НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: Въвеждат временна промяна в движението по бул. „Васил Левски“ на 14 януари

Варна: Въвеждат временна промяна в движението по бул. „Васил Левски“ на 14 януари

13 Януари 2019 | 19:12 | Агенция "Фокус"
Варна. Във връзка с предстоящи строително-монтажни работи при кръстовището на бул. „Васил Левски“ с ул. „Прилеп“ във Варна се предвижда затваряне на ул. „Прилеп“ в зоната на кръстовището, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. По данни на общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ временната организация на движение ще бъде въведена на 14 януари и ще продължи до приключване на строително-монтажните дейности. Ще бъде извършен пробив на ул. „Кестен“ към бул. „Цар Освободител“, като така ще бъде осигурен обходен маршрут за бул. „Цар Освободител“. Движещите се по бул. „Васил Левски“ – от базар „Левски“ в посока ХЕИ и бул. „Христо Смирненски“, ще бъдат отклонени по ул. „Роза“ и ул. „Брегалница“. За връзка с бул. „Цар Освободител“ обходът ще се осъществява по ул. „Отец Паисий“.
По информация от „Градски транспорт“, ще бъдат въведени маршрутни промени за автобусните линии №10, 12 и 23, в участъка на ул. „Прилеп“ – от кръстовището с бул. „Васил Левски“. От жп гарата и Аспарухово след спирките „Янко Михайлов“ и „Проектантска“ автобусите ще се движат по бул. „Цар Освободител“. На кръстовището с бул. „Хр. Смирненски“ ще завиват надясно и ще се включват в утвърдените маршрути. Няма да се обслужва спирка „ВиК“, ще се обслужват спирки „Струга“ и „Победа“.
Автобусите по линия №12 от кв. „Бриз“ в посока „Аспарухово“ след спирка „Военна болница“ ще завиват наляво по ул. „Подвис“ и ще обслужат спирките „Зеленика“, „Спартак“, след което ще се включват по маршрута си. За периода на ремонтните дейности по линията няма да се обслужват спирките „Подвис“, „Вятърна мелница“, „ВиК“.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Частично спиране на водата е планирано за 14 януари в града заради реконструкция на бул. „Васил Левски“

Варна: Частично спиране на водата е планирано за 14 януари в града заради реконструкция на бул. „Васил Левски“

13 Януари 2019 | 17:30 | Агенция "Фокус"
Варна. Частично спиране на водата е планирано за 14 януари във Варна заради реконструкция на бул. „Васил Левски“. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от дружество „Водоснабдяване и канализация“ – Варна. Поради реконструкция на бул. „Васил Левски“ и изграждане на нови връзки от 9.00 до около 24.00 часа на 14 януари нарушено водоподаване и частично спиране на водата се предвижда в карето – бул. „Ян Палах“, бул. „Васил Левски, ул. „Царевец“, бул. „8-ми Приморски полк“, бул. „Мария Луиза“, бул. „Хр. Ботев“, ул. „Д-р Пискюлиев“, ул. „Отец Паисий“, ул. „Прилеп“, както и в района между булевардите „8-ми Приморски полк“, ул. „Кап. Рончевски“, „Княз Борис I“ и „Цар Освободител“.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Стотици жители на града остават без вода за половин денонощие поради реконструкцията на бул. „Васил Левски“

Варна: Стотици жители на града остават без вода за половин денонощие поради реконструкцията на бул. „Васил Левски“

10 Януари 2019 | 09:07 | Агенция "Фокус"
Варна. Стотици жители на Варна остават без вода за половин денонощие поради реконструкцията на бул. „Васил Левски“ и изграждане на нови връзки от фирма „Хидрострой“. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от „Водоснабдяване и канализация“ - Варна. С нарушено водоподаване ще са абонатите в карето между бул. „Сливница“, ул. „Струга“, бул. „Владислав“ и ул. „Андрей Сахаров“. Засегнат ще бъде и районът между улиците „Струга“, „Девня“, „Г. Пеячевич“ и бул. „Владислав“. Очаква се водоподаването да бъде възстановено около 21.00 часа. Реконструкцията на бул. „Васил Левски“ остави хиляди жители на града без вода няколко пъти през изминалата 2018 година.
Бояна АТАНАСОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Нарушено е водоподаването в част от града заради изграждането на водопровод

