НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:58


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Цветан Цветанов, ГЕРБ: За две години президентът не намери време да отдели политически ресурс и да търси диалог, както го правeха предишните президенти

Цветан Цветанов, ГЕРБ: За две години президентът не намери време да отдели политически ресурс и да търси диалог, както го правeха предишните президенти

13 Януари 2019 | 12:42 | Агенция "Фокус"
София. За две години президентът не намери време да отдели политически ресурс и да търси диалог, както го правeха предишните президенти. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в „Неделя 150“ по БНР.
Цветанов изтъкна, че президентът Радев не е присъствал в парламента, откакто е положил клетва. „Обратно премиерът Борисов намира време, когато има актуални теми, които са зададени към него“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.
„Ако проследите внимателно престоя на Румен Радев в президентството ще видите, че всички конфликти и реплики, които има в публичното пространство, са свързани с инициативата за подобно противопоставяне от президента Радев. По никакъв начин никога не сме залагали на противопоставянето, защото ПП ГЕРБ доказа, че прави кампанията лице в лице, държим да има диалог, ние сме тези, които можем да направи консенсус и да защитим националния интерес. Ако цитираме това, което казах в последната си декларация, просто се позовах на европейски медии, които коментираха, че речта му е била свръхполитизирана и заподозряха, че наричайки се обединител на нацията той успява единствено да провокира разделение и омраза“, каза Цветанов. Той посочи, че български граждани също са дали много негативна оценка за новогодишното обръщение на държавния глава.
Цветанов отбеляза, че е започнал своята декларация за новия политически сезон с призив за повече консенсус и интензивен политически дебат. „Нека прагматизмът да заглуши популизма и политическите аргументи да вземат връх над заклинанията, които чуваме през последните няколко месеци от опозицията и респективно от БСП“, каза още той и добави, че трябва да има повече каузи, върху които има обединени.
Той благодари на Сергей Станишев и на евродепутатите от БСП, които за разлика от лидера им Корнелия не са отнесли критики към правителството и премиера по темата за пакет „Мобилност 1“.„Обединявайки заедно и министри и на Министерски съвет, и евродепутатите, успяхме заедно с превозвачите да защитим националният интерес“, каза още Цветанов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Нямам никакви амбиции, нито бих искал да участвам в европейския вот

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Нямам никакви амбиции, нито бих искал да участвам в европейския вот

13 Януари 2019 | 12:20 | Агенция "Фокус"
София. Нямам никакви амбиции, нито бих искал да участвам в европейския вот. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в „Неделя 150“ по БНР. „Смятам, че в националната политика има ангажимент относно срещите и разговорите, които водя с всички структури на национално ниво. Всеки трябва да даде всичко от себе си на позициите, които може да допринесе както за успехите на България, така и за съхраняването и утвърждаването на ПП ГЕРБ като водеща политическа сила член на ЕНП“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.
Той поясни, че на 20 януари в НДК на работна среща със структурите на ГЕРБ, кметовете, общинските съветници, общинските ръководели, народните представители, ще могат с премиера Борисов да представят цялата хронограма на събития, които ще има в страната по политическа линия и съпътстващи мероприятия, които ще могат да стигнат до повече дебат в гражданското общество. „Ще се направят номинационни събрания -това е процедура, която се прави от самото учредяване на ПП ГЕРБ. След като приключат тези общински събрания със съответните номинации, по критериите, които ще бъдат заложени, Изпълнителната комисия ще може да вземем окончателно решение по подредбата на листата“, каза Цветанов.
„Що се касае до това дали ще има нови лица – във всяка една листа има преобладаващо нови лица. ПП ГЕРБ във всеки един избор, било за общински съветници, било за народни представители, европейски листи, има най-сериозното обновление. Това е функция, възложена на нашите структури по места“, допълни заместник-председателят на партията. Той отбеляза, че няма проблем действащи евродепутати да продължат своя мандат.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Трябва да имаме повече Европа в България и повече България в Европа

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Трябва да имаме повече Европа в България и повече България в Европа

