НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

АБВ – Младежи събра млади хора от 6 политически партии на футболен турнир „Спортът сплотява“ (ОБЗОР)

АБВ – Младежи събра млади хора от 6 политически партии на футболен турнир „Спортът сплотява“ (ОБЗОР)

21 Октомври 2018 | 21:19 | Агенция "Фокус"
София. АБВ – Младежи събра млади хора от 6 политически партии на футболен турнир „Спортът сплотява“. Турнирът се проведе в Дома на футбола в резиденция „Бояна“. Той бе под наслов „Живей, спортувай, не бъди пасивен“ и се проведе за втора поредна година. Неговата цел е да насърчава младите хора към активен и здравословен начин на живот, като средство за справяне с гнева и агресията. В турнира се включиха младежи от АБВ, ДПС, ВМРО, „Гергьовден“, ЕЛМА и ДБГ. Приза в годишния футболен турнир грабна ЕЛМА. АБВ-Младежи заеха престижното трето място.
На турнира присъства председателят на АБВ Румен Петков, който заяви, че с футболния турнир на АБВ – Младежи побеждава идеята българските млади хора да бъдат заедно. „Щастлив съм, че турнирът се превръща в традиционен, защото това е второто му издание. Големият замисъл е младите хора на България да покажат, че могат да бъдат заедно в нещо толкова силно и красиво, каквото е спортът. Връщам се назад във времето - кралят на футбола Пеле при всичките си проповеди за силата на спорта, за духа, който той дава на хората и за атмосферата, която създава, постоянно повтаряше какво му е говорил баща му. Всъщност, ако искаш да си добър спортист, трябва да си добър човек. Надали днес в спортната зала ще е новият Пеле, но във всички случаи са се събрали добри млади хора, истински българи, които са избрали да живеят и да работят в България, каквото и е мотото на АБВ – Младежи“, каза Петков. Именно той награди участниците в турнира. Необичайно за турнир, награждаването се проведе преди самата игра. Идеята е, че всички са победители и че спортът сплотява.
Председателят на АБВ – Мадежи Пламена Заячка отправи приветствие към участниците. За „Фокус“ тя заяви: „Показваме един модел на диалог, нов модел на правене на политика, а не политика на противопоставяне на всяка цена, на конфронтация и легитимация на базата на отричането на другия. Напротив, ние сме млади хора, които можем да работим заедно за надпартийни каузи, които имат национално значение, каквато е борбата срещу агресията и омразата“, допълни още Заячка. Тя обясни, че щом младежите могат на площадката да играят заедно, ще могат да седнат и да работят за развитие на младежки политики заедно.
Гост на младежката инициатива бе българският футболист Георги Илиев, според когото във футбола няма партии, а игра и удоволствие.
„Независимо от каква религия си, от коя партия си или какво изповядваш, спортът е нещо, което обединява нациите. Това е, което се надявам в бъдеще да подобри политиката в целия свят“, допълни още футболистът.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Приза в годишния футболен турнир на младежките политически организации, организиран от АБВ-Младежи, спечели ЕЛМА

Приза в годишния футболен турнир на младежките политически организации, организиран от АБВ-Младежи, спечели ЕЛМА

21 Октомври 2018 | 15:17 | Агенция "Фокус"
София. Шест отбора се включиха в годишния футболен турнир на младежките политически организации, като на първо място се класира Европейската лява младежка алтернатива (ЕЛМА), а АБВ-Младежи заеха престижното трето място. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.
За втора поредна година АБВ-Младежи, с подкрепата на Българския футболен съюз, инициират турнир под наслов "Спортът сплотява". Тази година в турнира взеха участие отборите на младежите от ДПС, Национален младежки комитет на ВМРО, младежите от Движение „Гергьовден“, ЕЛМА от Български социалдемократи, Младежко ДБГ и, разбира се, АБВ-Младежи. Съдия на турнира бе Алекс Денев от Движение 21. Събитието се проведе в Националната футболна база "Бояна".
Още при откриването на турнира всички участници получиха плакети. По този повод председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка определи всички отбори като победители, тъй като независимо от партийния цвят, те се обединиха около каузата за насърчаването на здравословния начин на живот сред подрастващото поколение и стимулирането на българските младежи за планиране на бъдещето им в тяхната родина.
Председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви, че с този акт младежките организации ясно заявяват, че моделът в политиката на противопоставяне на всяка цена може да бъде заменен и по национално значими теми партиите следва да работят заедно за България. Приветствие към участниците в турнира направи и легендарният български футболист Георги Илиев.
Ето и крайното класиране:
6. МДБГ
5. НМК към ВМРО
4. МДПС
3. АБВ-МЛАДЕЖИ
2. Младежко движение „Гергьовден“
1. ЕЛМА.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Футболистът Георги Илиев: Във футбола няма партии, а игра и удоволствие – спортът е нещо, което обединява

Футболистът Георги Илиев: Във футбола няма партии, а игра и удоволствие – спортът е нещо, което обединява

21 Октомври 2018 | 11:10 | Агенция "Фокус"
София. Във футбола няма партии, а игра и удоволствие – спортът е нещо, което обединява. Това каза за Агенция „Фокус“ футболистът Георги Илиев за националния младежки футболен турнир „Спортът сплотява“, организиран от АБВ – Младежи. „Тук съм, защото ме покани Румен Петков. Уважавам футбола, не партийните неща. Това е един хубав турнир. Приятно ми е, че все още има аматьори, които участват в такива турнири. Те са много истински и много реални. Не съм пристрастен към партийните неща и имам една партия. Аз съм от Банкя и ние признаваме само ГЕРБ и премиера Бойко Борисов“, заяви още Илиев. На въпрос дали смята, че спортът сплотява, Илиев заяви, че навсякъде в света спортът сплотява. „Независимо от каква религия си, от коя партия си или какво изповядваш, спортът е нещо, което обединява нациите. Това е, което се надявам в бъдеще да подобри политиката в целия свят“, допълни още футболистът.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пламена Заячка, АБВ-Младежи: На футболния турнир на АБВ се събрахме млади хора от различни партии - можем да работим за надпартийни каузи, каквато е борбата срещу агресията и омразата

