НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:06


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стара Загора: Водачът на автомобила, участвал в гонка с полицията, остава в ареста

Стара Загора: Водачът на автомобила, участвал в гонка с полицията, остава в ареста

18 Януари 2019 | 16:43 | Агенция "Фокус"
Казанлък. По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.С., на 29 г., за хулиганство, управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и неизпълнение на полицейско разпореждане. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. На В.С. е предявено обвинение за това, че на 17 януари 2019 г., в гр. Стара Загора и в с. Калояновец, при управление на лек автомобил марка „Пежо 307“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – не спрял на подаден звуков и светлинен сигнал като осуетил извършването на полицейска проверка от двама полицейски служители от ОД на МВР-Стара Загора и блъснал управлявания от тях патрулен лек автомобил, марка „Опел Астра“, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл. 325, ал.3, вр. ал.2, вр. ал.1 от НК.
На 17 януари 2019 г. в гр. Стара Загора, по ул. „Генерал Гурко“, противозаконно пречил на орган на властта - двама полицейски служители при ОД на МВР - Стара Загора, да изпълнят задълженията си - да му извършат проверка на водач на МПС, като не спрял за проверка при подаден светлинен и звуков сигнал от автопатрулен екип на 1 РУ на МВР -Стара Загора - престъпление по чл. 270, ал.1 от НК.
На 17 януари 2019 г. на път ІV-66622 / с. Ръжена, общ. Казанлък- с. Ягода, общ. Мъглиж/, в землището на с. Ягода, общ. Мъглиж, но 200 м източно от жп прелез, в посока запад – изток, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Пежо 307“, след употреба на наркотични вещества- метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство - престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.
По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.
Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им, спрямо когото са повдигнати три обвинения за умишлени престъпления, т.е. реалната опасност да се укрие е налице.
Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Трима мъже са задържани след 360-километрова гонка с полицията (ОБЗОР)

Трима мъже са задържани след 360-километрова гонка с полицията (ОБЗОР)

17 Януари 2019 | 19:23 | Агенция "Фокус"
София. Трима мъже са задържани след 360-километрова гонка с полицията. Около 2.35 часа на 17 януари на улица в Стара Загора патрулен екип е предприел проверка на автомобил, пътниците в който предизвикали съмнения с поведението си. Въпреки звуковите и светлинни сигнали към водача, той ускорил и направил опит да изблъска служебната кола от пътя, нанасяйки ѝ материални щети. Последвало е преследване на територията на областите Стара Загора и Пловдив, като през цялото време колата-беглец е била под полицейско наблюдение от екипи на двете областни дирекции. С цел принудителното спиране на автомобила била поставена лента с шипове на пътното платно в участъка между старозагорските села Ръжена и Ягода. След преследване в продължение на стотици километри колата е спряна, но водачът е успял да избяга. Спътниците му – на 23 и на 32 години, са задържани. Малко по-късно през деня след издирване е задържан и 29-годишният шофьор. В хода на преследването не се е наложило използването на служебно оръжие, няма и пострадали. Продължава работата по изясняването на случая, в това число и за установяване на причините за бягството. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов посочи, че само един от задържаните е криминално проявен.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Задържан е водачът на автомобила, участвал в гонката тази нощ

Стара Загора: Задържан е водачът на автомобила, участвал в гонката тази нощ

17 Януари 2019 | 10:37 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. След издирване е задържан 29-годишният водач на автомобила, участвал в гонката тази нощ. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Kъм 2.35 часа, на улица в Стара Загора патрулен екип предприел проверка на автомобил, пътниците в който предизвикали съмнения у служителите на реда с поведението си. Въпреки звуковите и светлинни сигнали към водача, той ускорил и направил опит да изблъска служебната кола от пътя, нанасяйки й материални щети. Последвало преследване на територията на областите Стара Загора и Пловдив, като през цялото време колата-беглец е била под полицейско наблюдение от екипи на двете областни дирекции. С цел принудителното спиране на автомобила била поставена лента с шипове на пътното платно в участъка между селата Ръжена и Ягода в Старозагорска област. След като колата била спряна, водачът успял да избяга. Спътниците му - 23 и на 32 години са задържани. В хода на преследването не се е наложило използването на служебно оръжие, няма и пострадали. Работата по изясняването на случая, в това число и установяване на причините за бягството, продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов: Категорично не е използвано оръжие от полицейските органи при гонката в Стара Загора, въпрос на време е водачът да бъде заловен

