НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:25


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ТАСС: Юлия Тимошенко изяви готовност за преговори с Путин за Донбас

ТАСС: Юлия Тимошенко изяви готовност за преговори с Путин за Донбас

14 Декември 2018 | 08:08 | Агенция "Фокус"
Киев. ТАСС: Юлия Тимошенко изяви готовност за преговори с Путин за Донбас
Лидерът на украинската партия „Отечество“ Юлия Тимошенко, която е лидер във всички предизборни рейтинги за кандидат-президент, е готова да преговаря за разрешаване на ситуацията в Донбас с руския президент Владимир Путин., съобщава агенция TACC.
„Будапещенският формат, който предлагам, гласи, че на масата за преговори ще участват всички участници в него“, заяви Тимошенко.
В същото време политикът отново изрази мнението, че за да се разреши конфликтът в Донбас, преговорите трябва да се водят в новия формат „Будапеща Плюс“, без да се отказват от нормандския и минския вариант. „Нуждаем се от новия формат „Будапеща Плюс“, така че в преговорния процес да участват лидерите на страните подписали меморандума от Будапеща“, посочи Тимошенко.
По-рано Тимошенко заяви, че Европейският съюз и Германия също трябва да бъдат включени във формата Будапеща.

Превод и редакция: Калоян Пенков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Независимая газета“: „Нормандската четворка“ може да се срещне за първи път от две години

„Независимая газета“: „Нормандската четворка“ може да се срещне за първи път от две години

7 Ноември 2018 | 00:57 | Агенция "Фокус"
Москва. „Нормандската четворка“ може да се срещне за първи път от две години, пише руското издание “Независимая газета“.
През следващите няколко дни президентът на Украйна Петро Порошенко ще се опита да убеди западните лидери в правилността на подхода към конфликта в Донбас. В сряда и четвъртък ще бъде в Хелзинки, където ще проведе няколко срещи в рамките на конгреса на Европейската народна партия. След това ще пътува до Париж. В Киев се твърди, че може да има кратка среща на лидерите на "Нормандската четворка".
Изданието припомня, че за последен път президентите на Украйна, Русия, Франция и германският канцлер проведоха разговори през есента на 2016 г. До края на същата година се договориха се да разработят най-малко проект на "пътна карта" за изпълнението на споразуменията от Минск от септември 2014 г. и набора от мерки за изпълнение на споразуменията от Минск от февруари 2015 г. Под "пътна карта" се разбира подробен график на действията, в който се посочват отговорните страни.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сергей Лавров: Западът създава  усещане за безнаказаност в Киев

Сергей Лавров: Западът създава усещане за безнаказаност в Киев

2 Ноември 2018 | 11:49 | Агенция "Фокус"
Москва. Западните страни повдигат въпроса за нарушаване на правата на човека само на конфиденциални срещи с ръководството на Украйна, без да говорят за това публично. Това създава у властите на страната „усещане за безнаказаност“, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров на пресконференция в петък, предава ТАСС.
„Тези страни, които в този случай имат решаващо влияние върху поведението на киевските власти, имат далеч повече лостове, за да не се допускат груби нарушения на правата на човека“, отбеляза Лавров.
„В конфиденциални разговори тези мисли се спускат до киевското ръководство и ние знаем, че това е именно така: и представители на ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа) го правят, и представители на водещите европейски страни. Те го правят тихо, надявайки се, че силата на убеждаването, силата на влиянието и другите лостове за въздействие върху Киев, които Запада има – икономически и други, ще сработят. Но именно, защото те се притесняват да говорят публично за това, в киевското ръководство се създава усещане за безнаказаност“, заяви министърът, отговаряйки на въпрос за мълчанието на западните страни за случаите на нарушение на човешките права в Украйна.
В тази връзка, Лавров резюмира, че Западът в момента отговаря за това, което правят украинските власти, защото европейските страни са подкрепили държавния преврат в Украйна.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Взгляд“ : Юлия Тимошенко печели от обявените санкции на Русия срещу украински физически лица и компании

„Взгляд“ : Юлия Тимошенко печели от обявените санкции на Русия срещу украински физически лица и компании

