НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:02


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Корнелия Нинова пита Бойко Борисов от Видин: Кога ще подкрепите предложението ни да замразим заплатите  на политиците?

Корнелия Нинова пита Бойко Борисов от Видин: Кога ще подкрепите предложението ни да замразим заплатите на политиците?

16 Ноември 2018 | 07:55 | Агенция "Фокус"
Видин. „Намираме се в най-бедния регион на страната - Северозападна България. Намираме се и на прага на приемане на уж „най-социалния бюджет“ на Борисов. Искам да ви попитам вас, тук в залата, с какво този бюджет ще подобри живота ви? Виждам младо семейство - правителството на Борисов замрази обезщетението за отглеждане на детето ви между една и две години. Отвън видях пушачи - ГЕРБ и Обединени патриоти решиха от първи януари да ви се увеличи акцизът. Сигурно много от вас са дошли на срещата със стари коли - Борисов иска да плащате нов данък. На вас пенсионери - увеличение на пенсиите чак от 1.07. 2019 с 5%, когато вече всички цени ще са го „изяли”. Това заяви във Видин на среща с граждани председателят на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на БСП. Тя попита как този бюджет ще помогне да не фалира болницата в Белоградчик или да се ремонтират пътищата в община Брегово. Никак. Но ще ви кажа как този бюджет ще помогне на "социално слабата” политическа класа. И как никой не иска да си мръдне пръста да променим една несправедливост. Нашите заплати и догодина ще растат автоматично с ръста на средната за страната. Слушам сутринта премиера Борисов да казва какъв популизъм било да се замразят заплатите на министрите му, неговата, на депутати, на президент, омбудсман и конституционни съдии”.Притиснат от водещия най -накрая, с половин уста, Борисов каза, че ще го направят. Е сега го чакам да нареди на депутатите си да подкрепят нашето предложение да си замразим заплатите. Три пъти поставям въпроса в парламента. Три пъти ме очернят отгоре до долу”, каза още председателят на левицата. Тя припомни, че депутатите от БСП са внесли законодателно предложение. “В отговор управляващите извадиха от девет кладенеца вода и не, та не. Политиците трябвало да получават високи заплати, за да не са корумпирани. Откога заплата се плаща не за труд, а заради подкупи? В коя икономическа теория го пише това?”, попита Нинова. Тя заяви с усмивка, че премиерът държи на думата си, никога не се отмята , загрижен е за народа и за справедливостта и затова всеки ден ще го пита -кога ще нареди на Цветанов депутатите от ГЕРБ да изпълнят искането на БСП и да си замразим заплатите. След малко ще ви представя нашата Визия за България. Този пример е част от модела на прехода, чиято смяна искаме С нея. Самозабравила се, откъсната от живия живот политическа върхушка, която щом се добере до властта започва да се интересува преди всичко за собственото си благополучие и облаги,а не за вашите тегоби”, каза още Нинова.
Заедно с нея във Видин бяха и зам.-председателите на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски и Христо Проданов, както и народните представители от левицата проф. Анелия Клисарова, Стоян Мирчев, Манол Генов, Филип Попов и Явор Божанков и председателят на БСП-Видин Димитър Велков. Посещението им е част от обиколките в страната за обсъждане на проекта “Визия за България” и разширяването й с нови предложения. Представителите на левицата проведоха срещи още в Лом, Медковец, Якимово, Брусарци, Брегово, Димово, Чупрене, Грамада, Дунавци, Бойница, Белоградчик, Ново село, Неговановци, Винарово, Макреш. Амбицията е от националния проект да се направят конкретни за всеки регион, в това число и “Визия за Видин”.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще проведат срещи с граждани от областите Видин, Монтана и София област

Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще проведат срещи с граждани от областите Видин, Монтана и София област

