НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ТАСС: САЩ имат готовност да унищожават ракети преди техния пуск

ТАСС: САЩ имат готовност да унищожават ракети преди техния пуск

17 Януари 2019 | 20:07 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Съединените щати възнамеряват да унищожат, ако е необходимо, ракетите на потенциален противник преди техния пуск, предава TACC.
Такова предупреждение се съдържа в изявление на изпълняващия длъжността министър на отбраната Патрик Шанахан, във връзка с нова стратегия за по-нататъшното развитие на американската система за противоракетна отбрана (ПРО), обявена в четвъртък.
Според него, тази доктрина определя "всеобхватен и ешелониран подход за предотвратяване и отблъскване на вражески ракетни атаки чрез комбиниране на възпиращи, активни и пасивни мерки на противоракетната отбрана, както и на офанзивни операции с цел унищожаване на нападателни ракети преди стартирането им".
Както беше отбелязано, Съединените щати също така възнамеряват да разработят "всеобхватен подход към противоракетната отбрана от опасни държави и регионални ракетни заплахи". Този подход ще осигури създаването на средства за прихващане на вражески ракети "на всички етапи на полета след старта".
Шанахан е добавил, че програмите за разработване и производство на ракети от КНДР и Иран предизвикват сериозна загриженост у Съединените щати. „Докато работим по нов път към мира на Корейския полуостров, ракетите в Северна Корея продължават да предизвикват сериозна загриженост у нас, както и иранските”, каза той.
Шанахан твърди, че американските "конкуренти знаят, че сегашният отбранителен потенциал (на САЩ) е ефективен по много начини". "Разочаровани от нашите средства за защита, те агресивно търсят нови технологии, за да заобиколят модерните системи", заяви изпълняващият длъжността министър на отбраната. “Тези нови технологии водят до нови заплахи и тези заплахи са по-трудни за проследяване и елиминиране ". Обръщайки се към "американските конкуренти", той каза: "Виждаме какво правите и предприемаме ответни действия."

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Остават броени дни до срещата на Г-20 в Осака. 26 юни 2019 г.
Остават броени дни до срещата на Г-20 в Осака. 26 юни 2019 г.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.