НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: Четиримата задържани за нападението на полицаи в кв. „Надежда“ остават в ареста

Сливен: Четиримата задържани за нападението на полицаи в кв. „Надежда“ остават в ареста

22 Октомври 2018 | 17:07 | Агенция "Фокус"
Сливен. По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. Това съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура- Сливен. Те са обвинени за това, че на 18.10.2018 г. в гр. Сливен са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на РУ –МВР- Сливен, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред и по своето съдържане се отличава с изключителна дързост и цинизъм - замеряли полицаите с различни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите, отправяли обидни реплики към полицейските служители. Престъпление по чл.325, ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Антон И. и Йонко Д. и престъпление по чл.325, ал.5, вр. ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Симеон Б. и Ангел Д, тъй като са извършили деянието при условията на опасен рецидив. Те са обвинени и за това, че на същите дата и място, противозаконно пречели на орган на властта – служител на РУ на МВР – Сливен да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, като препятствали поставянето на помощни средства на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското управление на Ангел Д. – престъпление по чл.270, ал.1, пр.1 от НК. Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. са извършили престъпленията, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление. Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите. Определението на Районен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Районната прокуратура внесе искане за постоянен арест на четиримата задържани за нападението на полицаи в кв. „Надежда“

Сливен: Районната прокуратура внесе искане за постоянен арест на четиримата задържани за нападението на полицаи в кв. „Надежда“

22 Октомври 2018 | 12:43 | Агенция "Фокус"
Сливен. Районната прокуратура внесе искане за постоянен арест на четиримата задържани за нападението на полицаи в кв. „Надежда“. Това съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура – Сливен. Районен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 14.30 часа днес. Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. са обвинени за това, че на 18 октомври 2018 г. в Сливен са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на РУ МВР - Сливен, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред и по своето съдържане се отличава с изключителна дързост и цинизъм - замеряли полицаите с различни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите, отправяли обидни реплики към полицейските служители – престъпление по чл.325, ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Антон И. и Йонко Д. и престъпление по чл.325, ал.5, вр. ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Симеон Б. и Ангел Д, тъй като са извършили деянието при условията на опасен рецидив.
Те са обвинени и за това, че на същите дата и място, противозаконно пречели на орган на властта – служител на РУ на МВР – Сливен да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, като препятствали поставянето на помощни средства на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското управление на Ангел Д. – престъпление по чл.270, ал.1, пр.1 от НК.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Районната прокуратура задържа за 72 часа четирима души за нападението над полицейски служители в кв. "Надежда"

Сливен: Районната прокуратура задържа за 72 часа четирима души за нападението над полицейски служители в кв. "Надежда"

19 Октомври 2018 | 16:17 | Агенция "Фокус"
Сливен. Районната прокуратура задържа за 72 часа четирима души за нападението над полицейски служители в кв. "Надежда". Това съобщиха от пресцентъра на Районната прокуратура. Районна прокуратура – Сливен задържа за 72 часа Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. Те са обвинени за това, че на 18 октомври 2018 г. в град Сливен, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на РУ МВР - Сливен, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред и по своето съдържане се отличава с изключителна дързост и цинизъм. Те замеряли полицаите с различни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите, отправяли обидни реплики към полицейските служители – престъпление по чл.325, ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Антон И. и Йонко Д. и престъпление по чл.325, ал.5, вр. ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Симеон Б. и Ангел Д, тъй като са извършили деянието при условията на опасен рецидив.
Те са обвинени и за това, че на същите дата и място, противозаконно пречели на орган на властта – служител на РУ на МВР – Сливен да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, като препятствали поставянето на помощни средства на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското управление на Ангел Д.
Предстои в следващите дни Районна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Разпоредил съм при силна музика да се въдвори ред и да се задържат извършителите, независимо колко полицаи са необходими

Министър Младен Маринов: Разпоредил съм при силна музика да се въдвори ред и да се задържат извършителите, независимо колко полицаи са необходими