Пламена Заячка, АБВ-Младежи: На футболния турнир на АБВ се събрахме млади хора от различни партии - можем да работим за надпартийни каузи, каквато е борбата срещу агресията и омразата

21 Октомври 2018 | 11:07 | Агенция "Фокус"
София. На футболния турнир на АБВ се събрахме млади хора от различни партии - можем да работим за надпартийни каузи, каквато е борбата срещу агресията и омразата. Това каза председателят на АБВ – Младежи Пламена Заячка за Агенция „Фокус“ за националния младежки футболен турнир „Спортът сплотява“, организиран от АБВ – Младежи. Тя поясни, че турнирът вече се е превърнал в традиция. „Това е вторият годишен младежки национален футболен турнир. Отново сме 6 отбора, събрали сме 6 младежки политически партии от спектъра. Каним традиционно всички, радваме се, че тази година отново се събрахме“, каза още Заячка. Тя поясни, че това показва развиване на отношения и изрази вярата си, че това е начинът за промяна на средата в България. „Като покажем един модел на диалог, нов модел на правене на политика, а не политика на противопоставяне на всяка цена, на конфронтация и легитимация на базата на отричането на другия. Напротив, ние сме млади хора, които можем да работим заедно за надпартийни каузи, които имат национално значение, каквато е борбата срещу агресията и омразата“, допълни още Заячка. Тя обясни, че щом младежите могат на площадката да играят заедно, ще могат да седнат и да работят за развитие на младежки политики заедно. На въпрос защо футболният турнир е започнал с награждаване, Заячка коментира, че идеята е, че всички са победители, защото са превъзмогнали себе си. „Независимо от политическите възгледи сядаме да работим заедно. Това е победата, която сме постигнали. Ние сме превъзмогнали себе си, за да покажем, че за нас България е най-важна, да подобрим средата в страната, за да могат да остават все повече младежи тук“, допълни още председателят на АБВ–Младежи.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Румен Петков, АБВ: С футболния турнир на АБВ–Младежи побеждава идеята българските млади хора да бъдат заедно

Румен Петков, АБВ: С футболния турнир на АБВ–Младежи побеждава идеята българските млади хора да бъдат заедно

21 Октомври 2018 | 11:02 | Агенция "Фокус"
София. С футболния турнир на АБВ–Младежи побеждава идеята българските млади хора да бъдат заедно. Това каза председателят на АБВ Румен Петков за Агенция „Фокус“ във връзка с националния младежки футболен турнир „Спортът сплотява“, организиран от АБВ – Младежи. „Щастлив съм, че турнирът се превръща в традиционен, защото това е второто му издание. Големият замисъл е младите хора на България да покажат, че могат да бъдат заедно в нещо толкова силно и красиво, каквото е спортът. Връщам се назад във времето краля на футбола Пеле при всичките си проповеди за силата на спорта, за духа, който той дава на хората и за атмосферата, която създава постоянно повтаряше какво му е говорил баща му. Всъщност, ако искаш да си добър спортист, трябва да си добър човек. Надали днес в спортната зала ще е новият Пеле, но във всички случаи са се събрали добри млади хора, истински българи, които са избрали да живеят и да работят в България, каквото и е мотото на АБВ – Младежи", каза Петков. Той уточни, че плакети е получил всеки един от отборите. „Всъщност днес всички са победители“, каза той и уточни, че в турнира участват младежи от 6 партии.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АБВ-Младежи организира втори национален младежки футболен турнир „Спортът сплотява“ под наслов „Живей, спортувай, не бъди пасивен“

АБВ-Младежи организира втори национален младежки футболен турнир „Спортът сплотява“ под наслов „Живей, спортувай, не бъди пасивен“

21 Октомври 2018 | 07:24 | Агенция "Фокус"
София. АБВ-Младежи организира втори национален младежки футболен турнир „Спортът сплотява“ под наслов „Живей, спортувай, не бъди пасивен“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Събитието ще се проведе от 09.30 часа в Дома на футбола, резиденция "Бояна".
На терена ще се съберат и ще премерят сили младежките организации на различни политически партии.
Турнирът има за цел да насърчава младите хора към активен и здравословен начин на живот, като средство за справяне с гнева и агресията.
„В днешни дни повечето от младежите са загърбили спорта и не проявяват достатъчно голям интерес към спортуването. От една страна това не е добре за самите тях чисто здравословно, защото води до обездвижване и затлъстяване, а от друга - води и до липса на дисциплина, отговорност, чувство за колективност и общност. Спортът оказва и положително влияние върху цялостното физическо и психическо състояние на човека и е един от важните фактори за намаляване на агресията, припознат и използван от български и европейски институции. Той трансформира агресията и негативната енергия в мотивация, учи на честна игра и стимулира нашите връстници да изпълнят свободното си време с нещо смислено и позитивно.
Важно е и сегашните и бъдещите поколения да бъдат подтиквани към залите, стадионите, кортовете, за да имаме повече млади българи с които да се гордее в бъдеще!“, посочват още от АБВ.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Атина
Протест в Атина "Македония е гръцка!". 20 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.