Ако не е вярно, защо си мълчите- защо не се съпротивите“, попита той кметовете на ГЕРБ. „Няма да пусна пари за саниране, докато не видя това. Вие мислите, че всичко е лесно, а то не е“, заяви Борисов. „Къде ни е съпротивителната сила, или първата дама излиза нахейтва ви и трябва да излиза Тома Биков като дежурен и да отговаря“, коментира той. „Задавам си за мен въпроса защо все още сме и първа политическа сила. Защо обаче подкрепата ни намалява?“, каза лидерът на ГЕРБ. „Ще кажете износваме се, безспорно. От първото правителство министри сме само аз и Томислав Дончев, никой друг“, допълни той. „Ако не си почистите къщичките по места, това ще избие. Дали в суджук или в нещо друго, това ще падне върху партията и върху нас“, каза още Борисов.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Народът ни даваше доверие избор след избор - в голямата си част го защитихме

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Народът ни даваше доверие избор след избор - в голямата си част го защитихме

20 Януари 2019 | 13:15 | Агенция "Фокус"
София. Създадохме ГЕРБ, народът ни даваше доверие избор след избор. В голямата си част го защитихме. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Национална предизборна среща на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „В какви условия създадохме ГЕРБ - тогава опонентите ни бяха министри. Народът искаше да се отърве от Тройната коалиция, за това избраха нас“, припомни той. „Направихме доста повече, отколкото една партия може да направи. То беше лесно, защото преди нас не бяха правили нищо“, заяви Бойко Борисов. „Бързо забравиха хората какво сме направили, защото го направихме бързо. И за това бързо забравиха“, коментира лидерът на ГЕРБ. „Не трябва да седнем на мисълта за резултатите, които сме постигнали и здравите структури“, посочи той. „Ако тръгна по градовете, кмет по кмет, няма град без нещо, което не е направено“, каза Борисов. „В същото време сме толкова силни, а ви няма имунитета и съпротивителната сила“, се обърна той към политическия елит на ГЕРБ.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Тази година за нас няма лято - време е за стабилност, която да покажем с отличен резултат на европейските избори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Тази година за нас няма лято - време е за стабилност, която да покажем с отличен резултат на европейските избори

20 Януари 2019 | 12:58 | Агенция "Фокус"
София. Тази година за нас няма лято, за нас е време за стабилност. Можем да я покажем само при отличен резултат на европейските избори. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на Национална предизборна среща на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Да сме втори е резултат, който не трябва да чуваме“, заяви той. „ГЕРБ е единна и силна, защото имаме признат лидер в Европа - Бойко Борисов“, обяви Цветан Цветанов. „Резултатът и успехът са комплексна работа“, обърна внимание той. „ГЕРБ има 96 хил. членове. Само за последното тримесечие имаме процедура за приемане на 1000 нови членове“, посочи Цветанов. „При лидера на БСП Корнелия Нинова няма градивност, а само фалшиви новини и атаки“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ. „Предстои ни тежка битка. Въпросът е искаме ли силна и обединена Европа“, каза още Цветанов.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Изправени сме пред засилващ се популизъм от всички страни, придружен с груби манипулации и откровени лъжи

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Изправени сме пред засилващ се популизъм от всички страни, придружен с груби манипулации и откровени лъжи

20 Януари 2019 | 12:56 | Агенция "Фокус"
София. Изправени сме пред засилващ се популизъм от всички страни, придружен с груби манипулации и откровени лъжи. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова по време на Национална предизборна среща на ПП ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Само след по-малко от 4 месеца ние ще се изправим пред нашите съграждани, за да поискаме отново тяхното доверие на изборите за Европейски парламент, а малко по-късно и на местните избори“, подчерта Фандъкова.
„За мен на изборите през тази година не е важно кой от нас ще бъде евродепутат, кмет или общински съветник, единственият важен въпрос е дали ще покажем на хората, че сме си свършили работата и че правим живота им по-добър и дали можем да ги убедим, че имаме опита, знанията и ясните планове да работим и да продължим да се трудим за тях“, заяви столичният кмет, като подчерта, че управлението на първо място е отговорност пред хората. „Не само за тези, които са гласували за нас, а за всички хора, защото ние трябва да сме честни с тях - какво успяхме да направим и какво не и къде сме сбъркали, както и какво можем по-добре и как да продължим да променяме градовете и страната си, така, че всички да живеят по-добре“, подчерта Фандъкова, като добави, че София се променя с бързи темпове и всеки вижда това. Тя даде за пример метрото, новите екологични автобуси, обновените булеварди, новите детски градини, училищата и т.н. „Всички те не са на ГЕРБ, а те са за хората. Ние работихме много и вложихме огромни усилия, за да постигнем тези резултати“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София.
„Днес ние сме изправени пред много агресивен противник-засилващ се популизъм от всички страни, придружен с груби манипулации и откровени лъжи. Те се повтарят не само от анонимните тролове, те се коментират от представители на политическите партии и дори от политически лидери“, заяви Фандъкова, като подчерта, че това показва безсилие и безидейност. „Когато единственото ти оръжие е чистата лъжа, това означава липса на смелост да застанеш с името и лицето си и да предложиш на хората планове и програми за развитие. За нас в тази кампания е важно да останем в опозиция на популизма, въпреки изкушенията да му се поддадем, да изобличаваме лъжите, за да не допуснем хората да бъдат манипулирани. Не бива да допускаме направеното да бъде игнорирано и един пропуск да се лепи върху стотици обекти и една мантра да обезкуражава всички. Ние можем да кажем къде беше преди 10 години и къде е днес“, подчерта още тя, като посочи, че вярва, че ГЕРБ е отбора, който може да покаже ясен план и да го запълни.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: На местните избори трябва да покажем сила и потенциал, имаме възможност за кметове в още 30-40 общини