Варна: Нарушено е водоподаването в част от града заради изграждането на водопровод

20 Декември 2018 | 10:17 | Агенция "Фокус"
Варна. Нарушено е водоподаването в част от града заради изграждането на водопровод. Това съобщиха от водоснабдителното дружество. Поради реконструкция на бул. „Васил Левски“ без вода остават абонатите в района заключен между бул. „Владислав Варненчик“, ул. „Отец Паисий“, бул. „Цар Освободител“ и ул. „Струга от 9.00 до 14.00 часа. Прекъсване на водоподаването е планирано и за абонатите около ул. „Георги Сотиров“ от 9.00 до около 18.00 часа, съобщиха от дружеството. Вода няма да има и в част от кв. „Трошево“ и кв. „Младост“ от 9.30 до около 17.00 часа, съобщиха още от дружеството.
Поради реконструкция на бул. „Васил Левски“ последното спиране на водата остави хиляди домакинства без вода за близо три денонощия.
Бояна АТАНАСОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Жители на кв. „Аспарухово“ изразиха недоволство от начина на реконструкция на уличната мрежа в района, внесена е подписка, адресирана до кмета и Общинския съвет

Варна: Жители на кв. „Аспарухово“ изразиха недоволство от начина на реконструкция на уличната мрежа в района, внесена е подписка, адресирана до кмета и Общинския съвет

17 Декември 2018 | 12:01 | Агенция "Фокус"
Варна. Жители на кв. „Аспарухово“ във Варна изразиха недоволство от начина, по който се прави реконструкцията на уличната мрежа в района, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Заради ситуацията вече има внесена подписка, адресирана до кмета и до Общинския съвет, а жители на квартала настояват за среща с администрацията и проектантите.
От пресцентъра на Община Варна съобщиха, че ремонтите в район „Аспарухово“ по проект „Реконструкция на уличната мрежа по трасето на бул. „Народни будители“- в участъка от ул. „Мара Тасева“ до ул. „Нирвана“, и от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ до ул. „Мара Тасева“, в това чисто трасето на обръщача на МГТ по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, се движат по график. Във връзка с временната и постоянна организация на движение инвестиционният проект е съгласуван с КАТ. В рамките на обекта е предвидена реконструкция на цялото трасе – от входа на кв. „Аспарухово“ до обръщача на МГТ по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. До момента са изпълнени укрепителни мероприятия по ската в началото на пътния участък, където е изградена стоманобетонна стена. От км 0+060 до км 0+180 е изградена бетонова основа и стоманен парапет.
В южния участък на бул. „Народни будители“ е приключила реконструкцията на ВиК мрежата, която е подменена по цялото трасе, включително сградните водопроводни отклонения. Приключено е преместването на уличния водопровод на местата, където се строят пешеходни подлези. Изградени са нова дъждовна канализация, нови ревизионни шахти, поставени са самонивелиращи се капаци. Изпълнено е технологичното фрезоване на пътната настилка, поставени са нови бордюри.
В участъка е положен износващ пласт от плътен асфалтобетон, изпълнено е уширение на съществуваща настилка, извършено е фрезоване, втори битумен разлив и е положен биндер. Изградено е ново кръгово кръстовище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и бул. „Народни будители“.
В момента се извършват изкопни дейности за изграждане на двата нови подлеза – на сп. „Калин“ и до Морската гимназия „Св. Николай Чудотворец“. Съоръженията ще бъдат осигурени с асансьори за хора с увреждания и майки с колички. Вече са изградени телата на подлезите, излети са преходни плочи, приключено е поставянето на хидроизолация по стените, готови са за полагане на хидроизолация на горна плоча при подходящи метеорологични условия.
До края на седмицата подлезът на сп. „Калин“ ще бъде готов за полагане на облицовки, а в подлеза до Морската гимназия ще бъдат готови стълбищата и асансьорната шахта. Ремонтните дейности следва да бъдат приключени през пролетта на 2019 година.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: В 14.00 часа трябва да бъде възстановено водоподаването в засегнатите от двудневния ремонт на водопровод райони

Варна: В 14.00 часа трябва да бъде възстановено водоподаването в засегнатите от двудневния ремонт на водопровод райони

