НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:40


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов: Вече на касовите бележки на бензиностанциите ще пише колко е акцизът и нетната цена на горивото

Премиерът Бойко Борисов: Вече на касовите бележки на бензиностанциите ще пише колко е акцизът и нетната цена на горивото

21 Ноември 2018 | 22:53 | Агенция "Фокус"
София. На сайта на финансовото министерство има промяна в наредбата за касовите апарати, както хората я познават. Вече, когато се зарежда, така както в сметките за тока, в бележката бензиностанциите ще са длъжни да пишат колко са акцизите, тоест колко получава държавата, колко е нетната цена и колко е надценката. Това каза премиерът Бойко Борисов в „Шоуто на Слави“ по бТВ. „Така всеки като си погледне бележката ще знае как е формирана цената“, посочи той и заяви, че по този начин ще има 100% прозрачност. „Повече няма какво да кажа. Цените на горивата се регулират от органи, които са независими“, обясни Бойко Борисов. В отговор на въпрос защо не са взети мерки за това, че „Лукойл“ има монопол и притежава 92% от складовете, като така всички са принудени да купуват от тях, премиерът коментира: „Съжалявам, когато въпросите касаят времето много преди мен. По кое време се продаде „Нефтохим Бургас“ или българската рафинерия. Защо я продадоха точно на „Лукойл“, а не на някой друг“. „Правят се всички проверки, изсветлява се това, което може максимално да се изсветли“, обяви Бойко Борисов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Протести блокираха страната (ОБЗОРIII)

Протести блокираха страната (ОБЗОРIII)