Цветан Цветанов, ГЕРБ: На местните избори трябва да покажем сила и потенциал, имаме възможност за кметове в още 30-40 общини

20 Януари 2019 | 12:51 | Агенция "Фокус"
София. На местните избори трябва да покажем сила, идентичност и потенциал. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на Национална предизборна среща на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Имаме реална възможност след местните избори да имаме кметове поне още в 30-40 общини“, заяви той. „ГЕРБ има 1727 общински съветника. Това са хора, които могат да допринесат, за да покажем на хората какво сме направили“, посочи Цветанов. „Убеден съм, че изборите и победата, която ще постигнем на европейските избори, ще ни даде възможност да говорим за местните избори“, каза зам.-председателят на ГЕРБ. „Виждате какъв е сблъсъкът между БСП и ПЕС. Има платформа на БСП с различия от ПЕС. Може ли това да бъде послание към европейските граждани?“, коментира Цветанов. Той обясни, че от 1 до 30 юни всяка структура на ГЕРБ, на база указанията, ще трябва да изготви проектолисти за общински съветници. „Тогава трябва да се направи анализ на всяка структура, община и област, какви са резултатите. Когато обсъждаме номинациите да видим каква е ролята на всеки кмет, народен представител“, изтъкна Цветанов. „Можем да бъдем с високо вдигната глава - всичко, което сме направили, сме го направилиq, водени от обществения интерес“, подчерта той. „Имаме призванието да бъдем част от силна и обединена Европа“, каза Цветан Цветанов. „През май над 500 млн. европейски граждански ще изберат 705 евродепутати, от които 17 са от България“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. „ГЕРБ има своята идентичност, част от най-голямото европейско семейство“, каза още той.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов: ГЕРБ е най-добрата организационна структура и платформа за решаване на проблемите в регионите

Цветан Цветанов: ГЕРБ е най-добрата организационна структура и платформа за решаване на проблемите в регионите

20 Януари 2019 | 12:36 | Агенция "Фокус"
София. ГЕРБ е най-добрата организационна структура като партиен живот в България. Най-добрата платформа за решаване на проблемите в регионите. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на Национална предизборна среща на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Опонентите ни ще бъдат безкомпромисни в представянето на фалшиви новини, да манипулират обществото“, заяви той. „Когато са имали възможност да управляват, не могат да представят видимите резултати, които ГЕРБ представя през последните 10 години“, коментира Цветанов. „Много е важно всеки да разбере възможността и отговорността, която носи, във връзка с предстоящите европейски и местни избори“, се обърна той към политическия актив на ГЕРБ. „Платформата за граждански диалог ще стартира от 12 февруари, от Аулата на Великотърновския университет“, съобщи Цветан Цветанов. „Искаме да покажем, че това е силата на ГЕРБ - когато всички работим заедно, „ръка за ръка“, заяви той. „Трябва да има граждански диалог и за регионална политика. ГЕРБ направи така, че да има свързаност. Какво предлагаха БСП-нима предлагаха магистрали, които изградиха?“, попита Цветанов.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Манфред Вебер, ЕНП: По-силни граници и по-силна икономика, благодарение на ГЕРБ и на Бойко Борисов - точно това ЕНП предлага на Европа

Манфред Вебер, ЕНП: По-силни граници и по-силна икономика, благодарение на ГЕРБ и на Бойко Борисов - точно това ЕНП предлага на Европа

