НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:00


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Корнелия Нинова пита Бойко Борисов от Видин: Кога ще подкрепите предложението ни да замразим заплатите  на политиците?

Корнелия Нинова пита Бойко Борисов от Видин: Кога ще подкрепите предложението ни да замразим заплатите на политиците?

16 Ноември 2018 | 07:55 | Агенция "Фокус"
Видин. „Намираме се в най-бедния регион на страната - Северозападна България. Намираме се и на прага на приемане на уж „най-социалния бюджет“ на Борисов. Искам да ви попитам вас, тук в залата, с какво този бюджет ще подобри живота ви? Виждам младо семейство - правителството на Борисов замрази обезщетението за отглеждане на детето ви между една и две години. Отвън видях пушачи - ГЕРБ и Обединени патриоти решиха от първи януари да ви се увеличи акцизът. Сигурно много от вас са дошли на срещата със стари коли - Борисов иска да плащате нов данък. На вас пенсионери - увеличение на пенсиите чак от 1.07. 2019 с 5%, когато вече всички цени ще са го „изяли”. Това заяви във Видин на среща с граждани председателят на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на БСП. Тя попита как този бюджет ще помогне да не фалира болницата в Белоградчик или да се ремонтират пътищата в община Брегово. Никак. Но ще ви кажа как този бюджет ще помогне на "социално слабата” политическа класа. И как никой не иска да си мръдне пръста да променим една несправедливост. Нашите заплати и догодина ще растат автоматично с ръста на средната за страната. Слушам сутринта премиера Борисов да казва какъв популизъм било да се замразят заплатите на министрите му, неговата, на депутати, на президент, омбудсман и конституционни съдии”.Притиснат от водещия най -накрая, с половин уста, Борисов каза, че ще го направят. Е сега го чакам да нареди на депутатите си да подкрепят нашето предложение да си замразим заплатите. Три пъти поставям въпроса в парламента. Три пъти ме очернят отгоре до долу”, каза още председателят на левицата. Тя припомни, че депутатите от БСП са внесли законодателно предложение. “В отговор управляващите извадиха от девет кладенеца вода и не, та не. Политиците трябвало да получават високи заплати, за да не са корумпирани. Откога заплата се плаща не за труд, а заради подкупи? В коя икономическа теория го пише това?”, попита Нинова. Тя заяви с усмивка, че премиерът държи на думата си, никога не се отмята , загрижен е за народа и за справедливостта и затова всеки ден ще го пита -кога ще нареди на Цветанов депутатите от ГЕРБ да изпълнят искането на БСП и да си замразим заплатите. След малко ще ви представя нашата Визия за България. Този пример е част от модела на прехода, чиято смяна искаме С нея. Самозабравила се, откъсната от живия живот политическа върхушка, която щом се добере до властта започва да се интересува преди всичко за собственото си благополучие и облаги,а не за вашите тегоби”, каза още Нинова.
Заедно с нея във Видин бяха и зам.-председателите на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски и Христо Проданов, както и народните представители от левицата проф. Анелия Клисарова, Стоян Мирчев, Манол Генов, Филип Попов и Явор Божанков и председателят на БСП-Видин Димитър Велков. Посещението им е част от обиколките в страната за обсъждане на проекта “Визия за България” и разширяването й с нови предложения. Представителите на левицата проведоха срещи още в Лом, Медковец, Якимово, Брусарци, Брегово, Димово, Чупрене, Грамада, Дунавци, Бойница, Белоградчик, Ново село, Неговановци, Винарово, Макреш. Амбицията е от националния проект да се направят конкретни за всеки регион, в това число и “Визия за Видин”.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще проведат срещи с граждани от областите Видин, Монтана и София област

Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще проведат срещи с граждани от областите Видин, Монтана и София област

