НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:38


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Румен Порожанов: Не мисля, че ще имаме одобрено законодателство за новата обща селскостопанска политика в рамките на този европарламент

Министър Румен Порожанов: Не мисля, че ще имаме одобрено законодателство за новата обща селскостопанска политика в рамките на този европарламент

13 Ноември 2018 | 15:28 | Агенция "Фокус"
София. Не мисля, че ще имаме одобрено законодателство за новата обща селскостопанска политика в рамките на този европарламент. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на церемонията по връчване на награди на български фермери за 2018 г., предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Много важна е темата за новата обща селскостопанска политика. В момента дебатът тече много активно в различните комисии в Брюксел. Материята е много дълга и сложна. Това, което тези дни ще направим – подготвяме анализ, който да изведе състоянието на всеки един подотрасъл в земеделския сектор, който да послужи за основа на целите, които ще бъдат заложени в стратегическия план. Разбира се, с необходимите инвестиции. Това ще бъде един изключително важен документ. Но на ниво ЕС всичко е много разводнено и не съм оптимист, че ще имаме одобрено законодателство в рамките на този европарламент. Нещата по-скоро отиват в одобрение през следващите години“, коментира Порожанов.
Земеделският министър посочи, че почти 2,5 млрд. лв. са били разплатени през 2017 г., като те са с близо 200 млн. лв. повече от 2016 г. „През настоящата година плащанията бяха направени навреме.Така че искам да ви уверя, че и в следващата година ще има пълна предсказуемост в работата на Министерството, за да може земеделският сектор да продължи да работи добре“, коментира министърът.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Румен Порожанов: Българският земеделски сектор става на все по-добро ниво

Министър Румен Порожанов: Българският земеделски сектор става на все по-добро ниво

13 Ноември 2018 | 15:22 | Агенция "Фокус"
София. Българският земеделски сектор става на все по-добро ниво. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на церемонията по връчване на награди на български фермери за 2018 г., предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Това е един форум, който прави апогей на всяка една добра земеделска година. Смятам, че и настоящата земеделска година,въпреки че имаше трудности в отделни отрасли, беше доста добра. И се надявам Господ да бъде с нас и през следващата година. Не можем да не отбележим, че българският земеделски сектор става на все по-добро ниво“, каза още министър Порожанов и посочи, че оценката за българския агросектор навсякъде по света е изключително висока.
„Бих искал да маркирам няколко неща, които са важни. Работим много усилено по Закона за поземлените отношения и опазването на земеделските земи, който беше в добро състояние, но ще включим в него и арендата и опазването на земеделското имущество, за да може всяка една тема, свързана с този сектор, да бъде на едно място. През следващия месец ще качим окончателния вариант за обществено обсъждане“, коментира земеделският министър и обясни, че очаква всеки земеделец да има активна позиция по него. „Направихме и няколко неща, свързани с обвързаните производства, така че да има справедливост през 2019 г. по отношение на плащанията за плодове и зеленчуци и в животновъдството“, коментира той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Пореден протест на жълтите жилетки в Париж. 23 февруари 2019 година
Пореден протест на жълтите жилетки в Париж. 23 февруари 2019 година

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.