2 Ноември 2018 | 02:01 | Агенция "Фокус"
Москва. Юлия Тимошенко печели от обявените санкции на Русия срещу украински физически лица и компании, пише руският вестник “Взгляд“.
В украинското интернет пространство междувременно, се появиха противоречия по причините за включването в списъка на един от основните кандидати за президент на Украйна Юлия Тимошенко. Някои го наричат "прикритие" за нея и възможността да окаже натиск върху Порошенко с помощта на реториката: "Аз съм врагът на Путин, но ти не си". Други смятат, че такова решение на руския кабинет на министрите е странно, защото ако Тимошенко спечели президентските избори и иска да дойде на преговори в Москва, тя ще трябва да бъде извадена от списъка.
Експертите смятат, че Тимошенко дори печели. "Това е силен психологически ход, така че никой няма да играе срещу нея като про-руски кандидат. Това е много добра новина за Тимошенко. Тя ще бъде в състояние веднага да отблъсне проруския компонент и спокойно да прокара своята тема, свързана със социално-икономическото развитие на Украйна ", каза той.
Не считам тази стъпка за навременна, но смятам, че е правилна. За някои това ще бъде последен шанс да се помирят с Русия, а за други, които не са в списъка - предупреждение ", каза Леонид Калашников, председател на Комисията в Държавната дума по въпросите на ОНД, пред изданието.
"Разбира се, реакцията в Украйна ще бъде такава, че онези, които попадат под санкциите, ще нарекат това решение „почтено признание“ на техните заслуги в борбата срещу Русия. Но в действителност тези ограничения няма да им донесат нищо добро и те го знаят ", каза Калашников.
В същото време Москва избягва мерки, които биха могли да повлияят на благосъстоянието на обикновените украинци. Според експерти руският отговор е несъизмерим с вече наложените санкции на Украйна. От 2014 г. насам Киев е включил повече от 1000 руски граждани и 750 компании, така че въпросът за реакцията "има възможност да расте".
"Отговорът на Русия е опит да се изпрати сигнал. Колко е готова Украйна да разбие своята икономика, осъзнавайки, че в отговор ще последва друг много по-сериозен удар? ",смятат те.

Превод и редакция: Юлиян МарковОтвори в нов прозорец
прочети затвори

„Новая газета“ Украйна е задържала кораб, превозващ товар от самопровъзгласилата се Луганска народна република

„Новая газета“ Украйна е задържала кораб, превозващ товар от самопровъзгласилата се Луганска народна република

2 Ноември 2018 | 01:28 | Агенция "Фокус"
Киев. В Мариупол Украйна е задържала кораб, превозващ продукти от металургичен завод от Алчевск, който се намира на територията на самопровъзгласената Луганскска народна република , съобщи главният прокурор на Украйна Юрий Луценко на своята страница в социалната мрежа „Фейсбук“, цитиран от "Новая газета".
Главният прокурор каза, че корабът, плаващ под флага на Либерия е напуснал руско пристанище в посока Белгия. Той също така заплаши, че отговорните ще бъдат съдени за спонсориране на тероризма, пише изданието.
Самото задържане Луценко описва със следните думи: "Това е нашият отговор на санкциите."
Изданието припомня,че Русия наложи санкции на 322 граждани и 68 компании от Украйна. Списъкът на лицата, попадащи под новите санкции, включва съдии от Конституционния съд на Украйна, депутати от Върховната Рада, големи украински предприемачи, длъжностни лица от президентската администрация, министри, ръководители на изпълнителни органи и големи компании.
Санкциите предвиждат блокиране на сметки, ценни книжа и имущество на територията на Русия за лица в списъка със санкции, както и забрана за износ на капитали извън Русия.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

РИА Новости: ОССЕ оценява предложенията на  беларуския президент за урегулиране на конфликта в Украйна

РИА Новости: ОССЕ оценява предложенията на беларуския президент за урегулиране на конфликта в Украйна