13 Януари 2019 | 12:06 | Агенция "Фокус"
София. Трябва да имаме повече Европа в България и повече България в Европа. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в „Неделя150“ по БНР. „Евроизборите са един сериозен тест за цяла Европа, защото 500 млн. граждани ще избират 705 евродепутати. Това, което е важно - да можем тези, които казваме, че ние сме Европа и можем да я направим много по-силна, да имаме повече Европа в България и повече България в Европа. Това ще го направим от ПП ГЕРБ с така наречения граждански диалог „Европа в нашия дом“, за да можем да покажем, че заедно с европейските политики, с националните и с местните, ние успяваме да променяме средата за живеене -всеки един може да инвестира и всеки един може да получи своята професионална реализация“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ. Цветанов изтъкна, че сферата на образованието ще бъде акцент в кампанията. „Над 700 млн. лв. са за образователна инфраструктура“, каза още той.
Във връзка със социологическите проучвания, които дават 1 % преднина на ГЕРБ пред БСП, Цветанов припомни евровота през 2014 г. „Спомняте ли си 2014 г., каква беше разликата, която даваха социолозите и всички коментатори, които правеха за резултатите за евровота. Казваха 1-2%, дори преднина на БСП. Нали си спомняте какви бяха реалните резултати на евровота. Те бяха 11% преднина за ГЕРБ“, обърна внимание още Цветанов. „Трябва повече да се фокусираме върху това какво можем да предложим, коя от партиите, която участва в европейската надпревара към кое политическо семейство ще се присъедини. Какво може да предложи това политическо семейство и дали могат да се припокрият националните с европейските интереси, които да могат да бъдат вписани в политиката и предложенията, които ще бъдат направени в този период“, допълни Цветанов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Предстоящите местни избори ще бъдат тежки, като всяко подценяване на опонентите може да донесе разочарование

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Предстоящите местни избори ще бъдат тежки, като всяко подценяване на опонентите може да донесе разочарование

12 Януари 2019 | 13:23 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Предстоящите местни избори ще бъдат тежки, като всяко едно подценяване на опонентите може да донесе разочарование. Това каза пред журналисти председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който е на посещение в град Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Според Цветанов ГЕРБ има изключително добре изградени структури в цялата страна. „Към настоящия момент мога да кажа, че всички кметове на ГЕРБ се представят изключително успешно. Пример е Георги Мараджиев, който само за няколко месеца, след като стана кмет на Стамболийски, успя да зареди всички жители на общината с положителна енергия. Заради това определихме него и като областен ръководител на структурата на ГЕРБ. Смятам, че подобни енергия и мениджърски подход могат да допринесат за удовлетворяването на много от желанията и препоръките“, каза Цветанов.
На въпрос дали сегашните кметове на ГЕРБ ще бъдат издигнати отново, Цветанов отговори, че оценката за кметовете е много добра. „Все пак сме една демократична партия със съответните структури, които номинират кметове на населени места, кметове на общини и общински съветници. В 95 - 98% от случаите ние в Изпълнителната комисия винаги сме се съобразявали с номинациите, направени на местно ниво. Оценката за тях дават избирателите, които ги избират. Затова ние даваме достатъчно добра оперативна свобода на всички тези, които могат да участват в процеса“, коментира Цветанов и посочи, че хората ще дадат оценката за кметовете на ГЕРБ още на европейските избори.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Президентът Румен Радев показа, че не е обединителят на нацията, който всички очакваха да бъде

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Президентът Румен Радев показа, че не е обединителят на нацията, който всички очакваха да бъде

12 Януари 2019 | 13:05 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Президентът Румен Радев показа, че не е обединителят на нацията, който всички очакваха да бъде. Това каза пред журналисти председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който е на посещение в град Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. „Когато през 2016 г. българите избраха Румен Радев, който нямаше политическо минало, за президент, те очакваха от него да търси широк политически диалог, да работи успешно с всички институции и да бъде обединител. Той обаче направи точно обратното. Последователността не е присъща черта на президента Радев. Единственото нещо, в което все пак можем да кажем, че е бил последователен, е да защитава интересите на една фирма. Попитан дали очаква президентът да направи своя партия, той отбеляза, че амбицията е едно, желанието друго, а реалните възможности – трето. „Заемайки се с такъв сериозен политически проект, трябва първо да си отговориш на въпроса каква алтернатива можеш да предложиш. За мен не е алтернатива да разделяш нацията и да всяваш омраза, да показваш, че всъщност не си обединител на нацията, а се стремиш към лични политически цели“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов: За ГЕРБ няма значение дали годината е изборна, или не, най-важно е да бъдем в постоянен контакт със структурите на партията в цялата страна и да имаме обратна връзка

Цветан Цветанов: За ГЕРБ няма значение дали годината е изборна, или не, най-важно е да бъдем в постоянен контакт със структурите на партията в цялата страна и да имаме обратна връзка