20 Януари 2019 | 12:32 | Агенция "Фокус"
София. По-силни граници и по-силна икономика, благодарение на ГЕРБ и на Бойко Борисов - точно това ЕНП предлага на Европа. Това каза водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер във видеообръщение на Националната предизборна среща на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „2019 е ключова година на избори - и за Европа, и за България. У вас ще се проведат европейски и местни избори. Това е страхотна възможност да покажем, че ние от ЕНП винаги сме близо до хората. Самият аз произхождам от малко селце в Бавария, което наричам свой дом. Но аз съм, освен това, германец и европеец“, коментира Вебер. „И работя в Европа, за да защитавам дома си, да защитавам домовете на всички европейци. За да постигнем това, трябва да върнем Европа обратно на хората. Трябва да дадем на хората реален глас за бъдещето на този континент. Ето това е и целта на европейските избори - да покажем, че ние постигаме конкретните резултати и да представим предложенията си за предстоящите години. И, вие, в България, ни давате добър пример“, посочи той. „По-силни граници и по-силна икономика, благодарение на ГЕРБ и на Бойко Борисов. Точно това ЕНП предлага на Европа. Очаквам с нетърпение да се запозная с бъдещата ви програма и да се срещна с вас, при посещението ми е България като част от европейската ми обиколка“, заяви водещият кандидат на ЕНП.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Димитър Николов, ГЕРБ: Ще застанем изключително твърдо зад бъдещата ни листа за евродепутати - със скоростта на F-16 към нова победа

Димитър Николов, ГЕРБ: Ще застанем изключително твърдо зад бъдещата ни листа за евродепутати - със скоростта на F-16 към нова победа

20 Януари 2019 | 12:26 | Агенция "Фокус"
София. Убеден съм, че ще застанем изключително твърдо и мощно зад бъдещата ни листа за евродепутати, ще подкрепим европейското си семейство в ЕНП и водещия ни кандидат за бъдещ председател на ЕК Манфред Вебер. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов на Национална предизборна среща на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Със скоростта на F-16 към нова победа“, заяви той. „Мандред Вебер ще успее да вдигне стандарта на регионите в Европа и България“, посочи Димитър Николов. „Имаме късмета пред опонентите си, вместо да толерираме фалшиви новини, трябва да показваме на нашите избиратели свършеното“, обясни той. „През изминалите години стотици хиляди училища и детски градини бяха изцяло санирани и оборудвани, голяма част от тях наново изградени. Стотици социални домове за хора в риск бяха санирани“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ. „Стотици и хиляди км канализация, нови водопроводи и пречиствателни станции помогнаха в България екологията да бъде водеща“, каза още Димитър Николов.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Еврокомисарят Мария Габриел: Европа има нужда от лидери като премиера Бойко Борисов, от стабилна и развиваща се България

Еврокомисарят Мария Габриел: Европа има нужда от лидери като премиера Бойко Борисов, от стабилна и развиваща се България

20 Януари 2019 | 12:16 | Агенция "Фокус"
София. Европа има нужда от лидери като премиера Бойко Борисов, от стабилна и развиваща се България, а това се случва с ГЕРБ. Това каза българският еврокомисар Мария Габриел на Национална предизборна среща на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „България на ГЕРБ е активна, говореща с един глас в трите европейски институции, България, оформяща бъдещето на ЕС“, заяви тя. „Европа има нужда от екип, като екипа ни от евродепутати, можещи и знаещи, имащи уважението на своите колеги“, посочи Мария Габриел. „Единни, както всеки път, ще посрещнем изборите за Европейски парламент през май“, подчерта еврокомисарят. „Какво ни различава от другите - имаме опит, който е екипен“, коментира Мария Габриел. „Резултатите от работа на България в ЕК, ЕП, Съвета са красноречиви“, каза още тя.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ПП ГЕРБ ще проведе Национална предизборна среща

ПП ГЕРБ ще проведе Национална предизборна среща

20 Януари 2019 | 07:18 | Агенция "Фокус"
София. ПП ГЕРБ ще проведе Национална предизборна среща. Форумът ще се състои от 12.00 часа в зала 3 на НДК в София. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. В срещата ще вземат участие близо 2000 души, които са народни представители, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства на партията, кметове и представители на Общински съвети, както и министрите от квотата на ГЕРБ.
На Националната предизборна среща ще бъде обявена пълната хронограма на всички събития на ПП ГЕРБ до края на 2019 година. На форума ще бъде представена официално и инициативата за провеждане на серия от граждански диалози в цялата страна под мотото „Европа в нашия дом“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Остават броени дни до срещата на Г-20 в Осака. 26 юни 2019 г.
Остават броени дни до срещата на Г-20 в Осака. 26 юни 2019 г.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.