1 Ноември 2018 | 23:20 | Агенция "Фокус"
Минск. Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) оценява предложенията на беларуския президент Александър Лукашенко за урегулиране на конфликта в Украйна, предава РИА Новости.
Генералният секретар на ОССЕ Томас Гремингер заяви, че идеите, изразени от президента на Беларус Александър Лукашенко, за разрешаване на конфликта в Донбас заслужават внимание, защото те могат да дадат нов тласък на Минските споразумения.
По-рано Лукашенко, по време на среща на основната група на Мюнхенската конференция по сигурността, заяви, че Минск е готов да поеме контрола над руско-украинската граница и да наблюдава изборите в Донбас. Освен това той изрази мнението, че е препоръчително да се обмисли възможността за съвместна мироопазваща мисия на ООН и ОССЕ в Донбас. Беларуският лидер изрази готовността на Беларус да бъде домакин на техническия център на контактната група за разрешаване на конфликта в Донбас. Лукашенко също така отбеляза, че без участието на САЩ в преговорите за Донбас едва ли е възможно да се постигне уреждане на конфликта.
"Трябва да спомена вашият президент (Лукашенко), който подкрепя новите идеи, които трябва да бъдат разработени и популяризирани, например разширяването на формата на процеса в Минск, което е добре дошло. Тези идеи трябва да бъдат отбелязани сега", каза Гремингер по телевизионния канал „Беларус 1“.
Според него "те ще дадат нов тласък на споразуменията в Минск". Генералният секретар вярва, че човек не може да бъде доволен от продължаващия въоръжен конфликт в Европа. "Това трябва да бъде спряно, което не само ще спре страданието на населението на тази страна (Украйна), но и ще допринесе за сигурността в региона, затова смятам, че форматът на процеса в Минск трябва да бъде разширен и аз се радвам, че тези опити се правят" , добави Гремингер.

Превод и редакция: Юлиян МарковОтвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: От Киев Меркел обеща да запази санкциите срещу Русия

AFP: От Киев Меркел обеща да запази санкциите срещу Русия

1 Ноември 2018 | 20:00 | Агенция "Фокус"
Киев. Германският канцлер заяви в Киев, в четвъртък, че е решена да запази санкциите срещу Русия за ролята й в украинския конфликт, предава AFP.
„За съжаление... Минските споразумения не се спазват, всеки път ние напредваме с милиметри, но понякога се движим и назад“, обясни Меркел по време на визитата си в Киев.
„По тази причина Германия ще настоява тези санкции да бъдат продължени“, подчерта тя на съвместната пресконференция с украинския президент Петро Порошенко.
„Русия трябва да направи нещо елементарно: да остави Украйна, да изтегли войниците си, да изтегли оръжията си и да възстанови териториалната цялост на страната“, заяви пък Порошенко.
Той осъди изборите в самопровъзгласените Донецка и Луганска народни републики, които трябва да се състоят на 11 ноември.
„Осъдихме организирането от Русия на тези фалшиви избори“, посочи украинският лидер.
„Това е ясен знак, че Кремъл не иска мирно разрешение“, сигурен е държавният глава.
Двамата лидери са обсъдили също и строителството на газопровода „Северен поток 2“.
Еднодневната визита на Меркел в Киев е първата й след подписването на Минските споразумения, които засега не постигат целта си да донесат мир в Източна Украйна, отбелязва „Франс прес“.
Европейският съюз и САЩ наложиха санкции на Русия за присъединяването на Крим през 2014 година, припомня още агенцията.
Москва е обвинена, но отрича категорично, че разпалва конфликта в Източна Украйна, който струва животите на 10 хиляди души, както посочва медията.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ангела Меркел: Украйна и Германия работят съвместно над създаването на миротворческа мисия в Донбас

Ангела Меркел: Украйна и Германия работят съвместно над създаването на миротворческа мисия в Донбас