18 Ноември 2018 | 20:57 | Агенция "Фокус"
София. За пореден ден в много градове на страната се проведоха протести и автошествия в израз на недоволство от високите данъци и цени на горивата, ниските доходи, в подкрепа на майките на деца с увреждания и с искания за смяна на системата. Заради организираните пътни блокади в ключови участъци се образуваха задръствания и колони, а полицейското присъствие бе изключително засилено.
Близо четири часа продължи протестът под надслов „Смяна на системата“ в София. За това време стотици протестиращи граждани организираха шествия, с които блокираха булевардите „Цар Освободител“, „Александър Дондуков“, ул. „Г. С. Раковски“ и пл. „Орлов мост“. Началната и крайната точка на протеста бе пл. „Александър Батенберг“, където протестиращите граждани изразиха недоволството с декларации, изпълнение на химна Република България и скандирания „Оствка“, „Мафия“ и „Смяна на системата“. Протестното шествие премина и покрай сградата на Министерски съвет, където спря за кратко и също огласи столицата с призиви за оставка на правителството и смяна на политическата система в страната. Протестът премина спокойно при засилено полицейско присъствие. На брифинг след демонстрациите директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов и директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски обясниха, че протестните действия в столицата, както и в цялата страна са преминали без сериозни нарушения на обществения ред, но въпреки това има няколко задържани лица. По данни на полицията в протестите в цялата страна са взели участие близо 3 500 души и 1750 автомобила. С охраната им са били ангажирани 3000 полицейски служители.
В Пловдив въпреки влошената метеорологична обстановка, над 150 души протестираха срещу социалната несправедливост в страната. Протестиращите се събраха на паркинг до хипермаркет на бул. „България“ рано сутринта, а малко по-късно 50 автомобила с протестиращи тръгнаха къмПазарджик. След като групите от двата града се събраха, те потеглиха към София, за да се включат в протестите там. Протестиращите, които останаха в Пловдив тръгнаха на протестно шествие из града. Около 100 автомобила преминаха по булевардите „България“, „Васил Априлов“, „Шести септември“, „Източен“, „Христо Ботев“ и се насочиха към кръговото на Централна гара. По обяд, след като участниците в протестното шествие оставиха колите си в пространството около ул. „Иван Вазов“ със съдействието на полицията, те се насочиха към сградата на Община Пловдив, за да продължат да изразяват недоволството си. В продължение на час и половина протестиращите развяваха българския трибагреник пред Общината с викове „Оставка!“, „Убийци!“ и „Мафия“. Събралите се граждани, към които се присъединиха и около 30 души от Пазарджик, хвърляха жълти стотинки, с което искаха да покажат за какво работят. Протестните действия в Пловдив срещу социалната несправедливост в страната преминаха мирно и без напрежение под съпровода на патриотични песни. По главните градски булеварди се образуваха периодични задръствания, но служителите на реда предприеха всички възможни действия, за да облекчат трафика и да осигурят безопасността на участниците в движението.
Без инциденти и нарушаване на обществения ред и правилата за движение по пътищата, преминаха протестите срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост в Пазарджик, Велинград и Панагюрище. В областния град Пазарджик се събраха около 200 автомобила от Пазарджик и Пловдив. Протестиращите се разделиха на две групи. Едната тръгна по АМ „Тракия“ в посока София. Към нея се присъединиха и около 50 автомобила от Пловдив. Другата група автомобили тръгна по стария път от Пазарджик към Пловдив. Там те се включиха в пловдивското шествие. Протестиращите бяха съпровождани от полицейски автомобили, а участниците бяха предупредени да не нарушават правилата за движение и да не затрудняват трафика по АМ „Тракия“. Около 50 автомобила се включиха в протеста във Велинград. Към автошествието в града се присъединиха и автомобили и от съседни селища – село Дорково и град Костандово. На територията на Велинград по време на протеста са съставени пет акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и неправомерно затваряне на пътен участък, съобщиха от пресцентъра на МВР. Без инциденти премина протестът срещу високите цени на горивата в Панагюрище. Над 50 автомобила преминаха по различни улици в средногорския град с развети знамена и включени клаксони. Част от участниците в шествието спряха на една от бензиностанциите в града и заредиха гориво за дребни суми като по този начин изразиха недоволството си от високите цени на горивата. По време на днешния протест се включиха повече хора, за разлика от протеста в събота, на който излязоха само около 30 души.
Близо три часа след началото протестът във Варна приключи в началната си точка - на кръстовището пред сградата на Общината. В края на шествието протестиращите се разбраха да излязат отново на улицата и утре в 18.30 часа с искане за оставка на цялото правителство. Протестът започна в 14.00 часа, като близо стотина души тръгнаха на пешеходно шествие по бул. "Мария Луиза". То беше предвождано от десетина протестиращи с автомобили. След това множеството премина последователно от Катедралата, по бул. "Владислав Варненчик" до двата големи търговски центъра преди изхода на града и обратно към центъра по бул. "Сливница". Протестиращите, чиито брой достигна до 200 души, изминаха цялото разстояние под музикален съпровод с патриотична и фолклорна тематика, както и с шлагери от 60-те и 70-те години на миналия век. Тъй като броят на протестиращите бе по-малък от предходните дни, до затваряне на двете платна за движение в повечето случаи не се налагаше. По време на шествието не се стигна до прояви на гражданско неподчинение или спречквания. Протестиращите скандираха "Сърце, душа за Бългаия", "Мафия" и "Оставка" и настояваха за смяна на политическата система, по-високи заплати и пенсии.
В Добрич граждани организираха протестно автошествие до КПП – Йовково, а планираният пред сградата на Община град Добрич протест бе отменен. Автомобилите на протестиращите се събраха на обичайната начална точка – до бившите вторични суровини в Добрич. От там преминаха през част от града и се отправиха към Генерал Тошево и граничния пункт – Йовково. Колоната бе съпроводена от полицейски патрул. Към колите и моторите, които потеглиха от Добрич се присъединиха и превозни средства от района на Генерал Тошево. Жулиян Минев, началник на „Пътна полиция“ в ОД на МВР в Добрич, съобщи, че до блокиране на пътища и инциденти не се е стигнало. Част от колите са преминавали по пътя от Кардам до КПП – Йовков и обратно. Призивът на днешния протестен ден бе: „Да излезем и да покажем, че и ние сме Българи! И ние искаме достоен живот!“.
Протестът в Шумен затвори за два часа Ам „Хемус“ при п.в. Белокопитово. В 11.00 часа парикингът на „Арена Шумен“, бе пълен с автомобили, които поеха към пътния възел. Малко след 12,00 часа движението във всички посоки на магистралата беше блокирано. На пътя имаше десетки автомобили и хора. Беше осигурен коридор, при евентуален спешен случай. Полицейски служители охраняваха както протестът, така и движението по обходните маршрути. Хората на магистралата почетоха с минута мълчание жертвите на пътнотранспортни произшествия. За пореден път те оповестиха исканията си- за подобряване на жизнения стандарт, увеличение на минималната заплата, намаляване на броя на народните представители в Народното събрание. Чуха се искания за промени в здравната система, за бойкот на работодатели, докато не вдигнат заплатите. Към 14.00 часа протестиращите се оттеглиха от пътен възел Белокопитово и движението по магистралата постепенно бе нормализирино. Автошествието се насочи към кръговото движение на Руски паметник в Шумен, като затрудни движението на няколко възлови места в града. Протестиращи се събраха и пред дома на областния управител на Шумен.
Над 100 коли се включиха в протестното автошествие във Видин, колите тръгнаха към 15 часа от единия изход на Видин в посока за Дунав мост 2. Автоколоната премина по бул. „Панония“ и се насочи към центъра на Видин В 16 часа автоколоната с надути клаксони пристигна в центъра на Видин. Навсякъде имаше много полиция, кръговото движение пред ж.п.-гарата откъдето мина автоколоната бе отцепено от полицейски коли. Протестиращите се събраха на паркинга на сградата на Видинската община. Тея заявиха че, местната власт е безучастна към проекта за магистрала до Видин. Отново протестиращите поискаха смяна на политическата система в страната за по достоен живот на хората. Полицаи не позволиха на автоколоната от протестиращи да стигнат до изхода на Видин в посока за София. Част от колите се върнаха обратно по околовръстния път на Видин и се насочиха към паркинга на Химкомбината. 20 души от протестиращите успяха да блокират за около 5 минути пътя при изхода на Видин. Всички изходи на Видин са блокирани от полицията и протестиращите трябваше да се върнат обратно във Видин. Само 20-тина коли успяха по околовръстния път да стигнат до изхода на Видин. Там протестиращите слязоха от колите и преградиха за няколко минути пътя и въпреки краткото време заради натоварения трафик се образува и в двете посоки чакащи автомобили.
Протести срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост в България се проведоха и в Благоевград, Разлог, Гоце Делчев и Петрич. Първи своето недоволство изразиха жителите на Благоевград, които в 10.00 часа се събраха на паркинга на голяма търговска верига в града. По-късно около 30 протестиращи се отправиха към Полигона, където имаха намерение да блокират главен път Е-79, но заради предприетите мерки от страна на органите на реда до спиране на движението не се стигна. Протеста приключи около 13.00 часа. Жителите на общините Банско и Разлог също се събраха на протест. Около 100 души блокираха второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев край Разлог, скандирайки „Оставка“ и „Победа“. Към 12.30 часа започна поетапното пропускане на колоните от автомобили, които се бяха образували на пътя, а около 14.00 часа нормалното преминаване бе изцяло възстановено. В Петрич също се организира протест, като сборен пункт бе паркинга на общинската болница. Там се събраха около 60 автомобила, но броят има бързо нарасна, тъй като се присъединиха и много хора и коли от Сандански. След автошествие по централните улици на града, протестиращите се отправиха към ГКПП „Кулата“, за да блокират движението там. Част от протестиращите не успяха да стигнат на пункта, защото бяха спрени край село Дрангово и на други места по пътя от екипи на полицията и „Жандармерия“. Все пак на пункта се бяха събрали стотици протестиращи, които за около час и половина спряха движението на ГКПП „Кулата“, като се образуваха колони от леки и товарни автомобили. Стигна се ѝ до напрежение между протестиращите и органите на реда, но нямаше пострадали. Полицията успя да разпръсне събралото се множество от двете страни на пътя, след което застана пред тях, за да не се стигне до нова блокада на пункта. И жители на община Гоце Делчев протестираха. В автошествие из града се включиха около 300 автомобила, които за кратко блокираха с „жива верига“ пътя към ГКПП „Илинден – Ексохи“. Протестите в област Благоевград приключиха без сериозна ескалация на напрежението и инциденти.
Протест срещу високите цени на горивата се проведе и в Бургас. Първоначално около 200 жители на града се събираха на паркинга на хипермаркета на един от входовете на града, за да изразят недоволството си спрямо повишените цени. На място се забеляза и засилено полицейско присъствие. След това автомобилите тръгнаха към автомагистрала „Тракия“ с намерение да я блокират. Те образуваха километрова колона, а някои от тях развяваха български трибагреници. Междувременно полицията блокира движението до кръстовището с кръгово движение на изхода на Бургас и допускаше само автомобили с протестиращи. Екипи на полицията блокираха и протестиращите при големия магазин за детски стоки на пътя София - Бургас, по пътя за кв. „Ветрен“. Протестиращите блокираха и обходния маршрут за пътуващите в посока София – Бургас, който е в посока нефтохимическия комбинат и води до центъра на Бургас. След двучасов престой на мястото протестиращите се разделиха, като една част от тях потегли към Бургас, а друга блокира отбивката на пътен възел „Камено“ по автомагистрала „Тракия“. Този път бе предвиден за обходен маршрут, по който трябваше да преминават пътуващите по автомагистрала „Тракия“, за да достигнат до Бургас. След около час полицията освободи движението по АМ „Тракия“ в посока София – Бургас, а след още толкова бе възстановено и движението в посока Бургас – София. Тогава тази група от протестиращи се отправи към Бургас. Междувременно, другата група вече беше блокирала движението на моторни превозни средства по бул. „Стефан Стамболов“ в Бургас в посока София. Беше се образувала колона от чакащи автомобили. Полицията поетапно пропускаше движещите се в тази посока. Спряно беше движението и за автобусите от градския транспорт. Полицейски патрул възпираше преминаващите и по бул. „Тодор Александров“ в отсечката „Трапезица“ – бул. „Стефан Стамболов“, като пренасочваше движението в посока ж.к. „Славейков“. По-късно протестът продължи под формата на автомобилно и пешеходно шествие. Една част от протестиращите се отправи към изхода на Бургас в посока София, до 5-ти километър, където блокира едното платно за движение. Там са възникнали спорове между протестиращи и полицейски служители. На място са дошли и репатриращи автомобили към Община Бургас, които са правили приготовления да отстраняват неправилно паркираните автомобили. Няколко от протестиралите граждани са застанали между своите и полицейските автомобили, за да им противодействат. Друга част от протестиращите премина през улица „Цар Петър“ в центъра на града, блокира кръстовището между улиците „Булаир“ и „Константин Фотинов“, а накрая се отправи към кръстовището на ул. „Стефан Стамболов“ и „Сан Стефано“ (пред Новата поща), където движението също беше блокирано за всички моторни превозни средства. Протестът в Бургас приключи след общо близо 8 часа.
Протестни митинги и автошествия преминаха и през редица други градове на страната, сред които Велико Търново, Габрово, Дупница, Троян, Монтана, Хасково, Смолян и др. Очаква се протестите да продължат и през следващата седмица.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Над 50 автомобила преминаха по централни улици в Панагюрище в знак на протест срещу високите цени на горивата