15 Ноември 2018 | 08:12 | Агенция "Фокус"
София. Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще проведат срещи с граждани от областите Видин, Монтана и София област, на които те представят „Визия за България”. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.
Срещи в област Видин
В 11.00 часа в читалището на с. Макреш народните представители Явор Божанков, Чавдар Велинов, Георги Гьоков и Манол Генов ще представят "Визия за България" пред жители на населените места от общината.
В 11.00 часа в с. Дражинци, общ. Ружинци, депутатите Георги Търновалийски, Теодора Халачева и Иван Ибришимов ще представят проекта на левицата пред жителите на населеното място. В 17.30 часа те ще се срещнат с жителите на Чупрене, в клуба на пенсионера.
В 11.00 часа в клуба на БСП в с. Бойница депутатите от левицата Явор Божанков, Чавдар Велинов и Манол Генов ще представят "Визия за България" пред жителите на общината. В 13.00 часа те, заедно с народния представител Георги Гьоков, ще разговарят с жители на гр. Дунавци
В 11.30 часа в читалището на гр. Димово зам.-председателите на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски и Христо Проданов и народните представители Стоян Мирчев, проф. Анелия Клисарова и Цветан Топчиев ще представят Визията пред жителите на общината.
В 12.00 часа в клуба на БСП, в гр. Грамада народните представители Николай Тишев и Милко Недялков ще се срещнат с обществеността.
В 13.00 часа народните представители от ПГ на левицата Филип Попов, Румен Георгиев, Любомир Бонев и Надя Клисурска ще представят проекта на БСП пред жители на с. Винарево. По - късно, от 15.00 часа те ще разговарят с жители на с. Негованци, в читалището на селото. В 17.00 часа депутатите Румен Георгиев, Любомир Бонев и Надя Клисурска ще представят Визията пред жителите на с. Ново село в салона на читалището.
В 15.00 часа в салона на читалището в гр. Брегово зам.-председателят на ПГ левицата Христо Проданов и секретарят на групата Филип Попов ще се срещнат с граждани, заедно с народните представители Стоян Мирчев и Цветан Топчиев.
Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев и народните представители Николай Тишев и Милко Недялков ще разговарят с жители на гр. Белоградчик, в голямата зала на хотел "Скалите" от 17.15 часа.
В 17.30 часа в залата на Общинския съвет във Видин зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски, секретарят на групата на левицата Филип Попов и народните представители проф. Анелия Клисарова и Явор Божанков ще се срещнат с жители на областния град.
В 18.00 часа в клуба на БСП в гр. Кула депутатите Георги Гьоков, Манол Генов и Чавдар Велинов ще се срещнат с жители на населеното място.
Срещи в област Монтана
В 10.30 часа в читалището на гр. Брусарци народните представители проф. Светла Бъчварова и Илиян Тимчев ще се срещнат с жители на населеното място
В 11.00 часа в читалището в гр. Лом народните представители от ПГ на левицата Станислав Владимиров, Таско Ерменков и Тодор Байчев ще се срещнат с жители на общината. В 15.30 часа те ще се срещнат с жители на с. Медковец.
В 11.00 часа в салона на общината във Вълчедръм депутатите Славчо Велков и Денчо Бояджиев ще представят "Визия за България".
В 17.00 часа в читалището в Якимово народните представители Атанас Костадинов и Илиян Тимчев ще разговарят с жители на населеното място.
Срещи в София област
В 17.30 часа в малкия салон на читалището в гр. Златица народните представители Иван Генов, Лало Кирилов и Богдан Боцев ще представят "Визия за България" пред жителите на общината.
В 18.00 часа в читалището на гр. Антон депутатите Николай Иванов и Никола Динков ще се срещнат с обществеността.
В 19.30 часа в комплекс "Иван Рилски" в Мирково депутатите Богдан Боцев и Лало Кирилов ще представят Визията пред жители на населеното място.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Париж се събужда след нощ на протести. 9 декември 2018 година
Париж се събужда след нощ на протести. 9 декември 2018 година

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.