НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:40


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Промените в наредбата за определяне на данъка върху моторните превозни средства в Кюстендил са обявени за обществено обсъждане

Промените в наредбата за определяне на данъка върху моторните превозни средства в Кюстендил са обявени за обществено обсъждане

6 Декември 2018 | 13:15 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Промените в наредбата за определяне на данъка върху моторните превозни средства в Кюстендил са обявени за обществено обсъждане. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от Общински съвет – Кюстендил. Наредбата за изменение на действащата общинска наредба за определяне на местните данъци вече е публикувана на сайта на Община Кюстендил.
В наредбата, в съответствие със законовите промени са предложени шест диапазона на мощности на автомобили и е предложено запазване на досега действащите стойности на размера на данъка за всеки диапазон на мощност, като за двата нови диапазона, а именно над 150 kw до 245 kw и над 245 kw са предложени минималните размери. Коефициентът за годината на производство на автомобила е диференциран по години, той не може да се променя от страна на Общинския съвет. Налице е известна промяна спрямо действащите преди измененията коефициенти. Екологичният компонент е свързан с екологичните характеристики на автомобила и представлява коригиращ коефициент, който отразява екологичната категория на автомобила, която е свързана с европейските стандарти за изгорели.
Екологичният компонент осигурява облекчение за собствениците на автомобили, съответстващи на екологични стандарти „Евро 4” и по-високи и утежнение за собствениците на автомобили, които не съответстват на екологична категория или съответстват на екологична категория по-ниска от „Евро 4”. Като положителен ефект за собствениците на моторни превозни средства е предвидено да не се прилага лимитиращата граница от 74 kw за ползване на данъчни облекчения за леки и товарни автомобили с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 тона, като с коефициента за екологична категория се дава възможност за ползване на данъчно облекчение за всички автомобили с категория равна на или по-висока от „Евро 4”, независимо от мощността им. По този начин всички собственици на моторни превозни средства ще имат възможност да ползват данъчни преференции, в случай че притежават моторни превозни средства отговарящи на по-високи екологични стандарти.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Почина знаковият моден дизайнер на Шанел Карл Лагерфелд. 19 февруари 2019 г.
Почина знаковият моден дизайнер на Шанел Карл Лагерфелд. 19 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.