Пазарджик: Над 50 автомобила преминаха по централни улици в Панагюрище в знак на протест срещу високите цени на горивата

18 Ноември 2018 | 16:51 | Агенция "Фокус"
Панагюрище. Без инциденти премина протестът срещу високите цени на горивата в Панагюрище, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пазарджик участници в автошествието. Над 50 автомобила преминаха по различни улици в средногорския град с развети знамена и включени клаксони. Част от участниците в шествието спряха на една от бензиностанциите в града и заредиха гориво за дребни суми като по този начин изразиха недоволството си от високите цени на горивата. В днешния протест се включиха повече хора спрямо този в събота, в който участваха само около 30 души.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Протестиращите изпяха химна пред Народното събрание и отново се отправиха по бул. „Цар Освободител“

София: Протестиращите изпяха химна пред Народното събрание и отново се отправиха по бул. „Цар Освободител“

18 Ноември 2018 | 16:19 | Агенция "Фокус"
София. Протестиращите в столицата се събраха пред сградата на Народното събрание, където изпяха химна и отново се отправиха по бул. „Цар Освободител“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Жива верига от полицейски служители е ограничила достъпа им до сградата на парламента.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Спокойно и без нарушения на обществения ред е преминал протестът срещу високите цени на горивата във Велинград

Пазарджик: Спокойно и без нарушения на обществения ред е преминал протестът срещу високите цени на горивата във Велинград

18 Ноември 2018 | 15:38 | Агенция "Фокус"
Велинград. Спокойно и без нарушения на обществения ред е преминал протестът срещу високите цени на горивата във Велинград, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов. Той уточни, че към автошествието в града са се присъединили автомобили и от съседни селища – село Дорково и град Костандово. По думите му няма участници в протеста, задържани от полицията. „Информация за това дали има лица, на които са съставени предупредителни протоколи или са викани в полицията за справка, ще има в рамките на утрешния ден, когато ще бъдат обобщени данните от протестите в региона“, уточни Стоянов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Бул. "Цар Освободител" е затворен заради протестно шествие

София: Бул. "Цар Освободител" е затворен заради протестно шествие

18 Ноември 2018 | 15:22 | Агенция "Фокус"
София. Протестно шествие потегли по Бул. "Цар Освободител", предаде репортер на Агенция "Фокус". Движението е блокирано. Стотици граждани се включиха в протеста под надслов „Смяна на системата“ в столицата. Шествието се ескортира от полиция.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: С химна на Република България започна националният протест за смяна на системата

София: С химна на Република България започна националният протест за смяна на системата

18 Ноември 2018 | 15:08 | Агенция "Фокус"
София. С химна на Република България започна националният протест за смяна на системата, предаде репортер на Агенция "Фокус". Стотици граждани вече се присъединиха към протеста, който се провежда на пл. "Княз Александър I Батенберг“ в столицата. Протестиращите носят български знамена и скандират "Мафия", "Смяна на системата", "Сърце, душа, за България". В началото на демонстрацията свещеник я благослови. В района е засилено полицейското присъствие. Бул. "Цар Освободител" все още е отворен за движение.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Пешеходно протестно шествие тръгна по бул. „Владислав Варненчик“

Варна: Пешеходно протестно шествие тръгна по бул. „Владислав Варненчик“

18 Ноември 2018 | 15:05 | Агенция "Фокус"
Варна. Десетки протестиращи във Варна тръгнаха пеша по бул. „Владислав Варненчик“, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Варна. Гражданите се движат по пътните платна в посока от катедралата към големите търговски центрове. Движението в обратната посока все още не е спряно и автомобилите преминават безпрепятствано. Заедно с протестиращите вървят много полицейски служители. За разлика от делничните дни, когато се събират повече млади хора, на шествието днес се забелязват семейства с деца. Продължават скандиранията, „Оставка“, „Българи юнаци“ и „Сърце, душа за България“.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Автошествия и блокади в страната (ОБЗОР II)

Автошествия и блокади в страната (ОБЗОР II)

