НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:07


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Инж. Любозар Фратев, Съвет по туризъм - Пловдив: През 2018 година фестивалът „Дефиле на младото вино“ се извършва в подкрепа на образованието

Инж. Любозар Фратев, Съвет по туризъм - Пловдив: През 2018 година фестивалът „Дефиле на младото вино“ се извършва в подкрепа на образованието

17 Ноември 2018 | 13:36 | Агенция "Фокус"
Пловдив. През 2018 година фестивалът „Дефиле на младото вино“ в Пловдив се извършва в подкрепа на образованието и по-специално на студенти, обучаващи се в направления на производствените процеси в хранително-вкусовата промишленост и туризма. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив председателят на Управителния съвет на Съвета по туризъм в Пловдив инж. Любозар Фратев. По думите му 5% от приходите на фестивала ще бъдат инвестирани в поощряването на някои от най-изявените студенти от специалности винопроизводство, кетъринг и туризъм от Университета по хранителни технологии в Пловдив. „Стимулирането и развитието на младите кадри в образователната система е мисия на Съвета по туризъм. Всяка година студентите участват във фестивала като доброволци. Тяхна задача е да помагат на производителите в презентиране на продуктите, като по този начин се създава тясна връзка между бизнеса и образованието. С радост организаторите признават постигнатите резултати, доказателство за които са студентите, участвали с доброволчески труд на щандовете преди години, а сега ги откриваме отново на същите щандове, но вече част от екипа на фирмите“, каза Фратев.
За провеждането на събитието Съветът по туризъм в Пловдив си партнира с Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, които ще вземат дейно участие през седмицата преди дефилето – в „Дни на младото вино“. Участие във фестивала ще има и от Аграрен университет – Пловдив. Те ще представят вино, което се произвежда именно в базата на университета. Техни студенти ще вземат активно участие на щандовете на производителите. В събитието се включват и студенти от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Висше училище по агробизнес и развитие на регионите. Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника спомагат за популяризирането на събитието като осигуряват брошури за посетителите и ги насочват към обектите на фестивала.
„Фестивалът „Дефиле на младото вино” в Пловдив заема важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар“, посочи Фратев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруари 2019 г.
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруа...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.