19 Октомври 2018 | 13:06 | Агенция "Фокус"
София. Като министър съм разпоредил на областните директори и на зам.-главния секретар на МВР при силна музика след допустимите часове да се прилага категорично законът. Независимо от това колко полицаи са необходими, за да се въдвори ред и да се задържат извършителите. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод сблъсъка между полицаи и цигани в сливенския квартал „Надежда“ след сигнал за силна музика, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Прилагаме нулева толерантност към такива нарушения. Говорим за нарушение със силна музика след допустимите часове. При всяка такава намеса се получава такова противодействие“, заяви Младен Маринов. „За съжаление ситуацията е такава, че такива случаи като в Сливен ще има“, коментира той. „Няма да позволя нападение над полицай, когато си изпълнява служебните задължения“, подчерта вътрешният министър. „Има пострадали в Сливен, така е. За това е намесата ни - да има и задържани“, посочи Младен Маринов. „Не от сега казвам, че полицаят като отива на такъв сигнал трябва да бъде оборудван, за да може да се намеси категорично. Трябва да работим в посока на това да се изпълняват полицейските разпореждания, а не да се оказва съпротива“, каза още той.
„Фокус“ припомня: След сигнал за силна музика в сливенския квартал „Надежда“ се стигна до сблъсък между полиция и цигани. Полицията е реагирала на сигнала, но циганите са отказали да спрат музиката. Трима полицаи са пострадали при сблъсъка, има девет задържани.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Директорът на ОДМВР ст. комисар Димитър Величков ще даде на брифинг подробности около инцидента в кв. „Надежда“

Сливен: Директорът на ОДМВР ст. комисар Димитър Величков ще даде на брифинг подробности около инцидента в кв. „Надежда“

19 Октомври 2018 | 10:27 | Агенция "Фокус"
Сливен. Директорът на ОДМВР ст. комисар Димитър Величков ще даде на брифинг подробности около инцидента снощи в кв. „Надежда“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Брифингът ще се състои днес 12.00 часа във фоайето на областната дирекция на ул. "Ген. Скобелев" 5.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Сблъсък между полиция и цигани е станал в квартал „Надежда“, има задържани

Сливен: Сблъсък между полиция и цигани е станал в квартал „Надежда“, има задържани

19 Октомври 2018 | 10:20 | Агенция "Фокус"
Сливен. Сблъсък между полиция и цигани е станал в квартал „Надежда“. Това потвърди за Радио „Фокус“ - Сливен началникът на РУ-Сливен главен инспектор Димитър Кикьов.
Полицията е реагирала на сигнал за силна музика, но циганите са отказали да спрат шума. Стигнало се до сблъсък, има и задържани. „Работи се по случая. Провеждат се процесуално следствени действия“, заяви главен инспектор Димитър Кикьов.
Подробна информация за инцидента ще бъде представена по-късно от директора на ОДМВР-Сливен комисар Димитър Величков. Часът се уточнява.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВР: Трима полицейски служители в Сливен са пострадали при изпълнение на служебните си задължения

МВР: Трима полицейски служители в Сливен са пострадали при изпълнение на служебните си задължения

19 Октомври 2018 | 10:08 | Агенция "Фокус"
Сливен. Сигнал за висока музика в кв.“Надежда“ в Сливен бил получен снощи в 22.15 часа. Веднага към мястото били насочени полицейски автопатрули. При пристигането си униформените заварили група от лица, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания и да предоставят документите си за самоличност. При опит да бъдат задържани, двама от тях, във видимо нетрезво състояние, започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаите, да ги обиждат и заканват. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Насъбралата се тълпа оказала яростна съпротива, при инцидента леко са пострадали трима от полицейските служители, двама от тях са прегледани в болнично заведение и освободени, а един - оставен за наблюдение.
Последвало задържането на 46 - годишен мъж, а в хода на проведена тази сутрин специализирана полицейска операция, в РУ-Сливен са отведени още деветима от групата, чиято съпричастност към инцидента се установява.
По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което действията продължават под ръководството на прокуратурата.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Атина
Протест в Атина "Македония е гръцка!". 20 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.