18 Ноември 2018 | 15:00 | Агенция "Фокус"
София. За пореден ден в няколко града на страната се провеждат протести срещу високите цени на горивата, смяна на системата, срещу по-високата цена на "Гражданска отговорност" и в подкрепа на майките на деца с увреждания. Предвид неделния ден, трафикът по всички основни пътища е засилен. На много места се образуват колони заради блокади от страна на протестиращи. Засилено е полицейското присъствие на местата, където се провеждат демонстрации.
Ямбол и Сливен:
Двата лъча протестиращи – от Сливен и Ямбол се сляха и блокираха подстъпът към ГККП „Лесово“. Други групи протестиращи има край село Тенево на международния път към граничния пункт и на автомагистрала „Тракия“ край Ямбол. Няма сблъсъци по време на протеста.
Бургас:
Около 50 души блокираха отбивката от автомагистрала „Тракия“ при пътен възел „Камено“. Около 20 автомобила с протестиращи са в близост до голям магазин за детски стоки на пътя София - Бургас, по пътя за кв. „Ветрен“, за да продължат да изразяват недоволството си. Останалата част от протестиращите са поели в различни посоки, за да протестират на други места в града.
Хасково:
Протестиращи блокираха АМ „Марица“ при разклона за Турция и Гърция. В района се образуват опашки от леки и тежкотоварни автомобили.
Благоевград:
Без блокади по пътищата и нарушения на обществени ред премина протестът срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост в Благоевград. Недоволните граждани се събраха в събраха на паркинга на голяма търговска верига в града, от където тръгнаха на автошествие. Крайната точка на протестиращите беше полигона на изхода на града в посока Кулата. Полицейското присъствие беше засилено, до блокада на главен път Е-79 не се стигна.
Разлог и Банско:
Около 40 жители на общините Разлог и Банско също се включиха в протеста. Около 12.00 ч. те блокираха второкласен път Е-79 Симитли – Гоце Делчев преди Разлог. Протестиращите изразиха недоволството си срещу високите цени на горивата, очакваното повишение цените на водата в област Благоевград, както и срещу цялостната социална обстановка в страната.
Петрич:
Около 60 автомобила се събраха и в Петрич за протест срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост в България. Протестното шествие премина по централните улици в града и се насочи към ГКПП „Кулата“, като заявиха ще блокират граничния пункт.
Шумен:
За около 2 часа протестиращи граждани затвориха за движение пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“. Образуваха се колони от леки и тежкотоварни автомобили по различните направления. В автошествието, което тръгна от Шумен, взеха участие около 100 автомобила.
Добрич:
Протест под надслов „Добруджанци в подкрепа на протестите в страната“ се проведе и в Добрич, като шествието от около 60 автомобила достигна до КПП – Йовково и ГКПП – Кардам. Гражданите протестират срещу лошото качество на живот в страната – неудовлетвореност от високи цени на стоки и услуги, ниски доходи и като цяло ниския стандарт на живот.
Варна:
Десетки протестиращи във Варна тръгнаха пеш по бул. "Владислав Варненчик". Те се движат по пътните платна в посока от Катедралата към големите търговски центрове. Движението в обратната посока все още не е спряно и автомобилите преминават безпрепятствано. И днес заедно с протестиращите вървят много полицейски служители.
Пловдив и Пазарджик:
Протести се състояха и в Пазарджик и Пловдив. Като част от протестиращите от двата града се събраха и заедно тръгнаха към столицата по АМ „Тракия“, за да се включат в национален протест и автошествие „Смяна на системата“.
Останалата група от Пазарджик, която не тръгна към София, се отправи към Пловдив, за да се включи в тамошното шествие.
София:
Автошествия от различни градове се присъединяват към протеста под „Смяна на системата“ в столицата, който ще се проведе в следобедните часове на пл. „Княз Александър I Батенберг“. Полицейското присъствие там е изключително засилено, а протестиращите вече се събират.
Заради блокадите, които създават проблеми за трафика в цялата страна, от полицията призовават водачите да запазят спокойствие и докато се нормализира движението и да не извършват рискови изпреварвания.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Стотици хора се събират на пл. „Княз Александър I Батенберг“ на протест под надслов „Смяна на системата“

София: Стотици хора се събират на пл. „Княз Александър I Батенберг“ на протест под надслов „Смяна на системата“

18 Ноември 2018 | 14:56 | Агенция "Фокус"
София. Стотици хора се събират на протест под надслов „Смяна на системата“, предаде репортер на Агенция „Фокус". Протестиращите се събират на пл. „Княз Александър I Батенберг“ в столицата.
Началният час на протеста е 15.00 часа. В района е засилено полицейското присъствие. Бул. "Цар Освободител" към момента е отворен за движение.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Над 200 автомобила участват в протеста срещу високите цени на горивата в Гоце Делчев

Благоевград: Над 200 автомобила участват в протеста срещу високите цени на горивата в Гоце Делчев

18 Ноември 2018 | 14:53 | Агенция "Фокус"
Гоце Делчев. Над 200 автомобила участват в протеста срещу високите цени на горивата в Гоце Делчев. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин Георги Темелков, представител на Инициативния комитет, организиращ протеста. Той посочи, че първоначално протестът е започнал в 13.15 часа с мирно шествие по централните улици на града, което продължава и в момента. По думите му автомобилите се насочват към КАТ - Гоце Делчев, който се намира на второкласен път-19, където идеята е да блокират движението с мирно пресичане на пешеходната пътека, за да изразят своето недоволство от ситуацията в страната. Темелков уточни, че няма организирана пряка блокада на ГКПП „Илинден-Ексохи“, но пътят, който ще пресичат пред КАТ води точно до пункта. Той отбеляза, че имат разрешение протестът да продължи до 20.00 часа, но всичко зависи от мотивацията на хората. По думите му времето не е изплашило протестиращите и въпреки дъжда има много присъстващи, които искат да подкрепят протеста. Георги Темелков допълни, че хората, които не участват пряко в протеста, не изразяват негодувание, а също ги подкрепят.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Близо 100 протестиращи се събраха пред храм  „Св. Успение Богородично“

Варна: Близо 100 протестиращи се събраха пред храм „Св. Успение Богородично“

18 Ноември 2018 | 14:50 | Агенция "Фокус"
Варна. Със скандирания „Оставка“, „Всеки ден ще е така до оставката“ и „Протестът е за Вас, елате при нас!“ близо 100 протестиращи във Варна стигнаха до площада пред катедралния храм „Св. Успение Богородично" преди около половин час. В момента те изчакват още хора да се присъединят, за да може шествието да поеме в друга посока, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Варна. Засега не е ясно дали протестът ще продължи към Аспаруховия мост или по бул. „Владислав Варненчик“. Някои от събралите се искат оставка и смяна на цялата система, нови закони и нови управляващи. Към момента движението на автомобили и автобуси пред катедралата не е блокирано.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Приключи протестът на пътя Симитли – Гоце Делчев при Разлог

Благоевград: Приключи протестът на пътя Симитли – Гоце Делчев при Разлог

18 Ноември 2018 | 14:46 | Агенция "Фокус"
Разлог. Приключи протестът на второкласен път-19 Симитли – Гоце Делчев при Разлог, предаде Радио „Фокус“ – Пирин. По-рано днес движението на пътя бе блокирано за кратко от над 100 протестиращи граждани, които по-късно започнаха поетапно пропускане на движението на групи от 20 автомобила. Към момента обстановката на място е спокойна, полицейското присъствие е засилено.