1 Ноември 2018 | 16:44 | Агенция "Фокус"
Киев. Германският канцлер Ангела Меркел подчертава необходимостта от създаване на миротворческа мисия на ООН за постигането на мир в Донбас, съобщава УНИАН.
Както предава кореспондент на украинската агенция, Меркел е заявила това на съвместна пресконференция с президента на Украйна Петро Порошенко.
„От времето на революцията на достойнството, германско-украинските отношения се разшириха. Германия е един от най-близките партньори на Украйна и ние се обявяваме за териториална цялост и това Украйна сама да определя собственото си бъдеще“, подчерта германският канцлер.
Освен това тя заяви, че Берлин и Киев си сътрудничат тясно в рамките на Минския преговорен формат за разрешаване на ситуацията в Донбас.
„И това, от една страна, също обнадеждава. За съжаление, няма стабилно примирие и на разделителната линия загиват войници и ние трябва да увеличим усилията си, касаещи се до разделителната зона. Ние говорихме също и за това днес“, отбеляза още Меркел.
„Ние, също така, работим над това да създадем мисия на ООН за постигане на мир“, подчерта германският канцлер.
УНИАН припомня, че на 26 септември министърът на външните работи на Украйна Павел Климкин заяви, че Украйна, САЩ, Германия и Франция вече отдавна са подготвили съвместна проекторезолюция в Съвета за сигурност на ООН за разполагане на миротворчески сили в Донбас. По неговите думи, страните ще внесат за разглеждане тази резолюция в Съвета“.
„Кога ще го направим? Това ще бъде именно резолюция от всички нас. За това е нужно да продължим да натискаме Русия, тъй като в момента тя се опитва да се бори с всички сили срещу истинска миротворческа операция“, отбеляза Климкин.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВнР на Украйна: Руските санкции са опит да се повлияе върху изборите в страната

МВнР на Украйна: Руските санкции са опит да се повлияе върху изборите в страната

1 Ноември 2018 | 14:33 | Агенция "Фокус"
Киев. Министърът на външните работи на Украйна Павел Климкин нарече контрасанкциите на Русия „опит за влияние“ върху страната в навечерието на президентските и парламентарните избори. Той заяви това в четвъртък чрез „Туитър“, предава ТАСС.
„Даже съвсем повърхностен анализ на т.нар. „санкционен списък“ на Русия и времето на неговото обнародване свидетелстват за началото на многосерийния сериал за опити да се повлияе на Украйна в навечерието на изборите и след тях“, написа Климкин.
Външният министър на Украйна добави, че счита решението на Русия „не за първа серия, а само тийсър“ (кратко рекламно съобщение).

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Украинская правда“: Юлия Тимошенко е с най-висок рейтинг преди изборите в Украйна – 13,4%, Петро Порошенко е предпочитан от 7%

„Украинская правда“: Юлия Тимошенко е с най-висок рейтинг преди изборите в Украйна – 13,4%, Петро Порошенко е предпочитан от 7%

1 Ноември 2018 | 14:28 | Агенция "Фокус"
Киев. На изборите за президент на Украйна за лидера на „Баткивщина“ Юлия Тимошенко са готови да гласуват 13,4% от украинците, за шоумена Владимир Зеленски – 7,6%, за действащия президент Петро Порошенко и лидера на партия „Гражданска позиция“ Анатолий Гриценко – по 7%, а за съпредседателя на фракцията „Опозиционен блок“ Юрий Бойко – 6,9%, пише онлайн изданието на вестник „Украинская правда“.
За това свидетелстват данните от съвместната анкета на Центъра „Социален мониторинг“, Украинския институт за социални изследвания Яременко, Киевския международен институт по социология и социологическата група „Рейтинг“, предава „Интерфакс-Украина“ в четвъртък.
Освен това, според данните от проучването, лидерът на Радикалната партия Олег Ляшко има подкрепа от 5,7%, музиканта и обществен деец Святослав Вакарчук – 4,9%, за лидера на партия „За життя“ Вадим Рабинович са готови да гласуват 3,5%, за кмета на Лвов и лидер на обединението „Самопомощ“ Андрей Садови – 2,5%, за лидера на Всеукраинското обединение „Свобода“ Олег Тягнибок (Който вече заяви, че няма да се кандидатира) – 1,8%, члена на партия „Укроп“ Александър Шевченко – 1,7%, а още няколко кандидати получават подкрепа под 1%.
За друг кандидат имат намерение да гласуват 3,4%, затрудняват се с отговора 16,7%, а не биха гласували на президентските избори 12,5%.
Сред тези, които вече са се определили и ще гласуват на изборите, 18,9% са готови да подкрепят Тимошенко, 10,7% за Зеленски, по 9,9% са за Гриценко и Порошеко и т.н.
Като цяло, 75,8% от респондентите са заявили, че със сигурност ще гласуват на изборите за президент на Украйна, или най-вероятно ще го направят. 19,5% пък са посочили, че със сигурност няма да използват правото си на глас, или по-скоро няма да го направят.
В анкетата са участвали 13 684 души. Тя е проведена в периода от 28 септември до 16 октомври 2018 година на цялата територия на Украйна.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Русия наложи санкции на Украйна

