НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:20


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Инж. Любозар Фратев, Съвет по туризъм - Пловдив: През 2018 година фестивалът „Дефиле на младото вино“ се извършва в подкрепа на образованието

Инж. Любозар Фратев, Съвет по туризъм - Пловдив: През 2018 година фестивалът „Дефиле на младото вино“ се извършва в подкрепа на образованието

17 Ноември 2018 | 13:36 | Агенция "Фокус"
Пловдив. През 2018 година фестивалът „Дефиле на младото вино“ в Пловдив се извършва в подкрепа на образованието и по-специално на студенти, обучаващи се в направления на производствените процеси в хранително-вкусовата промишленост и туризма. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив председателят на Управителния съвет на Съвета по туризъм в Пловдив инж. Любозар Фратев. По думите му 5% от приходите на фестивала ще бъдат инвестирани в поощряването на някои от най-изявените студенти от специалности винопроизводство, кетъринг и туризъм от Университета по хранителни технологии в Пловдив. „Стимулирането и развитието на младите кадри в образователната система е мисия на Съвета по туризъм. Всяка година студентите участват във фестивала като доброволци. Тяхна задача е да помагат на производителите в презентиране на продуктите, като по този начин се създава тясна връзка между бизнеса и образованието. С радост организаторите признават постигнатите резултати, доказателство за които са студентите, участвали с доброволчески труд на щандовете преди години, а сега ги откриваме отново на същите щандове, но вече част от екипа на фирмите“, каза Фратев.
За провеждането на събитието Съветът по туризъм в Пловдив си партнира с Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, които ще вземат дейно участие през седмицата преди дефилето – в „Дни на младото вино“. Участие във фестивала ще има и от Аграрен университет – Пловдив. Те ще представят вино, което се произвежда именно в базата на университета. Техни студенти ще вземат активно участие на щандовете на производителите. В събитието се включват и студенти от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Висше училище по агробизнес и развитие на регионите. Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника спомагат за популяризирането на събитието като осигуряват брошури за посетителите и ги насочват към обектите на фестивала.
„Фестивалът „Дефиле на младото вино” в Пловдив заема важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар“, посочи Фратев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.