„Фокус“ припомня:
Около 12.00 часа над 100 души от общините Банско и Разлог се събраха на второкласен път-19 Симитли – Гоце Делчев на протест срещу високите цени на горивата, повишението цената на водата в област Благоевград и цялостната социална обстановка в България. Недоволните развяваха много български знамена, звучаха патриотични песни и почти всички носеха плакати с различни лозунги на тях. Сред посланията бяха: „Искаме да живеем в България“, „ Не на увеличението на водата“, „Този път последствия ще има за вас“ и други. Непосредствено преди блокадата на пътя, протестиращите срещнаха съпротива от полицаите, но я преодоляха изключително бързо. Абсолютно всички протестиращи скандираха „Оставка“ и „Победа“. Недоволните граждани подчертаха, че протестът не е политически. Сред присъстващите имаше и представители на майките на децата с увреждания.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Около 50 души са блокирали отбивката от автомагистрала „Тракия“ при пътен възел „Камено“

Бургас: Около 50 души са блокирали отбивката от автомагистрала „Тракия“ при пътен възел „Камено“

18 Ноември 2018 | 14:27 | Агенция "Фокус"
Бургас. Около 50 души са блокирали отбивката от автомагистрала „Тракия“ при пътен възел „Камено“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Път беше определен за обходен маршрут за пътуващите по автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас.
Мария ГЕОРГИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Автомобилите с протестиращи вече се изтеглят от пътя за кв. „Ветрен“

Бургас: Автомобилите с протестиращи вече се изтеглят от пътя за кв. „Ветрен“

18 Ноември 2018 | 14:19 | Агенция "Фокус"
Бургас. Автомобилите с протестиращи в Бургас вече се изтеглят от мястото на протеста, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Бургас. Около 20 автомобила са останали на мястото в близост до големия магазин за детски стоки на пътя София - Бургас, по пътя за кв. „Ветрен“, за да продължат да изразяват недоволството си. Останалата част от протестиращите са поели в различни посоки. Някои от тях възнамеряват да продължат да протестират на други места в града.
Мария ГЕОРГИЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Протестиращи блокираха за кратко с колите си кръстовището пред сградата на Общината

Варна: Протестиращи блокираха за кратко с колите си кръстовището пред сградата на Общината

18 Ноември 2018 | 14:16 | Агенция "Фокус"
Варна. Протестиращи блокираха кръстовището пред сградата на Община Варна около 14.00 часа. С натискане на клаксони те се отправиха към Катедралния храм „Св. Успение Богородично", предаде репортер на Радио „Фокус" - Варна. На някои от колите имаше поставени трибагреници. Близо 100 протестиращи тръгнаха пеша по обичайния маршрут към катедралата. Те огласят бул. „Мария Луиза" с викове „Оставка" и „Мафията вън". Протестиращите продължават да настояват за оставка на цялото правителство и достойни доходи.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: Планираният пред сградата на Общината протест е отменен, недоволството на гражданите ще бъде изразено само с автошествие

Добрич: Планираният пред сградата на Общината протест е отменен, недоволството на гражданите ще бъде изразено само с автошествие

18 Ноември 2018 | 14:16 | Агенция "Фокус"
Добрич. Планираният пред сградата на Общината протест на граждани е отменен. Това съобщи началникът на „Пътна полиция“ в Добрич Жулиян Минев, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Протестиращите граждани са избрали днес да заявят своето недоволство само чрез автошествие. Към колите и моторите, които потеглиха от Добрич малко след 11.00 часа, са се присъединили и превозни средства от района на Генерал Тошево. Към 13.30 часа автошествието все още е било в района на Кардам и КПП – Йовково. Жулиян Минев съобщи, че до блокиране на пътища и инциденти не се е стигнало. Част от колите са преминавали по пътя от Кардам до КПП – Йовков и обратно.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Около 30 автомобила с протестиращи влязоха в столицата откъм АМ „Хемус“ , ескортирани от полицейски патрули

София: Около 30 автомобила с протестиращи влязоха в столицата откъм АМ „Хемус“ , ескортирани от полицейски патрули

18 Ноември 2018 | 14:13 | Агенция "Фокус"
София. Около 30 автомобила с протестиращи влязоха в столицата откъм АМ „Хемус“ , ескортирани от полицейски патрули, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ямбол: Подстъпът към ГККП „Лесово“ е блокиран от протестиращи

Ямбол: Подстъпът към ГККП „Лесово“ е блокиран от протестиращи

18 Ноември 2018 | 14:10 | Агенция "Фокус"
Ямбол. Подстъпът към ГККП „Лесово“ е блокиран от протестиращи, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Обединиха се двата лъча протестиращи – тези от Сливен и Ямбол.
Други групи протестиращи има край село Тенево на международния път към граничния пункт и на автомагистрала „Тракия“ край Ямбол. Няма сблъсъци по време на протеста.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветелина Рандева, ОДМВР – Бургас: Въведена временна организация на движението във връзка с протестите  и затварянето на пътната отсечка в посока от и към Бургас

Цветелина Рандева, ОДМВР – Бургас: Въведена временна организация на движението във връзка с протестите и затварянето на пътната отсечка в посока от и към Бургас

18 Ноември 2018 | 13:58 | Агенция "Фокус"
Бургас. Въведена временна организация на движението във връзка с протестите и затварянето на пътната отсечка в посока от и към Бургас. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР – Бургас. „За колите, пътуващи в посока Бургас – София, обходният маршрут е през надлеза по пътя към нефтохимическия комбинат, а след това качване на автомагистрала „Тракия“ от пътен възел Камено. Колите, пътуващи в посока София-Бургас и идващи от автомагистрала „Тракия“, се отбиват от пътен възел Камено“, поясни Рандева.
Мария ГЕОРГИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Движението на автомагистрала „Тракия“ в района на Сливен и Ямбол се регулира от полицията, освободен е трафикът при село Тенево

Движението на автомагистрала „Тракия“ в района на Сливен и Ямбол се регулира от полицията, освободен е трафикът при село Тенево

18 Ноември 2018 | 13:57 | Агенция "Фокус"
Сливен. Движението на автомагистрала „Тракия“ в района на Сливен и Ямбол се регулира от полицията, съобщиха за Радио „Фокус“ – Сливен от Областно пътно управление. Колоните от автомобили на протестиращите се отклоняват през пътния възел на Зимница и т. н. „Ямболска детелина“.
Блокадата на международния път към Турция край Тенево е свалена. Колите на протестиращите са паркирани на селскостопанската писта край селото.
Засиленото полицейско присъствие цели не да саботира протеста, а да осигури безопасността на множеството хора край пътя, и особено на децата и младежите, които са се разположили край мантинелите.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ямбол: Протестиращите от Сливен пътуват към ГККП „Лесово“ под полицейска охрана