14 Декември 2018 | 09:52 | Агенция "Фокус"
София. В 14.00 часа трябва да бъде възстановено водоподаването в районите, засегнати от изграждането на връзки към магистрален водопровод във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от дружеството „Водоснабдяване и канализация“. Поради реконструкция на бул. „Васил Левски“ хиляди абонати нямат вода вече второ денонощие. Дейностите обхващат района, заключен между булевардите „Христо Ботев“, „Мария Луиза“, „Осми приморски полк“, „Цар Освободител“, „Приморски“ и ул. „Девня“, част от Морската градина, района около фабрика „Христо Ботев“, кварталите „Аспарухово“ и „Галата“, село Звездица, Островната зона под Аспаруховия мост и местностите „Лазур“, „Зеленика“ и „Боровец“. Водоноски има на Гаровия площад, Фестивалния комплекс, ул. „Барутен погреб“ до детската градина, в квартал „Аспарухово“ – в двора на Онкоболницата, обръщача на автобусите до Бункера и на кръстовището на улиците „Места“ и „Найчо Цанов“.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Хиляди жители на града ще бъдат без водоподаване за цяло денонощие

Варна: Хиляди жители на града ще бъдат без водоподаване за цяло денонощие

12 Декември 2018 | 11:50 | Агенция "Фокус"
Варна. Хиляди домакинства и обществени сгради във Варна ще бъдат без водоподаване до утре сутринта поради реконструкция на бул.“Васил Левски“ и изграждане на връзки на магистрален водопровод от фирмата-изпълнител на обекта. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от дружеството „Водоснабдяване и канализация“. До 8 часа утре сутринта вода няма да има в района, заключен между булевардите „Христо Ботев“, „Мария Луиза“, „Осми приморски полк“, „Цар Освободител“, „Приморски“ и ул.“Девня“. С нарушено водоподаване ще са част от Морската градина, районът около фабрика „Христо Ботев“, кварталите „Аспарухово“, „Галата“, село „Звездица“, Островната зона под Аспарухов мост и местностите „Лазур“, „Зеленика“ и „Боровец“. Водоноски са осигурени на Гаровия площад, Фестивалния комплекс, ул.“Барутен погреб“ до детската градина, квартал“Аспарухово“ – в двора на Онкоболницата, до „Бункера“ (Обръщачът на автобусите), кръстовището на улиците „Места“ и „Найчо Цанов“. Поради реконструкция на бул.“Осми Приморски полк“ на 13 декември от 9 до около 21 ч. ще бъде преустановено водоподаването в част от кварталите „Левски“ и „Чайка“, местностите „Салтанат“, „Св. Никола“ и „Бриз“.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Част от града ще бъде с нарушено водоподаване поради реконструкция на бул. „Васил Левски“

Варна: Част от града ще бъде с нарушено водоподаване поради реконструкция на бул. „Васил Левски“

25 Октомври 2018 | 10:09 | Агенция "Фокус"
Варна. Хиляди абонати във Варна ще бъдат без вода за повече от половин денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от дружеството „Водоснабдяване и канализация“ в града. Поради реконструкция на бул. „Васил Левски“ с нарушено водоподаване от 9 часа до около 24 часа ще бъде районът на ул. „Кирил Шиваров“, карето между бул. „Чаталджа“ и улиците „Ген. Колев“ и „Царевец“. В същия времеви диапазон вода няма да има и на адреси между булевардите „Александър Стамболийски“, „Чаталджа“, „Осми Приморски полк“ и „Княз Борис Първи“, районът между ул. „Прилеп“, бул. „Владислав Варненчик“, ул. „Струга“, ул. „Отец Паисий“ и ул. „Кестен“, районът между бул. „Васил Левски“, бул. „Осми Приморски полк“ и ул. „Царевец“. Водоноски ще бъдат разположени в района на Курортна поликлиника, до бл. 10 в кв. „Чайка“ и СОУ „Найден Геров“.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Работи се по изграждането на бул. „Васил Левски“ в града, задръствания се образуват по бул. „Сливница“ и  бул. „Вл. Варненчик“

Варна: Работи се по изграждането на бул. „Васил Левски“ в града, задръствания се образуват по бул. „Сливница“ и бул. „Вл. Варненчик“