12 Януари 2019 | 12:27 | Агенция "Фокус"
Пловдив. За ГЕРБ няма значение дали годината е изборна, или не, най-важно е да бъдем в постоянен контакт със структурите на партията в цялата страна и да имаме обратна връзка. Това каза пред журналисти председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който е на посещение в град Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Според Цветанов всяко едно събитие в изборната година не променя системната работа на партийните организации. „Най-важното е да можем действително с нашите структури в цялата страна да бъдем в постоянен контакт, да имаме обратната връзка и същевременно да си планираме мероприятията. На 20 януари предстои национално събиране, където ще имам възможност в презентация да представя цялата хронограма на събитията и инициативите, които ще се случват от политическа партия ГЕРБ, заедно с нашите структури на местно ниво. Най-важните избори, които са за ЕС, това са изборите за Европейски парламент, защото там ще се покаже каква ще бъде перспективата и акцента за бъдещето на Европа и на ЕС в предстоящите 5 години. Знаем, че след избора на ЕП, ще има нова европейска комисия, което вече ще бъде като възможност на съответните държави членки да излъчат своите комисари и да се прави общата стратегия за по-силен и обединен ЕС“, коментира Цветанов.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Много е важно в предстоящата кампания за ЕП да можем да развием повече еврооптимизъм

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Много е важно в предстоящата кампания за ЕП да можем да развием повече еврооптимизъм

12 Януари 2019 | 12:19 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Много е важно в предстоящата кампания за ЕП да можем да развием повече еврооптимизъм. Това каза пред журналисти председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който е на посещение в град Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Цветанов посочи, че са много тези, които обичат да изразяват негативните си мнения и упреци към ЕС, въпреки че от влизането на България в ЕС, вече над 10 години, страната се е възползвала от европейската солидарност. „Много се развиха нашите общини, местната власт, регионалната политика и се създаде една по-добра свързаност както между общините и регионите, така и с нашите съседи. Убеден съм, че това е бъдещето и точно затова ние инициираме граждански диалог „Европа в нашия“. Европа е достигнала до всеки един български гражданин и ще продължи да достига до него, ако бъдем обединени и действително искаме да имаме този силен ЕС“, каза още Цветанов. По думите му чрез тази свобода, която имаме днес, можем да пътуваме свободно, всеки да може да прави своята реализация, професионална и лична, където пожелае и където смята, че е най-добре да разгърне своите способности. „Убеден съм, че в предстоящите години и България, и Пловдив, и всички останали общини ще станат привлекателно място за инвестиция. Пловдив се разви през последните години, благодарение на добрата политика, на държавата и местната власт. Този диалог искаме да го покажем в този граждански диалог. Искаме да покажем по тема образование, по тема регионална политика и по всички останали секторни политики какво е направила Европа заедно с държавата, заедно с местната власт. По този начин да демонстрираме, че когато всички власти са координирани и добре структурирани, могат да дадат много по-добри резултати, за да можем действително да покажем тази сила, която получаваме от Европа, а същевременно кметовете на населени места да се подготвят добре за предстоящите местни избори през есента“, коментира Цветан Цветанов. Той каза още, че е убеден, че оценката за кметовете ще бъде дадена още на европейските избори. „Искаме да направим така, че оценката за дейността на нашите кметове, на държавното управление, да бъде дадена като вот по време на еврокампанията. Убеден съм, че ЕНП отново ще получи най-много гласове, за да може да структурира и да бъде водещия локомотив в тази композиция на всички останали държави-членки и партийни политически семейства“, каза Цветанов.
„Знаем какво се направи като политика след 2015 година, за да може с общите усилия на всички държави членки да се намали миграционният поток с над 90%. Затова смятам, че изводите, които са извлечени, и с препоръките, които всеки един дава като възможност в ЕС, се прави една цялостна политика на ЕС и се надявам, че това ще бъде и нормалното противодействие на национал-популизма, който може само да доведе до агресия, омраза и противопоставяне“, посочи Цветан Цветанов.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети Пловдив

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети Пловдив

12 Януари 2019 | 07:37 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети град Пловдив. Там той ще се срещне с актива на ГЕРБ-Пловдив област. Това съобщиха от пресцентъра на партията. На събитието, което ще се проведе в 11.00 часа в хотел „Империал“, ще присъстват народните представители от ГЕРБ-Пловдив област, областният координатор Георги Мараджиев, общинските ръководители, кметовете на общини, общинските съветници и кметове на кметства.
В 16.00 часа Цветан Цветанов ще присъства на откриването на изложбата „Изкуството на свободата. От Берлинската стена до уличното изкуство“ на пл. „Римски стадион“.
В 19.00 часа председателят на ПГ на ГЕРБ ще присъства на официалното откриване на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.