Ямбол: Протестиращите от Сливен пътуват към ГККП „Лесово“ под полицейска охрана

18 Ноември 2018 | 13:54 | Агенция "Фокус"
Ямбол. Протестиращите от Сливен пътуват към ГККП „Лесово“ под полицейска охрана, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Колоната беше спряна за проверка от полиция на пътя към граничния пункт. След проверка шествието потегли към контролно-пропускателния пункт. Шествието се води от патрулни автомобили. На пътя има и представители на жандармерията. Около 200 коли се движат към граничния пункт.
Протестиращите опровергаха появилата се на места информация, че протестът се предвожда от личности, замесени в лов на мигранти. Няма провокации и нередности по време на движението на колоната.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Около 50 автомобила се включиха в протест срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост във Велинград

Пазарджик: Около 50 автомобила се включиха в протест срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост във Велинград

18 Ноември 2018 | 13:47 | Агенция "Фокус"
Велинград. Около 50 автомобила се включиха в протест срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост във Велинград, съобщиха участници в автошествието. Вече се събират хора, които ще се включат в пешеходното шествие, което тръгва от градския стадион и ще завърши в центъра на площад „Николай Гяуров“, където ще започне митинг.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Колона от автомобили се е образувала в района на 5-и км край града

Шумен: Колона от автомобили се е образувала в района на 5-и км край града

18 Ноември 2018 | 13:44 | Агенция "Фокус"
Шумен. Колона от автомобили се е образувала в района на 5-и км край Шумен, предаде репортер на Радио „Фокус - Шумен. В района има много спрени край пътя ТИР-ове. Полицейски служители са на място и контролират движението. Трафикът е натоварен тъй като автомагистрала „Хемус все още е блокирана при п.в. „Белокопитово" от протестиращи шуменци.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Протестиращи блокираха обходния маршрут в посока София – Бургас

Бургас: Протестиращи блокираха обходния маршрут в посока София – Бургас

18 Ноември 2018 | 13:44 | Агенция "Фокус"
Бургас. Протестиращите блокираха обходния маршрут за пътуващите в посока София – Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Обходният маршрут е в посока нефтохимическия комбинат и води до центъра на Бургас. Преди минути движението за пътуващите в посока София-Бургас се отбиваше по този маршрут, тъй като протестиращите бяха блокирани от полицията на входа на Бургас до магазин за детски стоки.
Мария ГЕОРГИЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Протестно шествие преминава през централните улици на град Петрич

Благоевград: Протестно шествие преминава през централните улици на град Петрич

18 Ноември 2018 | 13:41 | Агенция "Фокус"
Петрич. Протестно шествие преминава през централните улици в град Петрич, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. След обиколката се очаква протестиращите да се насочат към ГКПП „Кулата - Промахон“. Според предварително заявеното от тях граничният пункт ще бъде блокиран.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Хасково: Протестиращи блокираха АМ „Марица“ при разклона за Турция и Гърция

Хасково: Протестиращи блокираха АМ „Марица“ при разклона за Турция и Гърция

18 Ноември 2018 | 13:40 | Агенция "Фокус"
Хасково. Протестиращи блокираха АМ „Марица“ при разклона за Турция и Гърция , предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Приключи протестът в града срещу социалната несправедливост

Пловдив: Приключи протестът в града срещу социалната несправедливост

18 Ноември 2018 | 13:36 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Приключи протестът в Пловдив срещу социалната несправедливост в страната, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Около 100 души се събраха пред сградата на Общината, за да изразят недоволството си от цялостната социална обстановка в България. Протестиращите развяваха българския трибагреник с викове „Оставка!“, „Убийци!“ и „Мафия“. „Цялата политическа върхушка е срам и позор за всички, които са проляли кръвта си на бойното поле, за да може днес да се наречем българи и да я има тази държава“, каза един от протестиращите пред Общината. Събралите се граждани, към които се присъединиха и около 30 души от Пазарджик, хвърляха жълти стотинки, с което искаха да покажат за какво работят.
„Искаме по-добър живот за нас и децата ни. Искаме децата ни да останат в България, а не да я напускат“, каза друг от протестиращите.
Някои от участниците изразиха недоволството си от малкия брой на включилите се в протеста. Прозвучаха много патриотични песни.
Протестът пред сградата на Общината започна около 12.00 часа. След като участниците в протестното шествие паркираха колите си в пространството около ул. „Иван Вазов“ със съдействието на полицията, те се насочиха към центъра на града, за да продължат да изразяват недоволството си.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Силистра: Протестно шествие от 90 автомобила се провежда в града

Силистра: Протестно шествие от 90 автомобила се провежда в града

18 Ноември 2018 | 13:24 | Агенция "Фокус"
Силистра. Протестно шествие от 90 автомобила се провежда в града, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Протестът в града се провежда под надслов" За едно по-добро бъдеще на България".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: 60 автомобила са потеглили към ГКПП „Кардам“

Добрич: 60 автомобила са потеглили към ГКПП „Кардам“

18 Ноември 2018 | 13:21 | Агенция "Фокус"
Добрич. Протестно шествие от 60 автомобила е потеглило от Добрич към ГКПП „Кардам“, предаде репортер на Агенция „Фокус“ .
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Приключи протестът на главен път Е-79 в района на полигона

Благоевград: Приключи протестът на главен път Е-79 в района на полигона

18 Ноември 2018 | 13:18 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Приключи мирният протест на главен път Е-79 в района на полигона край Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. Полицейското присъствие в района е засилено. Разположени са полицейски патрули и на изхода на Благоевград.

