НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:08


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Танер Али, ДПС: Ще подкрепим удължаването на срока за строене в неурегулирани територии, имайки предвид, че почти 70 % от общините нямат такива

Танер Али, ДПС: Ще подкрепим удължаването на срока за строене в неурегулирани територии, имайки предвид, че почти 70 % от общините нямат такива

13 Декември 2018 | 09:23 | Агенция "Фокус"
София. Ще подкрепим удължаването на срока за строене в неурегулирани територии. Това каза Танер Али, народен представител от ПГ на ДПС по време на дебатите по Закона за устройство на територията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Ние като ПГ на ДПС ще подкрепим това предложение за удължаване на срока. Имайки предвид, че много от общините почти на 70 % нямат устройствени планове. Това е важно за планирането на всяка една община“, каза още Али. Той припомни на управляващите, че когато е имало Министерство на инвестиционното планиране, са били заделени средства и общините са кандидатствали за такива, които да допринесат за изработване на устройствените планове. В реплика Александър Ненков от ГЕРБ, който е вносител на промените, заяви, че не е вярно, че общините нямат пари.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Парламентът ще реши на първо четене дали да отложи с две години забраната за строене в неурегулирани територии

Парламентът ще реши на първо четене дали да отложи с две години забраната за строене в неурегулирани територии

13 Декември 2018 | 07:17 | Агенция "Фокус"
София. Парламентът ще реши на първо четене дали да отложи с две години забраната за строене в неурегулирани територии. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. . Промяната е заложена в Закона за устройство на териториите. Измененията са внесени от депутата от ГЕРБ Александър Ненков и предвиждат срокът, в който да може да се строи в неурегулирани територии да бъде удължен от 1 януари 2019 г. до 1 януари 2021 г.
На второ четене ще бъдат разгледани промени в Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз. Измененията са свързани с резултатите от одит, проведен в България от Хранителната и ветеринарна служба на Европейската комисия през ноември 2015 г. Предвидени са изменения в закона, отнасящи се до биологичното производство на земеделски и хранителни продукти. Целта на предприетите промени е националното законодателство да гарантира пълно съответствие с правно обвързващите актове на Европейския съюз за биологичното производство и етикетиране на биологични продукти и да гарантира прилагането на ефективни корективни мерки при установяване на систематични или сериозни недостатъци в работата на контролиращите лица.
Част от промените целят оптимизиране на законовата уредба, която е достатъчна за администрирането на режима на подпомагане в лозаро-винарския сектор.
На вниманието на депутатите се поставя и общ доклад по законопроектите за промени в Наказателния кодекс, внесени от ПГ на ГЕРБ и от Министерски съвет. Измененията, внесени от ГЕРБ предвиждат въвеждане на правна възможност за търсене на наказателна отговорност на лицата, произвеждащи и разпространяващи нелегално акцизни стоки, така и създаване на механизъм за превенция на това нелегално производство.
С внесения от Министерски съвет законопроект се транспонират текстовете на европейски директиви в националното законодателство. Част от предложенията предвиждат включване на текстове в Наказателния кодекс, които са съобразени и адекватни на сегашната фактическа обстановка и механизма на извършване на деянията по противозаконното отнемане на моторни превозни средства.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.