ТАСС: Русия наложи санкции на Украйна

1 Ноември 2018 | 11:21 | Агенция "Фокус"
Москва. Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев подписа постановление на правителството за въвеждане на специални икономически мерки по отношение на 322 украински граждани и 68 компании, съобщават от пресслужбата на Кабинета на министрите на Русия, предава ТАСС.
Постановлението на правителството №1300 е подготвено за реализация на съответстващия указ на президента на Русия Владимир Путин, подписано е на 1 ноември и вече е влязло в сила.
„Въвеждат се специални икономически мерки по отношение на физически и юридически лица от Украйна, предвиждащи блокиране (замразяване) непарични фондове, непарични ценни книжа и имоти в Русия и забрана за прехвърляне на средства (изтегляне на капитал) извън Русия. Санкциите се разпространяват върху 322 физически и 68 юридически лица“, се казва в съобщение от правителството на Руската Федерация.
Сред тези, върху които се разпространяват ограниченията, са:
• Синът на украинския президент Алексей Порошенко
• Министърът на вътрешните работи Асен Аваков
• Директорът на „Нафтогаз Украина“ Андрей Коболев
• Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна Виктор Муженко
• Министърът на отбраната Степан Полторак
• Председателят на Върховната рада Андрей Парубий
• Заместник-ръководителят на администрацията на президента Константин Елисеев
• Бившият премиер на Украйна Арсений Яценюк
• Националистите Дмитрий Ярош и Олег Тягнибок
• Лидерът на „Баткивщина“ Юлия Тимошенко
Освен това в списъка влизат съдиите от Конституционния съд на Украйна, депутатите от VIII състав на Върховната рада на Украйна, големи украински предприемачи, чиновници от администрацията на украинския президент, ръководители на органите на изпълнителната власт на Украйна и големи украински компании, както и юридически лица, контролирани от най-крупните бизнесмени в Украйна, се казва в изявлението на кабинета на министрите на Русия.
Сред 68-те юридически лица от Украйна, попадат под контрасанкциите най-вече предприятия от украинската химическа и металодобивна промишленост. В това число са ПАО „Азот“, ПАО „Днепразот“, ПАО „Укрхименерго“, ООО „Гликохим“, ООО „Междуреченский горно-обогатителний комбинат“, ПАО „Обединена горно-химическая компания“ и нейните филиали.
Руската страна отбелязва, че въвеждането на руските контрамерки „цели да противодейства срещу недружествените действия по отношение на руски граждани и юридически лица от страна на Украйна, отмяна на ограниченията, въведени по-рано от украинската страна по отношение на тези лица и нормализация на двустранните отношения“. „Правителството на Русия си запазва правото да отмени въведените специални икономически мерки в случай, че Украйна отмени своите ограничителни мерки, въведени по отношение на руски граждани и юридически лица“, се казва в съобщението от руското правителство.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Украйна частично затваря въздушното пространство над Черно море заради изпитания на ракети

ТАСС: Украйна частично затваря въздушното пространство над Черно море заради изпитания на ракети