10 Август 2018 | 10:34 | Агенция "Фокус"
Варна. Усилено се работи по изграждането на бул. „Васил Левски“ във Варна, задръствания се образуват по бул. „Сливница“ и бул. „Вл. Варненчик“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Движението по бул. „Вл. Варненчик“ е затруднено в посока центъра на града, като колоните от автомобили, които изчакват за преминаване през работния участък, достигат до кръстовището с бул. „Хр. Смирненски“. Подобна е ситуацията и по другия булевард, в частта, където се извършват ремонтни дейности.
Бул. „Васил Левски“ е най-големият инфраструктурен проект, който се реализира във Варна. Работи се едновременно в отделни части на цялото трасе. Поставени са над 1 800 пилота за подпорните стени, изградени са над 2 200 м канализация и 2 000 м водопроводи, както и 500 м от ново трасе на дерето, продължават дейностите по конструкцията. Монтирани са 100 стълба за улично осветление, изкопите маси са над 58 000 м3. Преместени са трасетата на част от телекомуникационни мрежи. На някои от участъците е положена асфалтова настилка, изграждат се тротоари и осветление. Готов към момента е участъкът от ул. „Подвис“ до ул. „Прилеп“, включително основният булевард и локалните платна, както и част от мостовите конструкции по булевардите „Владислав“ и „Сливница“.
В участъка бул. „Вл. Варненчик“ – ул. „Девня“ отчуждителните процедури са приключили, пилотната конструкция е готова, работи се по основното и локалното платно, както и по отводнителния канал. Реконструкцията на подземните комуникации в южната част на локалните платна между бул. „Владислав“ и ул. „Прилеп“ също е изпълнена. Поетапно всеки участък ще бъде пускан в движение. Над 34 000 тона отпадъци са изнесени от района на Максуда при почистване на терена за новото трасе. Новото трасе в участъка от ул. „Девня“ до ул. „Подвис“ ще бъде с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти, като пресичането на ул. „Прилеп“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Сливица“, бул. „Вл. Варненчик“ и ул. „Кракра“ ще се осъществява на различни нива чрез мостови съоръжения.
Кръгови кръстовища ще бъдат изградени на пътните възли с „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Владислав“, а директни преминавания на ул. „Прилеп“ и „Кракра“. Ще бъдат изградени 6 двойни рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. Съгласно проекта пешеходно пресичане е предвидено чрез прелези – до стадион „Спартак“, между „Цар Освободител“ и „Сливница“, между „Сливница“ и Вл. Варненчик“, а на „Кракра“ – автомобилен и пешеходен прелез. Отделно на трите кръгови кръстовища с бул. „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Вл. Варненчик“ ще има пешеходни пътеки.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Ограничава се движението по булевардите „Васил Левски“ и „Осми Приморски полк“ заради ремонт

Варна: Ограничава се движението по булевардите „Васил Левски“ и „Осми Приморски полк“ заради ремонт

21 Юли 2018 | 10:37 | Агенция "Фокус"
Варна. От днес части от булевардите „Васил Левски“ и „Осми Приморски полк“ ще бъдат затворени за ремонти, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Реконструкцията на улична мрежа на бул. „Осми Приморски полк” ще се извършва в частта от бул. „Васил Левски” до бул. „Христо Смирненски”. Тя ще включва основен ремонт на пътен възел „Виница” и на пешеходния подлез. В тази връзка ще бъде затворено за движение западното платно в посока от квартал „Виница“ към центъра на града. Движението ще се извършва двупосочно в източното платно. От днес реконструкция ще започне по трасето на старата част на бул. „Васил Левски“ в участъка от ул. „Подвис“ до бул. „Осми Приморски полк“. В този участък ще бъде затворено за движение южното платно. Преминаването на моторни превозни средства ще се извършва двупосочно по северното платно. Във връзка с ремонтните дейности автобусните линии от обществения транспорт с номера 10 и 209 ще имат променени маршрути. Линия 10 ще преминава по стария си маршрут през стадион „Спартак“, „Янко Михайлов“, „Тракия“, „Катедралата“ и жп гарата. Автобусите с номер 209 няма да обслужват спирки „Мир“, „Черноризец Храбър“, „Военна болница“, „Терапията“, „Сотира“. От днес трябва да бъде спряно и движението по южното платно на бул. „Народни будители“ в квартал „Аспарухово“ в участъка от спирка „Джанавара” до кръговото с ул. „Мара Тасева“. В този участък движението на превозните средства ще се извършва двупосочно в северното платно.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Атина
Протест в Атина "Македония е гръцка!". 20 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.