15 Ноември 2018 | 08:12 | Агенция "Фокус"
София. Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще проведат срещи с граждани от областите Видин, Монтана и София област, на които те представят „Визия за България”. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.
Срещи в област Видин
В 11.00 часа в читалището на с. Макреш народните представители Явор Божанков, Чавдар Велинов, Георги Гьоков и Манол Генов ще представят "Визия за България" пред жители на населените места от общината.
В 11.00 часа в с. Дражинци, общ. Ружинци, депутатите Георги Търновалийски, Теодора Халачева и Иван Ибришимов ще представят проекта на левицата пред жителите на населеното място. В 17.30 часа те ще се срещнат с жителите на Чупрене, в клуба на пенсионера.
В 11.00 часа в клуба на БСП в с. Бойница депутатите от левицата Явор Божанков, Чавдар Велинов и Манол Генов ще представят "Визия за България" пред жителите на общината. В 13.00 часа те, заедно с народния представител Георги Гьоков, ще разговарят с жители на гр. Дунавци
В 11.30 часа в читалището на гр. Димово зам.-председателите на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски и Христо Проданов и народните представители Стоян Мирчев, проф. Анелия Клисарова и Цветан Топчиев ще представят Визията пред жителите на общината.
В 12.00 часа в клуба на БСП, в гр. Грамада народните представители Николай Тишев и Милко Недялков ще се срещнат с обществеността.
В 13.00 часа народните представители от ПГ на левицата Филип Попов, Румен Георгиев, Любомир Бонев и Надя Клисурска ще представят проекта на БСП пред жители на с. Винарево. По - късно, от 15.00 часа те ще разговарят с жители на с. Негованци, в читалището на селото. В 17.00 часа депутатите Румен Георгиев, Любомир Бонев и Надя Клисурска ще представят Визията пред жителите на с. Ново село в салона на читалището.
В 15.00 часа в салона на читалището в гр. Брегово зам.-председателят на ПГ левицата Христо Проданов и секретарят на групата Филип Попов ще се срещнат с граждани, заедно с народните представители Стоян Мирчев и Цветан Топчиев.
Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев и народните представители Николай Тишев и Милко Недялков ще разговарят с жители на гр. Белоградчик, в голямата зала на хотел "Скалите" от 17.15 часа.
В 17.30 часа в залата на Общинския съвет във Видин зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски, секретарят на групата на левицата Филип Попов и народните представители проф. Анелия Клисарова и Явор Божанков ще се срещнат с жители на областния град.
В 18.00 часа в клуба на БСП в гр. Кула депутатите Георги Гьоков, Манол Генов и Чавдар Велинов ще се срещнат с жители на населеното място.
Срещи в област Монтана
В 10.30 часа в читалището на гр. Брусарци народните представители проф. Светла Бъчварова и Илиян Тимчев ще се срещнат с жители на населеното място
В 11.00 часа в читалището в гр. Лом народните представители от ПГ на левицата Станислав Владимиров, Таско Ерменков и Тодор Байчев ще се срещнат с жители на общината. В 15.30 часа те ще се срещнат с жители на с. Медковец.
В 11.00 часа в салона на общината във Вълчедръм депутатите Славчо Велков и Денчо Бояджиев ще представят "Визия за България".
В 17.00 часа в читалището в Якимово народните представители Атанас Костадинов и Илиян Тимчев ще разговарят с жители на населеното място.
Срещи в София област
В 17.30 часа в малкия салон на читалището в гр. Златица народните представители Иван Генов, Лало Кирилов и Богдан Боцев ще представят "Визия за България" пред жителите на общината.
В 18.00 часа в читалището на гр. Антон депутатите Николай Иванов и Никола Динков ще се срещнат с обществеността.
В 19.30 часа в комплекс "Иван Рилски" в Мирково депутатите Богдан Боцев и Лало Кирилов ще представят Визията пред жители на населеното място.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Почина знаковият моден дизайнер на Шанел Карл Лагерфелд. 19 февруари 2019 г.
Почина знаковият моден дизайнер на Шанел Карл Лагерфелд. 19 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.