31 Октомври 2018 | 20:44 | Агенция "Фокус"
Киев. Украйна частично затваря въздушното пространство над Черно море заради изпитания на управляеми ракети в Херсонска област, в близост до Крим, съобщава ТАСС, като се позовава на информация от говорителя на украинските ВВС Дмитрий Струтински.
"Утре (четвъртък, 1 ноември, - бел. ред.) в Херсонска област започва летателно-изпитателно учение, по време на което ще бъдат изпробвани управляеми ракети от зенитно-ракетните комплекси ", цитира говорителя и изданието "Украинские новости".
Във връзка с учебните стрелби въздушното пространство над Черно море ще бъде затворено от 1 до 4 ноември.
Превод и редакция: Ивелина Ватова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Интерфакс: Русия и САЩ се обвиняват взаимно за ситуацията в Украйна

Интерфакс: Русия и САЩ се обвиняват взаимно за ситуацията в Украйна

31 Октомври 2018 | 07:45 | Агенция "Фокус"
Ню Йорк. Русия и САЩ се обвиняват взаимно за намеса в мирния процес в Украйна по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН, предава Интерфакс.
Русия се намесва в мирния процес в Украйна и също така забавя обсъждането на споразуменията от Минск, заяви във вторник заместник-представителят на САЩ в ООН Джонатан Коен.
"За съжаление, Русия продължава да се намесва в мирния процес и, както вярваме, съзнателно забавя тези дискусии и пречи на преговорите между специалния представител Кърт Волкър и руския президентски съветник Владислав Сурков", каза той на заседание на Съвета за сигурност на ООН. "Настояваме Русия да спре обструкционните си действия и изкуствени забавяния", добави той.
Същевременно Коен отбеляза усилията на Франция и Германия в Нормандския формат, за да се улесни изпълнението на споразуменията от Минск. Коен също така каза, че Съединените щати възнамеряват да запазят санкциите срещу Русия до пълното прилагане на споразуменията от Минск. "Ще продължим да налагаме санкции на Русия за действията ѝ в Донбас и Крим, докато не изпълни изцяло Минските спогодби и също не върне Кримския полуостров в Украйна", каза той. Той отбеляза, че Съединените щати се присъединяват към осъждането на намеренията на самопровъзгласилите се Луганскска народна република и Донецка народна република да проведат избори.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Коммерсантъ“: Русия обвини Запада в неспазване на Минските договорености

„Коммерсантъ“: Русия обвини Запада в неспазване на Минските договорености

31 Октомври 2018 | 01:23 | Агенция "Фокус"
Ню Йорк. Западът поощрява Украйна за неспазване на договореностите от Минск за Донбас, заяви постоянен представител на Русия в ООН Василий Небензя по време на заседание на Съвета за сигурност относно изборите в двете непризнати републики, пише руският вестник “Коммерсантъ.
"Киев не спазва споразумението за прекратяване на огъня, навлязъл е не по-малко от 15 километра в сивата зона, упорито избягва политическите си ангажименти, опитва се да маргинализира механизмите на контактната група в Минск и да започне втория кръг на дискусиите по вече договорени въпроси , заявява Небензя, цитиран от изданието.
Набензя също така припомни, че "нашите западни партньори, поощряват това поведение на Украйна, както например специалният пратеник на САЩ Кърт Волкър, че самопровъзгласените републики в Донбас " нямат място в Минските споразумения "и че" те трябва да изчезнат ".

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Известия“: Украйна е против прекратяване на договора с Русия за Азовско море

„Известия“: Украйна е против прекратяване на договора с Русия за Азовско море

30 Октомври 2018 | 03:26 | Агенция "Фокус"
Москва. Евентуална денонсация на договора с Русия за сътрудничество при ползването на Азовско море и Керченския пролив може само да създаде нови проблеми“, заявява заместник външният министър на Украйна Елена Зеркал. За това информира вестник „Известия“.
Преди време Киев обвини Руската федерация в нарушаване правата на Украйна при ползване на морската акватория и континенталния шелф в принадлежащите на Крим морски зони.
Вестникът припомня, че ситуацията в Азорско море се изостри, когато през март 2018 година Украйна задържа руския кораб „Норд“.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Реч на Владимир Путин пред Федералното събрание. 20 февруари 2019 г.
Реч на Владимир Путин пред Федералното събрание. 20 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.