„Фокус“ припомня, че около 10.30 часа тази сутрин около 30 протестиращи се събраха на мирен протест срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост в България. Протестът бе организиран в социалните мрежи, а участниците в него около 10.00 часа се събраха на паркинга на голяма търговска верига, от където се отправиха към крайната си точка. При полигона имаше около 50 полицейски служители, а на изхода на града имаше екипи, които спираха протестиращите и ги предупреждаваха да не затварят главния път и протестът да мине спокойно. Първоначалното намерение на групата бе да се блокира главен път Е-79, но до това действие не се стигна.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Полиция е блокирала протестиращите при голям магазин за детски стоки по пътя за кв. „Ветрен“

Бургас: Полиция е блокирала протестиращите при голям магазин за детски стоки по пътя за кв. „Ветрен“

18 Ноември 2018 | 13:14 | Агенция "Фокус"
Бургас. Екипи на полицията са блокирали протестиращите при голям магазин за детски стоки на пътя София - Бургас, по пътя за кв. „Ветрен“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Целта на органите на реда е да не допусне протестиращите да стигнат до АМ „Тракия“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Създадена е организация за пренасочване на автомобилите по магистрала "Хемус" при пътен възел "Белокопитово", където движението е блокирано от протестиращи

Шумен: Създадена е организация за пренасочване на автомобилите по магистрала "Хемус" при пътен възел "Белокопитово", където движението е блокирано от протестиращи

18 Ноември 2018 | 13:14 | Агенция "Фокус"
Шумен. Протестиращи граждани са затворили принудително движението за автомобили на пътен възел Белокопитово. Полицейски служители са на място. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен. Създадена е организация за пренасочване на преминаващите автомобили по алтернативни маршрути.
Пътуващите от Русе и Разград в посока към Варна се отклоняват през селата Струйно- Длъжко- Тимарево – Хитрино, по I-7 и АМ“Хемус“.
По обратния път - от Варна за Русе движението се осъществява по същия маршрут.
Пътуващите от Варна към София на пътен възел Каспичан се пренасочват по път I-2 след това по I-7 , Велики Преслав в посока към гр. Търговище
Пътуващите от Търговище в посока Варна се движат през Велики Преслав. Тези, които са попаднали в задръстването могат да използват общински път през село Градище.
Припомняме, че принудителното затваряне на пътища от Републиканската пътна мрежа е административно нарушение съгласно Закона за движение по пътищата
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Около 60 автомобила са се събрали в Петрич за протест срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост в България

Благоевград: Около 60 автомобила са се събрали в Петрич за протест срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост в България

18 Ноември 2018 | 13:10 | Агенция "Фокус"
Петрич. Около 60 автомобила са се събрали в Петрич за протест срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост в България, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Очаква се по-късно гражданите да се отправят към ГКПП „Кулата“, където ще блокират движението, както се случи миналата неделя.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ловеч: Спокойно проточат протестите в областта, няма блокади на пътища

Ловеч: Спокойно проточат протестите в областта, няма блокади на пътища

18 Ноември 2018 | 13:09 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Спокойно проточат протестите в областта, няма блокади на пътища. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОДМВР -Ловеч. Заявен е протест на пътя Ловеч-Троян, на разклона за село Калейца, който започна в 12.00 часа. Подадено е заявление за шшествие на пътен възел „Боаза“ при Тетевен в 14.00 часа. Протест ще има и в Ловеч, началният час е 14.00 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Автомобилно протестно шествие срещу стандарта на живот в страната и социалното неравенство се провежда в Дупница

Кюстендил: Автомобилно протестно шествие срещу стандарта на живот в страната и социалното неравенство се провежда в Дупница

18 Ноември 2018 | 13:08 | Агенция "Фокус"
Дупница. Автомобилно протестно шествие се провежда в Дупница, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Протестиращите си обявяват срещу стандарта на живот в страната и социалното неравенство. Първоначално те се събраха на паркинг пред една от големите търговски вериги в града, след което преминаха през централните улици на Дупница. Към момента няма затваряне на движението. Протестът се охранява от полицията. Няма основен организатор на протестните действия.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Граждани на Панагюрище отново излизат на протест срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост

Пазарджик: Граждани на Панагюрище отново излизат на протест срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост

18 Ноември 2018 | 12:58 | Агенция "Фокус"
Панагюрище. След вчерашния протест в Панагюрище срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост, днес отново се предвиждат протестни действия, съобщиха организаторите. Началото им е в 14.00 часа, като сборен пункт ще е чешмата пред ДЗС.
„Фокус“ припомня, че в събота около 30 души участваха в протеста срещу високите цени на горивата в Панагюрище, Протестът започна пред Общината с думи на присъстващите и с искане за оставки на правителството. След това присъстващите се отправиха към паметника на Райна Княгиня. Шествието премина мирно, без инциденти и завърши с българско хоро.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ямбол: Протестиращи затвориха международния път към ГКПП „Лесово“ в района на село Тенево

Ямбол: Протестиращи затвориха международния път към ГКПП „Лесово“ в района на село Тенево

18 Ноември 2018 | 12:58 | Агенция "Фокус"
Ямбол. Протестиращи затвориха международния път към ГКПП „Лесово“ в района на село Тенево. Селото е сборният пункт на протестиращите от Сливен и Ямбол, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Блокадата е на пътя до пистата на Тенево. В момента няколкостотин сливенски автомобила под полицейски ескорт пътуват към Тенево, което се намира на 18 км от Ямбол. Част от ямболските протестиращи тръгват по автомагистрала "Тракия". Двете колони се разминават под полицейска охрана.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Враца: 35 автомобила от града тръгват към София, за да се включат в протеста в столицата

Враца: 35 автомобила от града тръгват към София, за да се включат в протеста в столицата

18 Ноември 2018 | 12:55 | Агенция "Фокус"
Враца. 35 автомобила от града тръгват с полицейски ескорт към София, за да се включат в протеста в столицата, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Полицията е блокирала движението до кръговото кръстовище на изхода на Бургас и допуска само автомобили с протестиращи

Бургас: Полицията е блокирала движението до кръговото кръстовище на изхода на Бургас и допуска само автомобили с протестиращи

18 Ноември 2018 | 12:52 | Агенция "Фокус"
Бургас. Автомобили с протестиращи се отправят към автомагистрала „Тракия“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Полицията е блокирала движението до кръстовището с кръгово движение на изхода на Бургас и допуска само автомобили с протестиращи. Те са образували километрова колона, някои от тях развяват български трибагреници. Шествието продължава, а колоната се придвижва бавно. Има полицейски патрул преди надлеза в близост до големия търговски обект по пътя Бургас -автомагистрала „Тракия“.
Мария ГЕОРГИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Монтана: Протестиращи опитват да блокират прохода Петрохан

Монтана: Протестиращи опитват да блокират прохода Петрохан

18 Ноември 2018 | 12:50 | Агенция "Фокус"
Монтана. Около 300 автомобила опитват да блокират прохода Петрохан, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Полицията не допуска ограничаване на движението.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: С минута мълчание протестиращите на магистрала "Хемус" почетоха паметта на загиналите при катастрофи

Шумен: С минута мълчание протестиращите на магистрала "Хемус" почетоха паметта на загиналите при катастрофи

18 Ноември 2018 | 12:50 | Агенция "Фокус"
Шумен. С минута мълчание протестиращите на магистрала "Хемус" шуменци почетоха паметта на загиналите при ПТП, предаде репортер на Радио "Фокус" - Шумен. В района на пътен възел "Белокопитово" има близо 100 коли от протеста. Опашки от чакащи автомобили има в посока София.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Протестиращите на пътя край Разлог поетапно пропускат движението на автомобили

