НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:42


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Парламентът прие оставката на Ивайло Московски като депутат

Парламентът прие оставката на Ивайло Московски като депутат

5 Декември 2018 | 09:26 | Агенция "Фокус"
София. Парламентът прие оставката на Ивайло Московски като депутат, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „За“ гласуваха 146 народни представители, трима се въздържаха.
Ивайло Московски е депозирал оставката си на 30 октомври, като не е посочил мотиви. Той се върна в парламента след като освободи поста министър на транспорта заради тежката катастрофа край Своге. Оставките си като министри подадоха и Николай Нанков и Валентин Радев. Нанков стана зам.-регионален министър, а Радев - народен представител. Очаква се Ивайло Московски да стане вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие. Кандидатурата му за поста беше представена от финансовия министър Владислав Горанов в началото на октомври.
Кой е Ивайло Московски?
Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в град Плевен, България. Завършва УНСС със специалност „публични финанси“, а след това и „финансов мениджмънт“ в Стопанската академия в Свищов. Между 1995 и 1996 г. е инспектор индустриален риск и промишлено застраховане в „София Инс“. През 1999 г. става председател на борда на директорите и член на управителния съвет на Текстилен комбинат „Монтана“ АД, където работи до 2002 г. През този период е и търговски директор на „Сата“ ООД и член на надзорния съвет на „Аналитик“ АД. От 2002 г. до 2003 г. е търговски директор на „Балтекс комерс“ ЕООД – търговско представителство за индустриално оборудване на фирми от Австрия и Германия. В периода 2003 до юли 2009 г. е управител на „БГ НИТ“ ЕООД – официално представителство на фирма STOLL – Германия за България.
От юли 2009 до май 2011 г. заема поста заместник–министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщениятa.
От май 2011 до март 2013 г. е министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. В периода май 2013 до август 2014 г. е народен представител в 42-то Народно събрание и член на Комисията по транспорта, информационни технологии и съобщенията и на Комисията по енергетиката.
През ноември 2014 г. за втори път е назначен на поста министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Владее английски, немски и руски език.

Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Парламентът ще гласува оставката на Ивайло Московски като депутат

Парламентът ще гласува оставката на Ивайло Московски като депутат

5 Декември 2018 | 07:19 | Агенция "Фокус"
София. Парламентът ще гласува оставката на Ивайло Московски като депутат. Това се посочва в проектопрограмата за работа на Народното събрание. Ивайло Московски е депозирал оставката си като депутат на 30 октомври. Той се върна в парламента, след като освободи поста министър на транспорта заради тежката катастрофа край Своге. Оставките си като министри подадоха и Николай Нанков и Валентин Радев. Нанков стана зам.-регионален министър, а Радев - народен представител.
Очаква се Ивайло Московски да стане вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие. Кандидатурата му за поста беше представена от финансовия министър Владислав Горанов в началото на октомври.
Министърът на образованието Красимир Вълчев ще отговаря на депутатски въпроси в парламентарната образователна комисия. Заседанието е от 15.00 часа в зала 248.
На заседание на Комисията по политиките за българите в чужбина ще бъде представена информация за състоянието на ДАБЧ и изпълнението на задачите ѝ до края на годината. Заседанието ще се проведе от 16.00 часа в зала 456.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Кюрдски отряди атакуват последните позиции на
Кюрдски отряди атакуват последните позиции на "Ислямска държава" в Източна Сирия...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.