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов: Категорично не е използвано оръжие от полицейските органи при гонката в Стара Загора, въпрос на време е водачът да бъде заловен

17 Януари 2019 | 09:12 | Агенция "Фокус"
София. Категорично не е използвано оръжие от полицейските органи при гонката в Стара Загора. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов в предаването „Тази сутрин“ по bTV във връзка с около 200-километровата гонка между лек автомобил и патрулна кола тази нощ. „Около 2.35 патрул от ОДМВР-Стара Загора предприел проверка на автомобил, в който е имало лица със съмнително поведение. Автомобилът не се е подчинил на подадения звуков и светлинен сигнал и колегите са го последвали, след като е ускорил. Той е направил опит да ги изблъска от пътя, при което е реализирал леко ПТП с единия от служебните автомобили“, разказа главният секретар. Той уточни, че преследването е продължило на територияята на няколко населени места в областите Стара Загора и Пловдив. „Много патрули са се включили, автомобилът е бил постоянно под полицейско наблюдение. Въпреки многократните опити да го спрат, той не е реагирал по никакъв начин на сигналите за спиране. Тогава те са взели решение да използват устройството за принудително. При задържането водачът на автомобила е скочил от него и е избягал, другите две лица, които са били в него са задържани“, уточни гл. комисар Иванов. „В момента продължава издирването на въпросния шофьор“, допълни той, като отбеляза, че към момента все още не е ясно каква е била причината автомобилът да не се подчини на опитите да бъде спрян. „Само едно от лицата е криминално проявено, известен ни е шофьорът, въпрос на време е колегите ни да го задържат“, заяви гл. комисар Иванов. „Категорично не е използвано оръжие от полицейските органи“, подчерта той, като уточни, че охранител, който се е намирал в близост, е използвал пиратки, когато е видял да тича. Гл. комисар Иванов посочи, че при няма пострадали. По думите му двамата задържани до този момент отказват да дадат показания, но работата с тях предстои.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: На 23 и 32 години са задържаните мъже след гонката тази нощ, преследваният автомобил е ударил патрулка

Стара Загора: На 23 и 32 години са задържаните мъже след гонката тази нощ, преследваният автомобил е ударил патрулка

17 Януари 2019 | 08:30 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Автомобил „ Пежо” е задържан от органите на реда на пътя между Ръжена и Ягода, след като е бил преследван в продължение на стотици километри. Това съобщиха за Радио „Фокус” от Районното управление в Казанлък. В автомобила са пътували трима мъже. Двама са заловени, единият е избягал. Заловените са на 23 години и 32 години. Единият е криминално проявен. Издирва се третият мъж. Полицията спира и проверява автомобилите в района.
Към 2.40 часа тази нощ лек автомобил „ Пежо” не е спрял на стоп палка на екип от КАТ в Стара Загора. С висока скорост автомобилът се отправил към единият от изходите на града и се качил на автомагистрала „Тракия”, където поел в посока Пловдив. Автомобилът е бил последван от полицаите. В преследването се включил и екип на КАТ от Чирпан, който се опитал да спре автомобила, но водачът не се подчинил и на техните сигнали. Преди Пловдив автомобилът - нарушител слязъл от магистралата и поел към Карлово, а след това и в посока Казанлък. Полицията в Казанлък завардила всички входове към града, автомобилът обаче се отклонил към селата Бузовград, Розово, Кънчево и Ръжена. Автомобилът е спрян на пътя между Ръжена и село Ягода. Преследваният автомобил е ударил патрулка, няма пострадали.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Двама души са задържани, а един се издирва след гонка с полицията

Стара Загора: Двама души са задържани, а един се издирва след гонка с полицията

17 Януари 2019 | 08:24 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Двама души са задържани, а един се издирва след гонка с полицията. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на МВР . В 2.40 ч. тази нощ на територията на Старозагорска област полицейски патрул подава сигнал за проверка към автомобил марка „Пежо“. Автомобилът отказва да спре, вследствие на което е последвало преследване. Колата е спряна между селата Ръжена и Ягода.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруари 2019 г.
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруа...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.