Благоевград: Протестиращите на пътя край Разлог поетапно пропускат движението на автомобили

18 Ноември 2018 | 12:50 | Агенция "Фокус"
Разлог. Протестиращите на второкласен път-19 край Разлог поетапно пропускат движението на автомобили, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. През определен интервал от време протестиращи застават встрани от платното и пропускат около 20 автомобила, след което отново излизат на платното. Намеренията им са да продължат по този начин до 15.00 часа.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Протестиращи са тръгнали към магистрала „Тракия“ с намерение да я блокират

Бургас: Протестиращи са тръгнали към магистрала „Тракия“ с намерение да я блокират

18 Ноември 2018 | 12:24 | Агенция "Фокус"
Бургас. 200 автомобила са тръгнали към магистрала „Тракия“ с намерение да я блокират, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
В ямболско протестиращи са затворили международния път към граничен пункт „Лесово“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Жители на община Петрич организират пореден протест срещу социалната несправедливост в България

Благоевград: Жители на община Петрич организират пореден протест срещу социалната несправедливост в България

18 Ноември 2018 | 12:19 | Агенция "Фокус"
Петрич. Жители на община Петрич ще излязат на пореден протест срещу социалната несправедливост в България, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Организацията на събитието се осъществява в една от социалните мрежи. Начало на протеста ще бъде в 13.00 часа на паркинга при болницата, а след това отново се планува да бъде затворен и ГКПП „Кулата“. Очаква се в протеста да се включат и протестиращи групи от община Сандански, както и близките населени места.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Около 200 души се събират на протест в града срещу високите цени на горивата

Бургас: Около 200 души се събират на протест в града срещу високите цени на горивата

18 Ноември 2018 | 12:16 | Агенция "Фокус"
Бургас. Протест срещу високите цени на горивата се провежда в Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Множество жители на града се събират на паркинга на хипермаркета на един от входовете на града, за да изразят недоволството си спрямо повишените цени. На място се забелязва засилено полицейско присъствие.
Мария ГЕОРГИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Блокирана е автомагистрала "Хемус" при пътен възел "Белокопитово"

Шумен: Блокирана е автомагистрала "Хемус" при пътен възел "Белокопитово"

18 Ноември 2018 | 12:12 | Агенция "Фокус"
Шумен. Протестиращи блокираха автомагистрала "Хемус" при п.в. "Белокопитово", предаде репортер на Радио "Фокус" - Шумен. Затворени са платната във всички посоки, но е осигурен коридор при спешни случаи. Започват да се образуват колони от чакащи ТИР-ове.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Без нарушения на обществения ред и правилата за движение по пътищата протичат протестите в областта

Пазарджик: Без нарушения на обществения ред и правилата за движение по пътищата протичат протестите в областта

18 Ноември 2018 | 12:11 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Нормално протичат протестите на територията на област Пазарджик, при добра комуникация с организаторите им. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик говорителят на ОДМВР Мирослав Стоянов. Той обясни, че автомобилите с протестиращи са се събрали в района на автопазара в Пазарджик. „Там те изчакаха автомобили от Пловдив, които се присъединиха към тези от Пазарджик. Колоната от Пловдив беше съпровождана от екипи на ОДМВР - Пловдив и жандармерията. След това една част от автомобилите потеглиха по посока за София със съпровод от полицейски екипи от Пазарджик, Пловдив и жандармерията, а другите по посока за Пловдив също под полицейски ескорт.
Всички възлови кръстовища и подходи към главните пътища бяха с охрана от полицейски автопатрули от РУ - Пазарджик и областната дирекция за недопускане на пътни инциденти или нарушаване на обществения ред.
Във Велинград от сутринта започна протест, който протича под охраната на служители от РУ - Велинград.
Протестът в Панагюрище е предвиден за 14.00 часа и също ще проведе с полицейска охрана“, коментира Стоянов.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Около 100 души протестират срещу социалната несправедливост пред сградата на Общината

Пловдив: Около 100 души протестират срещу социалната несправедливост пред сградата на Общината

18 Ноември 2018 | 12:08 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Около 100 души протестират срещу социалната несправедливост пред сградата на Община Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Много от протестиращите развяват българския трибагреник с викове „Оставка!“ и „Убийци!. „Събудете се българи!“, призовават организатори на протеста. Някои от участниците изразяват недоволството си от малкия брой на включилите се в протеста днес. Звучат патриотични песни.
Протестът пред сградата на Общината в града започна преди минути. След като участниците в протестното шествие оставиха колите си в пространството около ул. „Иван Вазов“, те се насочиха към центъра на града, за да продължат да изразяват недоволството си.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Блокиран е пътят Симитли – Гоце Делчев преди Разлог

Благоевград: Блокиран е пътят Симитли – Гоце Делчев преди Разлог

18 Ноември 2018 | 12:06 | Агенция "Фокус"
Разлог. Около 40 човека са се събрали на протест на второкласен път-19 Симитли – Гоце Делчев преди Разлог, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Пътят е блокиран. Продължават да пристигат и още граждани, които искат да изразят недоволството си срещу високите цени на горивата, очакваното повишение цените на водата в област Благоевград, както и срещу цялостната социална обстановка в страната. Полицейското присъствие е засилено. Развяват се много български знамена, звучат патриотични песни и почти всички носят плакати с различни лозунги на тях. Сред посланията са: „Искаме да живеем в България“, „ Не на увеличението на водата“, „Този път последствия ще има за вас“ и други. Пътят все още не е блокиран.
Недоволните граждани подчертаха, че протестът не е политически. Сред присъстващите има и представители на майките на децата с увреждания.
Протестът е разрешен от кмета на Разлог Красимир Герчев, като е позволено той да продължи до 15.00 часа. Преди да се стигне до блокада на пътното платно, протестиращите срещнаха съпротива от полицаите, но я преодоляха бързо.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Автошествието с протестиращи се отправя към п.в. "Белокопитово" с намерение за блокада на движението в района

Шумен: Автошествието с протестиращи се отправя към п.в. "Белокопитово" с намерение за блокада на движението в района

18 Ноември 2018 | 12:02 | Агенция "Фокус"
Шумен. Автошествието с протестиращи шуменци се отправя към п.в. "Белокопитово" на магистрала "Хемус", предаде репортер на Радио Фокус - Шумен. Протестиращите възнамеряват да блокират движението в района. Те обявиха искания за по- добър живот, промяна в системата на управление, намаляване броя на депутатите в НС , минимална заплата от 750 Евро.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Реч на Владимир Путин пред Федералното събрание. 20 февруари 2019 г.
Реч на Владимир Путин пред Федералното събрание. 20 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.