НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:45


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Парламентът прие оставката на Ивайло Московски като депутат

Парламентът прие оставката на Ивайло Московски като депутат

5 Декември 2018 | 09:26 | Агенция "Фокус"
София. Парламентът прие оставката на Ивайло Московски като депутат, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „За“ гласуваха 146 народни представители, трима се въздържаха.
Ивайло Московски е депозирал оставката си на 30 октомври, като не е посочил мотиви. Той се върна в парламента след като освободи поста министър на транспорта заради тежката катастрофа край Своге. Оставките си като министри подадоха и Николай Нанков и Валентин Радев. Нанков стана зам.-регионален министър, а Радев - народен представител. Очаква се Ивайло Московски да стане вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие. Кандидатурата му за поста беше представена от финансовия министър Владислав Горанов в началото на октомври.
Кой е Ивайло Московски?
Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в град Плевен, България. Завършва УНСС със специалност „публични финанси“, а след това и „финансов мениджмънт“ в Стопанската академия в Свищов. Между 1995 и 1996 г. е инспектор индустриален риск и промишлено застраховане в „София Инс“. През 1999 г. става председател на борда на директорите и член на управителния съвет на Текстилен комбинат „Монтана“ АД, където работи до 2002 г. През този период е и търговски директор на „Сата“ ООД и член на надзорния съвет на „Аналитик“ АД. От 2002 г. до 2003 г. е търговски директор на „Балтекс комерс“ ЕООД – търговско представителство за индустриално оборудване на фирми от Австрия и Германия. В периода 2003 до юли 2009 г. е управител на „БГ НИТ“ ЕООД – официално представителство на фирма STOLL – Германия за България.
От юли 2009 до май 2011 г. заема поста заместник–министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщениятa.
От май 2011 до март 2013 г. е министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. В периода май 2013 до август 2014 г. е народен представител в 42-то Народно събрание и член на Комисията по транспорта, информационни технологии и съобщенията и на Комисията по енергетиката.
През ноември 2014 г. за втори път е назначен на поста министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Владее английски, немски и руски език.

Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Парламентът ще гласува оставката на Ивайло Московски като депутат

Парламентът ще гласува оставката на Ивайло Московски като депутат

5 Декември 2018 | 07:19 | Агенция "Фокус"
София. Парламентът ще гласува оставката на Ивайло Московски като депутат. Това се посочва в проектопрограмата за работа на Народното събрание. Ивайло Московски е депозирал оставката си като депутат на 30 октомври. Той се върна в парламента, след като освободи поста министър на транспорта заради тежката катастрофа край Своге. Оставките си като министри подадоха и Николай Нанков и Валентин Радев. Нанков стана зам.-регионален министър, а Радев - народен представител.
Очаква се Ивайло Московски да стане вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие. Кандидатурата му за поста беше представена от финансовия министър Владислав Горанов в началото на октомври.
Министърът на образованието Красимир Вълчев ще отговаря на депутатски въпроси в парламентарната образователна комисия. Заседанието е от 15.00 часа в зала 248.
На заседание на Комисията по политиките за българите в чужбина ще бъде представена информация за състоянието на ДАБЧ и изпълнението на задачите ѝ до края на годината. Заседанието ще се проведе от 16.00 часа в зала 456.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Щети от експлозията пред телевизия Скай. 17 декември 2018 г.
Щети от експлозията пред телевизия Скай. 17 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.